Vi guider
Alt du skal vide om bipollen
Hvad er bipollen og hvor kommer det fra? Der findes efterhånden en del spørgsmål om bipollen. Vi har derfor dykket dybere ned i den interessante pollen, så du kan blive meget klogere på alt den nødvendige viden. Læs med her!

Spekulationerne om bipollen er mange. Vi har undersøgt alt det vigtigste om bipollen: hvor det kommer fra, hvad der indgår i det, og hvad du specifikt kan bruge det til. Læs med her og få alt den nødvendige viden om bipollen.

Hvor kommer bipollen fra?

Bipollen kommer fra blomster i forbindelse med biernes bestøvning. Pollen dannes i blomsternes støvdragere og anses som værende blomsternes form for sædceller. Når bierne flyver rundt og optager nektar fra blomsterne, samler bipollen sig på deres krop. Bierne kæmmer derefter deres pels, for bedst muligt at samle deres pollen til faste små pollenkugler. ​​​​​​​​​​​​​​


Fakta: På latin betyder pollen ´fint støv´. Det er faktisk så småt, at du kun kan se det, hvis der er mange pollenkorn samlet på et sted.

Hvad indgår i bipollen?

Idet bipollen samles af bier fra forskellige blomster og planter, vil pollen komme fra forskellige steder. Det er derfor ikke til at sige hvilke præcise typer pollen der indgår. Hvis du er allergisk overfor en type pollen, vil det derfor anbefales, at du holder dig fra indtagelse af bipollen eller tester det før almindelig indtagelse.


Ligesom honning ikke anbefales til børn under 1 år, gælder samme anbefalinger omkring bipollen.
​​​​​​​

Hvad kan bipollen bruges til?

Bipollen kan anvendes på mange forskellige måder i madlavningen. Det har en sødlig smag der egner sig til alt fra salater, dressinger, desserter og ikke mindst morgenmaden. Brug det på din grød, i din smoothie eller bland det i din grød. Det er kun fantasien der sætter grænser! ​​​​​​​

Relaterede artikler

Hvad er taurin? Alt du behøver at vide

Vi guider

Hvad er taurin? Alt du behøver at vide

Af Maria Bech-Jensen

Taurin er et navn, der ofte dukker op i relation til ernæring, men hvad er det egentlig, og hvordan indtages det? I denne artikel vil vi dykke dybere ned i taurin.

Læs Mere
Alt du skal vide om hørfrøolie

Din sundhed

Alt du skal vide om hørfrøolie

Af Maria Bech-Jensen

Måske har du også hørt en masse om hørfrøolie - og det forstår vi godt! Den naturlige olie har nemlig en bred vifte af sundheds- og smagsmæssige fordele. Uanset om du ønsker at udforske alternativer til fiskeolie eller bare opgradere dine retter med en subtil nøddeagtig nuance, er hørfrøolie et velegnet tilskud. Læs med her hvor vi dykker ned i hørfrøoliens fordele.

Læs Mere
Helseeksperten guider: Få mere energi i hverdagen

Matas LIVE

Helseeksperten guider: Få mere energi i hverdagen

Af Matas

Træthed, koncentrationsbesvær og manglende energi rammer rigtig mange mennesker. Vores energiniveau er tæt kædet sammen med kosten, og om vi får alle de vitaminer og mineraler vi har brug for. I dag guider Solarays helseekspert dig til, hvad du kan gøre for at sikre energiniveauet dette efterår og vinter!

Læs Mere
Redaktionens helsefavoritter

Vi guider

Redaktionens helsefavoritter

Af Nicoline Kongedam

Går du op i sund mad og livsstil? Her får du et indblik i hvilke helseprodukter, der hitter her på redaktionen.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.