Vi guider
Slip af med de tørre læber
Tørre læber kan være både irriterende og smertefulde. Heldigvis findes der et helt univers af læbeprodukter, der både forebygger de tørre læber og kommer til undsætning, når skaden allerede er sket. Det er lige præcis disse produkter, det skal handle om i denne artikel.

Hvilke læbeprodukt imødekommer dine læbers behov, når de er tørre? Vi har alle vidt forskellige præferencer, når det kommer til pleje. Men vi kan vist alle blive enige i, at det aldrig er rart med tørre læber, og det er måske heller ikke det mest friske at se på - right? Kom de tørre læber til livs, og læs vores bedste tips og produktanbfalinger lige her.

Bedste læbepomader til tørre læber

Inden vi gør dig klogere på, hvorfor dine læber bliver tørre, og hvordan du undgår noget så irriterende og smertefuldt som sprækker, kommer vi lige med nogle helt særlige produktanbefalinger, der til en start kan hjælpe dig godt på vej. Det vigtigste er ikke, hvilken læbepomade du bruger, bare at du bruger en. Nogle foretrækker en mat og afdæmpet stift, mens andre gerne vil have læberne til at skinne.

Vi har dykket ned i vores produktsortiment af læbepleje, og der findes et hav af varianter. Flere producenter har bl.a. lavet varianter med farve i, så du både plejer og giver farve til læberne. Win-win! Her er et udvalg af populære og lækre læbepomader, som vi selv er vilde med.

Den, der nærer i dybden

Den populære læbebalm fra Clarins beskytter, reparerer og nærer læberne i dybden. Er skaden derfor allerede sket, og er dine læber så småt begyndt at sprække? Så er Clarins Lip Balm produktet, dine læber mangler.


Forkæler du dine læber dagligt med den lille, blå hjælper, kan du være sikker på at mindske tørheden, der har taget overhånd, og de sprukne læber genopbygges lidt efter lidt.

Den med farve, der beskytter

Instant Comfort Lip Oil fra Clarins er et 2-1 vidunder, der fugtmætter læberne samtidig med at tilføre en farve efter eget valg. Ved hjælp fra aktive planteingredienser tilfører læbeproduktet fugt, beskytter mod udtørring, nærer, og efterlader den smukkeste glans på læbernes overflade.

​​​​​​​

Instant Comfort Lip Oil kan fås i alt fra den klassiske røde, pink eller en neutral tone, og så imødekommer den de tørre læbers behov om en mere fugtmættet hverdag.  

Find den perfekte Tinted Lip Balm

Vi guider

Find den perfekte Tinted Lip Balm

Det er ikke altid, at du får nok fugt og pleje af den matte og pigmenterede læbestift. Specielt i sommervarmen kan det være irriterende at tage en ellers god læbestift på et par indtørrede læber. Her kan en tinted lip balm blive din nye bedste ven. Der findes både dem med ekstra farve, dem med SPF og så er der dem, der giver en shiny finish.

Læs også

Til vinter og sommer

Alt-i-en læbesalve fra Pudderdåserne taler for sig selv. Den har nemlig alt det, de tørre læber skal bruge! I læbesalven er der nemlig godt smæk på plejende og fugtgivende olier, der forvandler læberne til den bedste version af sig selv.

Bonus info: læbesalven indeholder faktor 30, og er derfor velegnet som beskyttelse mod solens stråler både sommer og vinter. Yay!

Fugtgivende i flere farver

Denne læbepomade fra Elizabeth Arden lindrer tørre og sprukne læber og sørger for, at huden igen bliver blød og smuk.


Den fås både transparent og i flere varianter med farver, der giver et flot pift til læberne, samtidig med, at den fugter og bevarer et sundt look.


Eight Hour Cream Lipstick indeholder også solbeskyttelse faktor 15, så din læber er godt beskyttet.

Læg en makeup, der matcher dit stjernetegn

Vi guider

Læg en makeup, der matcher dit stjernetegn

Har du nogensinde overvejet, at din fødselsdato kunne have en betydning for, hvordan du foretrækker din makeup? Ja, tro det eller ej, men makeup, der matcher dit stjernetegn, er faktisk blevet ting, og her viser vi det oplagte signaturlook til netop dit tegn. Så lad dig inspirere – eller kig med for sjov.

Læs også

Vegansk og uden parfume

Hvis du ønsker en plejende læbepomade uden parfume, så er vi ret sikre på, at vores egen Matas Natur læbepomade er sagen for dine læber.


Læbepomaden indeholder jojobaolie og antioxidativ E-vitamin, som beskytter huden. Den er også svanemærket og er lavet på 10 % økologiske ingredienser. Den perfekte neutrale læbepomade, hvis du spørger os.

Blid eksfolierende Lip Scrub

Når din læber har brug for lidt ekstra end den plejende læbepomade, så prøv med en læbescrub. Nilens Jord har lavet en lækker Lip Scrub, som indeholder Shea Butter, der hjælper med at fjerne de døde hudceller og efterlader læberne bløde - uden følelsen af at være udtørret.


Skrubbekornene er lavet af sukker fra kokos, som giver en skånsom eksfoliering og en behagelig massage af læberne. 

Nilens Jord Lip Scrub 955
99,95 kr.

Hvorfor får man tørre læber?

Den flotte røde farve, som læberne har naturligt, skyldes, at huden på læberne er meget tyndere end på resten af kroppen, og blodkarrene derfor synes tydeligere. Men denne tynde hud er du også nødt til at passe på, særligt hvis du ofte oplever at få tørre læber.


Læberne er nemlig særligt udsatte – dels mangler huden her sin naturlige beskyttelse i form af pigment, og så mangler den sved- og talgkirtler og får derfor ikke det beskyttende lag fra de fedtstoffer, kirtlerne blandt andet producerer.  


Du kan også opleve at få mere tørre læber, når du er syg og spiser medicin eller har allergi, og så kan dehydrering være “gift” for de bløde læber. Derfor er du nødt til at beskytte læberne ekstra i de situationer – ligesom i perioder med meget kulde og blæst eller høj sol, der alt sammen virker udtørrende på læberne.

Er dine læber blevet tørre af den friske vind, får du måske instinktivt lyst til at fugte dem med tungen. Men faktisk er det noget af det dummeste, du kan gøre.

For selvom de tørre læber umiddelbart bliver mere fugtige, så er enzymerne i dit spyt med til at gøre problemet værre. Så find hellere en læbepomade frem fra lommen, så den fine hud på læberne beskyttes.

Førstehjælp til tørre hænder

Vi guider

Førstehjælp til tørre hænder

Tørre hænder? Nej tak! Vi kan (måske) alle nikke genkendende til, at hyppig håndvask er hårdt for hænderne og resultatet af, at de virker ru og tørre. Derfor har vi lavet en simpel og let guide, til hvordan du undgår tørre hænder, der sprækker, med hjælp fra gode håndcremer og håndsæber.

Læs også

Hvordan undgår man tørre læber?

Det er helt grundlæggende en god idé at drikke rigeligt vand, for det hjælper både læberne og resten af kroppen mod dehydrering. Derudover er solbeskyttelse med faktor en vigtig forebyggelse af tørre læber, særligt om sommeren eller på skiferien. Har du ikke lige en stift ved hånden, så brug evt. lidt af solcremen, hvis du fornemmer, at læberne er ved at tørre ud.


Lad endelig værre med at slikke på læberne, for som nævnt rummer dit spyt nogle enzymer, som fjerner fedtet og gør dine læber endnu mere tørre end før. Så selvom det kan føles fristende og rart i øjeblikket, så gør det kun ondt værre.


Regelmæssig brug af læbepomade beskytter og forebygger tørheden, så det er en rigtig god idé. Du kan også ganske enkelt lukke munden mere og trække vejret gennem næsen, når du er ude i det kolde vejr eller i den bagende sol.

Hvordan slipper man af med tørre læber?

Særligt om vinteren kan det være svært at slippe af med de tørre og sprukne læber og få den dejlige blødhed tilbage. Så der er læbepleje ekstra vigtigt. Husk, at den også virker om natten, så det kan gøre stor gavn at smøre læberne om aftenen med en god læbepomade.


Om dagen kan du vælge en læbepomade med solfaktor, som beskytter endnu bedre mod solens stråler, og hvis du har fået meget tørre læber, så prøv en læbecreme.


Du kan også eksfoliere læberne blidt med en lip scrub, som hjælper med at få glatte, bløde læber igen.

Nyheder til læberne på matas.dk:

Relaterede artikler

Den store læbestiftsguide

Vi guider

Den store læbestiftsguide

Af Nanna Skousbøll

En læbestift kan virkelig være prikken over i’et på dit look – hvis du altså mestrer den rette teknik og har styr på, hvilke teksturer og farver der klæder dig bedst. Trænger du til en opfriskning, er det her guiden, du ikke må gå glip af.

Læs Mere
Røde læber – find farven, der passer til dig

Vi guider

Røde læber – find farven, der passer til dig

Af Trine Brøndsted

Rød læbestift er ikke bare rød læbestift. Den skal passe præcis til dig og din hudtone. Læs med og find den læbestift, der klæder dig meget bedre end andre nuancer af røde læber.

Læs Mere
Find den perfekte Tinted Lip Balm

Vi guider

Find den perfekte Tinted Lip Balm

Af Amalie Schiller

Det er ikke altid, at du får nok fugt og pleje af den matte og pigmenterede læbestift. Specielt i sommervarmen kan det være irriterende at tage en ellers god læbestift på et par indtørrede læber. Her kan en tinted lip balm blive din nye bedste ven. Der findes både dem med ekstra farve, dem med SPF og så er der dem, der giver en shiny finish.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.