Vi guider
Sådan kommer du i gang med retinol
Retinol – også kendt som A-vitamin – er blevet den hudplejeingrediens, alle snakker om. Og det er der flere grunde til. Retinol hjælper blandt andet med at mindske fine linjer og rynker, forbedre hudstrukturen og reducere pigmentpletter. I denne artikel stiller vi skarpt på, hvordan du kommer i gang med at bruge retinol.

Retinol er en af de mest anerkendte og populære hudplejeingredienser, da hudpleje med retinol er noget af det, der giver de bedste resultater. Men det er vigtigt at være opmærksom på, at retinol kan være potent, og man anbefaler derfor at vænne huden til at bruge det. Her kan det være svært at vide, hvor man skal starte. Så er du ny i at bruge retinol, får du her den ultimative guide til, hvordan du kommer i gang.

Hvad er retinol?

Retinol er en kraftfuld hudplejeingrediens, som fungerer ved at stimulere kollagenproduktionen, forbedre hudstrukturen og reducere fine linjer og rynker. Derudover mindsker det også hyperpigmentering og reducerer urenheder.

Retinol er kendt for sin evne til at forny huden ved at fjerne de døde hudceller, så huden fremstår frisk og fornyet.

Retinol skal bruges om natten, da A-vitamin nedbrydes af sollys. Derudover gør retinol huden mere sensitiv, så brug det altid om i din hudpleje om aftenen, inden du skal i seng, og sørg for at påføre godt med solbeskyttelse dagen efter.

3 gode hudplejeprodukter med retinol:

No7 har lanceret hudpleje med retinol, som er udviklet til dig, der ønsker kraftfulde resultater, men er også perfekte til dig, der er ny i retinol. Alle produkter er uden parfume og det gode valg til dig, der har en mere sensitiv hud og gerne vil prøve kræfter med retinol.
​​​​​​​

Produkterne indeholder beroligende ingredienser som nærende sheasmør og bisabolol, samt beskyttende provitamin B5.

Serum med retinol

En god måde at inkorporere retinol i sin hudplejerutine, er ved at bruge det i et serum. Her får ingredienserne virkelig lov til at penetrere ned i huden og gøre underværker.

No7 Pure Retinol 0,3% Night Contentrate er formulereret skånsomt og kan derfor sagtens bruges af dig med en mere sensitiv hud.

Påfør Night Concentrate efter rens på en tør og ren hud. Lad den trænge ind, inden du fortsætter med resten af din hudplejerutine.

No7 0.3 Night Concentrate 30 ml
349,95 kr.

Øjencreme med retinol

Hvis du ønsker at få bugt med de fine linjer og rynker under øjnene, kan det være en rigtig fin idé at bruge en øjencreme med retinol.

No7 Pure Retinol Eye Cream er udviklet til at mindske rynker, linjer og mørke rande under øjnene. Den har en opstrammende effekt på huden og hjælper også med at udjævne farveforskelle. Har du ’puffy eyes’, mindsker den også hævelser, opstrammer og løfter.

Brug den under øjnene og på siden af øjnene, hvor man kan have tendens til lidt fine linjer. Lad den absorbere helt, før du påfører resten af din hudpleje.

No7 Eye Cream 15 ml
249,95 kr.93% af No7’s testpersoner oplevede, at deres resultater blev endnu bedre, når de brugte alle tre produkter i Pure Retinol-serien.

Natcreme med retinol

Du kan også vælge at bruge en natcreme med retinol. No7 Pure Retinol Night Repair Cream er formuleret med det formål at få det bedste ud af effektive egenskaber fra retinol, samtidig med at den beroliger og plejer huden.

Cremen er silkeblød og lidt federe i konsistensen, så huden virkelig kan få næring over natten. Den absorberes med det samme, og huden føles fugtet og lindret.

Cremen indeholder sheasmør og bisabolol, som lindrer og fugter huden i dybden. Derudover indeholder den en indkapsling af olier, som frigives over tid i løbet af natten og er med til at forbedre tilføringen af retinol til huden.

No7 Night Repair Cream 50 ml
349,95 kr.

Retinol do’s & don’ts

Retinol kan være en skrap ingrediens for huden, især hvis du har sensitiv hud. Så her får du en oversigt over do’s and don’ts, når du skal i gang med at bruge retinol for første gang:

Det skal du gøre:
1. Din hud skal vænne sig til at bruge retinol. Start med at bruge dine retinol-produkter 1-2 gang om ugen og gå stille og roligt over til hver 2. dag. Vær især opmærksom på dette, hvis du har sensitiv hud.
2. Undgå sollys efter påføring, og brug altid solcreme, efter du har haft en nat med retinol.
3. Smør kun på huden i ansigtet, og undgå læber og øjenområdet.


Det skal du IKKE gøre:
1. Brug ikke retinol, hvis du er gravid eller ammer.
2. Påfør ikke retinol på hud, som er skadet eller irriteret.
3. Undgå at bruge hårfjerningsprodukter, når du bruger retinol.
4. Undgå at bruge retinol sammen med AHA- og BHA-syre.

Andre favoritter fra No7:

Relaterede artikler

Vi guider til retinol: Sådan bruger du det rigtigt

Matas LIVE

Vi guider til retinol: Sådan bruger du det rigtigt

Af Matas

Hvad er retinol? Og hvorfor er det en vigtig gæst at byde indenfor i hudplejerutinen? Vi kigger nærmere på det vigtige vitamin i denne LIVE - og vores ekspert, Zita, står klar til at svare på alle de spørgsmål, du måtte have om det lille, men vigtige vitamin.

Læs Mere
A-vitamin i hudpleje – bekæmp rynker og uren hud

Vi guider

A-vitamin i hudpleje – bekæmp rynker og uren hud

Af Trine Brøndsted

A-vitamin er ikke blot noget, vi spiser i maden og i kosttilskud. A-vitamin i hudplejeprodukter har en dokumenteret effekt i en grad, så vi slet ikke behøver at diskutere, hvorvidt det virker eller ej. Her er alt du skal vide om vidunderingrediensen.

Læs Mere
Bliv klogere på anti-age

Vi guider

Bliv klogere på anti-age

Af Matas

Produkter formuleret til den modne hud kaldes ofte anti-age produkter, og dækker over en betegnelse af hudpleje, der er målrettet fine linjer, rynker og pigmentforandringer. For at forstå hvilket behov den modne hud har er det afgørende at vide mere om hvordan huden ældes og hvilke faktorer, der kan være medvirkende til at fremskynde denne proces.

Læs Mere
Den Store Guide Til Serum

Vi guider

Den Store Guide Til Serum

Af Cecilia Demant

Troede du at serum var et ”nice to have” i din hudplejerutine? Så er denne artikel helt sikkert for dig; serum er nemlig et af de vigtigste trin i daglige hudpleje og i dag gennemgår vi alt der er værd at vide om emnet. Hvem er serum til? Hvilket skal du vælge? Og hvordan virker det egentlig?

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.