• Hjemmelevering
 • Afsendelse 1-2 hverdage
 • Byt i 270 butikker
 • Mere end 1000 brands
 • Byt i 30 dage
Menu
Vi guider

De 5 mest stillede spørgsmål i 2020 – og svarene

2020 var et år, hvor rigtig mange brugte endnu mere tid hjemme foran computeren, og det resulterede i et hav af spørgsmål, som I søgte svar på. Blandt de store ”det-søgte-vi-mest-på”-vindere var selvfølgelig ”Hvad er corona?” og ”Hvilken dag er det i dag”.

Men nok om det, for i den her artikel skal det ikke handle om corona, men derimod om de mest populære spørgsmål inden for beauty, hudpleje og hårpleje.  

Indholdsfortegnelse  


 1. Hvordan kommer jeg i gang med en hudplejerutine til ansigtet?

 2. Hvordan finder jeg den perfekte farve foundation til min hud? 

 3. Hvordan køber du lækre hårplejeprodukter til din kone?

 4. Hvordan reducerer jeg bumser og urenheder med hudpleje?

 5. Hvad er de bedste produkter til at holde rynker og linjer på afstand?

1. Hvordan kommer jeg i gang med en hudplejerutine til ansigtet? 

Har du svært ved at komme ind i en fast rytme med at pleje dit ansigt? Så er du tilsyneladende ikke den eneste, for et af de mest søgte spørgsmål på Google i 2020 var netop: Hvordan kommer jeg i gang med en hudplejerutine til ansigtet?


Heldigvis er en avanceret hudplejerutine ikke den eneste vej til sund og flot hud. Faktisk kræver det bare, at du har styr på tre basale trin morgen og aften – nemlig rens, eksfoliering og beskyttelse.

Trin 1: Brug et renseprodukt

Et renseprodukt, der passer til din huds behov, befrier din hud for skidt og snavs og eventuel makeup. Når huden rengøres, undgår du, at porerne tilstoppes, som kan gøre huden trist og mat at se på og i værste fald blive grobund for urenheder og udbrud. En rengjort hud er i øvrigt også det perfekte udgangspunkt for din efterfølgende hudpleje, som får meget nemmere ved at trænge ned og virke i huden.


Hvilket renseprodukt skal du vælge? Har du tør og sensitiv hud, vil en fugtplejende rensemælk være god at bruge. Har du derimod en mere fedtet og kombineret hud, er en skummende rensesæbe oplagt.


Elsker du generelt de nemme løsninger (og det gør du sikkert, hvis du har søgt på det her emne!), vil en såkaldt micellar water hurtigt blive din bedste ven. Det er et effektivt 3-i-1-produkt baseret på micellemolekyler, som både fjerner makeup, renser huden og fugtplejer den. Micellar water fås til forskellige hudtyper, og du kan nemt finde dit perfekte match, når du søger i webshoppen.

Trin 2: Eksfolier huden

De fleste hudtyper har gavn af eksfoliering. Enten dagligt med fx et frugtsyrebaseret produkt (fx AHA-creme) eller et par gange om ugen med en mild Face Scrub, der typisk indeholder små slibekorn af en art, der nænsomt sliber de døde hudceller af. Holder du din hud ved lige med eksfolierings-produkter, minimerer du nemlig ophobningen af døde hudceller, booster cellefornyelsen og opnår en mere glat, ensartet og strålende hud.

​​​​​​​


Psst! Huden har ofte brug for at vænne sig til produkter med frugtsyrer (AHA/BHA). Følg altid anvisningen på produktet og hvis din hud reagerer med rødme, så nedsæt brugen. Bruger du desuden frugtsyrer om dagen, er det ekstra vigtigt, at du supplerer med beskyttende solfaktor.  ​​​​​​​

Trin 3: Beskyt huden

En sund og velplejet hud er en fugtplejet hud, og derfor er det vigtigt, at du bruger en fugtighedscreme hver dag. Den rette fugtighedscreme hjælper med at bevare hudens fugtniveau ved at beskytte og styrke din hudbarriere. Fugtighedscremen gør også en forskel i dybden med aktive ingredienser, der kan holde din hud spændstig, sund og ungdommelig.


Når det kommer til valg af fugtighedscreme, er det en god idé at have en, du bruger om dagen og en, du bruger om natten. Din huds behov skifter nemlig.


Om dagen: Her er det ekstra vigtigt, at du beskytter huden mod solens skadelige stråler, forurening etc. Brug derfor gerne en fugtighedscreme, som, ud over fugtplejende ingredienser, også indeholder masser af antioxidanter og solfaktor. Har din fugtighedscreme ikke indbygget SPF, må du supplere med en decideret solcreme.


Om natten: Det er, mens du sover, at huden regenererer og kommer sig efter dagens strabadser. Derfor er det en god idé, at du giver den en hjælpende hånd med en genopbyggende natcreme. Den holder huden blød og fugtmættet, mens aktive ingredienser typisk virker reparerende, cellefornyende og opstrammende.

Hverdagsluksus på budget: anti-age dagcreme

Vi guider

Hverdagsluksus på budget: anti-age dagcreme

Du kan komme langt med en effektiv anti-age dagcreme – og heldigvis behøver det ikke at koste en formue at pleje og beskytte huden med gode anti-age ingredienser. Vi guider dig til budgetvenlig anti-age hudpleje lige her, hvor vi fremhæver fem anti-age dagcremer på budget.

Læs også

Et godt produkt til Trin 1 – din renserutine

Der findes mange gode renseprodukter, men vil du gerne have en ekstra nem løsning, så prøv fx Micellar Cleansing Water fra Nilens Jord. Her får du et smart 3-i-1 produkt, som både fjerner din makeup fra ansigt og øjne, rengør din hud i ansigtet og efterlader den genopfrisket og fugtplejet.


Micellar water virker ved, at produktets micellemolekyler fungerer som en slags magnet, der tiltrækker snavs og rengør huden uden at den føles tør. Micellar water fra Nilens Jord er desuden tilsat beroligende agurkeekstrakt og ekstrakter fra den blågrønne mikroalge Spirulina, der er rig på mineraler og proteiner.


Sådan bruger du det: Påfør produktet på en vatrondel, swipe den hen over huden og gentag indtil vatrondellen ikke længere viser tegn på snavs. Skal ikke skylles af med vand.

(39)
Nilens Jord Micellar Cleansing Water 200 ml
149,95
Optjen 15 point

Et godt produkt til Trin 2 – din eksfoliering

Med Mellisas AHA Creme får du et eksfolierende produkt, du kan bruge dagligt.


Cremeserummet tilfører og bevarer hudens fugt, og så har det et naturligt frugtsyreindhold på 20 % (udvundet af passionsfrugt, vindrue og ananas) som understøtter hudens fornyelsesprocesser ved at opløse og fjerne døde hudceller i hudens øverste lag. På den måde kan du vinke farvel til trist hud, fedtstof på huden, urenheder og blank overflade.


Sådan bruger du den: Anvend AHA-creme på renset hud som første produkt efter rens (og evt. skintonic). Efter påføring af AHA creme kan du fx påføre serum og/eller dag- og natcreme.

(51)
Mellisa AHA Cream 50 ml
229,95
Optjen 23 point

Et godt produkt til Trin 3 – din beskyttelse

Når huden skal have den bedste pleje og beskyttelse om dagen, er Matas Natur Dagcreme SPF 15 et rigtig fint valg. Især hvis din hud ovenikøbet er en smule til den sarte side, da cremen er fri for parfume.


Ud over at huden fugtplejes og beskyttes med økologisk aloe vera og antioxidativt E-vitamin, så sørger cremen også for at beskytte mod UVA- og UVB-stråler. På den måde minimeres solskader og risikoen for tidlig hudældning.


Husk! For at opnå en solfaktor på 15, skal du påføre det, der svarer til en teskefuld creme til ansigtet. Og skal du være konstant beskyttet, så påfør gerne jævnligt i løbet af dagen – især når du har svedt eller har badet.


Psst! Så længe du har styr på den basale hudplejerutine, kan du altid udvide paletten senere hen, når de enkle rutiner er blevet en vane.

2. Hvordan finder jeg den perfekte farve foundation til min hud? 

Går du også og spekulerer over, hvordan du finder (og køber!) den perfekte farve foundation til netop din hudtone, så læs med her. For svaret er faktisk ganske enkelt. Du skal i bund og grund bare teste foundations på din hud – og gøre det på den rigtige måde!


Sådan tester du foundation: Har du mulighed for at komme ned i din Matas, og har du mulighed for at få fingrene i de mange foundation testere, der står fremme, så finder du den bedste nuance til din hud ved at lægge en lille smule foundation på din kæbelinje. Hvis din foundation ser ud til at nærmest ”forsvinde” ind i din egen hudtone, er det den rigtige nuance, du har fat i.


Grunden til, at du skal teste på kæbelinjen, er for at sikre, at du finder en foundation, som giver den mest usynlige overgang mellem dit ansigt og huden på din hals. Husk i øvrigt, når du tester, at din hud helst skal være makeupfri, så får du det bedste resultat.


Sådan tester du IKKE foundation: Men hvorfor kan jeg ikke bare teste en foundation på hånden, spørger du måske? Forklaringen er simpel: det er, fordi huden på din håndryg ofte er noget mørkere end hudtonen i dit ansigt, og vil du gerne opnå en makeup, som ser naturlig ud og klæder dig allerbedst, er du derfor nødt til at teste den der, hvor den skal gøre underværker: i dit ansigt!   


3 andre gode tips, når du tester foundations:


 1. Husk at din hud skifter kulør hen over året. Hav derfor gerne minimum to foundations i dit makeupkit: En lys til vintermånederne og en mørkere til sommermånederne.

 2. Din foundations dækkevene har også betydning for den nuance, du vælger. Foretrækker du lette og transparente foundations, hvor din hud skinner igennem, så kan du godt gå en anelse mørkere end din naturlige hudtone. Og foretrækker du en meget dækkende og holdbar foundation, så må den gerne være en tone lysere end din hudtone, så din foundation ikke kommer til at se for masket ud.

 3. Har du ikke mulighed for at teste foundations fysisk i butikken, så kan du også kaste dig ud i en virtuel test. På webshoppen er der fx lige nu mulighed for at teste 348 foundations, hvis du klikker af i feltet ”Prøv det på”. God fornøjelse!

Den med certifikaterne i orden

Miild tænker både på din hud og på miljøet, og deres foundation er som den første i verden certificeret af AllergyCertified, Svanemærket og Ecocert Cosmos.


Du får en flydende foundation med rene, naturlige og plejende ingredienser som fx jojobaolie, mandelolie og sheasmør, og så får du en foundation, som giver huden en silkeblød fornemmelse og en mat finish. Vælg mellem seks nuancer.


Sådan bruger du den: Ønsker du en naturlig og let dækning, kan du påføre den med Miilds Skin Blender Brush i lette strøg og bløde cirkelbevægelser. Og ønsker du en højere dækkeevne, kan du duppe den på med Miilds Skin Coverage Brush.

Den med mange farver at vælge imellem

MAC Cosmetics er og bliver mange makeupartisters foretrukne mærke, og det skyldes naturligvis formlerne og den brede palet af farver og teksturer. Det gælder også deres Studio Fix Fluid foundation, som er en medium til fuldt dækkende, flydende foundation, der giver dig et lækkert mat look og som dækker urenheder, pigmentpletter, porer og røde plamager.


Studio Fix Fluid er ekstrem holdbar og så er den oliefri, hvilket betyder, at den også er god at bruge, hvis du har tendens til fedtet og skinnende hud. Den fås i over 60 forskellige farver, så uanset hvilken hudtone du har, kan du uden tvivl finde dit perfekte match her.  


Sådan bruger du den: Påfør med din foundationpensel for et dækkende resultat – start i midten af ansigtet og arbejd dig udefter. Tjek for naturlige overgange mellem ansigt og hals. For en mere let dækkeevne kan du påføre med fingrene. Den er meget blød og nem at smøre ud.

MAC Studio Fix Fluid SPF 15 Nw 44
279,95
Optjen 28 point

Den kompakte foundation

Foretrækker du foundation af den kompakte slags, kan du prøve den her fra Youngblood, som jo er eksperter i mineralmakeup og har været det siden 1996.


Deres Pressed Mineral Foundation indeholder både mineraler og olieabsorberende rispudder, hvilket giver dig et dækkende og naturligt mat resultat. Fordi den er kompakt, er den desuden superpraktisk at have med i tasken, hvis din hud har tendens til at skinne og du gerne lige vil friske din makeup op i løbet af dagen. Vælg mellem 8 nuancer.


Sådan bruger du den: Påfør med den tilhørende svamp. Ønsker du høj dækning, så gør svampen lidt fugtig først. Husk altid at påføre lidt ad gangen og byg på den måde din foundation op. Det giver altid det bedste og mest naturlige resultat.

Den Ultimative Guide Til Foundation

Vi guider

Den Ultimative Guide Til Foundation

Foundation er et af de sværere makeupprodukter at have med at gøre, for der er mange ting at tage højde for. Hvilken farve skal du vælge? Har du styr på din undertone? Hvad med dækkeevne? I denne artikel giver vi dig svar på alt der er værd at vide om emnet - så du rammer den rigtige foundation hver gang.

Læs også

3. Hvordan køber du lækre hårplejeprodukter til din kone? 

Efter søgningerne på Google at dømme, var der åbenbart rigtig mange ægtemænd, som i 2020 var på jagt efter en gave til deres hustru af den hårplejende slags. Et af de mest stillede spørgsmål var nemlig: ”Hvordan køber du lækre hårplejeprodukter til din kone?” Er du også ét stort spørgsmålstegn, når det kommer til hårpleje til kvinder? Det kan vi sagtens forstå, for det er heller ikke en nem sag. Men du får i hvert fald point for at gøre dig umage, og hvis du følger vores tips og tricks, kan det heller ikke gå helt galt. 

Kend hendes (hårs) behov

For at kunne købe den hårpleje, din kone eller kæreste vil have allermest glæde og gavn af, så er du nødt til at kende hendes behov – du er nødt til at kende hendes hårtype. Kig godt og grundigt på hende (det vil hun sikkert blot elske!) og vurder, om hun fx har:
​​​​​​​

 • Krøllet hår (det burde være nemt at se)
 • Fint hår (håret har det måske med at klaske, og hun kan ikke lave den mest imponerende hestehale)
 • Tykt hår (håret fylder i landskabet, og der er en god håndfuld, når du tager fat i det)
 • Tørt hår (det kruser for et godt ord og ser måske en smule slidt ud i kanterne)

Det kan også være, at hun har farvet hår, døjer med hårtab eller skæl… uanset hvad, så kan dine betragtninger hjælpe dig med at finde den helt rette hårpleje til hende. Og hey, er du i tvivl, så kig på jeres badeværelseshylde med hårprodukter eller spørg hende direkte.


Når du kender hendes hårtype og specifikke behov, så kan du enten få hjælp i din Matas eller søge efter hårplejeprodukter, der matcher hendes behov, på webshoppen.

Hvilke hårplejeprodukter har kvinder (egentlig) brug for?     

Måske har din kone badeværelsesskuffen proppet med alverdens hårplejeprodukter, eller måske har hun nærmest ingenting. Uanset hvad, så er der nogle helt basale hårprodukter, som enhver kvinde som minimum bør eje. I hvert fald hvis du spørger eksperterne:


 1. Shampoo og balsam: Det giver måske sig selv, men god og plejende shampoo og balsam er helt essentielt for et sundt og lækkert hår. Vælg en duo, der passer til hendes hårs behov (se ovenfor) og til din pengepung. Der findes heldigvis lækre kvalitetsprodukter i alle prislejer


  Psst! På Stylebox finder du mange frisørbrands, og du kan nemt søge efter hårtype, mærke og prisniveau. 2. Hårkur: En eller to gange om ugen har de flestes lokker brug for lidt ekstra pleje og kærlighed i form af en lækker hårkur. Det er gerne en lidt federe sag, som plejer håret intensivt og i dybden med nærende fedtsyrer.

 3. Hårolie: Ja, alle har glæde af en hårolie – selv kvinder med det fineste babyhår. En god hårolie tynger ikke håret, men giver masser af fugt og glans og holder de tørre spidser i skak.

 4. Heat protection: Er din bedre halvdel glad for at style håret med glattejern eller krøllejern, eller bruger hun altid en hårtørrer efter hårvask, så er en heat protection spray et must. Det er et stylingprodukt, som beskytter håret mod den udtørrende varme fra stylingredskaber, og det er med til at bibeholde et sundt, blødt og glansfuldt hår.

 5. En god hårbørste: Når det kommer til hårpleje, skal redskaberne også være i orden. Derfor bør alle kvinder eje en børste af højeste kvalitet med vildsvinehår (eventuelt kombineret med nylonhår), der masserer hovedbunden blidt, stimulerer hårfolliklerne og som kan fordele de naturlige olier fra hovedbunden og ud i lokkerne for at skabe en smuk, sund glans.  

Hårplejen, der gør håret tykkere

Mange kvinder i Skandinavien er udstyret med et fint hår. Det vil sige, det fylder ikke så meget i landskabet og har ofte en tendens til at blive meget fladt.


Her kommer Bumble & Bumble på banen med en redningsplanke i form af deres Thickening shampoo og conditioner – to letvægtsprodukter, der tilsammen giver håret et tiltrængt boost, og får det fine hår til både at føles og se ud, som om at det har masser af fylde og glans.

Bumble and Bumble Thickening Shampoo 250 ml
209,95
Optjen 21 point
Bumble and Bumble Thickening Conditioner 250 ml
239,95
Optjen 24 point

Hårolien, alle elsker

Den bedst-anmeldte hårolie på matas.dk er Aussie Mega 3 Miracle Oil, så der må være noget om snakken. Hårolien reparerer håret med macadamianøddeolie, joojobafrøolie og avocadoolie, så håret bliver glat, blødt og meget glansfuldt.


Og så har den en ikke-fedtende formel, hvilket gør den behagelig at arbejde med – selv i det mest fine hår. What’s not to like!

(131)
Aussie Reconstructor Hair Oil 100 ml
59,95
Optjen 6 point

Hårbørsternes Ferrari

Man forstår godt, hvorfor de fleste frisører, stylister og berømtheder sværger til børsterne fra Mason Pearson, for her får du gennemført kvalitet og hårbørster, der holder hele livet. Hårbørsterne fås til forskellige hårtyper og længder.


Mason Pearson B2 i medium størrelsen er lavet udelukkende af rene vildsvinehår og er velegnet til et mellemlangt eller helt langt fint hår. Børsten er god til at massere og stimulere hovedbunden, så olierne fordeles ud i hårets længder, og så håret får naturlig glans og mere fylde i bunden.   

Mason Pearson Hårbørste B2 Sort Rubin
1.595,00
Optjen 160 point

4. Hvordan reducerer jeg bumser og urenheder med hudpleje? 

Bumser og uren hud er en kedelig ting at få besøg af, men det sker jo for selv den bedste. Og i 2020 skete det tilsyneladende for en hel del, som derfor flittigt søgte efter en løsning online. Har du også tastet ”Hvordan reducerer jeg bumser og urenheder med hudpleje?” ind i din søgemaskine, og sidder du stadigvæk tilbage med en følelse af, at du ikke har fået et brugbart svar, så lad os hjælpe dig.

Hudplejeingredienser, der tackler uren hud

Vågner du op med en bums, eller døjer du generelt med uren hud, så ved du sikkert godt, at det værste, du kan gøre, er at pille og trykke voldsomt på den. Men det betyder ikke, at du ikke kan ”hudpleje” den væk. Der findes nemlig heldigvis en række specifikke hudplejeingredienser, som gør underværker, når huden er inflammeret og betændt. Og her får du de vigtigste:


Salicylsyre: Salicylsyre, også kaldet BHA, er en sand ven for dig med uren hud, da den er i stand til effektivt at eksfoliere hudens overflade, rense porerne i dybden og forbedre hudens cellefornyelse.

Niacinamid: Niacinamid er et B3-vitamin, som har mange gode egenskaber i hudpleje. En af dem er at hjælpe uren hud med at finde en balance. Derfor er det en god idé at anskaffe dig en creme eller et serum, som indeholder niacinamid, som normaliserer og reparerer huden og porerne.

A-vitamin: A-vitamin kaldes også for ‘retinol’, og er en af de mest testede og af hudlæger elskede hudplejeingredienser. Den hører til gruppen af hudforbedrende ingredienser, og har bl.a. en god effekt mod uren hud og bumser. Det skyldes, at A-vitamin hjælper på hudens celledannelse, hvilket mindsker inflammation samt forbedrer din huds porer.


Tea Tree Oil: Den æteriske olie udvundet fra det australske træ Melaleuca Alternifolia har i århundreder været kendt for sine antibakterielle og helende egenskaber. Olien skal dog have en vis koncentration (minimum 2,5 %) for at have en effekt på urenheder, men som det indimellem gør sig gældende med æteriske olier, så kan tea tree oil også give hudreaktioner som rødme og irritationer.

Sådan virker vitaminerne i din hudpleje

Vi guider

Sådan virker vitaminerne i din hudpleje

Det er ikke kun inde i kroppen, at vitaminer hjælper. De har også en gavnlig effekt, hvis du smører dem på huden. Vi guider dig igennem de vitaminer, som booster din hudpleje

Læs også

Den bedste hudplejerutine til uren hud

Når du døjer med uren hud, er det ikke bare specifikke hudplejeingredienser, du skal kigge efter, men du skal også have styr på din daglige hudplejerutine for at minimere dine nuværende urenheder og modvirke fremkomsten af nye.

 1. Brug altid et mildt renseprodukt
  Styr uden om ingredienser, der kan udtørre og irritere huden, som fx alkohol og parfume, når du renser din hud. Disse kan nemlig skabe en ond cirkel og få huden til at producere endnu mere talg. Vælg i stedet et mildt og plejende renseprodukt, som du bruger morgen og aften.

 2. Modvirk tilstoppede porer
  Undgå en ophobning af døde hudceller, som kan skabe grobund for urenheder, når hudcellerne sætter sig fast i porerne og på hudoverfladen. Det gør du bedst ved at anvende eksfoliering med salicylsyre, som både rengør porerne i dybden og har en beroligende effekt på den rødme og irritation, der ofte følger i kølvandet på uren hud. Brug den dagligt morgen og/eller aften efter behov.

 3. Beskyt og genopbyg huden
  Når du har uren hud og bumser, er huden i en betændelsestilstand, som du bedst tager hånd om ved at bruge hudpleje, der virker beroligende og genopbyggende. Gå efter sera og cremer med antioxidanter og gode vitaminer som niacinamid og A-vitamin. Og undgå helst parfume og alkohol.

Den med salicylsyre

Pudderdåsernes T-Zone Peeling med 2 % salicylsyre er en favorit, når det kommer til behandling af uren hud, bumser og synlige porer. Den eksfolierer effektivt hudens overflade, renser porerne i dybden og forbedrer din huds cellefornyelse. Den er desuden parfumefri.

Sådan bruger du den: Det er en mild eksfoliering, som du ikke skal vaske af. Brug den en til to gange om dagen og brug den på nyrenset hud og under din almindelige hudpleje.

(301)
Pudderdåserne.dk T-Zone Peeling 50 ml
199,95
Optjen 20 point


Husk! Salicylsyre kan gøre huden mere følsom over for solen, så husk altid at bruge SPF om dagen, når du anvender T-Zone Peeling fra Pudderdåserne.

Den med niacinamid

Med The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% får du et højkoncentreret serum med niacinamid og zinksalt, som reducerer forekomsten af urenheder og får huden i bedre balance, så den stopper med at overproducere talg. Serummet er i øvrigt et af de bedst anmeldte og et af de mest solgte på matas.dk.


Sådan bruger du det: Serummet har en let geltekstur og trænger hurtigt ind i huden. Påfør på nyrenset hud morgen og aften og mærk, hvordan huden straks føles blød og glat. Følg op med dag- eller natcreme.

(235)
The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% 30 ml
55,95
Optjen 6 point

Den med A-vitamin

Beauté Pacifique Super 3 Booster indeholder tre effektive typer A-vitaminer samt propolis, der tilsammen giver dig en virkelig god behandling og forebyggelse af uren hud. Ingredienserne nedsætter nemlig hudens fedtstofproduktion og forebygger problemer med uren hud og de bekæmper bumser og modvirker ardannelser.

Sådan bruger du den: Påfør i et meget tyndt lag på afrenset hud hver anden aften i de første to uger. Hvis der opstår rødme, anvendes cremen først, når rødmen er forsvundet. Efter tilvænning anvendes cremen hver aften.

(301)
Beauté Pacifique Super3 Booster 100 ml
599,95
Optjen 60 point


Psst! På grund af de tre effektive typer A-vitaminer i Beauté Pacifique Super 3 Booster er det også et kraftigt virkende anti-age produkt.

5. Hvad er de bedste produkter til at holde rynker og linjer på afstand? 

I 2020 har folk tilsyneladende haft endnu mere tid til at kigge sig selv i spejlet og blive opmærksomme på, hvordan tiden – og alderen – sætter sine spor i ansigtet. ”Hvad er de bedste produkter til at holde rynker og linjer på afstand” er i hvert fald en af de ting, der er blevet søgt allermest på online.

Rynkernes fjende nummer 1 

Det absolut bedste produkt til at modvirke rynker og linjer er og bliver din solcreme! Solen er nemlig den største synder, når det kommer til hudældning, og det skyldes solens UVA- og UVB-stråler. Den største tjeneste, du kan gøre din hud, er derfor at bruge SPF hver eneste dag. Og nok af det.


I Danmark anbefales det, at du bruger solfaktor 15, men vær opmærksom på, at du skal bruge en mængde solcreme, der svarer til en teskefuld (i ansigtet) for at få den lovede solfaktor (og en håndfuld til kroppen). Og du skal desuden påføre jævnligt i løbet af dagen for at opretholde en konstant solbeskyttelse – og det gælder særligt, hvis du sveder eller bader.

​​​​​​​

Psst! Når du skal solbeskytte din hud, kan du også vælge at bruge en dagcreme med indbygget SPF. Her gælder dog samme regel om mængde og påføring, hvis du skal have den lovede solbeskyttelses-faktor.

Veldokumenterede ingredienser mod rynker og linjer   

Ud over solbeskyttelse er der en håndfuld hudplejeingredienser med veldokumenteret effekt, når det drejer sig om at kunne forbedre og reparere huden. De er på forskellig vis i stand til at beskytte, udglatte, opstramme og fylde ud, så hudens rynker og linjer bliver mindre synlige – eller slet ikke opstår.  


Det er vigtigt at huske, at ingen ingredienser kan stå alene. Du opnår klart de bedste hudresultater, når du kombinerer ingredienser og sætter ind mod hudens ældning med en hær af gode ingredienser i stedet for med en ensom soldat.


Antioxidanter: Beskytter huden mod frie radikaler fra fx sol, forurening og stress. Frie radikaler skaber en tilstand af oxidativt stress i huden, der skader de kollagene- og elastine fibre og får vores hud til at ældes hurtigere. Det kan give fine linjer, rynker, pigmentforandringer samt mindske elasticiteten. Gode eksempler på antioxidanter er vitaminer som C-vitamin, E-vitamin og niacinamid og co-enzymet Q10.


A-vitamin (retinol): På overfladen sætter det gang i cellefornyelsen, så nye friske celler kan komme frem og gøre huden mere ensartet og strålende. Og dybere i huden stimulerer det hudens produktion af kollagen og elastin, så huden forbliver spændstig som en ny, fast springmadras.

Hyaluronsyre: Fugtmagneten over dem alle – hyaluronsyre er nemlig i stand til at binde 1.000 gange sin egen vægt i vand. Som hudplejeingrediens virker den dermed fugtbevarende og fylder huden ud, så linjerne udglattes.


Peptider: Peptider er små kæder af aminosyrer, vi har naturligt i huden, men som vi også kan tilføre via hudpleje. Peptider fungerer som byggesten for alle proteiner heriblandt elastin, keratin og kollagen. De er derfor fundamentet for din hud og ansvarlig for hudens elasticitet og styrke.


Frugtsyre: Frugtsyre som fx AHA virker eksfolierende på de døde hudceller, og gør dermed din hudtone mere klar og din hudoverflade mere glat og frisk at se på.  


CBD: En forkortelse for cannabidiol og trækkes ud af cannabisplantens blade og stængler. Takket være sine antiinflammatoriske og antioxidante egenskaber er CBD blandt andet i stand til at styrke huden ved at bremse tidlige ældningstegn og ved at reducere betændelse, urenheder og rødme.

Den gode til om dagen med A-vitamin

Blandt bestsellerne inden for anti-age hudpleje finder du danske Beauté Pacifique.


Prøv fx deres Crème Paradoxe, som tilfører huden to former for A-vitamin samt to højaktive stoffer Procyanidin og Resveratrol, der stimulerer hudens reparation, gør huden sund og glat, bekæmper aldersforandringer og solskader og normaliserer huden fra inderst til yderst, så du opnår en mere ensartet overflade og pigmentering.  


Cremen passer til alle hudtyper og er god at kombinere med Beauté Pacifiques A-vitamin-cremer til natten som fx deres Super 3 Booster.

(579)
Beauté Pacifique Paradoxe Anti-Age Dagcreme 50 ml
375,95
Førpris 469,95
Optjen 38 point

Den med antioxidanter og SPF

Med Niveas Q10 Plus Anti Wrinkle Energy Day Cream slår du flere fluer med et smæk og giver rynkerne baghjul på flere fronter.


Dagcremen giver dig den vigtige solbeskyttelse i form af solfaktor 15, og så beskytter den også hudcellerne – og modvirker dermed for tidlig hudældning – med hjælp fra antioxidanterne Q10 og C-vitamin.


Som bonus mindsker cremen tegn på træthed, så din hud ser frisk og energifyldt ud.

(42)
Nivea Q10 Plus C Energising Day Cream SPF15 50 ml
159,95
Optjen 16 point

Den med CBD og hyaluronsyre

Når du skal tage din hudpleje til næste niveau, kan du fx gøre det med ingredienser som CBD og probiotika. Begge dele finder du i Aurelia CBD Serum + Probiotics, som virker anti-inflammatorisk på huden, reducerer cellulær beskadigelse og øger hudens kollagenproduktion, så huden bliver mere fyldig, glat og strålende.


Serummet indeholder også fugtmagneten hyaluronsyre, som øger din huds fugtniveau og reducerer synligheden af rynker og linjer. 

Aurelia CBD Serum + Probiotics 30 ml
694,95
Optjen 70 point

Det søgte vi også mest på i 2020

 1. Hvordan klipper jeg mit eget hår?

 2. Hvordan farver jeg selv mit hår derhjemme?

 3. Hvordan sætter jeg mit pandehår?

 4. Hvordan klipper jeg mænds hår?

 5. Hvordan vasker jeg hænder?

Relaterede artikler

Produkter, vi har brugt op i 2020

Vi guider

Produkter, vi har brugt op i 2020

Af Amalie Schiller

Jeg tror, de fleste af os har vænnet sig til tanken om, at vi snart er en tredjedel inde i det nye år. Wauw, tiden går stærkt. Det føles som få dage siden, jeg sad ved min hjemmearbejdsplads og delte ud af redaktionens nytårsforsæt for 2021. Anyway, da mit skønne team og jeg var tilbage på pinden i januar (altså tilbage på Teams), vendte vi året 2020, som der nu var sat et punktum for.

Læs Mere
Hverdagsluksus på budget: anti-age dagcreme

Vi guider

Hverdagsluksus på budget: anti-age dagcreme

Af Nanna Skousbøll & Cathrine Park

Du kan komme langt med en effektiv anti-age dagcreme – og heldigvis behøver det ikke at koste en formue at pleje og beskytte huden med gode anti-age ingredienser. Vi guider dig til budgetvenlig anti-age hudpleje lige her, hvor vi fremhæver fem anti-age dagcremer på budget.

Læs Mere
Hjemmesalonen: Få mere selvforkælelse i hverdagen

Vi guider

Hjemmesalonen: Få mere selvforkælelse i hverdagen

Af Nanna Skousbøll

Selvom vi tilbringer mere tid derhjemme nu, behøver du ikke at gå glip af salonværdige skønhedsbehandlinger. Med gode tips og skønne produkter kan du nemt lave din egen hjemmesalon og og få mere selvforkælelse ind i hverdagen. Lad os guide dig.

Læs Mere
Michelle guider: hårpleje til langt hår

Vi guider

Michelle guider: hårpleje til langt hår

Af Michelle Weis

Har du lange lokker, der har tendens til at blive tørre - ligesom mine? Og vil du gerne forkæle dem med den rette næring, så de fremstår sunde og velplejede hver eneste dag? Så læs med her, hvor jeg kaster lys over de hårprodukter, der gemmer sig i min brusekabine – og det er ikke så få endda #notsorry.

Læs Mere