• Afsendelse 1-3 hverdage
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 260 butikker
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Returret frem til d. 31/1-2023
Menu
Din sundhed

Bliv klogere på Termalsk kildevand

Termalsk kildevand er naturligt udvundet kildevand der er rig på mange mineraler med flere egenskaber. Mineraler har beroligende egenskaber og beskytter huden mod udefra kommende påvirkninger.

Typisk udvundet fra franske kilder er vandet renset af vulkansk eller mineralrig jord og klippe. Det er derfor et godt alternativ til almindelig vand i hudpleje, og fås på både på sprayform eller tilsat flere hudplejeprodukter.

Virkning

Kilden hvor vandet tappes har stor betydning for dens virkning. Det er nemlig jorden eller klippen fra området, der afgør hvilke mineraler vandet indeholder, og dermed hvilken virkning man kan forvente af vandet. De forskellige mineraler kan gøre vandet både beroligende, fugtgivende, opfriskende, pH balancerende og beskyttende med antioxidanter.Et udvalg af mineraler der kan findes i termalsk kildevand, alt efter område er; selen, calcium, silikat, zink, kobber, mangan, kalium, bor, magnesium og jern m.fl.

Fordele og anvendelse

En stor fordel ved termalsk kildevand, er at det er vand. Det kan anvendes til sensitiv hud, alle hudtyper og børn. Det anvendes typisk i hudpleje som supplement til andre ingredienser, men i sig selv er termalsk kildevand ikke det bærende element i en formel. Nogle firmaer har rent termalsk kildevand på spray, der kan anvendes alene, før eller efter andre produkter for at få fordelene fra mineralerne.

Den mest populære metode fra fransk hudpleje er at anvende vandet i sin rene form på spray. Det sprayes på imellem hudplejetrin for at fugte huden, men også i løbet af dagen på den irriterede hud, ved stranden, efter barbering eller som fugtgivende spray i ansigtet.

Vær opmærksom på...

Mineraler anvendt i hudpleje er ikke det samme som at få dem gennem mad eller kosttilskud. Vandet har kun en effekt på hudens overflade og ikke resten af kroppen. Selvom vandet er beriget med mineraler, så er dens effekt ikke enestående. Du bør derfor kun anvende termalsk kildevand som supplement til din hudpleje, specielt hvis du har specifikke hudproblemer du gerne vil afhjælpe.

Bonus info

Grundet den høje koncentration af mineraler og deres egenskaber, kan det være svært og udarbejde formler med kildevandet. Det er derfor typisk mærker der har specialiseret sig i feltet der anvender det. Nogle mærker har endda egne kilder, der gør deres termalske kildevand unikke i forhold til hinanden.

En ekstra bonusinfo er at hvis du har været uheldig i solen så er kildevandet på spray et godt supplement til din aftersun eller blot som kølig opfrisker i sommerens varme hvis du stiller den på køl.

Relaterede hudtilstande og hudindikationer

  • Eksem & tør hud
  • Skadet hud
  • Dehydreret hud
  • Rødme
  • Sensitiv hud

Populære produkter med Termalsk Kildevand

Relaterede artikler

Bliv klogere på eksem og tør hud

Din sundhed

Bliv klogere på eksem og tør hud

Af Matas

Tør hud kan være en tendens din hud altid har haft eller det kan opstå som reaktion på flere forskellige faktorer. Overordnet skyldes tør hud en ændring i hudbarrieren. Det er afgørende at forstå disse ændringer, for at kunne målrette din pleje efter den. At forstå hvorfor tør hud opstår, og hvilke konsekvenser det kan have for din hud, hvis den ikke bliver behandlet, er afgørende for at kunne vælge den rigtige pleje.

Læs Mere
Bliv klogere på sensitiv hud

Din sundhed

Bliv klogere på sensitiv hud

Af Matas

Sensitiv hud er en hud, der kræver meget fokus og opmærksomhed. Sensitiv hud er en hud, der kan være ekstra disponeret for en række hudproblemer, grundet dens hudtype. Det afgørende for sensitiv hud er at afdække hvorfor huden er sensitiv og især hvilke interne og eksterne faktorer, som forårsager yderligere sensitivitet. Først når man ved dette kan man sætte ind med forebyggende pleje af sensitiv hud.

Læs Mere
Bliv klogere på dermatologisk hudpleje

Din sundhed

Bliv klogere på dermatologisk hudpleje

Af Ida Hinchely Kyhn

Du har måske scrollet gennem siden her på matas.dk og set mærker som Vichy, La Roche-Posay og A-Derma, som har et lille mærke på sig, der siger ’dermatologisk hudpleje’. Men måske du tænker: hvad betyder det egentlig? Så læs med her og bliv klogere på, hvad dermatologisk hudpleje er, og hvad de forskellige brands kan hjælpe dig med.

Læs Mere
Glycerin - Den oversete fugtmagnet

Vi guider

Glycerin - Den oversete fugtmagnet

Af Cathrine Park

I hudplejens verden er der mange 'hårdtarbejdende’ ingredienser, som desværre ofte bliver overset, selv om de faktisk er afgørende for, at dit hudplejeprodukt dur til noget. Sådan en ingrediens er den intense fugtgiver glycerin, og derfor fortjener den din opmærksomhed.

Læs Mere