• Afsendelse 1-3 hverdage
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 260 butikker
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Returret frem til d. 31/1-2023
Menu
Din sundhed

Bliv klogere på Vitamin C

Når vi kigger rundt på hylderne med hudpleje, kan vi flere og flere steder se C-vitamin være med på ingredienslisten, og oven i købet som den ingrediens producenten fremhæver. Men hvad er det lige præcis C-vitamin gør ved din hud og hvorfor er det så populært?

Vitamin C er en af de mest populære ingredienser indenfor målrettet hudpleje. Bliv klogere på hvorfor og læs om fordelene i artiklen her.

Virkning

Vitamin C er en antioxidant, hvilket kort og godt betyder, at det beskytter din huds celler og derudover reducerer linjer og rynker og ujævn hudtone.

Fordele og anvendelse

Beskyttelsen vi får fra vitamin C, er mod udefrakommende faktorer som forurening af forskellig slags. Forureningerne kan både få vores hud til at se grå og trist ud, men det kan også give aldring af huden. Vitamin C virker også lysnende på pigmentforandringer, som følge af solskader i huden.

Sidst, men ikke mindst, så taler mange om den berømte glød og udstråling, for hvem vil ikke gerne have en hud, som stråler og ser sund ud? Her spiller Vitamin C i din hudplejerutine også en stor rolle, samtidig med at det giver dig en mere ensartet hudtone.

Vær opmærksom på...

Når du bruger vitamin C i din hudpleje, vil du måske kunne mærke en let prikkende fornemmelse samt en smule rødme, kort efter du har påført produktet. Dette er meget normalt. Mærk efter hvordan din hud reagerer, og brug eventuelt kun vitamin C hver anden dag. Er din hud meget sensitiv, kan det være bedst for dig at kigge efter produkter, som ikke indeholder vitamin C.

Husk stadig solcremen! Til trods for at vitamin C er en antioxidant, bør du aldrig undlade solcremen. Husk at solcreme er et fantastisk anti-age-produkt samtidig med, at det også beskytter din hud mod yderligere pigmentforandringer og solskader.

Bonus info

Vitaminet kaldes også ascorbinsyre, som er det tekniske navn på ingrediensen i din hudpleje, og så er det den vandopløselige antioxidant, som vi fra naturens side har mest af i huden.

Relaterede hudtilstande og hudindikationer

  • Anti-age
  • Pigmentforandringer

Populære produkter med Vitamin C

Relaterede artikler

Bliv klogere på anti-age

Vi guider

Bliv klogere på anti-age

Af Matas

Produkter formuleret til den modne hud kaldes ofte anti-age produkter, og dækker over en betegnelse af hudpleje, der er målrettet fine linjer, rynker og pigmentforandringer. For at forstå hvilket behov den modne hud har er det afgørende at vide mere om hvordan huden ældes og hvilke faktorer, der kan være medvirkende til at fremskynde denne proces.

Læs Mere
Er din hud moden til anti-age produkter?

Vi guider

Er din hud moden til anti-age produkter?

Af Cathrine Eriksen Fris

Det sker for os alle før eller siden – tiden sætter sine spor på vores hud. Men hvorfor ældes huden egentlig, hvordan bremser du for tidlig ældning og hvilke hudplejeprodukter kan hjælpe dig med at ældes med ynde? Få svarene her.

Læs Mere
Alt, der er værd at vide om Q10

Vi guider

Alt, der er værd at vide om Q10

Af Cathrine Park

Q10 spiller en central rolle for, at din krop og hud fungerer normalt. I denne artikel dykker vi ned i, hvad Q10 egentlig gør, og hvordan det bidrager til en smuk og stærk hud.

Læs Mere
Ultimativ anti-age: Vi guider

Matas LIVE

Ultimativ anti-age: Vi guider

Af Matas

Se med, når kemiingeniøren og ernæringseksperten guider til anti-age indefra og udefra. Plaisir lancerer nogle helt særlige nyheder som hjælper med at booste din daglige hudplejerutine, og det vil ernæringsekspert Pernille Tørnes fortælle meget mere om. Find også ud af, hvad kemiingeniøren vil anbefale at du supplerer din hudplejerutine med, hvis du ønsker øget elasticitet og fasthed i huden. Vi har desuden sikret et helt særligt tilbud under LIVEN, hvor du får 35% på alt fra Plaisir!

Læs Mere