Din sundhed
Bliv klogere på termalsk kildevand
Termalsk kildevand er naturligt udvundet kildevand, som er rig på mineraler og har beroligende og beskyttende egenskaber på huden. I denne artikel dykker vi ned i, hvad termalsk kildevand kan gøre for din hud, og hvordan du bruger det bedst.

Termalsk kildevand er renset af vulkansk eller mineralrig jord og klipper, typisk udvundet i Frankrig. Det er derfor et godt alternativ til almindelig vand i hudpleje, og fås på både på sprayform eller som ingrediens i hudplejeprodukter.

Hvordan virker termalsk kildevand?

Kilden, hvor vandet tappes, har stor betydning for produktets virkning. Det er nemlig jorden eller klippen fra området, der afgør, hvilke mineraler vandet indeholder, og dermed hvilken virkning man kan forvente. De forskellige mineraler kan have forskellige gode fordele for huden - vandet kan virke beroligende, fugtgivende, opfriskende og beskyttende med antioxidanter. Et udvalg af mineraler der kan findes i termalsk kildevand, alt efter område er; selen, calcium, silikat, zink, kobber, mangan, kalium, bor, magnesium og jern m.fl.

Klassikeren fra Avène

Du har muligvis hørt om Avène Thermal Spring Water. Denne termalvand har nemlig opnået ikonstatus verden over for sine gode egenskaber, der gør underværker for alle hudtyper. Den indeholder naturligt mineraliseret kildevand, som hjælper med at blødgøre huden, mindske irritation og berolige. Den er perfekt til selv den mest sensitive hud, og er desuden anbefalet af dermatologoer verden over.

Avène Thermal Spring Water har en neutral pH-værdi, og indeholder blandt andet silika, kalcium og magnesium, som er optimalt for hudens balance.

Du kan bruge den flere gange om dagen, både i forbindelse med din hudplejerutine, men også hvis din hud har brug for et lille 'pick me up' i løbet af dagen. Den er fx skøn at køle med på en hud, der har været i solen hele dagen.

Et godt tip er at bruge din Avène Thermal Spring Water sammen med dit hyaluronsyreserum, da hyaluronsyre binder fugten fra vandet til huden og giver et boost af fugt. Spray din termalvand på huden efter rens, og påfør dit serum lige efter for den bedste effekt.Vidste du, at når du køber en Avène Thermal Spring Water og sprayer den på din hud, så er det første gang i mindst 50 år, at vandet ser dagens lys?

Sådan bruger du termalsk kildevand

En stor fordel ved termalsk kildevand, er at det kan anvendes til selv den mest sensitive hud. Det anvendes typisk i hudpleje som supplement til andre ingredienser.

Men den mest populære metode fra fransk hudpleje er at anvende vandet i sin rene form på spray. Det sprayes på imellem hudplejetrin for at fugte huden, men også i løbet af dagen på den irriterede hud, beroligende efter solbadning, efter barbering eller som fugtgivende spray i ansigtet.

Bonusinfo

Grundet den høje koncentration af mineraler og deres egenskaber, kan det være svært og udarbejde formler med kildevandet. Det er derfor typisk mærker, der har specialiseret sig i feltet, der anvender det. Nogle mærker har endda egne kilder, der gør deres termalske kildevand unikke i forhold til hinanden.

En ekstra bonusinfo er, at hvis du har været uheldig i solen, så er kildevandet på spray et godt supplement til din aftersun, eller blot som kølig opfrisker i sommerens varme, hvis du stiller den på køl.

Vær opmærksom på...

Mineraler anvendt i hudpleje er ikke det samme som at få dem gennem mad eller kosttilskud. Vandet har kun en effekt på hudens overflade og ikke resten af kroppen. Selvom vandet er beriget med mineraler, så er dens effekt ikke enestående. Du bør derfor kun anvende termalsk kildevand som supplement til din hudpleje, specielt hvis du har specifikke hudproblemer du gerne vil afhjælpe.

Hudtilstande, termalkildevand kan have en god effekt på:

Andre populære produkter med Termalsk Kildevand:

Relaterede artikler

Bliv klogere på eksem og tør hud

Din sundhed

Bliv klogere på eksem og tør hud

Af Matas

Tør hud kan være en tendens din hud altid har haft eller det kan opstå som reaktion på flere forskellige faktorer. Overordnet skyldes tør hud en ændring i hudbarrieren. Det er afgørende at forstå disse ændringer, for at kunne målrette din pleje efter den. At forstå hvorfor tør hud opstår, og hvilke konsekvenser det kan have for din hud, hvis den ikke bliver behandlet, er afgørende for at kunne vælge den rigtige pleje.

Læs Mere
Tør og sart hud? Her er dine hudpleje-musthaves!

Vi guider

Tør og sart hud? Her er dine hudpleje-musthaves!

Af Ida Hinchely Kyhn

Hvis du er én af de mange danskere, der døjer med en tør, sart og sensitiv hud, så ved du også, at det kan være svært at finde den rette hudpleje. Din hud har brug for masser af fugt, men kan samtidig reagere uhensigtsmæssigt på nye produkter, hvilket kan gøre det udfordrende at finde den rette pleje. Derfor har vi samlet tre gode brands her, som kan hjælpe dig med dine hududfordringer.

Læs Mere
Bliv klogere på dermatologisk hudpleje

Din sundhed

Bliv klogere på dermatologisk hudpleje

Af Ida Hinchely Kyhn

Du har måske scrollet gennem siden her på matas.dk og set mærker som Vichy, La Roche-Posay og A-Derma, som har et lille mærke på sig, der siger ’dermatologisk hudpleje’. Men måske du tænker: hvad betyder det egentlig? Læs med her, og bliv klogere på, hvad dermatologisk hudpleje er, og hvad de forskellige brands kan hjælpe dig med.

Læs Mere
Bliv klogere på sensitiv hud

Din sundhed

Bliv klogere på sensitiv hud

Af Matas

Sensitiv hud er en hud, der kræver meget fokus og opmærksomhed. Sensitiv hud er en hud, der kan være ekstra disponeret for en række hudproblemer, grundet dens hudtype. Det afgørende for sensitiv hud er at afdække hvorfor huden er sensitiv og især hvilke interne og eksterne faktorer, som forårsager yderligere sensitivitet. Først når man ved dette kan man sætte ind med forebyggende pleje af sensitiv hud.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.