Din sundhed
Bliv klogere på Vitamin C
C-vitamin er en superpopulær ingrediens i hudpleje, og det er der mange gode grunde til. I denne artikel dykker vi ned i, hvorfor du børn overveje C-vitamin i din rutine, samt kommer med gode råd til, hvilke produkter du kan overveje at prøve af på din hud.

Vitamin C er en af de mest populære ingredienser indenfor målrettet hudpleje. Bliv klogere på hvorfor, og læs om fordelene i artiklen her.

Sådan virker C-vitamin i hudpleje

Vitamin C er en kraftig antioxidant, hvilket kort og godt betyder, at det beskytter din huds celler mod udefrakommende faktorer som fx forurening i luften.  C-vitamin beskytte også mod oxidativt stress og aldringstegn som fx fine linjer, rynker og solskader.


Derudover har C-vitamin også en vigtig rolle i dannelsen af kollagen i huden. C-vitamin stimulerer nemlig produktionen af kollagen i huden, så den fremstår mere fast og spændstig.

C-vitamin hjælper også med at beskytte mod solskader i huden. Solcremen kan selvfølgelig ikke erstattes af C-vitamin, men den hjælper som et ekstra lag med at beskytte din hud.


Sidst, men ikke mindst, så taler mange om den berømte glød og udstråling, for hvem vil ikke gerne have en hud, som stråler og ser sund ud? Her spiller Vitamin C i din hudplejerutine også en stor rolle, samtidig med at det giver dig en mere ensartet hudtone.

3 gode sera med C-vitamin

En rigtig god måde at inkorporere C-vitamin i din hudplejerutine er ved at bruge et serum, som indeholder vitaminet. Her findes der et hav af hode sera, men vi har valgt tre af vores favoritter her, som du kan tage et kig på.

Du kan bruge C-vitamin både morgen og aften, men de gode fordele fra fx beskyttelse og ekstra glød giver rigtig fin mening i en morgen-hudplejerutine.C-vitamin kaldes også ascorbinsyre, som er det tekniske navn på ingrediensen i din hudpleje. Det er det  vandopløselige antioxidant, som vi fra naturens side har mest af i huden.

Vær opmærksom på...

Når du bruger C-vitamin i din hudpleje, vil du måske kunne mærke en let prikkende fornemmelse samt en smule rødme, kort efter du har påført produktet. Dette er meget normalt. Mærk efter, hvordan din hud reagerer, og brug eventuelt kun C-vitamin hver anden dag. Er din hud meget sensitiv, kan det være bedst for dig at kigge efter produkter, som ikke indeholder C-vitamin.

Husk stadig solcremen! Til trods for at C-vitamin er en antioxidant, bør du aldrig undlade solcremen. Husk, at solcreme er et fantastisk anti-age-produkt samtidig med, at det også beskytter din hud mod solens skadelige stråler.

Relaterede artikler

Bliv klogere på anti-age

Vi guider

Bliv klogere på anti-age

Af Matas

Produkter formuleret til den modne hud kaldes ofte anti-age produkter, og dækker over en betegnelse af hudpleje, der er målrettet fine linjer, rynker og pigmentforandringer. For at forstå hvilket behov den modne hud har er det afgørende at vide mere om hvordan huden ældes og hvilke faktorer, der kan være medvirkende til at fremskynde denne proces.

Læs Mere
Bliv klogere på Niacinamid

Din sundhed

Bliv klogere på Niacinamid

Af Stephanie Berg, Farmakonom

Du har muligvis hørt om niacinamids mange fantastiske egenskaber. Det er nemlig en superpopulær hudplejeingrediens, som findes i en lang række produkter som rens, serum og dagcreme. I denne artikel stiller vi skarpt på den populære ingrediens.

Læs Mere
A-vitamin i hudpleje – bekæmp rynker og uren hud

Vi guider

A-vitamin i hudpleje – bekæmp rynker og uren hud

Af Trine Brøndsted

A-vitamin er ikke blot noget, vi spiser i maden og i kosttilskud. A-vitamin i hudplejeprodukter har en dokumenteret effekt i en grad, så vi slet ikke behøver at diskutere, hvorvidt det virker eller ej. Her er alt du skal vide om vidunderingrediensen.

Læs Mere
Alt om pigmentpletter: Eksperten guider

Matas LIVE

Alt om pigmentpletter: Eksperten guider

Af Matas

Livet kommer med masser af minder og livserfaring, man ikke vil være foruden – men det sætter også sine spor på huden, blandt andet i form af pigmentpletter, der viser sig rundtomkring på kroppen. Vil du også gerne vide, hvordan du bedst muligt giver de ujævne plamager kamp til stregen? Så er det her den perfekte live til dig. Med vores ekspert Stephanie Berg i studiet guider vi dig nemlig til det bedste beredskab mod pigmentpletterne. Stil desuden alle dine spørgsmål undervejs!

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.