• Afsendelse 1-2 hverdage
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Byt i 260 butikker
  • 30 dages fuld returret
  • Mere end 1000 brands
Menu
Vi guider

Hjemmesalonen: Få mere selvforkælelse i hverdagen

Selvom vi tilbringer mere tid derhjemme nu, behøver du ikke at gå glip af salonværdige skønhedsbehandlinger. Med gode tips og skønne produkter kan du nemt lave din egen hjemmesalon og og få mere selvforkælelse ind i hverdagen. Lad os guide dig.

Tiden kalder på flere stunder derhjemme, så hvorfor ikke udnytte de lange dage og aftener i hjemmet bedst muligt ved at forkæle dig selv i skønhedens tegn og lave din egen hjemmesalon?


Ikke nok med at det giver dig en følelse af velvære, ro og afslapning – det er faktisk også ganske nemt at bringe skønhedssalonen hjem til dig selv og opnå salonværdige resultater. Du skal bare have fat i de rette skønhedsprodukter, nogle smarte værktøjer og et par fif til at skabe den rigtige stemning, og så er du allerede godt i gang.


Vores hjemmesalon kommer godt rundt om det hele. Du får derfor både en brynguide, uundværlige tips til fodpleje, gode forslag til ansigtsmasker, skønne råd om hårpleje, tips og tricks til, hvordan du giver dine negle en salonbehandling og meget mere.


Tilbage er kun at sige: enjoy!  

Skab den rigtige stemning i din hjemmesalon

Hvorfor ikke gøre det ekstra hyggeligt at tage salonoplevelsen med hjem? Du kan skabe den samme beroligende stemning, som du kender fra din yndlingssalon, hjemme hos dig selv med et par tricks, der får hyggen og roen til at brede sig.


Start med at finde en god playliste fra Spotify, som ‘Breathe’ eller ‘Calm Vibes’, du kan afspille, mens du tænder for et duftlys med din yndlingsduft. Herefter skal du hoppe i dit mest behagelige afslapningstøj, svøbe en morgenkåbe om dig og lade fødderne glide ned i et par bløde tøfler, og så er du klar til at træde ind i din helt egen hjemmesalon. Vidste du, at Tromborg har et skønt udvalg af duftlys og diffusers?

Giv dine bryn en makeover

Dine øjenbryn og vipper bliver udsat for en del i løbet af en dag med bryngel, optegning og mascara, og det kan altså tage hårdt på de spinkle, små hår. Giv øjenbrynene og vipperne en makeover i hjemmesalonen ved at gå dem efter i sømmene med et forstørrelsespejl og pluk alle de afvigende hårstrå ved øjenbrynet, før du farver både vipper og øjenbryn op.


Det kan du gøre meget ved at bruge en brynfarve fra Depend, som er en nem og sikker måde at give lidt ekstra farve til vipper og bryn. En behandling holder i op til 6 uger, før du behøver at farve dine vipper og bryn igen. Og der er til 5-7 behandlinger i én pakke.


Efter makeoveren er det tid til at pleje dine bryn og vipper, så de bliver mere modstandsdygtige og ser velplejede ud hver dag. Det gør du bedst ved at forkæle dem dagligt med en balsam, som effektivt plejer hårstråene. Og ønsker du naturligt lange øjenvipper, skal du prøve M2 Beautés vippeserum, som er et aktiverende serum, der styrker og gør dine vipper længere. Michelle fra Stories redaktionen har testet netop M2, og resultatet er for vildt!

Sådan skal du pleje dine fødder 

Fodpleje er ikke noget, du må spøge med. Dine fødder bærer nemlig rundt på det største ansvar hver dag, hvorfor du bør behandle dem ekstra godt, når dagen er omme. Men hvordan plejer du bedst dine fødder i hjemmespaen? God fodpleje består typisk af en god nedfiling af de områder på foden, hvor hård hud er et problem, og en fugtgivende creme, der plejer huden. Er den hårde hud ekstra genstridig, kan du forsøge at opløse den med et fodbad.


Der findes nemlig få ting, der slår et fodbad, når det kommer til fodpleje, da det varme vand er en sand mester i at lindre ømme led og opløse hård hud. Og ledsaget af en fodbadeolie eller badesalt med plejende ingredienser, er du sikker på, at du vågner op med velplejede fødder i topform i morgen.


Guide: Det perfekte fodbad


1. Find en balje med passende størrelse og fyld det op med varmt vand – den perfekte vandtemperatur for fødder er mellem 33 og 38 grader.


2. Hæld en fodbadeolie i vandet, eksempelvis den fra Matas’ egen fodplejeserie, som hjælper med at blødgøre og pleje huden på dine fødder, så de føles fløjlsbløde og glatte bagefter.


3. Efter 20-30 minutter har dine fødder suget alt næringen fra olien til sig og er klar til at komme op af vandet.


4. Afslut dit fodbad med at smøre dine rene fødder ind i en plejende fodcreme fra Matas Striber, der forsegler fugten i huden.

Plej dit ansigt i hjemmesalonen 

Ansigtsmasker er essentielle i enhver skønhedsrutine, om du har tid til det flere gange om ugen eller et par gange om måneden, så er det en god opkvikker til huden. En ansigtsmaske forbedrer ikke kun udseendet af din hud, men giver også den ultimative følelse af velvære, når du ligger og nyder roen i din hjemmespa, mens ingredienserne ‘arbejder’.


Du kan frit vælge, om din maske bare skal friske dig op, give en dybdegående rens af huden eller et boost af fugt. Og mens du lader ingredienserne fra masken trænge ind i huden, kan du forsætte selvforkælelsen ved at pleje dine negle eller ligge på sofaen og nyde musikken

Den nemme maske 

Brug en sheetmaske, hvis din hud har brug for et løft af fugt og glød. Deres fornemmeste opgave er nemlig at indhylle din hud i fugtgivende ingredienser, og forhindre at ingredienserne evaporerer. Tænk på en sheetmaske som et stort tæppe, som du pakker din hud ind i, og lader huden opsuge alt den næring, den kan få fra tæppet.


Sheetmasker kommer i alle afskygninger, men fælles for dem alle er, at du vil opleve en forfriskende følelse efter brug. Der er eksempelvis Matas’ Frisk op maske, der frisker huden op med havtornekstrakt og hyldeblomst. Eller Mizons beroligende maske til den irriterede og inflammerede hud, der har brug for fugtgivende og fornyende ingredienser. Du kan også afprøve en dyrere maske, der fås som sheetmaske, som Biotherms maske med deres signaturingrediens Life Plankton med regenererende egenskaber.


Tip! For en ekstra følelse af hjemmespa, kan du skære et par tynde stykker agurk og lægge hen over dine øjenlåg, mens du venter på, at masken virker.


Den dybderensende maske

Er du ude efter at give din hud en større overhaling, bør du overveje en dybderensende ansigtsmaske. Denne type maske renser huden helt i dybden, så bakterier, overskydende olie og døde hudceller bliver fjernet fra hudoverfladen for at efterlade huden med en finere overfladetekstur og mere glød. Den dybderensende maske er særligt god til dig, som har en fedtet eller uren hud, og har brug for en maske, der renser porerne.


Det kan fx være masken fra Peter Thomas Roth med irsk mosemudder med essentielle mineraler, aktivt kul og aktive antioxidanter, der effektivt renser huden i dybden. Her er maskerne fra Beauté Pacifique og Plaisir også gode, da de går helt ned i porerne og fjerner bakterier og overskydende fedt.

Den fugtgivende maske  

Selv om du bruger en dag- og natcreme, kan din hud have brug for ekstra fugt, når du har udsat den for vind, blæst, kulde eller sol. Påvirkninger fra vind og vejr kan nemlig udtørre huden, så der er brug for lidt ekstra forkælelse til huden. Det er ikke så vigtigt, hvilken hudtype du har, når du skal bruge en fugtmaske, da alle hudtyper har godt af ekstra fugt i perioder.


Blandt de mange varianter af fugtmasker finder du Matas Fugtmaske, der blødgør huden med sheasmør og E-vitamin, og Mádaras maske med hyaluronsyre og sukkerstoffer, som fugter og styrker huden. Du kan også prøve Oskia Renaissance maske, der ikke kun fugter, men også peeler huden ved hjælp af AHA- og frugtsyrer.


Kunne du tænke dig at lege med en fugtgivende maske, der minder om en friskmodnet avocado? Så er Kiehl's Avocado Nourishing Hydration Mask en utrolig lækker fugtmaske, der gør huden dejlig blød!


Psst! Kender du SARDkopenhagens skønne udvalg? Her finder du et væld af lækre olier og sera, der giver ultimativ fugt og blødhed til din hud.

Den ultimative guide til ansigtsmasker

Vi guider

Den ultimative guide til ansigtsmasker

Sheet masker, kulmasker, lermasker og peel off masker… Det kan være svært at vælge den helt rigtige ansigtsmaske til netop din huds behov (og måske føler du endda, at du har brug for mere end én?) Følg guiden her og få et overblik over de forskellige masker og deres funktion.

Læs også

Styrk og plej håret i hjemmesalonen 

Det er oplagt at lade håret bade i næringsrige ingredienser fra en hårmaske, mens du forkæler dig selv i hjemmespaen. Dit hår er ikke bare offer for vind og vejr, men også varme stylingsredskaber, der slider og udtørrer håret, så det fremstår slidt og kedeligt. Med en god hårkur, der får lov at sidde i lidt længere tid, kan du genopbygge hårets styrke og elasticitet, så det fremstår sundt og skinnende igen.


Ønsker du en hårkur, der er ekstra mild og skånsom mod din hovedbund, men uden at gå ned på pleje, er Matas Luksus Hårkur et sikkert valg. Hårmasken er spækket med collagen, der styrker og plejer håret, og provitamin B5 og glycerin, der virker fugtgivende til hår og hovedbund.


Skal dine naturlige krøller komme til sin magt, er Mauis leave-in hårkur med papayasmør og plumeriaekstrakt ekstra god. Den hjælper med at definere dine krøller, samtidig med at den gør håret fløjlsblødt og glansfuldt.


Med særligt udtørret og skadet hår, skal der lidt stærkere sager i brug. Kiehls reparations-hårkur giver intens næring, reparerer skadede hårstrå, og genopbygger hårets styrke og elasticitet ved hjælp af avokadoolie, citronekstrakt og olivenfrugtolie.

Giv din negle en salonbehandling 

Din hjemmesalon må ikke glemme at kæle for fødder og hænder. Du kan sagtens give dig selv en smuk og (næsten) professionel manicure og pedicure, uden at det skal koste alverden. Det handler om at have øje for, hvilken rækkefølge, du bruger dine negleprodukter, for at få det bedste resultat.


Når du lægger neglelak, er det nemlig ikke helt ligegyldigt, om du husker at bruge en base- eller topcoat, hvis du ønsker, at din neglelak skal holde i lidt flere dage, uden den begynder at krakelere. De to ekstra lag er faktisk hemmeligheden bag en god salonbehandling derhjemme. Følg guiden til en flot hjemmemanicure- og pedicure, for at få styr på rækkefølgen og det bedste resultat. ​​​​​​​


Tip! Skønne Amalie fra Stories-redaktionen har lavet en fiks og begyndervenlig guide til, hvordan du bruger hjemmemanicuresættet fra Le Mini Macarons.


Guide: Lav en salonværdig manicure og pedicure derhjemme     

1. Start med at file dine negle i den ønskede form.


2. Påfør en basecoat på neglen, som beskytter dine negle mod misfarvninger og giver en ekstra god hæfteflade til lakken.


3. Vælg den farve, som du gerne vil have på, og påfør den i et dækkende lag.


4. Læg din topcoat i ét strøg for at ‘låse’ lakken, så neglelakken holder i flere dage og fremstår skinnende.


5. Husk at bruge en plejende olie til dine negle de dage, hvor du ikke har neglelak på, da det vil hjælpe med at styrke neglen og huden omkring området.

Det kan du også lave i din hjemmesalon 

Skal aktiviteterne i hjemmesalonen udvides, kan du snildt finde på flere spændende ting, som giver dig en følelse af velvære og ro. Det er nemlig én af de store fordele ved en hjemmespa, for du bestemmer nemlig helt selv, hvad der skal være en del af den. Du finder to andre aktiviteter herunder.

Træn dine makeup skills med en makeupguide 

Forsvind ind i dit eget kreative univers, når du tester makeuplooks og afprøver nye makeup-teknikker. Det er nemlig en hyggelig aktivitet at ‘lege’ med sin makeup og træne sine makeup skills, da du ikke kun bliver bedre til at lægge makeup, men også bliver lidt mere eventyrlysten undervejs.


Det er meget få mennesker, der er naturtalenter til at lægge makeup, så de fleste af os må gribe makeupbørster og -pensler og øve os, før vi kan lave det perfekte makeuplook.


Vi har samlet vores bedste makeupguides til alverdens makeuplooks, som du kan give dig i kast med. Skønne Amalie og Anja har en guide til makeuplooks fra eksempelvis Euphoria og SKAM. Du kan også øve dig i den drilske makeupteknik winged eyeliner, som kan være svær at mestre. Du kan også forberede dig til festerne og øve dig i at lægge den perfekte makeup ved at følge Anjas guide til et gyldent makeuplook eller Amalies guide til smokey eyes.

Ultimativ videoguide: Sådan tegner jeg mine bryn

Vi guider

Ultimativ videoguide: Sådan tegner jeg mine bryn

Naturlige vs. optegnede bryn? Jeg må nok indrømme, at jeg bedst kan lide min bryn, når de har fået en omgang med min yndlings brynpen og gel. Formede og farvede øjenbryn er nemlig en af de få ting, der på en naturlig måde kan løfte hele ansigtet og give en god udstråling. I artiklen her har jeg lavet en lille videoguide, hvor jeg detaljeret viser, hvordan du kan skabe flotte og fyldige bryn med nogle helt særlige produkter. Let's get started!

Læs også

Sådan rengør du dine makeupbørster 

De fleste af os glemmer, at vores makeupbørster har brug for en ugentlig rensning for at komme bakterier og snavs til livs. Det er heldigvis aldrig for sent at starte, og du har ikke brug for alverdens for at kunne gøre dine makeupbørster mesterligt rene.


Du skal faktisk kun bruge lidt hårshampoo eller en rensevæske og lunkent vand. Og det kan være helt beroligende at rengøre makeupbørsterne med tanken om, at du både passer bedre på dine dyrt indkøbte børster og din hud samtidigt.


Tip! Find ud af, hvilke makeupbørster du har brug for i den store makeupbørsteguide, der tager dig ved hånden og guider dig i makeupbørster, - pensler og sponges.


Guide: Sådan vasker du dine makeupbørster 

1. Start med at fugte børstehårene med lunkent vand, så de er helt våde. Du skal dog passe på, at du ikke får vand på selve skaftet af børsten, da vandet kan opløse limen, som holder børstehårene på plads.


2. Klem en lille smule shampoo eller rensevæske ud i dine fingerspidser og massér det godt ind i børstehårene.


3. Skyl børsten under vandhanen med lunket vand og gentag processen, indtil alt vandet fra børsten er helt klart.


4. Afslut ved at tørre børsten af i et rent håndklæde, og lad børsten ligge til tørre på et andet rent håndklæde efterfølgende. ​​​​​​​

Relaterede artikler

Tid til hjemmespa

Vi guider

Tid til hjemmespa

Af Alberte Sejling

Lige nu er der tid til masser af indendørs hygge, hvor du med fordel kan tage dig tid til selvforkælelse og lave din egen hjemmespa. Vi har samlet nogle af vores favorit welnessprodukter, som vil gøre din spaoplevelse endnu mere luksuriøs.

Læs mere
6 tips til lysterapi i vintermørket

Vi guider

6 tips til lysterapi i vintermørket

Af Michelle Weis

Når vintermørket sænker sig, kan du opleve, at dagene bliver mere triste, og energien daler. Her er lysterapi din ven – både det naturlige lys fra solens stråler (hvis de ellers kunne trænge gennem det insisterende skydække) og det lys, du kan få ved at slappe af foran en lysterapilampe. I dagens indlæg giver vi tips til lysterapi i mørket, og vi fremhæver nogle af vores bestsellere inden for kategorien lysterapilamper.

Læs mere
Videoguide: sådan bruger du gel neglelak derhjemme

Vi guider

Videoguide: sådan bruger du gel neglelak derhjemme

Af Amalie Schiller

Vil du have smukke og holdbare negle uden at tømme pengepungen helt? Så se med her, når vi guider dig til forskellige måder, du selv kan lave gelenegle derhjemme. Amalie fra Stories redaktionen har kastet sig over Le Mini Macarons Gel Manicure Kit, og hun har været så sød at lave en lille videoguide til jer. Vi kan afsløre, at resultatet blev lige så fint, som kom hun lige fra neglesalonen!

Læs mere
Gør-det-selv guide til Gua Sha massage

Vi guider

Gør-det-selv guide til Gua Sha massage

Af Amalie Schiller

Gua Sha massage er i dag en af de mest populære, naturlige ansigtsbehandlinger i Asien og er efterhånden blevet en rigtig rockstar i skønhedsbranchen over hele verden. Vi guider til den populære, virkningsfulde sten - i samarbejde med Maria Zabrodina, der er certificeret Gua Sha behandler og ekspert i facelifting.

Læs mere