Podcast
Nøgne sandheder: Tættere på nøgenhed
21-årige Josephine Bellaiche ønsker at afmystificere kvinders bryster og nægter at lade dem være fængslet bag bh'en. På den anden side mener 73-årige Camilla Lindemann, at det er ren utopi at fjerne det seksualiserede blik på de kvindelige attributter. Værten, Josefine Stork, har i første afsnit af podcasten, Nøgne sandheder, inviteret de to generationer ind i en sauna til en ærlig og åben snak om nøgenhed, hvor generationskløften mellem en Generation Z og en boomer viser sig. 

I det første afsnit af podcasten, Nøgne sandheder: Tættere på nøgenhed, inviterer værten, Josefine Stork, to kvinder fra forskellige generationer ind til en ærlig samtale om nøgenhed. Denne unikke podcastserie, et samarbejde mellem ALT for damerne og Matas, bringer en Generation Z-repræsentant og en boomer sammen i en sauna for at udforske deres holdninger og fordomme om hinanden på tværs af generationskløften.

Vil du se videoen?
Så har vi brug for at du accepterer alle cookies

Lyt til afsnittet her!

I podcastseriens første afsnit sætter Josefine Stork scenen for en samtale om nøgenhed mellem 21-årige Josephine Bellaiche og Camilla Lindemann, en 73-årig journalist og forfatter. De diskuterer, hvad kroppen betyder for henholdsvis Generation Z og boomergenerationen.


"Hvis bare alle gik uden bh, ville bryster holde op med at være ophidsende"​​​​​​​
​​​​​​​- Josephine Bellaiche, 21 år.

Josephine har et ønske om at afseksualisere bryster. Hun mener, at vi ved at pakke dem ind i en bh, gør dem mere tiltrækkende. Omvendt udtaler boomeren, Camilla, i podcasten:​​​​​​​


”Men det er jo bryster. De er jo seksualiserede. Spørg hvem som helst. De fleste mænd elsker bryster. Medmindre de er tiltrukket af andre mænd, så er de tiltrukket af bryster. Du kan ikke tvinge dem til at sige, at de ikke skal tænke på brysterne som seksuelle objekter.”


Og netop her kommer generationskløften til udtryk i en uenighed om, hvordan bryster seksualiseres. For Josephine er det, at gå uden bh, en stille protest med et formål om, at det om fem år ikke længere er en skjult seksualisering. Hun udtaler i podcastens første afsnit:


"Jeg har det sådan med kroppen, at vi alle ved, hvad der er under den her bikini."
​​​​​​​- Josephine Bellaiche, 21 år.


Josephine forestiller sig ikke, at nogen tænker, "Gud hvordan må hendes bryster se ud?". Hun tror på, at fordi alle har set en nøgen krop før, ved alle godt hvad der gemmer sig indenunder tøjet.


Denne opfattelse deler Camilla ikke just - for hende spiller blufærdighed nemlig ind. Hun går ikke nøgen rundt foran sin familie eller børnebørn og ville aldrig smide bh'en, som Josephine har gjort. Hun mener, at bryster er seksuelle objekter, og at det er en del af den naturlige tiltrækning mellem kønnene.

Diskussionen om nøgenhed og holdninger til bryster afslører en klar generationskløft mellem Josephine og Camilla. Josephine insisterer på, at hvis brysterne ikke er indhyllet i mystik og ikke ses som noget særligt, vil de miste deres seksuelle betydning. Hun spekulerer på, hvordan hendes generation vil ændre sig med alderen, og om de også vil pakke deres døtre ind, når de bliver ældre.

Lyt til afsnittet her!

I første afsnit af "Nøgne sandheder" snakker Camilla Lindemann og Josephine Bellaiche yderligere om emner som nøgenbilleder, kropsskam og hvorfor Camilla ikke ville sidde nøgen i en sauna med to fremmede. Gennem samtalen opstår der en åbenhed og forståelse på tværs af generationerne, hvor de udfordrer hinandens synspunkter og fordomme.


Podcastserien "Nøgne sandheder: Tættere på hinanden" inviterer i 12 afsnit lytterne ind til samtaler, hvor forskellige emner som krop, køn, seksualitet og sundhed diskuteres med ærlighed og åbenhed generationerne imellem. Podcasten er et samarbejde med ALT for damerne, og du kan finde mere information om den på ALT.dk.​​​​​​​


Relaterede artikler

Nøgne sandheder: Tættere på hinanden

Podcast

Nøgne sandheder: Tættere på hinanden

Af Matas

Hvad sker der, når boomeren og en woke Gen-Z'er tager tøjet af, sætter sig en sauna og dykker ned i de emner, der normalt skiller generationerne ad? Dét har vi sat os for at undersøge i samarbejde med ALT for Damerne, og sammen har vi skabt podcasten 'Nøgne sandheder'. En podcast, der kommer helt tæt på en række brandvarme emner. Helt tæt på generationerne - og ikke mindst forskellighederne herimellem. Skal du med boomeren og Gen-Z i sauna?

Læs Mere
Nøgne sandheder: Tættere på flirt og komplimenter

Podcast

Nøgne sandheder: Tættere på flirt og komplimenter

Af Matas

Hvor langt er der fra flirt til grænseoverskridende adfærd, og hvordan har flirt ændret sig efter MeToo? #MeToo-fænomenet er nok ikke gået nogens næse forbi de sidste par år. Men hvordan henholdsvis generation Z og boomerne anser og tolker hashtagget er en anden snak. For imens Benedikte på 26 oplever en indre styrke til at sige fra i situationer, hun ikke tidligere ville have sagt fra i, mener 80-årige Kirsten, at det har skabt en tendens til at blive en form for kvinde-front mod mændene.

Læs Mere
Nøgne sandheder: Tættere på dating

Podcast

Nøgne sandheder: Tættere på dating

Af Matas

Imens 78-årige Susan kan finde på at jagte mænd i supermarkedet, føler 18-årige Fanny sig slet ikke modig nok på datingmarkedet. I andet afsnit af podcastserien, Nøgne sandheder, har Josefine Stork igen inviteret en boomer og en generation Z-repræsentant ind i en sauna til en hed snak, der skildrer generationernes delte meninger om dating og alt der hører til. 

Læs Mere
Nøgne sandheder: Tættere på køn og seksualitet

Podcast

Nøgne sandheder: Tættere på køn og seksualitet

Af Matas

Hvor mange forskellige seksualiteter findes der, og behøver man egentlig at definere sit køn? Der bliver ledt op til en hed diskussion mellem en boomer og en gen Z'er, når Josefine Stork igen inviterer de to generationer ind i en brand varm sauna. I tredje afsnit af podcasten, Nøgne Sandheder, dykker vi ned i køn og flydende seksualitet. Banen bliver kridtet godt op, når de to generationer udfordrer hinanden på tværs af deres fordomme. 

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.