• Afsendelse 1-3 hverdage
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 260 butikker
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Returret frem til d. 31/1-2023
Menu
Spot Trenden

Alt du skal vide om naturlig deodorant

Det er aldrig sjovt at opdage, at ens nye deodorant ikke beskytter ordentligt mod svedlugt. Og da slet ikke, hvis man er midt i et vigtigt møde på jobbet eller til fest fredag aften. Deodoranter er bare noget, der skal virke! Men måske er du alligevel blevet nysgerrig på at springe ud i at prøve en af de naturlige deodoranter, der er kommet på markedet? Få styr på alt om naturlig deodorant her.

Uden aluminiumklorid, økologisk, svanemærket… Der er mange ting at forholde sig til, når man skal vælge en ny, naturlig deodorant. Vi er alle forskellige, så vurder dit behov, og hvad du gerne vil have, den skal indeholde (eller ikke indeholde), når du vælger.

Hvad er naturlig deodorant?

Du kan både få deodoranter, der helt holder sig fra at bruge antiperspirerende aluminium, og dem, der blot er lidt grønnere i deres profil, så du både får beskyttelsen og de bedste naturlige ingredienser til huden. Valget afhænger af dine krav til indhold, om du har brug for meget beskyttelse og gerne vil være tør under armene, eller om du kan leve med at du bliver vådere under armene, og måske ikke er den, der sveder mest.


Psst!
Har du hørt at kokosolie kan erstatte deodorant? Det er ikke helt korrekt. Kokosolie har antibakterielle funktioner, men de færreste vil opleve at det er effektivt nok som deodorant.


Vi tester 7 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Vi guider

Vi tester 7 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Kokosolie er blevet hyldet i skønhedsverdenen som et multiprodukt til både hudpleje, hårpleje og alt derimellem. Men hvad kan du egentlig bruge kokosolie til – og virker det? Her får du den store guide om kokosolie.

Læs også

Forskellen på antiperspirant og deodorant

Deodoranter fungerer ved at minimere bakterierne og maskere lugt, men forhindrer ikke selve svedproduktionen. Det gør antiperspirenter derimod. De nedsætter simpelthen svedproduktionen, der hvor du smører dem på, oftest ved hjælp af aluminiumklorid. Nogle antiperspirenter virker i en dags tid, mens andre er lavet til at virke i mange dage. Det betyder også, at du med deodoranter ofte vil opleve at blive mere våd under armene end ved brug af antiperspirenter.

5 gode naturlige deodorant-valg:

Matas Natur Havtorn & Blåbær antiperspirent

Her får du et virkelig godt og prisvenligt bud på en antiperspirant med naturlige ingredienser, der dufter dejlig mildt.


Matas Natur roll-on er svanemærket og vegansk og så indeholder den lækre antioxidanter som havtorn og blåbær. Den findes også i to andre varianter, og den ene er helt uden parfume.


Den er særligt god til dig, der har brug for effektiv antiperspirant-beskyttelse, men som også gerne vil have naturlige ingredienser og svanemærkede produkter.

Weleda Pomegranate deodorant

Weleda har lavet en effektiv roll-on deodorant med naturlige ingredienser. Den indeholder blandt andet lakridsrod ekstrakt og troldhasseldestillat, der virker antibakterielt.


Deodoranten har en mild duft af æteriske olier fra appelsin, davana og vanilje. Den forstyrrer ikke hudens egne funktioner, da den ikke tilstopper porrerne.


Den gode pris gør den til et rigtig godt valg til dig, der gerne vil prøve naturlig deodorant uden at skulle bruge en formue på det.

15 hudplejebrands med økologiske ingredienser

Vi guider

15 hudplejebrands med økologiske ingredienser

Hudplejeprodukter med fokus på bæredygtighed og økologiske ingredienser er i høj kurs i disse dage. Men det kan måske være lidt svært at hitte ud af, hvor du kan finde den bedste naturlige hudpleje? Bare rolig - vi har samlet 15 skønne brands til dig her, som enten indeholder økologiske og naturlige ingredienser eller er veganske eller bæredygtige, så du kan lade dig inspirere til dit næste køb. Lad os se på dem her!

Læs også

Tromborg Herbal antiperspirant

Indeholder højkoncentreret økologiske urter, som er håndplukket og koldpresset, og har en helende og plejende effekt.


Urterne som humle, kamille, fennikel, røllike og citronmelisse har en antimikrobiel og blødgørende virkning, så huden føles lækker, og sammen med masser af helende aloe vera, kan den tåles af selv sart hud.


Den er et perfekt valg, hvis du gerne vil kombinere effektiv beskyttelse med naturlige, økologiske ingredienser og ren luksus på badeværelseshylden.

Aurelia Botanical creme deodorant

Aurelias creme-deo er blevet lidt af en favorit på redaktionen. Den smøres på som en creme under armene, og i starten føles det både mærkeligt og forkert, fordi de fleste er vant til roll-ons. Men den lækre konsistens, der bliver til en tør pudder, når man smører den på, får hurtigt overbevist de fleste.


Den indeholder antimikrobiel pilerod og ren kaolin, som absorberer sved gennem dagen og virker bakteriehæmmende. Derudover indeholder den tea tree-, eucalyptus-, og pebermynteolier, som har antiseptiske og antibakterielle egenskaber. Blandet med lavendel og bergamotte giver det en let duft.

Rudolph Care Acai deodorant

Açai Roll-on Deo lader din hud ånde under armene. Den har en mild duft, som du kender, hvis du allerede bruger andre af Rudolph Cares produkter.


Indeholder beroligende kamille, helende shea butter og kølende aloe vera, som er god til den sarte hud. Den har en let antiperspirende effekt.


Den er god til dig, der gerne vil bruge naturlig deodorant, men undgå essentielle olier eller kraftig parfume.

DO2 krystal stift

Denne lidt særlige deodorant er lavet af alun-krystaller, der er en form for salt. Den er helt tør, og du skal bruge en smule vand sammen med den, så danner der sig et beskyttende lag på huden. Den forhindrer bakterier uden at tilstoppe porerne i huden.


Det er individuelt, hvordan den virker for folk, men de fleste af kunderne synes den fungerer rigtig godt!  


Den findes også i en sprayversion, der er super let at bruge. Brug den, hvis du gerne vil prøve noget naturligt, der desuden er uden parfume og duft.


Vidste du at...
inde på hvert af produkterne kan du læse de andres kunders anbefalinger og erfaringer med deodoranternes virkning.


Relaterede artikler

Danske skønhedsmærker hos Matas

Vi guider

Danske skønhedsmærker hos Matas

Af Alberte Sejling

På trods af vores lille størrelse, kan vi i Danmark bryste os af et stort udvalg af danske brands, som laver skønhed i verdensklasse. De danske mærker tænker ofte i grønne baner, og det er mange lækre både pleje-og makeupprodukter til dig, der gerne vil gå den naturlige skønhedsvej.

Læs Mere
Vi tester: Naturlig solcreme

Vi guider

Vi tester: Naturlig solcreme

Ingen sommer uden solcreme! Er du i tvivl om, hvilken variant, der skal med i kufferten til sommer? Her på redaktionen har vi testet naturlige solcremer og bedømt deres konsistens, duft og kigget nærmere på ingredienserne. Læs med her for at blive klogere på hvilken, der passer til dine krav og behov.

Læs Mere
Alt du skal vide om vaskenødder - Naturens sæbe

Spot Trenden

Alt du skal vide om vaskenødder - Naturens sæbe

Af Isabel Marschall Thostrup

Vaskenødder, også kaldet sæbebær, er et alternativ til det traditionelle vaskemiddel, som du bruger til tøjvask. Fordelene ved vaskenødder er mange; det er nemlig en bæredygtig, økologisk og allergivenlig måde at vaske tøj på. Men hvordan virker de, og hvordan bruger man dem egentlig? Det får du svaret på her.

Læs Mere
Tid til hjemmespa

Vi guider

Tid til hjemmespa

Af Alberte Sejling

Lige nu er der tid til masser af indendørs hygge, hvor du med fordel kan tage dig tid til selvforkælelse og lave din egen hjemmespa. Vi har samlet nogle af vores favorit welnessprodukter, som vil gøre din spaoplevelse endnu mere luksuriøs.

Læs Mere