• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret
Vi guider

Slip af med de tørre læber

Tørre læber kan være både irriterende og smertefulde - men der findes måder at forebygge dem på.

Tørre læber er hverken det mest friske at se på eller føles særlig godt. Heldigvis kan du hurtigt gøre noget for at få friske, bløde læber igen. Læs vores bedste tips her.

Derfor får du tørre læber – og sådan undgår du det

Dine læber er blevet tørre af den friske vind, og du får instinktivt lyst til at fugte dem med tungen. Men faktisk er det noget af det dummeste, du kan gøre.


For selvom de tørre læber umiddelbart bliver mere fugtige, så er enzymerne i dit spyt med til at gøre problemet værre. Så find hellere en læbepomade frem fra lommen, så den fine hud på læberne beskyttes.

Hvorfor får man tørre læber?

Den flotte røde farve, som læberne har naturligt, skyldes, at huden på læberne er meget tyndere end på resten af kroppen, og blodkarrene derfor synes tydeligere. Men denne tynde hud er du også nødt til at passe på, særligt hvis du ofte oplever at få tørre læber.


Læberne er nemlig særligt udsatte – dels mangler huden her sin naturlige beskyttelse i form af pigment, og så mangler den sved- og talgkirtler og får derfor ikke det beskyttende lag fra de fedtstoffer, kirtlerne blandt andet producerer.  


Du kan også opleve at få mere tørre læber, når du er syg og spiser medicin eller har allergi, og så kan dehydrering være “gift” for de bløde læber. Derfor er du nødt til at beskytte læberne ekstra i de situationer – ligesom i perioder med meget kulde og blæst eller høj sol, der alt sammen virker udtørrende på læberne. ​​​​​​​

Førstehjælp til tørre hænder

Vi guider

Førstehjælp til tørre hænder

Hyppig håndvask er hård ved hænderne. Læs med her, når vi guider dig til den perfekte håndpleje, så du undgår tørre hænder.

Læs også

Hvordan undgår man tørre læber?

Det er helt grundlæggende en god idé at drikke rigeligt vand, for det hjælper både læberne og resten af kroppen mod dehydrering. Derudover er solbeskyttelse med faktor en vigtig forebyggelse af tørre læber, særligt om sommeren eller på skiferien. Har du ikke lige en stift ved hånden, så brug evt. lidt af solcremen, hvis du fornemmer, at læberne er ved at tørre ud.


Lad endelig værre med at slikke på læberne, for som nævnt rummer dit spyt nogle enzymer, som fjerner fedtet og gør dine læber endnu mere tørre end før. Så selvom det kan føles fristende og dejligt i øjeblikket, så gør det kun ondt værre.


Regelmæssig brug af læbepomade beskytter og forebygger tørheden, så det er en rigtig god idé. Du kan også ganske enkelt lukke munden mere og trække vejret gennem næsen, når du er ude i det kolde vejr eller i den bagende sol.

Hvordan slipper man af med tørre læber?

Særligt om vinteren kan det være svært at slippe af med de tørre og sprukne læber og få den dejlige blødhed tilbage. Så der er læbepleje ekstra vigtigt. Husk, at den også virker om natten, så det kan gøre stor gavn at smøre læberne om aftenen med en god læbepomade.


Om dagen kan du vælge en læbepomade med solfaktor, som beskytter endnu bedre mod solens stråler, og hvis du har fået meget tørre læber, så prøv en læbecreme.


Du kan også eksfoliere læberne blidt med en lip scrub, som hjælper med at få glatte, bløde læber igen.

Bedste læbepomader til tørre læber

Det vigtigste er ikke, hvilken læbepomade du bruger, bare at du bruger en. Nogle foretrækker en mat og afdæmpet stift, mens andre gerne vil have læberne til at skinne.


Flere producenter har lavet varianter med farve i, så du både plejer og sminker læberne. Her er et udvalg af populære og lækre læbepomader.

Nærer i dybden

Den populære læbebalm fra Clarins beskytter, reparerer og nærer læberne i dybden. Dermed mindsker den tørhed og sørger for at genopbygge de sprukne læber.


Du kan derfor hurtigt blive glad for at have den lille, blå hjælper i tasken.

(35)
Clarins Hydra-essentiel Moisture replenishing Lip Balm 15 ml
149,95
DU OPTJENER 15 Point

Til vinter og sommer

Der er godt med pleje i de fugtgivende olier i læbesalven fra Pudderdåserne.dk.


Fordi salven indeholder faktor 30, er den velegnet som beskyttelse mod solens stråler både sommer og vinter. 

(22)
Pudderdåserne.dk Alt i en Læbesalve SPF 30 12 ml
94,95
DU OPTJENER 10 Point
4 tips til at komme af med tørre og flossede negle

Vi guider

4 tips til at komme af med tørre og flossede negle

Tørre, flossede og tynde negle er irriterende og ødelægger de pæne, velplejede negle, som vi alle drømmer om. Heldigvis kan gode produkter rette op på det og give os stærke negle.

Læs også

Fugtgivende i flere farver

Denne læbepomade fra Elizabeth Arden lindrer tørre og sprukne læber og sørger for, at huden igen bliver blød og smuk.


Den fås både transparent og i flere varianter med farver, der giver et flot pift til læberne, samtidig med, at den fugter og bevarer et sundt look.


Eight Hour Cream Lipstick indeholder også solbeskyttelse faktor 15.

Vegansk og uden parfume

Hvis du ønsker en plejende læbepomade uden parfume og smag, så prøv Matas egen naturserie.


Læbepomaden indeholder jojobaolie og antioxidativ E-vitamin, som beskytter huden. Den er også svanemærket og er lavet på 10 % økologiske ingredienser. 

(19)
Matas Natur Læbepomade 2 stk.
29,95
Førpris 39,95
DU OPTJENER 3 Point

Blid eksfolierende Lip Scrub

Nilens Jord har lavet en lækker Lip Scrub, som indeholder Shea Butter. Den hjælper dig med at fjerne de døde hudceller og efterlader læberne bløde uden følelsen af at være udtørret.


Skrubbekornene er lavet af sukker fra kokos, som giver en skånsom eksfoliering og en behagelig massage af læberne. 

(12)
Nilens Jord Lip Scrub 955
99,95
DU OPTJENER 10 Point

Relaterede produkter

(22)
Ecooking Lip Scrub 30 ml
69,95
DU OPTJENER 7 Point
(3)
Burt's Bees Burt's Bees Hemp Lip Balm 4,25 g
39,95
DU OPTJENER 4 Point
(14)
Weleda Skin Food Lip Balm
69,95
DU OPTJENER 7 Point
(40)
Nuxe Stick Lèvres Hydratant 4 g
59,95
DU OPTJENER 6 Point
(1)
NYX PROFESSIONAL MAKEUP Thisiseverything Lip Scrub
69,95
DU OPTJENER 7 Point
(0)
Dr. Hauschka Læbebalsam
99,95
DU OPTJENER 10 Point

Relaterede artikler

Vi tester Mild-serien fra Matas Striberne

Bag om brandet

Vi tester Mild-serien fra Matas Striberne

Af May Silja Holm

Det kan være svært at vurdere, hvilken hudtype man har og hvilke hudpleje produkter man skal gå efter. May, som blogger under navnet Sydhavnsmor, har skrevet om Matas nye Mild serie, hvor to læsere har testet produkterne.

Læs Mere
10 tips fra materialisten

Vi guider

10 tips fra materialisten

Af Sofie Rasmussen

Foråret er så småt på vej, og her ved Sofie Rasmussen fra Matas i Rødovre hvilke produkter, der kan gøre dig klar til de skønne forårsdage. Find hendes 10 beautyfavoritter her.

Læs Mere
Den optimale hudplejerutine til tør hud

Vi guider

Den optimale hudplejerutine til tør hud

Af Cecilia Demant

Tør hud kan både være svært og frustrerende at have med at gøre; især hvis man oplever, at huden skaller og synligt ser meget tør ud. Vi giver dig i dag bud på en hel hudplejertuine specielt sammensat til at imødekomme en tør huds behov.

Læs Mere
Afterparty - 7 beauty tips til dagen derpå

Vi guider

Afterparty - 7 beauty tips til dagen derpå

Af Cathrine Park

Har du festet hele aftenen og natten med, kan du ikke undgå, at det sætter sine spor på din hud og krop. Heldigvis er der nogle gode vaner og brugbare råd, du kan følge for nemt at føle dig frisk og veloplagt dagen derpå.

Læs Mere
  • Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret