Hairstudio
Alt du skal vide om silvershampoo
Silvershampoo, aka lilla shampoo, er en formidabel og farverig ven at have i baghånden, når de lyse eller grå lokker er blevet matte i koderne med et trist, gulligt skær. Genkender du problemet, så læs med her.

Er du blond eller gråhåret har du muligvis oplevet, at din hårfarve pludselig kan få et kedeligt gulligt skær. Heldigvis findes der en nem løsning på problemet – du skal bare blive gode venner med en silvershampoo. Men hvad er silvershampoo for en størrelse? Hvordan bruger du den? Og hvilken skal du vælge? Få svarene på dette og meget mere her.  

Hvad er en silvershampoo?

Silvershampoo er en shampoo, som ud over at indeholde rensende og plejende ingredienser, også har lilla farvepigmenter. Derfor går shampooen også under navnet lilla shampoo.


Netop den lilla farve er nøglen til, at shampooen er i stand til øjeblikkeligt at fjerne uønskede gule toner i dit hår, for hvis du tænker på et klassisk farvehjul, så er lilla komplementærfarve til gul. Lilla er altså den modsatte farve til gul, og kan således gå ind og neutralisere de gullige farver og give dit hår sit klare, kolde og lyse skær tilbage.    

Hvem egner silvershampoo sig til?

Uanset om du er gråhåret, blond fra naturens side eller får lavet lyse striber, kan du opleve, at dit hår kan få et gulligt skær. Det sker typisk, hvis du har opholdt dig direkte i solen og håret har fået for meget UV. Klor- og saltvand samt rygning kan også misfarve dine lokker.


Vil du gerne undgå dyre frisørbesøg for at rette op på skaderne, og vil du gerne have dit normale hår tilbage hurtigt, er det her, silvershampoo kommer ind i billedet.      


Vidste du, at ...
​​​​​​​hårdt vand, dvs. vand med et højt kalkindhold, også kan gøre håret gulligt? I Danmark har vi meget kalk i undergrunden og dermed i vores badevand.    

Sådan bruger du silvershampoo

Du kan både bruge en silvershampoo til at dæmpe gullige toner i håret nu og her, men det kan også være en god shampoo at bruge en gang imellem til at opfriske din grå hårfarve eller holde din lyse hårfarve ved lige og holde de varme undertoner i håret i skak mellem salonbesøg, hvis du får det afbleget.


Hvordan du bedst bruger din silvershampoo, afhænger lidt af, hvilken du anvender og den effekt, du ønsker. Som udgangspunkt bør du altid følge anvisningen på produktet. Nogle er nemlig udviklet til dagligt brug, mens andre er bedst kun at bruge 1-2 gange om ugen. Desuden er det også lidt forskelligt fra produkt til produkt, hvor længe de skal sidde i håret.


6 steps til en god rutine til de fleste silvershampooer er følgende:


 1. Fordel din silvershampoo i det våde hår

 2. Massér grundigt ind i håret indtil det skummer op

 3. Lad den virke 1-2 minutter

 4. Skyl shampooen grundigt ud af håret

 5. Afslut altid med en silverbalsam for bedste effekt – og for at forsegle hårstråene. Lad også balsammen virke et par minutter og skyl derefter grundigt ud.

 6. Brug din silvershampoo et par gange om ugen, eller som “kur” efter behov. Og følg altid produktets anvisning.
Sådan Plejer Du Lysnet Hår

Vi guider

Sådan Plejer Du Lysnet Hår

Afbleget eller lysnet hår kan godt være lidt omskifteligt: det har en tendens til at ændre tone, så du pludselig står med gult, orange eller endda grønligt hår! Hvordan slipper du af med de farver, når de først er kommet? Og hvordan holder du i det hele taget din blonde farve så frisk og fin som muligt? Læs med her for alle svarene.

Læs også

Kan du nøjes med silvershampoo?

Nogle silvershampooer er udviklet til dagligt brug, da de ud over de lilla pigmenter også indeholder plejende ingredienser. Det sidste er meget vigtigt, for du kan kun lade din silvershampoo erstatte din almindelige shampoo, hvis den også giver dit hår masser af pleje og fugt.


6 gode ingredienser

Når vi snakker om silvershampoo er der især 6 gode ingredienser at kigge efter, og som bidrager til et sundt hår og en normal hårvækst som:

 • Kreatin: Virker fugtgivende og blødgørende og beskytter hovedbunden mod udtørring

 • Provitamin B5 (panthenol): Fugter og plejer håret

 • Hvedeprotein: Genopbygger tørt og ødelagt hår

 • Glycerin: Giver fugt til hovedbunden

 • Betaine (fra sukkerroer): Styrker og forbedrer hårets elasticitet samt giver glans til håret

 • Aloe Vera: modvirker udtørring         

Hvilken silvershampoo skal du vælge?

Der findes mange silvershampooer på hylderne, for det er – desværre – meget almindeligt, at blondiner og sølvræve får et gulligt skær i de smukke lokker indimellem.


Står du og mangler en god silvershampoo, har vi her udvalgt fem gode af slagsen, som du kan finde i Matas og på matas.dk.

Den til dagligt brug

Matas Silver Shampoo indeholder lilla (kolde) pigmenter, der neutraliserer den gule farve og fremhæver sølvskæret i gråt eller blondt hår – uanset om det er naturligt eller farvet.


Shampooen er en mild og plejende shampoo, som kan bruges dagligt eller 1-2 gange om ugen.

Den med UV-beskyttelse

Sachajuan Silver Shampoo tilføjer pigment til håret, hvilket modvirker og neutraliserer gule toner.


Pigmentet giver volumen og nyt skær til håret. Indeholder UV-beskyttelse, og Ocean Silk Technology fugter, giver glans og stabilitet.

Solbeskyttelse til dit hår

Vi guider

Solbeskyttelse til dit hår

Det er ikke kun kroppen, du skal beskytte, når du er i solen - håret er også udsat, når solens UV-stråler rammer. Her kan du se de bedste produkter med UV-beskyttelse til håret.

Læs også

Den med økologiske ingredienser

HairLust Hair Growth & Repair Shampoo For Blondes er en plejende og lysnende silver shampoo, der forhindrer blond, bleget eller gråt hår i at falme.


Shampooen indeholder nærende planteekstrakter fra økologisk aloe vera, økologisk blåbærekstrakt og økologisk mangosmør, som forhindrer håret i at udtørre og virker plejende på farveskadet hår. 

Den budgetvenlige

Schwarzkopfs Silver Shampoo neutraliserer gule toner med dens specielle formular med kolde violette toner og anti-yellow effekt.


Shampooen efterlader håret med en flot og kold tone og kan bruges mod gule undertoner i blond, bleget og gråt hår.Shampooen skal virke i op til 3-5 minutter og derefter skal du skylle håret grundigt. Kan bruges dagligt eller efter behov.


Husk! Vask altid hænderne grundigt, når du har brugt silvershampoo. Shampooen er nemlig lilla – heraf også navnet lilla shampoo – og farvepigmenterne kan smitte af på dine hænder.

Den, der er god for hår og hovedbund

Svenske Björn Axén er mestre i at lave hårpleje, der tager hensyn til hovedbunden. Det samme gælder deres Cool Silver shampoo.


Ud over at reducere gule toner i blondt eller gråt hår, virker den også blødgørende og ekstremt plejende for både hår og hovedbund takket være hvedeprotein, E-vitamin og allergivenlig parfume.Shampooen skal virke 2-5 minutter, og den skal altid følges op med Cool Silver Conditioner. Balsammen lukker nemlig hårets skællag og indkapsler pigmentet i hårstråene.


Tip! Er dine spidser meget tørre, suger de mere lilla pigment til sig. Fokuser her på at påføre din shampoo i hovedbunden og arbejd den bagefter ud i længderne, så spidserne ikke får lige så lang behandlingstid.

Men hvad med brunetterne?

Hvor silvershampoo primært er målrettet gråt og lyst hår, så kan brunetter, der farver håret, faktisk også opleve, at de får uønskede varme undertoner.


I det mørke hår er disse undertoner mere orange og røde, og her kan løsningen være den lilla shampoos cool fætter – nemlig den blå shampoo.


Blå shampoo er slet ikke så efterspurgt som silvershampoo, og udvalget i Matas er derefter. Men Antonio Axu har lavet en strålende, blå shampoo, som fjerner varme, orange toner i mørkt hår, der er lysnet med farver.


Shampooens farvekorrigerende formel afhjælper mathed og tilføjer skinnende glans og blødhed til håret. Shampooen kan også bruges i et blondt hår med orange undertoner.

Silvershampooens uundværlige makker

Når du vasker håret med silvershampoo, er du i princippet kun halvvejs i mål. Du bør altid følge op med en silverbalsam, for den giver dig fuld valuta for pengene og det bedste endelige resultat. Men en balsam er også nødvendig for hårets sundhed, da balsammen ud over at indkapsle de lilla farvepigmenter fra silver-produkterne også lukker hårets skællag.   


Her får du vores bud på fem gode silverbalsammer, der kan gå hånd-i-hånd med din silvershampoo.

Den du kan bruge dagligt

Matas Silver Balsam er en mild og plejende balsam, som neutraliserer den gule farve og fremhæver sølvskæret i gråt eller blondt hår – uanset om det er naturligt eller farvet.


Balsammen indeholder provitamin B5, betaine, glycerin og sheasmør, og den skal helst sidde i håret i 3-5 minutter for bedste resultat. 

Den med UV-beskyttelse

Sachajuan Silver Conditioner tilfører pigment til håret, hvilket modvirker og neutraliserer gule toner.

Balsammen giver også volumen og ny glans til håret, den indeholder UV-beskyttelse og så virker det unikke Ocean Silk-kompleks udfiltrende og bearbejder hårets styrke og elasticitet. 

Den med økologiske ingredienser

HairLust Hair Growth & Repair Conditioner For Blondes er en plejende silver balsam til blond, bleget eller gråt hår.


Den virker lysnende og forhindrer håret i at falme, derudover forhindrer nærende planteekstrakter fra økologisk abrikoskerneolie og økologisk sød mandelolie håret i at udtørre.

Live video: Frisøren guider til hjemmehårfarve

Matas LIVE

Live video: Frisøren guider til hjemmehårfarve

Frisører landet over holder lukket, men det afholder jo ikke vores hår fra at gro eller vores hårfarve fra at falme. Har du brug for hjælp til at friske din hårfarve op, skjule en udgroning eller dække de irriterende grå hår, så se med når frisøren Maj guider dig til hvordan du opnår et vellykket resultat, når du farver håret derhjemme. Maj vil dele ud af sine bedste tips – og du kan helt sikkert bruge dem, uanset om du har prøvet det før eller ej!

Læs også

Den, der er skånsom for hovedbunden

Balsammens lilla pigmenter neutraliserer og dæmper gule toner i blondt og gråt hår. Formlen indeholder en afvejet balance af proteiner og antioxidanter, som opbygger og styrker håret samt virker blødgørende for hår og hovedbund.

Den til mørkt hår

Her får du en såkaldt blå balsam, som med sine blå (og ikke lilla) farvepigmenter bekæmper varme, orange nuancer – særligt i mørkt hår, der er lysnet med farve.


Balsammen forkæler også håret med naturlige olier fra chiafrø, abessinsk og argan, der hjælper med at reparere ødelagt hår ved at gennemtrænge håret med ekstra fugt for en silkeblød og glat struktur.

5 tips til at passe på dine lyse lokker

Vil du modvirke, at dine lyse eller grå lokker får et gulligt skær, er der nogle gode fif ud over brugen af silvershampoo og silverbalsam, du bør kende. Her får du fem nemme vaner til din hverdagsrutine.

1. Brug UV-beskyttelse i håret

Det gælder især, når du opholder dig direkte i solen. En hat kan også være ret nyttig.

2. Forkæl håret jævnligt med en dybdeplejende hårkur

Har du afbleget eller farvet dit hår, er dit hår særligt trængende efter ekstra pleje. Hårstråene er nemlig mere skrøbelige, tørstige efter fugt og har brug for proteiner at styrke sig på.

SPAR 40%
Gun-Britt Deep Treatment Blonde 200 ml
Medlemspris
164,97 kr.274,95 kr.Spar 110,-

3. Skær ned på brugen af varmestyling

Hvis muligt. Skal du føntørre håret eller glatte og krølle det, er en varmebeskyttende spray et must. Altid! Men husk, at varmebeskyttelse ikke beskytter 100 procent mod skader fra varmen.

4. Styrk dine lyse lokker med en let hårolie

Med fedtsyrer, vitaminer og antioxidanter, der hurtigt absorberes af håret og udfylder de huller, der er blevet skabt af for meget varme, styling etc.

5. Minimer antallet af ugentlige hårvaske

Hvis du kan. Hårvask og styling slider på lokkerne. Suppler i stedet med en god tørshampoo på anden eller tredjedagen.

Tørshampooen absorberer snavs og lugt og giver håret et løft. Prøv f.eks. en tørshampoo med strålende pigment, der fremmer hårets fine blonde nuancer.

Relaterede produkter

Relaterede artikler

Sådan får du flot gråt hår

Hairstudio

Sådan får du flot gråt hår

Af Trine Brøndsted

Gråt hår er superflot til både unge og ældre kvinder. Men uanset om dine lokker er naturligt grå, eller dit hår er farvet, så kræver det ekstra pleje. Vi har talt med Frisør Gun-Britt, som giver dig sine råd, hvis du overvejer at gå grå.

Læs Mere
Sulfatfri shampoo og pleje til håret

Hairstudio

Sulfatfri shampoo og pleje til håret

Af Ida Hinchely Kyhn

Du har muligvis hørt om sulfater i shampoo før. Det er et stof, der findes i mange shampooer, og som er med til at vaske dit hår rent og give den der skummende fornemmelse, mange elsker. Flere og flere brands undgår dog de skrappe sulfater, da de kan udtørre håret. I denne artikel dykker vi ned i, hvad sulfatfri shampoo er, og vores frisør Mike svarer på de mest stillede spørgsmål.

Læs Mere
Frisøren guider: Find den helt rigtige hårkur

Hairstudio

Frisøren guider: Find den helt rigtige hårkur

Af Amalie Kaaris Lund

Alle kan have glæde af en hårkur. Uanset om det er tørt, kruset, glansløst eller fedtet, så har dit hår og hovedbund godt af at få ekstra pleje og fugt. Jeg har taget en snak med frisør Marie Louise, som her guider dig til at bruge en hårkur rigtigt og vælge den, der passer til dit hår og dit behov.

Læs Mere
9 gode råd til et sundt og smukt hår

Nyhed

9 gode råd til et sundt og smukt hår

Af Benedikte Lundberg

Drømmer vi ikke alle om et velplejet og glansfuldt hår, der stråler af sundhed? Det er faktisk ikke så svært at opnå. Vi har samlet 9 simple tricks til at få et smukt og velplejet hår lige meget hvilken hårtype, du har.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.