Din sundhed
Alt du skal vide om hørfrøolie
Måske har du også hørt en masse om hørfrøolie - og det forstår vi godt! Den naturlige olie har nemlig en bred vifte af sundheds- og smagsmæssige fordele. Uanset om du ønsker at udforske alternativer til fiskeolie eller bare opgradere dine retter med en subtil nøddeagtig nuance, er hørfrøolie et velegnet tilskud. Læs med her hvor vi dykker ned i hørfrøoliens fordele.

I det gamle Grækenland og Rom var hørfrø en almindelig ingrediens i brød. Nu er den meget kendt som olie, og det er ikke undrende. Hørfrøolien har nemlig en hel række fordele, der strækker sig fra sit indhold af gode næringsstoffer til en lækker smagsgiver i køkkenet med sin nøddeagtige smag.

Hvad er hørfrøolie?

Hørfrøolie udvindes fra hørfrø og er et produkt med mange anvendelsesmuligheder og gavnlige egenskaber. Der findes forskellige varianter på markedet, som kan variere i udvindingsmetode, økologisk status og blanding med andre olier. Dine præferencer og formålet med olien bør guide dit valg af hørfrøolie.


Når du har valgt det specifikke produkt, anbefales det altid at du overholder anbefalede mængder pr. dag for olien.


Vidste du, at planten, Linum usitatissimum, både fremstiller hørfrøolie, linnedfiber og ikke mindst linoleum?

Fordele ved hørfrøolie?

Hørfrøolie har været kendt og brugt i mange år på grund af sine gavnlige egenskaber.

Hørfrøolie er rig på gode næringsstoffer, såsom proteiner, sunde fedtstoffer, vitaminer og mineraler. Flere vælger hørfrøolie på grund af dens høje indhold af omega-3 fedtsyren, ALA, der også gør den til et populært alternativ til fiskeolie. ALA bidrager til at vedligeholde et normalt kolesterolniveau i blodet ved et dagligt indtag på 2 g ALA. Til sammenligning er der i en spiseskefuld (14g) hørfrøolie, 7,5 gram ALA.

ALA er vegetabilsk omega-3, som kroppen omdanner til EPA og DHA, der er vigtige for mange af kroppens funktioner. Da kroppen kun kan omdanne små mængder af ALA, er det vigtigt ikke kun at indtage omega-3 fra vegetabilske kilder.


Du kan læse meget mere om omega-3 her!

Hørfrøolie i madlavning

Hørfrøolie har en mild nøddeagtig smag, der gør den velegnet til forskellige kulinariske formål. Den kan anvendes i madlavning, bagning og i smoothies. Nogle foretrækker at indtage olien ufortyndet, mens den også kan integreres på utallige andre måder i diverse retter og drikkevarer.


Psst! Prøv din hørfrøolie i dressinger, salater eller i smoothies.

Det skal du være opmærksom på

Da hørfrøolie udvindes af hørfrø, som har et højt indhold af tungmetallet cadmium, bør det ikke indtages i større mængder. Overhold derfor altid produktets anbefalede anvisninger.

Hvis du ikke spiser fisk og derfor ønsker at indtage omega-3 fedtsyren, ALA, på anden måde, kan du også få det gennem rapsolie, valnøddeolie, sojaolie, valnødder og chiafrø.*

Kilder:
*foedevarestyrelsen.dk - Hørfrø

Hørfrøolier du skal prøve:

Relaterede artikler

Fiskeolie: Kilden til det livsnødvendige omega-3

Din sundhed

Fiskeolie: Kilden til det livsnødvendige omega-3

Af Matas

Fiskeolie er fedtstoffer, du finder i en lang række fede fisk. Det er rigt på bl.a. de sunde omega-3 fedtsyrer, som er helt essentielle for kroppens vitale funktioner. I denne artikel kan du læse mere om fiskeolie, dets funktion i kroppen – og få svar på, hvorfor disse flerumættede fedtsyrer er så vigtige for kroppen.

Læs Mere
Fiskeolie? Ja, tak! Tre gode bud fra FUTURA

Nyhed

Fiskeolie? Ja, tak! Tre gode bud fra FUTURA

Fisk er en god kilde til omega-3 og bør indgå som en fast del i din kost. Men for nogle kan det være svært at få tilstrækkeligt af de gode omega-3 fedtsyrer gennem kosten, og for dem kan det være en god idé at supplere kosten med et tilskud af fiskeolie. FUTURA kommer her med 3 gode bud på fiskeoliekapsler, der kan gøre det lidt lettere at få den mængde omega-3, din krop har brug for.

Læs Mere
Vi guider til fiskeolie fra Equazen

Vi guider

Vi guider til fiskeolie fra Equazen

Af Ida Hinchely Kyhn

Er du på udkig efter en fiskeolie, du kan supplere din kost med? Equazen har skabt fiskeolie til et hvert behov. Om du er mest til kapsler, flydende eller tyggevenlige kosttilskud, så er der en version til dig. I denne artikel guider vi til de forskellige tilskud fra Equazen, og gør dig klogere på, hvad fiskeolie gør for dig.

Læs Mere
Bliv klogere på Vitamin C

Din sundhed

Bliv klogere på Vitamin C

Af Stephanie Berg

C-vitamin er en superpopulær ingrediens i hudpleje, og det er der mange gode grunde til. I denne artikel dykker vi ned i, hvorfor du børn overveje C-vitamin i din rutine, samt kommer med gode råd til, hvilke produkter du kan overveje at prøve af på din hud.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.