• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret
Vi guider

Slip af med din appelsinhud

Ligner din hud på baller og lår skrællen på en appelsin, og vil du gerne gøre noget ved sagen, så læs med her.

Vi giver dig en nem og overskuelig guide til, hvordan du kan reducere de ujævne buler i huden med gode vaner og hudplejeprodukter.

Hvad er appelsinhud?

Appelsinhud, også kaldet cellulite, er, som navnet rigtig nok angiver, områder på din hud, som minder om en appelsinskal, da huden ser ujævn og bulet ud de steder, det forekommer. Det kan være svært at forstå, hvorfor ujævnhederne kun er nogle steder på huden. Det skyldes, at appelsinhuden er små fedtdepoter, der ligger i underhuden, som hober sig op på grund af små hulrum i bindevævet, og netop derfor kommer det til syne som fordybninger i huden.

Det er oftest på steder med mere fedt, som på lårene, numsen og hofterne, at appelsinhuden optræder. Dog varierer det fra person til person, og kan også, i nogen grad, ses på brystet, nedre mave og overarme. Appelsinhuden kan blive værre med alderen, da bindevævet bliver stivere, jo ældre du bliver, og det forøger mængden af appelsinhud.

Hvem får appelsinhud? 

Alle kvinder kan få appelsinhud, også de slanke – her ses det bare mindre tydeligt. På nogle kvinder kan man hele tiden se appelsinhuden, hvor det på nogle andre kun ses, hvis man presser huden sammen eller sidder ned. Appelsinhuden ses tydeligere på tyndere hud, da fedtlaget er mindre og ikke på samme måde er med til at “skjule” det.


Vidste du, at mænd også sagtens kan få appelsinhud? Men fordi kvinders fedtfordeling er anderledes, og kvinder ofte har mere fedt på kroppen, ses det langt oftere hos kvinder end hos mænd.

Hvad skyldes appelsinhud? 

Appelsinhud skyldes dårlig blodcirkulation i bindevævet, da det medfører, at der opsamles væske uden for cellerne. Appelsinhud kan være arveligt og genetisk bestemt, og man kan se på det som “snore” man har inde i kroppen, der binder det hele sammen, og hvis snorene er for korte, kan fedtet komme til at fylde mere end selve snorene, og det er her, der opstår en bulet hud og appelsinhuden fremtræder. 

Er appelsinhud farlig?

Appelsinhud er på ingen måde farligt. Det er så “normalt”, at det faktisk er op til 80-90 % af alle kvinder, der har eller oplever at få appelsinhud. Man kalder appelsinhud for et kosmetisk fænomen, og det er derfor vigtigt at huske på, at det på ingen måde er en sygdom eller er skadeligt. 

Strækmærker – kan de forebygges eller fjernes?

Vi guider

Strækmærker – kan de forebygges eller fjernes?

De fleste af os kan finde strækmærker eller såkaldte tigerstriber rundt omkring på vores krop, for de er helt normale, og noget de fleste kvinder får. Men hvad ved vi egentlig om dem, og kan de fjernes, når de først er kommet?

Læs også

Hvad kan du gøre for at slippe af med appelsinhud? 

At komme appelsinhuden til livs kræver en samlet indsats – det vil sige, det er sjældent nok blot at sætte ind med specifikke hudplejeprodukter. Du er også nødt til at kigge på din livsstil generelt – og her særligt din kost og din træning. Én ting er dog sikkert; at få bugt med appelsinhud kræver tålmodighed og vedholdenhed.   


Dyrk motion

Jo mere motion og styrketræning du laver, jo flere muskler bygger du op, og når du opbygger muskler, vil vævet i din hud blive strammere, og du vil forbrænde mere fedt. Derfor vil flere muskler kunne hjælpe dig af med appelsinhuden, og her er det især trappetræning, svømning, cykling og gåture i et raskt tempo, der er gode træningsformer til at komme bulerne til livs. Derudover er øvelser som squats og lunges rigtig gode, da de styrker lår og baller på en effektiv måde.


TIP!

Lav 3x10 squats hver dag, og du vil hurtig kunne styrke dine lår og baller. Du kan for eksempel gøre det, imens du streamer eller ser tv!


TIP! Tag trappen i stedet for elevatoren hver gang du har mulighed for det! Det vil styrke og stramme dine baller op.

Lev sundt

En sund og fedtfattig kost er rigtig vigtig, når det handler om at minimere appelsinhuden. Her gælder det om at spise varieret med en masse grøntsager og frugt, så du får alle de væsentlige vitaminer og mineraler, som din krop har brug for.


Desuden bør du også drikke rigeligt med vand, og her kan vand altså aldrig erstattes med sukkerholdige drikke som sodavand, saft etc. Du kan dog sagtens supplere dit daglige væskeindtag med fx grøn te. Skær ligeledes ned på alkohol, da det ikke er godt for din blodcirkulation og indeholder en del fedt. Hvis du ryger, bør du også skære ned på det, da rygning forværrer hudens elasticitet og spændstighed.


Psst! Avocado er rig på næringsstoffer, der hjælper til at fugte huden indefra, hvilket eftersigende skulle hjælpe mod appelsinhud.

Få gang i blodcirkulationen

Hvis du sidder meget ned i løbet af en dag, er det vigtigt, at du får gang i blodcirkulationen, og det kan du nemt gøre med en skumrulle eller en omgang tørbørstning inden du går i bad. Begge ting kan gøres derhjemme og vil give dig et effektivt resultat.


TIP! Afslut dit bad med iskoldt vand, da den kølige temperatur hjælper huden med at holde sig fast og stram.

Brug den rette hudpleje

En creme kan ikke alene udrette mirakler og få appelsinhuden til at forsvinde over en nat. Men den kan være et rigtig godt supplement til dine livsstilsvaner – dels på grund af særlige ingredienser i cremen, men også takket være måden, du påfører cremen på. Det gør nemlig underværker, når du masserer cremen grundigt ind, og på den måde stimulerer bindevævet og sætter gang i blodcirkulationen.

7 gode produkter mod appelsinhud 

Der findes et hav af produkter mod appelsinhud. Vi har samlet nogle af de bedste fra Matas her:

1. Dyrt, men brugbart!

Sættet fra Âme Pure ligger i den dyre ende, men er et af markedets mest effektive og samtidigt også mest avancerede metoder at undgå appelsinhud på.


Det er en intensiv cellulite-behandling, som lover at kunne reducere appelsinhuden på kun 8 uger (og slanke med 1-2 kg!) Sættet indeholder både produkter, men også en body roller, du kan massere huden med.

(0)
âme pure Intensive Cellulite Eraser Kit
1.499,95
DU OPTJENER 150 Point

2. Cremen, der strammer op

Er du til en af de lidt nemmere metoder, er denne creme fra Lift4skin rigtig brugbar.


Det er en body shaper creme, som indeholder en høj koncentration af capsaicin, der stimulerer nedbrydningen af det ydre fedtvæv. Den skal masseres ind de steder, appelsinhuden forekommer, hver morgen og aften.


3. Den effektive gel

Denne gel fra Beauté Pacifique reducerer væskeophobningen i hudens inderste lag og er ved mange testforsøg blevet godkendt som værende meget effektivt til at mindske ujævnhederne i huden.


Cellulitegelen bruges en til to gange dagligt og påføres i cirkulære og masserende bevægelser. 

(16)
Beauté Pacifique Sculpturing Body Gel 200 ml
249,95
DU OPTJENER 25 Point

4. Massageapparat til huden

Massageapparatet er lavet til at massere hudens bindevæv og stimulere blodcirkulationen.


Massagen afføder, at kroppen kan skille sig af med affaldsstofferne, hvilket resulterer i en glattere og spændstigere hud.  ​​​​​​​

(0)
Beurer CM50 Cellulite Massage CM50
399,95
DU OPTJENER 40 Point
Nye skønhedsgadgets: Tag din skønhed i egne hænder

Vi guider

Nye skønhedsgadgets: Tag din skønhed i egne hænder

Er du en ægte beautyjunkie som aldrig går ned på udstyr, så har vi spottet et par smarte gadgets, der får din hud sund og strålende ind i foråret.

Læs også

5. Den nemme løsning

En hamphandske er et godt og nemt våben mod appelsinhud. Du kan bruge den på både tør og våd hud, når du står i badet. Brug den i cirkulære bevægelser for at stimulere blodcirkulationen.

(8)
SÆBEVÆRKSTEDET Håndstrikket Hamphandske Fairtrade
92,95
DU OPTJENER 10 Point

6. Husk masser af fugt

Det er vigtigt, at din hud får masser af fugt, og denne bodylotion fra Ecooking er ideel, da det er en cocktail af hyaluronsyre og niacinamid (B3-vitamin), der tilsammen efterlader huden med et unikt boost af fugt, smidighed og glød, som vil mindske appelsinhud.

(10)
Ecooking Bodylotion 500 ml
329,95
DU OPTJENER 33 Point

7. Skrub det væk! 

En start til at komme i bund med appelsinhuden er at bruge en bodyscrub, der kan eksfoliere din hud.


Brug den hver anden dag, når du er i bad, og de døde hudceller vil forsvinde. Det vil efterlade din hud endnu mere glat og smidig, og kan få appelsinhuden til at syne mindre fremtrædende.  ​​​​​​​

Hvorfor får man ofte appelsinhud under graviditet? 

Under graviditeten forandrer kvindekroppen sig markant. Vægten forøges hurtigere end normalt, og der er en større ophobning af væske. Det er selvfølgelig forskelligt fra kvinde til kvinde i hvilken grad, men det ses ofte, at det er lettere at få appelsinhud under graviditeten, da kroppen lagrer fedt til ammedepoterne.


Appelsinhuden opstår, da hudens elasticitet ikke kan følge med, når vægten stiger hurtigere end normalt, og i nogle tilfælde bliver appelsinhuden også siddende efter fødslen. Hvis appelsinhuden ikke aftager, er motion den bedste kur til at komme det til livs. Selvom det kan væres svært med en lille ny, vil lange gåture og dét at få pulsen op dagligt forøge din energi og styrke dine muskler, der hjælper med at få appelsinhuden til at gå væk. Desuden er lymfe- og bindevævsmassage en god hjælp, da det kan sætte gang i blodcirkulationen og på den måde sætte skub i kroppen, samtidig med at du kan nyde pusterummet og lidt velvære.  

Relaterede produkter

(1)
Lift4Skin Body Shaper Anti-cellulite Scrub 200 ml
249,95
DU OPTJENER 25 Point
(8)
Beauté Pacifique Gentle Exfoliating Bodyscrub 200 ml
249,95
DU OPTJENER 25 Point
(3)
SÆBEVÆRKSTEDET Håndstrikket Hampsvamp Fairtrade
75,95
DU OPTJENER 8 Point
(1)
A Pure Mind Gua Sha Heart Rosa Kvarts
249,95
DU OPTJENER 25 Point

Relaterede artikler

Strækmærker – kan de forebygges eller fjernes?

Vi guider

Strækmærker – kan de forebygges eller fjernes?

Af Lea Hammersholt Malmos

De fleste af os kan finde strækmærker eller såkaldte tigerstriber rundt omkring på vores krop, for de er helt normale, og noget de fleste kvinder får. Men hvad ved vi egentlig om dem, og kan de fjernes, når de først er kommet?

Læs Mere
Hyaluronsyre – naturens egen fugtmester

Spot Trenden

Hyaluronsyre – naturens egen fugtmester

Hyaluronsyre er et naturligt stof, som vi alle er født med i kroppen, men som vi desværre mister med alderen. Vi dykker ned i naturens egen fugtmester her.

Læs Mere
Den ultimative guide til kollagen

Vi guider

Den ultimative guide til kollagen

Af Mai Hvass

Kollagen er på alles læber, som den "nye" hotte hjælper når huden skal holde sig ungdommelig, glat og fast. Vi kigger på kollagenboostende hudpleje, redskaber og ikke mindst kosttilskud.

Læs Mere
Hudpleje til moden hud

Vi guider

Hudpleje til moden hud

Af Trine Brøndsted

Der er ikke noget at gøre ved det, alderen kan ses på vores hud - og det starter allerede ved 25 års alderen. Heldigvis findes der målrettet ansigtspleje til dig, der ønsker den bedste version af din hud – uanset alder.

Læs Mere
  • Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret