• Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
 • Byt i forretning
 • Mere end 1000 brands
 • 30 dages returret
 • Afsendes indenfor 1-4 dage

Psst... 20% på alt gælder kun til midnat (medlemstilbud)

Vi guider

Slip for uren hud

Uren hud har det med at påvirke vores humør. Det gælder, uanset om du er ramt af en enkelt bums, hudorme eller urenheder i længere periode. Urenhederne opstår ikke, fordi din hud er beskidt, så det er et noget misvisende ord. Læs med her, og bliv klogere på, hvordan du slipper af med uren hud.

Uren hud hører ikke blot teenageårene til. Mange voksne – især kvinder – lider af uren hud. Uanset alder, så handler uren hud i bund og grund om vores hormonbalance. Og her er der flere faktorer, der spiller ind.

Hvorfor får man uren hud?

Der er mange årsager til, at din hud døjer med bumser, hudorme og skinnende områder. Det kan være stress, p-piller, kost og dårlige vaner, som påvirker vores hormoner, så kroppen kommer i ubalance. Det kan betyde, at huden danner mere fedt (sebum), som kan stoppe porerne til og blive til urenheder og bumser.


Vores livsstil og den måde, vi plejer vores hud på i det daglige, de produkter, vi bruger, og måden, vi renser huden på, har også noget at sige. Lad os kigge nærmere på de gode og rigtige renserutiner, som kan være et godt første skridt på vejen til at slippe for uren hud.

Sådan plejer du din hud i ansigtet

Når du har uren hud i ansigtet, er det naturligvis vigtigt at pleje din hud og have nogle gode hudplejerutiner, men vær endelig opmærksom på ikke at overbehandle huden. Brug milde renseprodukter, så du ikke stripper din hud for de gode fedtstoffer, men kun det, der er for meget.

Rens din hud morgen og aften

En ren hud er alfa og omega for, at dine plejeprodukter har en virkning og kan hjælpe huden på vej mod at komme af med urenheder. Når ansigtet bliver befriet for makeuprester, snavs, forurening og døde hudceller morgen og aften, har de produkter, du påfører, nemlig fri passage til at trække ind i huden og gøre det, de gør bedst – og ikke mindst holde hudorme, urenheder og bumser fra døren.  


Om natten slapper huden af og regenerer sig selv. Det er så at sige her, at huden genopbygger sig selv. Derfor skal huden også have mulighed for at slappe af og ånde. Dine renserutiner er uhyre vigtige for, om du kan komme uren hud til livs, eller om ikke andet holde det nede på et niveau, hvor det ikke generer dig i hverdagen. Husk derfor at rense ansigtet hver aften, inden du går i seng og igen om morgenen, hvor hudfedt og dine natcremer sidder på huden. 

Sådan booster du effekten af din hudpleje

Vi guider

Sådan booster du effekten af din hudpleje

En effektiv hudplejerutine er sjældent bare at smøre en creme på og håbe, at den virker. Vi guider i dag til at få den fulde effekt af dine skønhedsprodukter!

Læs også

3 gode grunde til at rense huden

 1. Overskydende hudfedt og afstødte gamle hudceller fylder dine porer op, så de bliver tilstoppede og udvikler hudorme og bumser.
 2. Luftforurening, som huden dagligt bliver udsat for, påvirker din hud. Det er bevist, at smog og forurening på huden giver tidligere aldringstegn, og det er derfor vigtigt at rense huden ren for partiklerne.
 3. Bruger du makeup, siger det sig selv, at det er godt at få hvisket lærredet rent, så underlaget igen er klar til en frisk makeup.

God rens til uren hud

Uren hud og fedtet hud er ikke nødvendigvis det samme. Derfor er det en god idé at få råd og vejledning af en fagperson. Er du i tvivl om, hvilken hudtype du har, så vælg altid milde og fugtgivende produkter.


 • Vælg de rette produkter, og anlæg dig nogle gode hudplejerutiner – så er du godt på vej.
 • En god rens til uren hud er en rens, som ikke er for hård mod huden. Den skal være mild, uparfumeret, og så må den ikke irritere eller udtørre huden. Vælg en rens, der er målrettet fedtet og uren hud.
 • Rens dit ansigt både morgen og aften – også selv om du ikke har haft makeup på.
 • Brug en BHA-peeling to til fire gange om ugen.
VERSO Acne Deep Cleanse 150 ml
Medlemspris 236,00
Ikke medlem 295,00
DU OPTJENER 24 Point
Flere varianter
Clinique Anti-Blemish Solutions Clinical Clearing Gel 15 ml
Medlemspris 123,96
Ikke medlem 154,95
DU OPTJENER 13 Point
Matas Striber Cleansing Foam 150 ml
Medlemspris 47,96
Ikke medlem 59,95
DU OPTJENER 5 Point
Ecooking Rensegel 200 ml
Medlemspris 151,96
Ikke medlem 189,95
DU OPTJENER 16 Point


Tip! Undgå at bruge fede og olieholdige produkter.

Brug toner eller skintonic

Det er lidt en smagssag, om du vil bruge toner eller skintonic, som det også hedder. Fordelen ved en skintonic er, at den giver huden lidt fugt, renser lidt ekstra, og nogle tonere får huden til at se mat og mere ensartet ud. Toner påfører du med vatrondel på den rensede hud.


Slut din renserutine af med skintonic, så huden er klar til creme. Påfør skintonic med en vatrondel. Skintonic skal ikke skylles af.

Rudolph Care Acai Antioxidant Facial Mist 100 ml
Medlemspris 239,96
Ikke medlem 299,95
DU OPTJENER 24 Point
Clinique Jumbo Clarifying LotionTwice a Day Exfoliator 2 487 ml
Medlemspris 223,96
Ikke medlem 279,95
DU OPTJENER 23 Point
Garnier Pure Active Sensitive Tonic 150 ml
44,95
DU OPTJENER 5 Point

Plej huden med creme

Slut altid af med at give din hud fugt og pleje. Selv om du måske døjer med fedtet hud, så fald ikke for fristelsen til at lade huden tørre ud. Du hud har brug for fugt, uanset om din hud er tør, sensitiv eller fedtet.


Giv altid din hud fugt. Om natten kan du skrue op for din plejende og fugtgivende ingredienser, hvor du om dagen kan gå efter en creme med en mat effekt, der udligner hudtonerne.

Abonnér & spar 20%
Matas Striber Mild Dagcreme Normal/Kombineret Hud 50 ml
51,95
Førpris 64,95
DU OPTJENER 6 Point
SARDkopenhagen Essentielle No. 7 creme 50 ml
Medlemspris 271,96
Ikke medlem 339,95
DU OPTJENER 28 Point
IT Cosmetics Confidence in a Cream 60 ml
Medlemspris 295,96
Ikke medlem 369,95
DU OPTJENER 30 Point

Brug ansigtsmaske

Sæt en stopper for urenhederne med en mild peeling eller en rensende ansigtsmaske. Undgå at skrubbe på huden med skrubbecremer, hvis du har åbne sår eller bumser. Det generer bare huden unødigt. Brug hellere en peel. Det handler nemlig om at få fjernet døde hudceller og andet snavs fra huden, når man døjer med hudorme, bumser, forstørrede porer og uren hud.


Brug en maske et par gange om ugen, gerne om aftenen før du går i seng, og slut af med en fugtgivende og beroligende creme.

L'Oréal Paris Pure Clay Anti-Blemish Mask 50 ml
59,95
DU OPTJENER 6 Point
Ole Henriksen Instant Transformation Lemon Facial Peel 50 ml
Medlemspris 399,96
Ikke medlem 499,95
DU OPTJENER 40 Point
Tromborg Treatment Enzyme Peeling Facial Mask 50 ml
Medlemspris 527,96
Ikke medlem 659,95
DU OPTJENER 53 Point
Sådan virker vitaminerne i din hudpleje

Vi guider

Sådan virker vitaminerne i din hudpleje

Det er ikke kun inde i kroppen, at vitaminer hjælper. De har også en gavnlig effekt, hvis du smører dem på huden. Vi guider dig igennem de vitaminer, som booster din hudpleje

Læs også

Ingredienser, du skal kigge efter

Uren hud kan holdes i skak med produkter, der indeholder de rette ingredienser, som arbejder målrettet med at mindske uren hud og i det hele taget forbedre hudens tilstand. Aktive ingredienser, som gør noget godt for huden uden at stresse den yderligere, og som går ind og arbejder med balancen i huden. Der er dog også ingredienser, som du med fordel kan sætte dig ind i, så du ikke overbehandler. 

Niacinamid

Uren hud har brug for hjælp for at finde en balance. Derfor er det en god idé at anskaffe dig en creme eller et serum, som indeholder niacinamid, som normaliserer og reparerer huden og porerne.


Niacinamid er et B3-vitamin, der sørger for at forbedre hudens elasticitet, reducerer rynker, pigmenteringer og fine linjer, og så jævner den hudens tone, så rødme mindskes.

Pudderdåserne.dk Niacinamid 10% Serum 50 ml
Medlemspris 155,96
Ikke medlem 194,95
DU OPTJENER 16 Point
Dermalogica Overnight Clearing Gel 50 ml
Medlemspris 327,96
Ikke medlem 409,95
DU OPTJENER 33 Point

Salicylsyre

Salicylsyre, også kaldet BHA, er en sand ven for dig med uren hud og hjælper både på at mindske porerne og fjerner urenheder, fedt, sved og snavs lidt mere effektiv fra huden end en almindelig rens.


Den holder nemlig ophobninger af overskydende fedt, sved og snavs nede uden at være for hård ved huden.

Ecooking Acne Serum 20 ml
Medlemspris 279,96
Ikke medlem 349,95
DU OPTJENER 28 Point
Pudderdåserne.dk T-Zone Peeling 50 ml
Medlemspris 155,96
Ikke medlem 194,95
DU OPTJENER 16 Point

A-vitamin

A- Vitamin, også kaldet retinol, er en rigtig effektiv ingrediens, hvis du har uren hud.


A-vitamin kan godt være lidt skrap og få din hud til at rødme. ​​​​​​​ Brug produkter med A-vitamin om natten, og start eventuelt med kun at bruge produktet hver anden dag, så din hud langsomt bliver vænnet til.

Beaute Pacifique A-Vitamin Creme 50 ml
Medlemspris 319,96
Ikke medlem 399,95
DU OPTJENER 32 Point
Helsekost diverse A-vitamin 10 ml
Medlemspris 35,16
Ikke medlem 43,95
DU OPTJENER 4 Point
Holistisk hudpleje: Plej din hud indefra og udenpå

Vi guider

Holistisk hudpleje: Plej din hud indefra og udenpå

En sund hud er ikke kun et spørgsmål og cremer og sera. Vi kigger på, hvordan du kan styrke og pleje din hud indefra og udenpå, så din hud bliver så stærk og sund som muligt.

Læs også

Hvad er hudorme?

Ja, ordet i sig selv lyder ulækkert og frastødende, men faktisk har hudorme intet med orme at gøre, men er ophobninger af talg, hudfedt og snavs, som samles i porerne. Til gengæld findes der to typer hudorme, også kaldet white heads og black heads.

 • White heads (hvide hudorme) kaldes også de lukkede hudorme og er en ophobning af bakterier, snavs og overskydende hudfedt, som dannes i vores porer. Da de er hvide, kan de være svære at få øje på på huden, men er urenheder på lige fod med de sorte hudorme.
 • Blacks heads (sorte og åbne hudorme) er de mest velkendte og dem, vi stirrer os blinde på, når vi ser dem i spejlet. De får deres sorte farve, når snavs samles i en pore og får ilt.


Hudorme kan forekomme i ansigtet – især i T-zonen og på kroppen – oftest i ørerne, på ryggen, på skuldrene eller mellem brysterne. Steder, hvor kroppen har anlæg til at samle mere overskydende fedt.

Hvad er bumser

Den korte forklaring er, at bumser opstår, når fedt ikke kan slippe væk fra huden. Det gælder uanset om du er teenager eller voksen. En bums er en bakterie i huden, som opstår i vores talgkirtler/porer og kan både forekomme i ansigtet eller andre steder på kroppen. Mange er plaget af bumser på ryggen eller mellem brysterne. 

Uren hud på ryggen

Det er ikke kun hudorme, der har det med at vise sig på ryggen, hvor vi hverken rigtig selv kan se dem eller få fingrene i dem. Også mere problematiske urenheder som bumser – og akne i det hele taget – har det med at vise sig på ryggen. Det er faktisk ikke anderledes, end når bumser og uren hud opstår i ansigtet. Man får uren hud på ryggen af samme årsag, nemlig på grund af hormonelle forandringer i kroppen, hvor kroppen producerer mere talg, som medfører, at talgkirtlerne/porerne bliver tilstoppede. 

Uren hud og kost

Det er ikke en skrøne, at din kost og din hudtilstand hænger sammen. Visse madvarer såsom meget fedtet mad og sukker har det nemlig med at vise sig i vores hud. Det skyldes, at større mængder usunde madvarer påvirker vores blodsukker, som påvirker bestemte hormoner, som til sidst kan give bumser og urenheder i huden. 

Sådan forebygger du bumser

Almindelige bumser (som altså ikke er akne, som kan ligge i generne) kan du med andre ord selv være med til at holde nede. Med sund kost og masser af vand har du styr på hormonbalancen, og med de rette renseprodukter og renserutiner kan du få kontrol over dine bumser og hudorme. Det skal dog siges, at perioder i livet, for eksempel med nye p-piller, stress eller ubalance i hormonbalancen, af forskellige årsager kan gøre jobbet sværere for dig, men der er god grund til at prøve. 

Relaterede produkter

Ecooking Anti-Rødme Creme 50 ml
Medlemspris 239,96
Ikke medlem 299,95
DU OPTJENER 24 Point
Matas Striber Spot Stick 10 ml
Medlemspris 31,96
Ikke medlem 39,95
DU OPTJENER 4 Point
Origins Super Spot Remover™ Blemish Treatment Gel 10 ml
Medlemspris 119,96
Ikke medlem 149,95
DU OPTJENER 12 Point
Plaisir Fix It T-Zone Serum 50 ml
99,95
Førpris 119,95
DU OPTJENER 10 Point
Australian Bodycare Spot Stick 9 ml
Medlemspris 63,96
Ikke medlem 79,95
DU OPTJENER 7 Point
JorgObé The Original Black Peel Off Mask 100 ml
Medlemspris 159,96
Ikke medlem 199,95
DU OPTJENER 16 Point
Ecooking Acne Serum 20 ml
Medlemspris 279,96
Ikke medlem 349,95
DU OPTJENER 28 Point
Beaute Pacifique Super3 Booster 100 ml
Medlemspris 479,96
Ikke medlem 599,95
DU OPTJENER 48 Point
Matas Striber 3-in-1 Cleansing Scrub Mask 150 ml
Medlemspris 47,96
Ikke medlem 59,95
DU OPTJENER 5 Point

Relaterede artikler

Rosacea – vælg de rigtige produkter

Vi guider

Rosacea – vælg de rigtige produkter

Af Trine Brøndsted

Rosacea er en kronisk betændelsestilstand i huden, som kræver de rette hudpleje- og makeupprodukter. Det handler med andre ord om at tage de rette valg til din hud, når du har rosacea. Vi guider dig godt på vej her.

Læs Mere
Vælg Den Rigtige Foundation Til Din Hudtype

Vi guider

Vælg Den Rigtige Foundation Til Din Hudtype

Af Cecilia Demant

Har du også hørt, at pudderfoundations kun er til fedtet hud, eller at du ikke kan gå med foundation hvis du har rynker? Heldigvis er sandheden, at du kan vælge præcis den type foundation du vil - uanset hvilken hud eller hudtype du har! Vi guider dig til at finde frem til den rigtige, baseret på hvordan din hud har det lige nu.

Læs Mere
Serum og booster: Hvilke passer til dig?

Vi guider

Serum og booster: Hvilke passer til dig?

Af Isabel Marschall Thostrup

Du kender helt sikkert den løftede pegefinger om, at du bør rense din hud dagligt og bruge en god creme. Så langt så godt. Men hvad med hudplejetrinnet lige midt imellem de to – nemlig serum og boostere? Skal du også bruge det? Og hvilken passer i så fald til din hud? Det kan du få en mini-guide til her.

Læs Mere
Derfor elsker vi mineralmakeup

Vi guider

Derfor elsker vi mineralmakeup

Mineralmakeup er et sikkert valg for dig, som godt kan lide rene og naturlige makeupprodukter. Vi fremhæver fem af vores favoritprodukter og giver tips til, hvordan du kan få endnu mere ud af dine yndlingsprodukter.

Læs Mere
 • Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
 • Byt i forretning
 • Mere end 1000 brands
 • 30 dages returret
 • Afsendes indenfor 1-4 dage