Eventkalender:
  Se hvornår vi sender live her  

Matas LIVE

Virker din solcreme overhovedet?

Vi går en – forhåbentlig – solskinsrig sommer i møde, og i den anledning skal vi snakke om solbeskyttelse. I programmet får vi besøg af Solveig Høgh Larsen fra Kræftens Bekæmpelse, som skal fortælle os meget mere om, hvordan du bedst beskytter din hud på en varm sommerdag. Desuden skal vi prøve solcremer og solhatte – og snakke om andre gode tommelfingerregler til sommersolen.
Krop & Negle
Vi sendte LIVE tirsdag d. 25/05

LIVEN er afholdt, men du kan se videoen her

Gå ikke glip af noget!
​​​​​​​Tilmeld dig og få en påmindelse om eventet herover

Få styr på solcremen med Kræftens Bekæmpelse

Det kan være svært at finde rundt i junglen af solcremer. Men her er din guide til solcreme, så du både ved, hvordan du vælger den rigtige solcreme, samt hvordan du bruger den korrekt. Det er nemlig vigtigt at huske, at ud over skygge og solhat, er solcreme en effektiv solbeskyttelsesform, så du undgår solskoldninger


Solveig fra Kræftens Bekæmpelse deler i dagens Matas LIVE, sine gode råd til valg og brug af solcreme - så du bliver klædt godt på, til en solsikker sommer.  


Shop solcreme til ansigtet her

Hvilken faktor skal du vælge, og hvor meget solcreme skal du bruge?


Hvilken solfaktor skal du vælge?

Når du vælger en solcreme, skal du tage stilling til, hvilken faktor du skal bruge. Her skal du kigge efter 'SPF' på solcremen, som er en forkortelse af "Sun Protection Factor". SPF siger noget om, hvor stor en del af solens UV-stråling, solcremen blokerer for.


Kræftens Bekæmpelsen anbefaler, at du bruger mindst faktor 15 i den danske sommer, og mindst faktor 30, når du rejser sydpå. Derudover anbefaler de, at du går efter en solcreme, der både beskytter mod UVA- og UVB-stråler.


Hvor meget solcreme skal du bruge?    

For at opnå mest mulig beskyttelse, skal du bruge rigeligt med solcreme - nok mere end du tror. En god huskeregel er: én håndfuld til én krop. Smør solcremen på ca. 20 minutter før du går ud i solen.


Et godt tip derudover er, at du smører dig ind to gange med lidt tid imellem - inden du går ud i solen. Så får du dækket de steder, du måske ikke fik dækket under første lag. Du skal altid huske at genindsmøre dig, når du har badet, svedt meget eller tørret dig med et håndklæde.  Shop solcreme til kroppen her

Kan du bruge solcremen fra sidste år?


Inden du bruger solcremen fra sidste år, er det en god ide at tjekke, om den lugter mærkeligt, har skiftet farve eller om konsistensen har ændret sig, så den f.eks. skiller.


På de fleste skønhedsprodukter finder du et lille symbol af en krukke med et løftet låg. Inde i krukken står et tal efterfulgt af et 'M' - f.eks. 12M elle 24M. Dette indikerer, hvor mange måneder produktet kan holde sig efter at være blevet åbnet. Det kan derfor være en god ide at notere, hvornår man har åbnet solcremen på selve tuben eller flasken.


Husk altid, at du opnår den bedste solbeskyttelse ved at kombinere solrådene: Skygge, solhat og solcreme. Faktisk kan ni ud af ti tilfælde at hud- og modermærkekræft forebygges, hvis blot vi tænker os om i solen.
Vil du se flere LIVES? Kig med her

Szhirley om skønhed, lykke og selvtillid

Matas LIVE

Szhirley om skønhed, lykke og selvtillid

Af Matas

Sanger og iværksætter Szhirley er – udover sin smukke stemme – kendt for at være den vildeste humørbombe og dele ærligt ud af sit liv online. I dag gæster hun Matas LIVE til en snak om, hvad hun selv gør for at holde sig positiv i hverdagen, hvordan hun bruger sine favoritprodukter fra Lancôme til at skabe glæde og hvordan man kan booste sin egen selvtillid. Vi garanterer højt humør og masser af beauty-snak – og du kan selvfølgelig stille Szhirley spørgsmål undervejs!

Læs Mere
Carla Mickelborg: Sommermakeup og selvtillid

Matas LIVE

Carla Mickelborg: Sommermakeup og selvtillid

Af Matas

Iværksætter, skuespiller, coach og forfatter Carla Mickelborg er om nogen kendt for at hvile i sig selv – og være ret fantastisk til at ligge en smuk makeup alle kan være med på. I samarbejde med Estée Lauder deler Carla i dag sin egen, personlige sommermakeup og hudplejefavoritter. Hun vil også med udgangspunkt i sine redskaber som coach, dele sine bedste tips til at booste selvtilliden og elske sig selv i bikini – for det er noget, hun selv har skulle lære.

Læs Mere