• Afsendelse 1-2 hverdage
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Byt i 260 butikker
  • Byt frem til 28/2-2022
  • Mere end 1000 brands
Menu
Vi guider

Pak den perfekte barselstaske til fødslen

Når fødslen går i gang, er det rart, at man forinden har tænkt igennem, hvad man skal have med til fødslen. En fødsel kan gå rigtig hurtigt, men den kan også tage mange timer og måske vare længere tid end du havde forventet. Hvis du er godt forberedt, skal du ikke bekymre dig om de praktiske detaljer. I stedet kan du fokusere 100% på dig selv og få din baby til verden på den bedste måde.

Mamma univers

Et roligt sind og en rolig krop giver de bedste muligheder for at lave effektive og gode fødeveer når fødslen starter. Gå i gang med at pakke taske 2-3 uger før terminen.

1. Husk dine papirer

Tag din vandrejournal med og eventuelt en ønskeseddel til fødslen.

2. Tøj og toiletartikler

Tænk på at pakke, som skulle du på et lille hotelophold: tandbørste, hårbørste og en skiftebluse.


Hvis du har langt hår, som kan sættes op, så husk noget så enkelt som et par hårelastikker. Under fødslen sveder du, og klistret hår i nakken kan pludselig føles som det værste i hele verden.


Der skal mange dybe og rolige vejrtrækninger til før, du har født. Luften på et sygehus er ofte tør, og bliver derfor læberne let tørre og sprækker. Derfor kan noget så enkelt som en god læbepomade være guld værd.

Organic Beauty Tandbørste bambus neutral 1 stk
stk. 39,95
Du optjener 4 point
(82)
HH Simonsen Wonder Brush Black
169,95
Du optjener 17 point
(41)
Rudolph Care To the Rescure Lip Balm 10 ml
164,95
Du optjener 17 point
Gør-det-selv guide til Gua Sha massage

Vi guider

Gør-det-selv guide til Gua Sha massage

Gua Sha massage er i dag en af de mest populære, naturlige ansigtsbehandlinger i Asien og er efterhånden blevet en rigtig rockstar i skønhedsbranchen over hele verden. Vi guider til den populære, virkningsfulde sten - i samarbejde med Maria Zabrodina, der er certificeret Gua Sha behandler og ekspert i facelifting.

Læs også

3. Massageolie til afspænding

Veerne kan gøre rigtig ondt i lænden. Derfor kan det være godt med en god olie til massage. Gerne en olie som I har brugt i løbet af graviditeten, hvor du kender og kan lide konsistens og  duft.


Når du ligger og hviler mellem veerne kan det også være rart at få fødder og ben masseret. Jo mere du hjælpes til afspænding undervejs, jo mere ro giver du kroppen til at finde sin egen vej.

(96)
Plaisir Beautifying Body Oil 100 ml
89,95
Førpris 119,95
Du optjener 9 point

4. Snacks, der giver energi

Kroppen har brug for energi, for at kunne lave gode veer. Tarmene arbejder dog langsommere under en fødsel, så det handler ikke om at spise store rugbrødsmadder, men om at spise og drikke noget, der bliver optaget let og hurtigt.


På hospitalet får du måske serveret ristet brød og saft. Men tag også gerne selv frugt, druesukker, din yndlingschokolade, en smoothie eller en pakke sodavandsis som du får lagt i en fryser på fødegangen med på hospitalet.

5. Musik og billeder

Tag en højtaler med til din telefon, så du kan afspille musik, som du har lyttet til, mens du har været gravid. Når du sætter musikken på inde på fødestuen vil din krop og dit sind forbinde musikken med ro og afspænding, og dermed vil du kunne fokusere på din gode vejrtrækning.


Sørg for at kameraet er ladet op - eller husk oplader til din telefon.

Videoguide: Træn åndedrættet inden fødslen

Når fødslen går i gang, er det super vigtigt, at du har trænet din vejrtrækning. Det er nemlig åndedrættet, der fremmer fødslen og giver dig de gode og effektive veer. Og det er åndedrættet, der kan afspænde dig under fødslen. Se en videoguide her.
Videoguide: De sidste tips inden fødslen

Det kan være svært at finde ro i den sidste del af din graviditet, og der er utroligt mange ting, du lige skal have styr på. Hvordan skal du slappe af, hvad skal være parat til selve fødslen, og hvad skal du købe ind til tiden efter fødslen? Se en video med gode råd her.Specielt til din kæreste

Hvis dit overskud er ved at være brugt op, skal du kunne trække på din kærestes overskud. Derfor er det lige så vigtig at tænke over, at have noget godt med i tasken til ham/hende.

  • Mad og drikke: Kombinationen af en hjælper, en fødestue  og lav blodsukker duer bare ikke! Tænk derfor godt på hvad der kan være godt at have med: måske en müslibar, et par bananer, en pose med nødder og mandler, karameller og en pose boller der har ligget klar i fryseren og lige kan puttes i tasken.
  • Underholdning: Tag tablet, en bog, et blad eller anden underholdning med. Måske ligger du og hviler undervejs, og hvis ikke din kæreste selv har brug for at hvile, så kan det være rart at have noget tidsfordriv med.
  • En ren t-shirt: En hurtig truckervask og en ren t-shirt gøre underværker. Både for din skyld og hans/hendes egen.
  • En skjorte. Når barnet er født, kommer det oftest op på din mave. Men du kan have brug for en pause eller behov for at sunde dig efter fødslen. Barnet kan derfor ligge hos din kæreste i stedet for. Her er en skjorte bedre end en t-shirt, så barnet kan komme direkte ind på det varme bryst og dufte og lytte til hjertelyd.


Jordemoderens tips mod hævede fødder og hænder

Vi guider

Jordemoderens tips mod hævede fødder og hænder

En dag strammer fingerringen på en måde, som den normalt ikke gør. Og når du kigger ned på dine ømme fødder, kan du se, at de er tykkere, end de plejer. Med andre ord er du ved at samle væske i kroppen. Det kaldes også ødemer og er en helt normal graviditetsgene - hvilket selvfølgelig ikke ændrer på, at det kan være rigtig irriterende.

Læs også

Øg trygheden under fødslen

Nogen er lidt bekymrede for at føde på et hospital og synes det er klinisk og koldt. Så tænk kreativt, og tænk på fødestuen som 'dit rum’, hvor du inviterer jordemoderen indenfor. Tag din egen hovedpude med, behold din egen bluse og tykke sokker på, medbring din yndlings-te, tag egne krus med til kaffe og te - find selv på noget, så rummet dit. Det kan også give en særlig ro og følelse af privathed at have egen musik med.


Spørg jordemoderen på dit fødested om der er noget særligt, du skal have med. Måske skal du selv have babytøj med til de dage du er indlagt. Skal du føde ambulant, så husk, udover tøj til både den lille og dig selv, også en lille hue og en dyne til den lille og en autostol eller en boxette til hjemtransporten.​​​​​​​

Relaterede produkter

(46)
Lansinoh Lanolin HPA 40 ml.
184,95
Du optjener 19 point
(29)
Rudolph Care Mommy & Me 45 ml
244,95
Du optjener 25 point
(19)
Matas Striber Baby Shampoo 250 ml
37,95
Du optjener 4 point

Relaterede artikler

Holistisk hudpleje: Plej din hud indefra og udenpå

Vi guider

Holistisk hudpleje: Plej din hud indefra og udenpå

En sund hud er ikke kun et spørgsmål og cremer og sera. Vi kigger på, hvordan du kan styrke og pleje din hud indefra og udenpå, så din hud bliver så stærk og sund som muligt.

Læs mere
Hvilken makeup kan du bruge som gravid?

Vi guider

Hvilken makeup kan du bruge som gravid?

Af Christel Elvang

Som gravid eller nybagt mor er der mange ting at forholde sig til. Kemi i makeup er en af dem. Hvis du bruger makeup og gerne vil fortsætte med det, findes der heldigvis masser af gode og sikre produkter, du trygt kan bruge som gravid eller hvis du ammer. Vi guider dig her.

Læs mere
5 tips til sunde tarme

Vi guider

5 tips til sunde tarme

Af Trine Brøndsted

Vores tarmsystem og de cirka 50 billioner bakterier, der bor i tarmene, og det er vigtigt at give dem de bedste betingelser for at fungere så godt som muligt. Vi har samlet de bedste tips til at holde dine tarme i topform.

Læs mere
Havtorn – Derfor elsker vi nordens citron

Spot Trenden

Havtorn – Derfor elsker vi nordens citron

Af Trine Brøndsted

Havtorn, det lille gule bær, som har været kendt i årtusinder, er blevet genopdaget både i hudpleje som kosttilskud og i det nye nordiske køkken. Læs med og bliv klogere.

Læs mere