Din sundhed

Rødkløver: Urteplanten til dig i overgangsalderen

Føler du dig mere irriteret, end du plejer? Har du hedeture, eller måske er du meget rastløs? Det er alt sammen helt normale bivirkninger ved overgangsalderen, hvor østrogenet i kroppen falder. En lille urteplante kaldet rødkløver, kan måske hjælpe dig til mindre gener. Læs med her!

Den lille urteplante har fået en del opmærksomhed, fordi forskning viser tegn på, at et dagligt ekstrakt af rødkløver kan lindre overgangsalderens gener hos kvinder.

Hvad er rødkløver?

Den lille urteplante, rødkløver, med en sød lyserød blomst, kan faktisk være en stor hjælp i overgangsalderen. En gæret ekstrakt fra planten kan have en rigtig effektiv virkning, hvis du begynder at tage tilskuddet dagligt.


Rødkløver tilhører bælgplantefamilien og indeholder isoflavoner, også kaldet planteøstrogener, som netop er det, der kan hjælpe med at regulere hormonsystemet.​​​​​​​

​​​​​​​

Overgangsalderen kan for mange være en svær tid med mange gener. Nogen oplever hedeture, svedeture og humørsvingninger, som de ikke plejer at have. Hvis du synes, at de her gener fylder unødvendigt meget for dig, så kan det være en god idé at forsøge med et kosttilskud. Og her skal du helt klart kende til rødkløver.


Matas Rødkløver med Vitamin B6

Matas Striber Rødkløver med Vitamin B6, der bidrager til at regulere hormonaktiviteten og rødkløver, der giver et bedre velbefindende, hvis du oplever hedeture og humørsvingninger. Det er et kosttilskud med 187,5 mg af ekstrakt af rødkløver og derudover indeholder hver kapsel også Vitamin B6, som bidrager til energiproduktionen, immunsystemer og cellerne.


Du skal tage to kapsler dagligt. Husk også en varieret kost.

SPAR 20%ABONNÉR
120 kaps.
Matas StriberRødkløver
209,95 kr.

Tips til overgangsalderen

Det kan være drønirriterende, når ting ændrer sig. Men måske kan du se overgangsalderen som en god mulighed for at prøve nye rutiner?


Kosten. Det er altid vigtigt med en sund og varieret kost, men særligt i overgangsalderen kan det være en ekstra hjælp med kost, der holder blodsukkeret stabilt. Sørg for at spise regelmæssige måltider og sammensatte måltider, hvor du både får protein, fuldkornskulhydrat, fedtstoffer fra nødder, fede fisk og andre naturlige fødevarer. Og husk så også fibrene fra de gode, grove grøntsager.

Tip: Især protein fra bælgfrugter er godt, når man er i overgangsalderen!


Kosttilskud. Der findes forskellige gode tilskud til kosten. Matas Rødkløver er et fantastisk produkt, og vi har samlet flere andre bud på tilskud til dig her.


Vand! Sørg for at drik gerne 2 liter vand pr døgn. Meget gerne fordelt over de vågne timer. Du har brug for ekstra vand, hvis du lider af nattesved og hedeture. Hvis du får nok vand, vil det også være gavnligt for mindre træthed og svimmelhed.


Nye hudplejerutiner. En moden hud har ofte brug for andre plejeprodukter end en hud i 20’erne. Måske er det tid til at tage et tjek med dine hudplejerutiner og se, om du skal forkæle dig selv med nye, mere virkningsfulde produkter?


Motion. At holde kroppen i gang kan være supergodt for overgangsalderen, og det er både fysisk og mentalt, at det er en god idé. Udholdenhedstræning, det kunne være svømning eller en tur på cyklen, bidrager til kredsløbet. Styrketræning er også vigtigt, fordi det styrker dine muskler og knogler. ​​​​​​​


Du er altid velkommen til at få gode råd og vejledning i vores butikker landet over eller online. Du finder selv hele sortimentet af Matas’ HelseStriber lige her.


Vigtigt! Hvis du har eller har haft østrogenfølsom brystkræft, bør du ikke tage Matas Rødkløver, da man fra forskningen stadi mangler klare svar på, om planteøstrogener fra bl.a. rødkløver har effekt på brystkræftudviklingen.

Aflever din tomme emballage i Matas

Vidste du, at du kan aflevere din tomme emballage fra Matas kosttilskud i din Matas? Vi indsamler de brugte emballager i vores Retursystem og genbruger dem til ny emballage i et closed loop system. Det kan du læse meget mere om i denne artikel. En fantastisk måde at tænke lidt på miljøet på.


Andre gode kosttilskud til dig:

SPAR 20%ABONNÉR
100 tabl.
Matas StriberMagnesium 200 mg
+ 1 variant
69,95 kr.
SPAR 20%ABONNÉR
180 kaps.
Matas StriberFiskeolie 1000 mg
+ 2 varianter
299,95 kr.
SPAR 20%ABONNÉR
300 tabl.
Matas StriberMagnesium 200 mg
+ 1 variant
137,95 kr.
SPAR 20%ABONNÉR
150 tabl.
Matas StriberKalk 400 mg + Magnesium 100 mg + D-vitamin 10 µg
104,95 kr.
SPAR 20%ABONNÉR
180 tabl.
Matas StriberKalk 400 mg + D-vitamin 35 µg
104,95 kr.

Relaterede artikler

Vivag: Intimpleje i overgangsalderen

Din sundhed

Vivag: Intimpleje i overgangsalderen

Af Natalie Khayat

Vaginal tørhed, pletblødninger, ubalance i underlivet. Overgangsalderen kan være svær at komme igennem for dig, din krop og ikke mindst de intime områder. Men når dit underliv er i humør til at udfordre dig, kommer Vivags milde intimprodukter dig til gavn. For selvom overgangsalderen er en prøvelse for dit underliv, findes der produkter og remedier, der hjælper dig lidt lettere igennem den tørre tid.

Læs Mere
5 hormonforandringer: Hudpleje i overgangsalderen

Din sundhed

5 hormonforandringer: Hudpleje i overgangsalderen

Af Trine Brøndsted

Når vi kvinder kommer i overgangsalderen, ændrer vores hud sig. Den er nemlig påvirket af, at vores hormonbalance forandrer sig. Det kan betyde, at du skal vinke farvel til din yndlingscreme og skifte ud med nye plejeprodukter.

Læs Mere
Overgangsalderen og de gener, vi ikke taler nok om

Din sundhed

Overgangsalderen og de gener, vi ikke taler nok om

Af Matas

Skedetørhed, inkontinens og nærmest usynlig sexlyst. Der kan være mange nye udfordringer, når overgangsalderen rammer, men det er heldigvis helt normalt. Vi sætter ord på de udfordringer, der kan være svære at snakke om.

Læs Mere
Overgangsalder: 3 gode råd til at mindske hedeture

Din sundhed

Overgangsalder: 3 gode råd til at mindske hedeture

Af Trine Brøndsted

Overgangsalderen signalerer en helt ny fase af dit liv. Én af de mest almindelige udfordringerne, som den kan medføre, er hedeture. I denne artikel får du tre gode råd til, hvordan du bedst håndterer dine hedeture.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek