• Hjemmelevering
 • Afsendelse 1-3 hverdage
 • Byt i 190 butikker
 • Mere end 1000 brands
 • 60 dages returret
Vi guider

Alt du skal vide om silvershampoo

Silvershampoo, aka lilla shampoo, er en formidabel og farverig ven at have i baghånden, når de lyse eller grå lokker er blevet matte i koderne med et trist, gulligt skær. Genkender du problemet, så læs med her.

Er du blond eller gråhåret har du muligvis oplevet, at din hårfarve pludselig kan få et kedeligt gulligt skær. Heldigvis findes der en nem løsning på problemet – du skal bare blive gode venner med en silvershampoo. Men hvad er silvershampoo for en størrelse? Hvordan bruger du den? Og hvilken skal du vælge? Få svarene på dette og meget mere her.  

Hvad er en silvershampoo?

Silvershampoo er en shampoo, som ud over at indeholde rensende og plejende ingredienser, også har lilla farvepigmenter. Derfor går shampooen også under navnet lilla shampoo.


Netop den lilla farve er nøglen til, at shampooen er i stand til øjeblikkeligt at fjerne uønskede gule toner i dit hår, for hvis du tænker på et klassisk farvehjul, så er lilla komplementærfarve til gul. Lilla er altså den modsatte farve til gul, og kan således gå ind og neutralisere de gullige farver og give dit hår sit klare, kolde og lyse skær tilbage.    

Hvem egner silvershampoo sig til?

Uanset om du er gråhåret, blond fra naturens side eller får lavet lyse striber, kan du opleve, at dit hår kan få et gulligt skær. Det sker typisk, hvis du har opholdt dig direkte i solen og håret har fået for meget UV. Klor- og saltvand samt rygning kan også misfarve dine lokker.


Vil du gerne undgå dyre frisørbesøg for at rette op på skaderne, og vil du gerne have dit normale hår tilbage hurtigt, er det her, silvershampoo kommer ind i billedet.      


Vidste du, at ...
​​​​​​​hårdt vand, dvs. vand med et højt kalkindhold, også kan gøre håret gulligt? I Danmark har vi meget kalk i undergrunden og dermed i vores badevand.    

Sådan bruger du silvershampoo

Du kan både bruge en silvershampoo til at dæmpe gullige toner i håret nu og her, men det kan også være en god shampoo at bruge en gang imellem til at opfriske din grå hårfarve eller holde din lyse hårfarve ved lige og holde de varme undertoner i håret i skak mellem salonbesøg, hvis du får det afbleget.


Hvordan du bedst bruger din silvershampoo, afhænger lidt af, hvilken du anvender og den effekt, du ønsker. Som udgangspunkt bør du altid følge anvisningen på produktet. Nogle er nemlig udviklet til dagligt brug, mens andre er bedst kun at bruge 1-2 gange om ugen. Desuden er det også lidt forskelligt fra produkt til produkt, hvor længe de skal sidde i håret.


6 steps til en god rutine til de fleste silvershampooer er følgende:


 1. Fordel din silvershampoo i det våde hår

 2. Massér grundigt ind i håret indtil det skummer op

 3. Lad den virke 1-2 minutter

 4. Skyl shampooen grundigt ud af håret

 5. Afslut altid med en silverbalsam for bedste effekt – og for at forsegle hårstråene. Lad også balsammen virke et par minutter og skyl derefter grundigt ud.

 6. Brug din silvershampoo et par gange om ugen, eller som “kur” efter behov. Og følg altid produktets anvisning.
Sådan Plejer Du Lysnet Hår

Vi guider

Sådan Plejer Du Lysnet Hår

Afbleget eller lysnet hår kan godt være lidt omskifteligt: det har en tendens til at ændre tone, så du pludselig står med gult, orange eller endda grønligt hår! Hvordan slipper du af med de farver, når de først er kommet? Og hvordan holder du i det hele taget din blonde farve så frisk og fin som muligt? Læs med her for alle svarene.

Læs også

Kan du nøjes med silvershampoo?

Nogle silvershampooer er udviklet til dagligt brug, da de ud over de lilla pigmenter også indeholder plejende ingredienser. Det sidste er meget vigtigt, for du kan kun lade din silvershampoo erstatte din almindelige shampoo, hvis den også giver dit hår masser af pleje og fugt.


6 gode ingredienser

Når vi snakker om silvershampoo er der især 6 gode ingredienser at kigge efter, og som bidrager til et sundt hår og en normal hårvækst som:

 • Kreatin: Virker fugtgivende og blødgørende og beskytter hovedbunden mod udtørring

 • Provitamin B5 (panthenol): Fugter og plejer håret

 • Hvedeprotein: Genopbygger tørt og ødelagt hår

 • Glycerin: Giver fugt til hovedbunden

 • Betaine (fra sukkerroer): Styrker og forbedrer hårets elasticitet samt giver glans til håret

 • Aloe Vera: modvirker udtørring         

Hvilken silvershampoo skal du vælge?

Der findes mange silvershampooer på hylderne, for det er – desværre – meget almindeligt, at blondiner og sølvræve får et gulligt skær i de smukke lokker indimellem.


Står du og mangler en god silvershampoo, har vi her udvalgt fem gode af slagsen, som du kan finde i Matas og på matas.dk.

Den til dagligt brug

Matas Silver Shampoo indeholder lilla (kolde) pigmenter, der neutraliserer den gule farve og fremhæver sølvskæret i gråt eller blondt hår – uanset om det er naturligt eller farvet.


Shampooen er en mild og plejende shampoo, som kan bruges dagligt eller 1-2 gange om ugen.

Den med UV-beskyttelse

Sachajuan Silver Shampoo tilføjer pigment til håret, hvilket modvirker og neutraliserer gule toner.


Pigmentet giver volumen og nyt skær til håret. Indeholder UV-beskyttelse, og Ocean Silk Technology fugter, giver glans og stabilitet.

(7)
Sachajuan Shampoo Silver 250 ml
160,00
DU OPTJENER 16 Point
Solbeskyttelse til dit hår

Vi guider

Solbeskyttelse til dit hår

Det er ikke kun kroppen, du skal beskytte, når du er i solen - håret er også udsat, når solens uv stråler rammer. Her kan du se de bedste produkter med uv beskyttelse til håret.

Læs også

Den med økologiske ingredienser

HairLust Hair Growth & Repair Shampoo For Blondes er en plejende og lysnende silver shampoo, der forhindrer blond, bleget eller gråt hår i at falme.


Shampooen indeholder nærende planteekstrakter fra økologisk aloe vera, økologisk blåbærekstrakt og økologisk mangosmør, som forhindrer håret i at udtørre og virker plejende på farveskadet hår. 

(2)
HairLust Hair Growth & Repair Shampoo Blondes 250 ml
179,95
DU OPTJENER 18 Point

Den budgetvenlige

Schwarzkopfs Silver Shampoo neutraliserer gule toner med dens specielle formular med kolde violette toner og anti-yellow effekt.


Shampooen efterlader håret med en flot og kold tone og kan bruges mod gule undertoner i blond, bleget og gråt hår.Shampooen skal virke i op til 3-5 minutter og derefter skal du skylle håret grundigt. Kan bruges dagligt eller efter behov.


Husk! Vask altid hænderne grundigt, når du har brugt silvershampoo. Shampooen er nemlig lilla – heraf også navnet lilla shampoo – og farvepigmenterne kan smitte af på dine hænder.

Den, der er god for hår og hovedbund

Svenske Björn Axén er mestre i at lave hårpleje, der tager hensyn til hovedbunden. Det samme gælder deres Cool Silver shampoo.


Ud over at reducere gule toner i blondt eller gråt hår, virker den også blødgørende og ekstremt plejende for både hår og hovedbund takket være hvedeprotein, E-vitamin og allergivenlig parfume.Shampooen skal virke 2-5 minutter, og den skal altid følges op med Cool Silver Conditioner. Balsammen lukker nemlig hårets skællag og indkapsler pigmentet i hårstråene.

(42)
Björn Axén Shampoo Cool Silver 250 ml
159,95
DU OPTJENER 16 Point


Tip! Er dine spidser meget tørre, suger de mere lilla pigment til sig. Fokuser her på at påføre din shampoo i hovedbunden og arbejd den bagefter ud i længderne, så spidserne ikke får lige så lang behandlingstid.

Men hvad med brunetterne?

Hvor silvershampoo primært er målrettet gråt og lyst hår, så kan brunetter, der farver håret, faktisk også opleve, at de får uønskede varme undertoner.


I det mørke hår er disse undertoner mere orange og røde, og her kan løsningen være den lilla shampoos cool fætter – nemlig den blå shampoo.


Blå shampoo er slet ikke så efterspurgt som silvershampoo, og udvalget i Matas er derefter. Men Antonio Axu har lavet en strålende, blå shampoo, som fjerner varme, orange toner i mørkt hår, der er lysnet med farver.


Shampooens farvekorrigerende formel afhjælper mathed og tilføjer skinnende glans og blødhed til håret. Shampooen kan også bruges i et blondt hår med orange undertoner.

(4)
Antonio Axu Silver Shampoo Vibrant Blue
129,95
DU OPTJENER 13 Point

Relaterede produkter

(0)
Milk Shake Milkshake Silver Shine Shampoo 1000 ml
259,97
Førpris 519,95
DU OPTJENER 26 Point
(4)
Antonio Axu Silver Shampoo Cool Purple
129,95
DU OPTJENER 13 Point
(0)
Redken Brews Clean Silver Shampoo 300 ml
184,95
DU OPTJENER 19 Point
(13)
Swiss-O-Par Silver Conditioner 250 ml
64,95
DU OPTJENER 7 Point
(1)
L'Oréal Paris Color Vive Purple Mask 150 ml
44,95
DU OPTJENER 5 Point

Relaterede artikler

Sådan får du flot gråt hår

Vi guider

Sådan får du flot gråt hår

Af Trine Brøndsted

Gråt hår er superflot til både unge og ældre kvinder. Men uanset om dine lokker er naturligt grå, eller dit hår er farvet, så kræver det ekstra pleje. Vi har talt med Frisør Gun-Britt, som giver dig sine råd, hvis du overvejer at gå grå.

Læs Mere
Sulfatfri shampoo og pleje til håret

Vi guider

Sulfatfri shampoo og pleje til håret

Af Isabel Marschall Thostrup

Har du hørt om sulfater før? Det er et stof, der findes i mange shampooer, og som er med til at vaske dit hår rent og give den der storskummende følelse, mange elsker. Man kan kende dem på ingredienslisten som SLS, Sodium Laureth Sulfat og i nogle tilfælde Sodium Lauryl Sulfat. Men vidste du også, at flere brands undgår at bruge sulfater som den vaskeaktive ingrediens for at skåne hår og hovedbund?

Læs Mere
Find den rette hårkur til din hårtype

Vi guider

Find den rette hårkur til din hårtype

Af Trine Brøndsted

Kolde vinde og tør luft fra radiatoren er en udfordring for dit hår. Oplever du, at dit hår bliver statisk elektrisk og mister sit blanke skær, så læs med her.

Læs Mere
9 gode råd til et sundt og smukt hår

Nyhed

9 gode råd til et sundt og smukt hår

Af Benedikte Lundberg

Drømmer vi ikke alle om et velplejet og glansfuldt hår, der stråler af sundhed? Det er faktisk ikke så svært at opnå. Vi har samlet 9 simple tricks til at få et smukt og velplejet hår lige meget hvilken hårtype, du har.

Læs Mere
 • Hjemmelevering
 • Afsendelse 1-3 hverdage
 • Byt i 190 butikker
 • Mere end 1000 brands
 • 60 dages returret