• Afsendelse 1-2 hverdage
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Byt i 260 butikker
  • 30 dages fuld returret
  • Mere end 1000 brands
Menu
Favoritter
Vi guider

Aldrig mere tørre læber

Oplever du også, at dine læber tørrer ud eller måske endda sprækker og drysser med hudflager? Så kalder de nok på en god omgang pleje i form af læbepomade. Striberne har intet mindre end fire effektive læbepomader – både med og uden parfume, så du kan få velplejede læber året rundt.

Du har nok oplevet, at dine læber er ekstra udsatte i vinterhalvåret, hvor vind og vejr og skiftet mellem ude og inde har det med at tage hårdt på læberne. Men sol og saltvand om sommeren kan faktisk også udtørre læberne. Heldigvis kan du med en trofast ven på bare 6 cm sørge for altid at holde dine læber velfugtede og give dem den nødvendige pleje – nemlig læbepomaden. 

Skånsomme læbepomader fri for uønsket kemi

Striberne har fire skånsomme læbepomader i sortimentet. De er alle fri for uønsket kemi og er veganske uden animalske ingredienser. De indeholder alle aktive ingredienser med dokumenteret effekt, så dine læber får optimal pleje. Alle fire læbepomader fungerer også rigtig godt som fundament under din læbestift, så du undgår, at farven kager de tørre steder.


Ideel pleje til tørre og sprukne læber

I mange år har Matas Læbepomade med E-vitamin været blandt de bedst sælgende i Matas. Og det forstår man godt, for læbepomaden er virkelig god pleje til tørre og sprukne læber. Som navnet indikerer, indeholder læbepomaden den effektive antioxidant E-vitamin, der beskytter dine læber samt jojobaolie, der virker plejende.


En kølende pomade

Med samme bløde konsistens som Matas Læbepomade med E-vitamin blev Matas Menthol Læbepomade lanceret for nylig. Matas Menthol Læbepomade er ideel til pleje af tørre og sprukne læber. Mentholen giver en frisk duft og en kølende fornemmelse på læberne. Den er tilsat E-vitamin, som har en antioxidativ effekt, og mandelolie øger hudens smidighed. Sidst efterlader sheabutter læberne med en rig følelse.


Læbepomade, der er med på mærkerne

Hvid du godt kan lide en lidt hårdere konsistens på din læbepomade, skal du prøve Matas Mild Læbepomade. Læbepomaden er uden parfume og uden smag. Den bærer både Svanen og Den Blå Krans, der er din garanti for stor omtanke for din sundhed og miljøet. Læbepomaden indeholder antioxidativ E-vitamin og plejende jojobaolie.


Læbepomade med skøn smag
Hvis du er til en hård læbepomade men ønsker lidt smag og mild duft, så er det Granatæble Læbepomaden du skal gå efter. Læbepomaden har en skøn smag og indeholder plejende granatæbleolie. Der er også tilsat E-vitamin, der har en antioxidant effekt, som beskytter læberne mod frie radikaler. Sheabutter efterlader læberne med en rig følelse.


Hvorfor får du tørre læber?
Har du tænkt over, hvorfor vi har den naturlige, røde farve på vores læber, når resten af vores hud er i en anden nuance?

Farven skyldes, at huden på læberne er meget tyndere end på resten af kroppen, og blodkarrene derfor synes tydeligere. Læberne mangler også en naturlig beskyttelse i form af pigment, der gør dem særligt udsatte. Derudover har de heller ikke sved- eller talgkirtler, og får derfor ikke de beskyttende lag fedtstoffer, som kirtlerne producerer.


Når vi så oplever kulde, blæst eller høj sol, kan det virke ekstra udtørrende på de sarte læber, hvis vi ikke plejer dem ordentligt.


Et par gode tips til tørre læber
Udover at finde den helt rette læbepomader til dine behov, kan du faktisk også gøre et par andre simple ting i din hverdag for at undgå tørre læber:

1. Undgå at slikke dig på læberne
Vi får instinktivt lyst til at slikke på læberne, når de er tørre, for at fugte dem. Men vores spyt indeholder faktisk enzymer, der gør problemet værre. Hav derfor altid en læbepomade på dig, som du fugter læberne med.

2. Brug SPF om sommeren
Netop fordi læberne er særligt udsatte, er det også vigtigt at beskytte dem med solfaktor om sommeren. Du kan fx få en læbepomade med SPF 25 fra Striberne. Ellers kan du smøre solcreme på læberne og derefter fugte dem med en af de fire læbepomader fra Striberne

3. Giv dine læber en natkur
​​​​​​​
Kender du det med at vågne op med virkelig tørre og sprukne læber efter en nats søvn? Prøv at smøre et ekstra tykt lag læbepomade på læberne lige inden du går i seng, som kan arbejde og pleje i løbet af natten. Dine læber vil føles mere velfugtede og bløde om morgenen.


Relaterede artikler

Slip af med de tørre læber

Vi guider

Slip af med de tørre læber

Af Mille Madsen

Tørre læber kan være både irriterende og smertefulde. Heldigvis findes der et helt univers af læbeprodukter, der både forebygger de tørre læber, og kommer til undsætning, når skaden allerede er sket. Det er lige præcis disse produkter, det skal handle om i indslaget her.

Læs Mere
Find den ideelle renserutine til din hudtype

Vi guider

Find den ideelle renserutine til din hudtype

Af Benedikte Lundberg

Er det nu så vigtigt at rense sit ansigt morgen og aften, spørger du måske? Hertil kan vi svare: JA! Det er altafgørende med gode og konsekvente renserutiner, hvis huden skal holdes i balance og fremstå sund gennem hele livet. Følg guiden nedenfor, og find en skræddersyet renserutine med Matas Striberne, der passer til netop din hudtype.

Læs Mere
Striberne: Skånsomme og effektive på samme tid

Bag om brandet

Striberne: Skånsomme og effektive på samme tid

Matas Striberne behøver nok ikke en yderligere introduktion, for mon ikke du har mødt er par stykker eller 20 gennem dit liv allerede? I stedet vil vi dykke lidt dybere ned i den stribede kropspleje og undersøge, hvad der på én og samme tid gør dem skånsomme og effektive for din hud.

Læs Mere