• Hjemmelevering
 • Afsendelse 1-2 hverdage
 • Byt i 270 butikker
 • Mere end 1000 brands
 • Byt i 30 dage
Vi guider

Slip for uren hud - følg guiden her

Uren hud har det med at påvirke vores humør. Det gælder, uanset om du er ramt af en enkelt bums, hudorme eller urenheder i længere periode. Urenhederne opstår ikke, fordi din hud er beskidt, så det er et noget misvisende ord. Læs med her, og bliv klogere på, hvordan du slipper af med uren hud.

Uren hud hører ikke blot teenageårene til. Mange voksne – især kvinder – lider af uren hud. Uanset alder, så handler uren hud ofte om vores krops balance eller tilstoppende produkter. Der er altså flere faktorer, der spiller ind.

Hvorfor får man uren hud?

Der er mange årsager til, at din hud døjer med bumser, hudorme og skinnende områder. Det kan være stress, p-piller, kost og dårlige vaner, som påvirker os, så kroppen kommer i ubalance. Nogle produkter kan også virke tilstoppende for netop dig. Det kan betyde, at huden danner mere fedt (sebum), som kan stoppe porerne til og blive til urenheder og bumser.


Vores livsstil og den måde, vi plejer vores hud på i det daglige, de produkter, vi bruger, og måden, vi renser huden på, har også noget at sige. Lad os kigge nærmere på de gode og rigtige renserutiner, som kan være et godt første skridt på vejen til at slippe for uren hud.


Man kan også få hudlidelsen akne eller cystisk akne, som er udbredt hos især unge mennesker, da talgproduktionen er øget her. Akne er en betændelsestilstand i huden, og mistænker du, at du lider af akne er det vigtigt, at du søger råd og behandling hos lægen. Lægen kan vurdere om du for eksempel skal have medicinsk creme eller piller mod akne.

Holistisk hudpleje: Plej din hud indefra og udenpå

Vi guider

Holistisk hudpleje: Plej din hud indefra og udenpå

En sund hud er ikke kun et spørgsmål og cremer og sera. Vi kigger på, hvordan du kan styrke og pleje din hud indefra og udenpå, så din hud bliver så stærk og sund som muligt.

Læs også

Sådan plejer du uren hud i ansigtet

Når du har uren hud i ansigtet, er det naturligvis vigtigt at pleje din hud og have nogle gode hudplejerutiner, men vær endelig opmærksom på ikke at overbehandle huden. Brug milde renseprodukter, så du ikke stripper din hud for de gode fedtstoffer, men kun det, der er for meget.

Rens din hud morgen og aften

En ren hud er alfa og omega for, at dine plejeprodukter har en virkning og kan hjælpe huden på vej mod at komme af med urenheder.


Når ansigtet bliver befriet for makeuprester, snavs, forurening og døde hudceller morgen og aften, har de produkter, du påfører, nemlig fri passage til at trække ind i huden og gøre det, de gør bedst – og ikke mindst holde hudorme, urenheder og bumser fra døren.  


Om natten slapper huden af og regenerer sig selv. Det er så at sige her, at huden genopbygger sig selv. Derfor skal huden også have mulighed for at slappe af og ånde.


Dine renserutiner er uhyre vigtige for, om du kan komme uren hud til livs, eller om ikke andet holde det nede på et niveau, hvor det ikke generer dig i hverdagen. Husk derfor at rense ansigtet hver aften, inden du går i seng og igen om morgenen, hvor hudfedt og dine natcremer sidder på huden. 

A-vitamin i hudpleje – bekæmp rynker og uren hud

Vi guider

A-vitamin i hudpleje – bekæmp rynker og uren hud

A-vitamin er ikke blot noget, vi spiser i maden og i kosttilskud. A-vitamin i hudplejeprodukter har en dokumenteret effekt i en grad, så vi slet ikke behøver at diskutere, hvorvidt det virker eller ej. Her er alt du skal vide om vidunderingrediensen.

Læs også

3 gode grunde til at rense huden

1. Overskydende hudfedt og afstødte gamle hudceller fylder dine porer op, så de bliver tilstoppede og udvikler hudorme og bumser.

2. Luftforurening, som huden dagligt bliver udsat for, påvirker din hud. Det er bevist, at smog og forurening på huden giver tidligere aldringstegn, og det er derfor vigtigt at rense huden ren for partiklerne.
​​​​​​​

3. Bruger du makeup, siger det sig selv, at det er godt at få hvisket lærredet rent, så underlaget igen er klar til en frisk makeup.

God rens til uren hud

Uren hud og fedtet hud er ikke nødvendigvis det samme. Derfor er det en god idé at få råd og vejledning af en fagperson. Er du i tvivl om, hvilken hudtype du har, så vælg altid milde og fugtgivende produkter.


 • Vælg de rette produkter, og anlæg dig nogle gode hudplejerutiner – så er du godt på vej.


 • En god rens til uren hud er en rens, som ikke er for hård mod huden. Den skal være mild, uparfumeret, og så må den ikke irritere eller udtørre huden. Vælg en rens, der er målrettet fedtet og uren hud.


 • Rens dit ansigt både morgen og aften – også selv om du ikke har haft makeup på.


 • Brug en BHA-peeling to til fire gange om ugen.
FOREO Luna 2 for Normal Skin
1.499,00
DU OPTJENER 150 Point
Mizon AHA BHA Daily Clean Toner 150 ml
249,95
DU OPTJENER 25 Point


Tip! Undgå at bruge fede og olieholdige produkter.

Brug toner eller skintonic

Det er lidt en smagssag, om du vil bruge toner eller skintonic, som det også hedder. Fordelen ved en skintonic er, at den giver huden lidt fugt, renser lidt ekstra, og nogle tonere får huden til at se mat og mere ensartet ud. Toner påfører du med vatrondel på den rensede hud.


Slut din renserutine af med skintonic, så huden er klar til creme. Påfør skintonic med en vatrondel. Skintonic skal ikke skylles af.

Plej huden med creme

Slut altid af med at give din hud fugt og pleje. Selv om du måske døjer med fedtet hud, så fald ikke for fristelsen til at lade huden tørre ud. Du hud har brug for fugt, uanset om din hud er tør, sensitiv eller fedtet.


Giv altid din hud fugt. Om natten kan du skrue op for din plejende og fugtgivende ingredienser, hvor du om dagen kan gå efter en creme med en mat effekt, der udligner hudtonerne.

Brug ansigtsmaske

Sæt en stopper for urenhederne med en mild peeling eller en rensende ansigtsmaske. Undgå at skrubbe på huden med skrubbecremer, hvis du har åbne sår eller bumser. Det generer bare huden unødigt.


Brug hellere en peel eller en lermaske. Det handler nemlig om at få fjernet døde hudceller og andet snavs fra huden, når man døjer med hudorme, bumser, forstørrede porer og uren hud.


Brug en maske et par gange om ugen, gerne om aftenen før du går i seng, og slut af med en fugtgivende og beroligende creme.

(8)
Formula 10.0.6 Down To The Pore 6 stk.
59,95
DU OPTJENER 6 Point

Kosttilskud til huden

Det kan være rart at give huden noget at arbejde med indefra. Der findes flere forskellige kosttilskud på markedet.

​​​​​​​

New Nordics Deep Cleanse tabletter er baseret på sort peber som hjælper med at rense huden ved at fremme god blodcirkulation gennem de fine blodkar og kapillærer. De indeholder også zink, kobber og Vitamin C, der hjælper med at beskytte cellerne mod oxidativt stress.

Naturlige midler mod uren hud

Har du ikke det rigtige hudplejeprodukt eller værktøj ved hånden, men er køleskabet eller køkkenskabene fyldte, så kan du måske afhjælpe den urene hud med noget derfra. Du kan eksempelvis bruge grøn te som skintonic, fordi teen er spækket med antioxidanter, som beskytter huden.


Du kan også bruge hvidløg mod bumserne ved at gnide et fed hvidløg – og dermed saften – over bumsen. Der er ingen enighed om, hvorfor hvidløg hjælper, men det tyder på, at det skyldes det høje indhold af antioxidanter og betændelsesdæmpende stoffer. 

Sådan virker vitaminerne i din hudpleje

Vi guider

Sådan virker vitaminerne i din hudpleje

Det er ikke kun inde i kroppen, at vitaminer hjælper. De har også en gavnlig effekt, hvis du smører dem på huden. Vi guider dig igennem de vitaminer, som booster din hudpleje

Læs også

Ingredienser, du skal kigge efter

Uren hud kan holdes i skak med produkter, der indeholder de rette ingredienser, som arbejder målrettet med at mindske uren hud og i det hele taget forbedre hudens tilstand.


Aktive ingredienser, som gør noget godt for huden uden at stresse den yderligere, og som går ind og arbejder med balancen i huden. Der er dog også ingredienser, som du med fordel kan sætte dig ind i, så du ikke overbehandler. 

Niacinamid

Uren hud har brug for hjælp for at finde en balance. Derfor er det en god idé at anskaffe dig en creme eller et serum, som indeholder niacinamid, som normaliserer og reparerer huden og porerne.


Niacinamid er et B3-vitamin, der sørger for at forbedre hudens elasticitet, reducerer rynker, pigmenteringer og fine linjer, og så jævner den hudens tone, så rødme mindskes.

(143)
Pudderdåserne.dk Niacinamid 10% Serum 50 ml
199,95
DU OPTJENER 20 Point

Salicylsyre

Salicylsyre, også kaldet BHA, er en sand ven for dig med uren hud og hjælper både på at mindske porerne og fjerner urenheder, fedt, sved og snavs lidt mere effektiv fra huden end en almindelig rens.


Den holder nemlig ophobninger af overskydende fedt, sved og snavs nede uden at være for hård ved huden.

(35)
Ecooking Acne Serum 20 ml
349,95
DU OPTJENER 35 Point
(250)
Pudderdåserne.dk T-Zone Peeling 50 ml
199,95
DU OPTJENER 20 Point

A-vitamin creme mod uren hud

A- Vitamin, også kaldet retinol, er en rigtig effektiv ingrediens, hvis du har uren hud.


A-vitamin kan godt være lidt skrap og få din hud til at rødme. ​​​​​​​ Brug produkter med A-vitamin om natten, og start eventuelt med kun at bruge produktet hver anden dag, så din hud langsomt bliver vænnet til.

(76)
Beauté Pacifique A-Vitamin Creme 50 ml
399,95
DU OPTJENER 40 Point

Hvad er hudorme?

Ja, ordet i sig selv lyder ulækkert og frastødende, men faktisk har hudorme intet med orme at gøre, men er ophobninger af talg, hudfedt og snavs, som samles i porerne. Til gengæld findes der to typer hudorme, også kaldet white heads og black heads.
​​​​​​​

 • White heads (hvide hudorme) kaldes også de lukkede hudorme og er en ophobning af bakterier, snavs og overskydende hudfedt, som dannes i vores porer. Da de er hvide, kan de være svære at få øje på på huden, men er urenheder på lige fod med de sorte hudorme.

​​​​​​​

 • Blacks heads (sorte og åbne hudorme) er de mest velkendte og dem, vi stirrer os blinde på, når vi ser dem i spejlet. De får deres sorte farve, når snavs samles i en pore og får ilt.


Hudorme kan forekomme i ansigtet – især i T-zonen og på kroppen – oftest i ørerne, på ryggen, på skuldrene eller mellem brysterne. Steder, hvor kroppen har anlæg til at samle mere overskydende fedt.

Sådan kommer du af med hudorme

Hudorme er en svær størrelse, som kræver en del arbejde at komme af med, når de først er begyndt at vise sig på hudens overflade. Derfor skal du huske at rense din hud morgen og aften, så du får renset makeup og snavs væk.


Kan du ikke modstå fristelsen og vælger at presse dine hudorme ud, må du ikke blot bruge din fingre. Det er nemlig ikke særlig sanitært og du risikerer at overfører bakterierne fra dine fingre til huden, og det kan skabe flere problemer. Derfor bør du bruge en komedonske, som blidt kan presse hudormene ud uden at irriterer området mere ned højst nødvendigt. 

Black- and whitehead extractor 

En komedonske er et smart hudplejeværktøj med to løkker, som du kan bruge til at presse hudorme ud.


Den tynde, mindre løkke er tiltænkt hvide hudorme, og den flade, aflange løkke er bedst til mørke hudorme.  ​​​​​​​

(15)
Tweezerman Komedonske No-Slip
149,95
DU OPTJENER 15 Point

Hvad er bumser

Den korte forklaring er, at bumser opstår, når fedt ikke kan slippe væk fra huden. Det gælder uanset om du er teenager eller voksen. En bums er en bakterie i huden, som opstår i vores talgkirtler/porer og kan både forekomme i ansigtet eller andre steder på kroppen. Mange er plaget af bumser på ryggen eller mellem brysterne. 

Uren hud på ryggen

Det er ikke kun hudorme, der har det med at vise sig på ryggen, hvor vi hverken rigtig selv kan se dem eller få fingrene i dem. Også mere problematiske urenheder som bumser har det med at vise sig på ryggen.


Det er faktisk ikke anderledes, end når bumser og uren hud opstår i ansigtet. Man får uren hud på ryggen af samme årsag, nemlig på grund af at kroppen producerer mere talg, som medfører, at talgkirtlerne/porerne bliver tilstoppede. 

Hudorme – sådan slipper du af med dem

Vi guider

Hudorme – sådan slipper du af med dem

Hudorme er irriterende, men heldigvis er der gode og effektive måder at slippe af med dem på. Bliv klog på, hvad hudorme er, hvordan de opstår, og ikke mindst, hvordan du kommer dem til livs.

Læs også

Uren hud og kost

Det er ikke en skrøne, at din kost og din hudtilstand hænger sammen. Visse madvarer såsom meget fedtet mad og sukker har det nemlig med at vise sig i vores hud.


Mange usunde fødevarer er med til at forværre udbrud af bumser, så hvis du plages meget af uren hud, giver det derfor ekstra god mening at kigge din kost efter i sømmene. Skær ned på det usunde og sørg i stedet for at få mere anti-inflammatorisk kost på tallerkenen. Din kost alene kan dog ikke fjerne bumser og uren hud, men det kan være et rigtig godt supplement til din hudpleje.


Anti-inflammatorisk kost er fødevarer, der er i stand til at dulme betændelse i kroppen og dermed i huden. Gode eksempler på anti-inflammatorisk kost er:

 • Mørkegrønne grøntsager som spinat, grønkål og broccoli

 • Fisk – især fede og halvfede fisk rige på omega 3 fedtsyrer som makrel, sild, ørred og laks

 • Vegetabilske olier som fx olivenolie og hørfroolie

 • Gurkemeje

 • Bær som fx blåbær, solbær og hindbær
  ​​​​​​​
 • Nødder


Vidste du, at mange hudplejeeksperter mener, at komælksprodukter kan forårsage bumser?

Sådan forebygger du bumser

Almindelige bumser (som altså ikke er akne, som kan ligge i generne) kan du med andre ord selv være med til at holde nede. Med sund kost og masser af vand har du styr på balancen i kroppen, og med de rette renseprodukter og renserutiner kan du få kontrol over dine bumser og hudorme.

Relaterede produkter

(110)
Ecooking Anti-Rødme Creme 50 ml
249,95
Førpris 299,95
DU OPTJENER 25 Point
(66)
Origins Super Spot Remover Blemish Treatment Gel 10 ml
149,95
DU OPTJENER 15 Point
(21)
Plaisir Fix It T-Zone Serum 50 ml
99,95
Førpris 119,95
DU OPTJENER 10 Point
(221)
Australian Bodycare Spot Stick 9 ml
79,95
DU OPTJENER 8 Point
(93)
Jorgobé The Original Black Peel Off Mask 100 ml
99,95
Førpris 199,95
DU OPTJENER 10 Point
(35)
Ecooking Acne Serum 20 ml
349,95
DU OPTJENER 35 Point
(260)
Beauté Pacifique Super3 Booster 100 ml
599,95
DU OPTJENER 60 Point

Relaterede artikler

Hudorme – sådan slipper du af med dem

Vi guider

Hudorme – sådan slipper du af med dem

Af Trine Brøndsted

Hudorme er irriterende, men heldigvis er der gode og effektive måder at slippe af med dem på. Bliv klog på, hvad hudorme er, hvordan de opstår, og ikke mindst, hvordan du kommer dem til livs.

Læs Mere
Vælg Den Rigtige Foundation Til Din Hudtype

Vi guider

Vælg Den Rigtige Foundation Til Din Hudtype

Af Cecilia Demant

Har du også hørt, at pudderfoundations kun er til fedtet hud, eller at du ikke kan gå med foundation hvis du har rynker? Heldigvis er sandheden, at du kan vælge præcis den type foundation du vil - uanset hvilken hud eller hudtype du har! Vi guider dig til at finde frem til den rigtige, baseret på hvordan din hud har det lige nu.

Læs Mere
Derfor elsker vi mineralmakeup

Vi guider

Derfor elsker vi mineralmakeup

Mineralmakeup er et sikkert valg for dig, som godt kan lide rene og naturlige makeupprodukter. Vi fremhæver fem af vores favoritprodukter og giver tips til, hvordan du kan få endnu mere ud af dine yndlingsprodukter.

Læs Mere
 • Hjemmelevering
 • Afsendelse 1-2 hverdage
 • Byt i 270 butikker
 • Mere end 1000 brands
 • Byt i 30 dage