Grib stilen
4 makeup looks inspireret af serier, vi elsker
Bliv inspireret til din hverdags- eller festmakeup med vores 4 videoguides, hvor vi genfortolker 4 forskellige makeuplooks fra vores yndlingsserier.

Det sker af og til, at vi fanger os selv foran fjernsynet på 5. time i vores joggingtøj og ser vores yndlingsserie. Det er i disse øjeblikke, hvor vi specielt har lagt mærke til, hvor mange smukke makeplooks, der bliver brugt fra serie til serie. Specielt 4 looks fra 4 forskellige serier har ramt vores hjerter. Det er disse serier, vi har genfortolket i vores videoguides her.

Serie 1: Noora fra SKAM
​​​​​​​I 2016 var SKAM på alles læber, bogstavelig talt, da vi så Noora Sætre i den populære norske serie. Kendetegnet ved hendes look er de røde læber, som mange af os lod os inspirere af dengang, og som stadig holder i dag.


I vores look har vi, ligesom Noora, ladet de røde læber komme til sin ret ved at holde huden naturlig og øjnene afdæmpede. Brug lidt concealer under øjnene og til at dække eventuelle røde områder eller urenheder. Giv ansigtet karakter ved at tegne brynene en smule op, og put lidt farve på kinderne med en blush. Gerne i de mere peachy nuancer, hvis du ligesom Noora har en lys hudtone.


Mascara er ikke nødvendigt i dette look, men du kan sagtens bruge en smule sort mascara, hvis du har lyst, men hold det til de øvre vipper for ikke at gøre looket for ’makeuppet’. Slut af med en rød læbestift for det karakteristiske look og husk at vælge en farve, der passer til din undertone, så den rigtig kommer til sin ret.

Produkter, der er anvendt til looket:

Serie 2: Jules fra Euphoria
Den amerikanske teen-dramaserie, Euphoria, fik sit debut i 2019, hvor karakteren Jules skar igennem på både hendes personlighed, men specielt også hendes forskellige looks fra episode til episode. Vi er specielt betaget af halloweenlooket fra episode 6, hvor Jules er inspireret af Claire Danes i Romeo & Juliet. Her er der ikke sparet på glimmer og glamour, og det er netop dét, som vi genfortolker i vores eget look her.


Start med at lægge en base med en primer fra NYX Professional Makeup, der tilfører glød til ansigtet, efterfulgt af en fuldt dækkende foundation. Brug en concealer til at lysne dele af ansigtet, en bronzer langs kindbenene og en cremet pudder highlighter på både kindben, næseryg og hage.


Det, der karakteriserer Jules look til halloween, er det lyserøde glitter omkring øjnene. Læg en øjenlågsprimer, inden du påfører øjenskyggen, for at sikre et holdbart og ensartet look. Læg øjenskyggen på øjenlåget, helt op til globelinjen. Med en skrå øjenskyggepensel lægges en streg under den nederste vippekant med samme øjenskygge. Gå all-in på glitterlooket og påfør Shiseidos multifunktionelle produkt langs kindbenene og helt op til øjenbrynet.


Brug en smule mascara og giv dine bryn et markant look med en øjenbrynsskygge. Til læberne har vi brugt et læbeprodukt fra Clarins, der giver en naturlig glans og bløde læber. Slut af med at give dine læber og øjenbryn ekstra glitter med det multifunktionelle produkt fra Shiseido.

Produkter, der er anvendt til looket:

Serie 3: Aria fra Pretty Little Liars
Pretty Little Liars er en amerikansk serie, der startede tilbage i 2010. I dag indebærer serien 7 sæsoner, hvor man følger de 4 forskellige veninder og den mystiske ’’A’’. Veninderne karakteriseres hver især af deres forskellige stilarter og makeup. Vi er specielt inspireret af karakteren Aria Montgomerys funky og kreative stil, hvor der i hendes makeuplook specielt er fokus på mørke øjne og bryn.


Læg ud med en god omgang setting spray i hele ansigtet. Aria har en meget ensartet hud, hvorfor vi har valgt at bruge en medium dækkende foundation i stedet for en let. Brug en lys concealer til at genskabe hendes smalle pande og flotte markerede kindben. For at give ansigtet en naturlig glød og rødme, kan du påføre en bronzer lang kindbenene, som også bruges på næsen til contouring, efterfulgt af en smule blush. Brug en brynfarve, der er en smule mørkere end dine egne bryn. Det vil give brynene et mere markant look.


For at genskabe det mørke og intense øjenlook, som karakteriserer hendes stil, kan du starte med at blende en sort øjenskygge på begge øjenlåg. Brug herefter den samme øjenskygge til at lægge en streg under de nederste og over de øverste vipper. Hvis du som os vil gå all-in på det mørke øjenskyggelook, kan du bruge en sort eyeliner og lægge samme sted, som vi lagde øjenskyggen. Påfør den mængde mascara, du fortrækker, og slut af med en mørkerød læbestift.

Produkter, der er anvendt til looket:

Serie 4: Blair fra Gossip Girl
Sidst, men absolut ikke mindst, elsker vi Upper East Sides prinsesse fra Gossip Girl - Blair Warldorf, eller nærmere Queen B, og hendes klassiske og selvsikre makeuplook. Siden Gossip Girl i 2007 for første gang rullede over folks skærme, har den amerikanske teen-drama serie været et kæmpe hit i USA, men bestemt også i Danmark.


I vores Blair Warldorf look er vi blevet inspireret af hendes altid smukke hverdagsmakeup, hvor der særligt er fokus på læber, øjenbryn og kindben. Vi vil både gennemgå, hvordan vi har fortolket et Blair Warldorf makeuplook, men også hendes karakteristiske hårlook.Blair warldorf makeuplook

Start med en setting spray, inden du går i gang med foundation. Den fuldt dækkende foundation fra Smashbox giver en ensartet overflade, så alle røde områder og små urenheder blev dækket helt til. Brug herefter en concealer, der er en tone lysere for at highlighte og genskabe Blairs fremhævede kindben. I serien har Blair altid en smule farve på kindbenene, hvor det ofte er blushen, der er i fokus. Start med en smule bronzer efterfulgt af en peachy blush for at genskabe looket.


Til hverdag ser man altid Blair med lidt øjenskygge, som vi har fortolket med først en lysebryn øjenskygge efterfulgt af en mørk, for at skabe et naturligt og nedtonede øjenskyggelook. Den transparente øjenskygge, der lægges langs globelinjen, sørger for at tone øjenskyggen ud langs globelinjen, så du undgår, at din øjenskygge får en stop-kant.


Brug en mørkbrun brynskygge for at fremhæve Blairs mørke øjenbryn - men har du lyst hår, er det en god idé at gå efter en lysere tone, der stadig er mørkere end din hårfarve. Påfør en smule mascara og start derefter dit læbelook med en lipliner, så du får et fremtrædende læbelook. Vi brugte en læbestift i en svag rød farve, som matchede liplineren. Slut læbelooket af med en omgang lipgloss, som er et must-have for enhver Blair Warldorf kvinde. Blair Warldorf hårlook ​​​​​​​

Den klassiske Blair Warldorf frisure må uden tvivl være det fyldige og bølgede hår, der er toppet med en hårbøjle eller hårbånd. Vi brugte et glattejern til at lave naturlige krøller i håret, men du kan også sagtens bruge et krøllejern med store wires. Bruger du et krøllejern med små wires, vil du i stedet for store krøller få mange små.


Hvis du har sundt og fugtigt hår, er det en god idé, at spraye en omgang tørshampoo i håret, når varmen er aftaget fra dit hår. Det gør nemlig, at dine bølger vil holde endnu længere. Brug derefter en hårspray og red til sidst dit hår ud for at skabe naturlige bølger i dit hår. Vil du som os gå all-in på Blair Warldorf looket, kan du slutte dit look af med din yndlings hårbøjle!

Produkter, der er anvendt til looket:

Relaterede artikler

Forårets makeuptrends – 5 tendenser, du skal kende

Spot Trenden

Forårets makeuptrends – 5 tendenser, du skal kende

Af Cathrine Park

Har du brug for ny inspiration til din makeup, og er du nysgerrig efter at vide, hvilke makeuptrends, der særligt hitter det her forår? Så kig med her, for vi har spottet fem tendenser på Instagram, som kan forny dit look på en fin og diskret facon. Det bedste af det hele er nemlig, at makeuppen er brugbar og supernem at kopiere.

Læs Mere
50 shades of rose

Grib stilen

50 shades of rose

Af Liv Rasmussen

Lad dig inspirere af forårets blomstrene haver, og kast dig ud i en rosa tone-i-tone makeup.

Læs Mere
Årets farve: Klassisk blå

Spot Trenden

Årets farve: Klassisk blå

Af Isabel Marschall Thostrup

"Classic Blue" kalder Pantone årets blå farve, som ud over at være klassisk og stilsikker også udstråler pålidelighed og stabilitet. Vi ser nærmere på årets mest trendy farve.

Læs Mere
Makeup i komplementærfarver

Grib stilen

Makeup i komplementærfarver

Af Liv Rasmussen

Blå er årets farve i 2020 og klæder de fleste i øjenmakeup. Men tør du kaste dig ud i en kontrast med orange læber? Bliv inspireret af lookets toner her.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.