Menu
Vi guider

Den tiltrængte guide til hjemmemassage

Har lange og mange dage på hjemmekontoret sat sig i kroppen som spændinger i ryg og nakke? Så kunne du sikkert trænge til en omgang massage, og den gode nyhed er, at du nemt kan klare det selv derhjemme – med hjælp fra din partner, en skøn massageolie eller et effektivt massageapparat.

Når timer foran computeren på hjemmekontoret har sat sig som spændinger og ømhed i nakke og ryg, er der heldigvis hjælp at hente i en dejlig omgang massage. Den gode nyhed er også, at det ikke kræver de store armbevægelser at få løsnet op for en stiv nakke eller ømme myoser. Det kan klares inden for hjemmets fire vægge – med hjælp og en kærlig hånd fra din partner og en skøn massageolie.

​​​​​​​Før vi iler videre med vores massageguide med tips til de bedste massageolier og massageapparater, så lad os først lige kigge på, hvorfor massage egentlig er så gavnligt for kroppen og vores mentale velvære.

5 effektive massageapparater

Efterhånden er der kommet rigtig mange virkelig gode massageapparater på hylderne og på webshoppen. Det er det perfekte redskab, når du er alene, eller når du lige trænger til en lille massagepause i løbet af arbejdsdagen derhjemme. Vi har spottet fem effektive massageapparater på webshoppen – og fødderne bliver heller ikke overset!

Det ergonomiske

Her får du et massageapparat, der trænger dybt ned i musklerne og giver en beroligende vibrationsmassage. Det er udviklet med et ergonomisk håndtag og tre kugleformede massagehoveder, der gør det problemfrit at give dig selv massage på ryggen.


Det helt særlige ved dette massageapparat er, at du kan målrette massagen mod det præcise punkt, hvor du er øm, og hvor dine smerter kommer fra. Det gør det nemmere for dig at punktbehandle dine smerter og giver en mere effektiv brug.

Den til den ømme nakke

Døjer du med smerter eller muskelspændinger i nakke- og skulderregionen, er Beuer 4D Massageapparat til Nakke, Skuldre og Lænd intet mindre end fantastisk. Du lægger den hen over nakken, holder i hver side i håndtagene og kan så bare slappe fuldstændigt af, mens de indbyggede massagekugler gør alt arbejdet. Ahhhh….


Den kan også sagtens bruges om lænden, hvis du er øm her, og så har den indbygget varme, hvilket føles ekstra skønt og lindrende, når myoserne skal bearbejdes.  

Hvorfor er massage så godt for kroppen?

Ud over at massage giver masser af velvære og nærvær og gør dig dejligt afslappet og afspændt, så har massage også nogle andre sundhedsmæssige fordele. Massage sætter gang i blodcirkulationen og hjælper med at transportere mere ilt og flere næringsstoffer ud til kroppens celler.


Massage har også en drænerende effekt på lymfekirtlerne og hjælper på den måde med at øge udskillelsen af kroppens affaldsstoffer.


Sidst men ikke mindst, øger massage desuden udskillelsen af hormonerne oxytocin, serotonin og dopamin, der gør dig gladere og sænker dine negative niveauer af frygt eller angst i kroppen. Så den er god nok: du bliver faktisk lidt lykkeligere af en omgang massage.

Det til fødderne

Beurers fodvarmer med massage er et smart 2-i-1 produkt, som varmer dine fødder op, imens de får en afslappende shiatsumassage. Massageapparatet har én indstilling til fodvarmen og én indstilling til massage, og du kan tænde for funktionerne individuelt.


Med en rullende og æltende følelse øger shiatsumassagefunktionen blodomløbet i dine fødder, og kan være behjælpelig i at lindre ømme fødder efter en lang dag på benene, eller hvis du arbejder hjemme, og der er lidt fodkoldt.  


Husk! Arbejder du meget stillesiddende, er det vigtigt, at du modvirker spændinger i nakke og ryg ved at lave daglige øvelser, strækker ud og får gået nogle ture.


Den med komforten i højsædet

Denne massagepude fra Beuer er helt genial at have liggende i sofaen, når der skal slappes af til en god serie efter en lang dag. Den giver en afslappende shiatsu-massage til trætte og ømme muskler, og kan bruges lige dér, hvor der er brug for det. Den har fire indbyggede massagehoveder, som roterer både med og mod uret, og som virkelig kan løsne op for de spændinger, vi alle nok har efter en lang dag.


Det smarte ved den er, at den har en varmegivende funktion, som du kan tænde for alt efter behov. På den måde vil massagehovederne varme op og give en behagelig og afslappende varme, samtidig med du får din massage. Ikke dårligt, vel?

Den, der virkelig går i dybden

Så skal vi have fat i lidt af en multitasker, når det kommer til at få bugt med stive muskler og myoser. MG100 Massageapperat fra Beuer kan både betjenes alene, eller du kan få én til at massere dig med den. Den giver en afslappende og dybdegående massage, og du får her mulighed for fire forskellige forprogrammerede massageprogrammer, som kan justeres i hastighed, alt efter hvad du bedst kan lide.
​​​​​​​

Den har en indbygget ’heat’-funktion, som er genial til, når du har brug for lidt ekstra kærlighed til de ømme muskler. Ved hjælp af infrarødt lys tilfører den varme på det område, du masserer, hvilket er guld værd, når man virkelig er øm. Derudover får du hele tre forskellige massagehoveder med i købet, som giver en forskellig oplevelse hver gang du bruger den.

Skab en hyggelig stemning

Når du skal helt ned i gear og nyde en afslappede massage, duer det simpelthen ikke, at dine omgivelser roder og lægger an til bekymringer og stress. Og du skal skam heller ikke rulle det helt store show ud for at kunne nyde en massage.


Søg mod soveværelset, hvor du kan ligge behageligt i sengen, lukke døren til rodet og skabe en afslappende og hyggelig stemning. Der skal faktisk ikke mere til end en playliste med stille musik, en god duft i rummet og måske et stearinlys til at gøre arbejdet.

Aromaterapien

Du kan eksempelvis prøve aromaterapi med en diffuser fra Beurer, der gennem en støvsky sender mikroskopiske vanddråber af din yndlingsduft ud i rummet.


Beurer har fire forskellige vandopløselige aromaolier lavet på 100 % naturlige ingredienser, og som du bruger med diffuseren. Ønsker du at fremkalde en sindstilstand af ro og afslapning, så er det deres Relax Aromaolie, du bør prøve. 

Duftlyset

Bliver aromaterapi med diffuser og olier en smule teknisk for dig, kan du også ty til et smukt stearinlys, eksempelvis et duftlys fra Zone.


Lysene er udviklet i samarbejde med dufteksperter og fremstillet af soja med økologisk bomuldsvæge og essentielle økologiske olier. Derfor udleder lysene færre partikler end stearin, og de forkæler sanserne med en mere blid og beroligende duft end mange andre duftlys.

Sådan får du mest ud af dit duftlys

Vi guider

Sådan får du mest ud af dit duftlys

Duftlys spreder hygge, velvære og dejlig duft. Snup vores guide til at finde det rette duftlys, som kan brænde godt og længe uden at sode stuen til.

Læs også

3 gode massageolier til kroppen

Massageolie er et must, når du skal give (eller modtage) en god kropsmassage. Den bedste massageolie er den, der kombinerer et godt glid, samtidig med at olien absorberes af huden i passende tempo. Vi har spottet tre gode massageolier her, som du og din partner helt sikkert vil elske. 

Den stimulerende

Massageolien fra Badeanstalten har en frisk duft af citrongræs, appelsin og citron, som du tydeligt kan dufte fra første dråbe. Olien er en blanding af mandelolie, jojobaolie, tørolie og rapsolie, der skaber den perfekte kombination af blødgørende og fugtgivende olier, som let trænger ind i hudoverfladen uden at fedte.  


Start med at fordele en passende mængde olie i håndfladen og varm olien op mellem dine hænder, inden du begynder at massere olien ind i huden.


Tip! Bruger du en massageolie helt uden duft, kan du altid blande et par dråber af din yndlings æteriske olie i for at gøre oplevelsen endnu mere sanselig og behagelig.


Den sensuelle

En god massageolie lader dine hænder gnide friktionsfrit hen over kroppen, når du enten giver eller modtager massage. Og massageolien fra sexologen Joan Ørtings eget mærke er ingen undtagelse. Du kan bruge massageolien ved at opvarme en smule i dine hænder eller lade et par dråber falde direkte på huden og smøre olien ud bagefter.


Den består af en blanding af arganolie, mandelolie, solsikkeolie og E-vitamin, der fugter og blødgør huden, mens du nyder oliens sensuelle duft og de dybe berøringer.

Den miljøvenlige

Ecookings multiolie er ikke kun god som hårkur og serum, men fungerer også glimrende som massageolie. Alle Ecookings produkter er produceret med øje for miljøet, hvorfor emballagen er genbrugelig og multiolien er 100 % økologisk og vegansk. Den består af en blanding af jojobaolie og sesamolie, der modvirker tør hud og effektivt binder fugten i huden.


Olien er oplagt at bruge til massageolie, da den fede konsistens vil få dine hænder til at glide problemfrit over kroppen, mens olien trænger let ind i huden. Den fås både i en version med mild parfume og en parfumefri version.

Giv dit ansigt en hjemmemassage

Du må ikke glemme dit ansigt, når du først er gået i gang med massagen derhjemme. Det er nemlig ikke kun dine ømme led, nakkespændinger og stive muskler, der har brug for lidt berøring. Dit ansigt har også godt af at blive forkælet med en massage, fordi det sætter gang i blodcirkulationen og dræner lymfekirtlerne for affaldsstoffer. Det gør du nemmest ved at kombinere din yndlingsansigtsolie med en gua sha sten, der med bestemte bevægelser giver ansigtet en dybdegående massage.


Lær at give dig selv ansigtsmassage med en gua sha sten i vores store gør det selv-guide til gua sha stenen.

Ansigtsolien

Du kan bruge din foretrukne ansigtsolie eller prøve denne fra Miild, som er tiltænkt sensitiv, irriteret og tør hud.


Den skønne kombination af mandel- og jojobaolie og granatæble virker beskyttende og reparerende på din hud, som resultat vil opnå mere glød.

Gua Sha’en

Der findes mange forskellige typer af gua sha sten derude, men disse to fra A Pure Mind i rosakvarts og grøn jade, giver ansigtet en dyb og beroligende massage.


Tror du i øvrigt på krystallernes helende energi, så er rosakvarts kendt som den største kærlighedskrystal samt for at skabe ro. Og grøn jade er kendt for sin beroligende og helbredende energi.

Relaterede artikler

Gua Sha og Facial Rollers: Sådan bruger du dem

Matas LIVE

Gua Sha og Facial Rollers: Sådan bruger du dem

Af Matas

Gua Sha og Facial Rollers af smukke krystaller er populære som aldrig før. Bruges de rigtigt, er der mange fordele at hente for din hud. Se med, når vores helserådgiver Randi fortæller dig alt du skal vide om udvælgelse, brug og fordele ved de smukke - og virksomme - massagesten.

Læs Mere
Hjemmetræning med Matas & Peter Bendtsen

Vi guider

Hjemmetræning med Matas & Peter Bendtsen

Af Peter Bendtsen

I dag giver vi ordet til personlig træner og Cand. Scient. i Idræt & Sundhed, Peter Bendtsen, der tager os gennem 5 nemme, men effektive, træningsøvelser, der kan laves inden for hjemmets fire vægge. Hjemmetræning er nemlig et fænomen, der er kommet for at blive, og her på Stories redaktionen er vi begejstrede for, at vi nu har et benhårdt, men overskueligt, træningsprogram, der kan laves efter arbejde eller i frokostpausen.

Læs Mere
Kom godt fra start i 2021

Vi guider

Kom godt fra start i 2021

Af Nanna Skousbøll

Kom godt fra start i 2021 med nogle gode vaner, som er med til at gøre dig glad – indefra og ud. Mange af os har set frem til 2021 – behøver vi nævne hvorfor? ”Siden” er blank, og vi kan skrive lige den historie, som vi har lyst til. Tilfredsstillende, ikke? Tag hul på det nye år med gode vaner. Få inspiration her!

Læs Mere
Olie: Guide til forskellige olier og deres fordele

Vi guider

Olie: Guide til forskellige olier og deres fordele

Olie har taget skønhedsverdenen med storm. Flere og flere inkorporerer olie som en del af den daglige skønhedsrutine. Bliv klogere på, hvad de gyldne dråber er særligt gode til.

Læs Mere