Din sundhed

Optimér træningen: 3 produkter, du kan få gavn af

Har du styr på træningsprogrammet, vægtløftningsteknikkerne og pulszonerne? Så er du måske klar til at tage din træning til næste niveau med ambitiøse målsætninger. Hvis du har lyst til at udfordre din fysik eller kondition, kan du måske få gavn af et kosttilskud målrettet træningen. I denne artikel introducerer vi dig til tre af slagsen, der på forskellige måder kan hjælpe din træning på vej.

VEr du hjemmevant i dit fitnesscenter, og motiverer du dig selv til træningen ved at sætte mål for din performance? Det kan være alt lige fra mængden af kilo på vægtstangen, når du squatter, til distancen på din løbetur eller kroppens samlede muskelmasse. Ambitioner er et rigtig godt redskab til at drive træningen fremad – særligt hvis man også formår at opnå de mål, man sætter sig for. Er du seriøs omkring din træning, kan det være, du vil få gavn af at kende til nogle af de mest almindelige funktionelle kosttilskud. Her guider vi til 3 forskellige af slagsen fra danske PurePower.  

Kreatin

Kreatin er et naturligt stof, som forekommer i vores muskler og spiller en stor rolle i forhold til vores evne til at udføre kortvarigt, intenst arbejde. Det kunne f.eks. være tunge løft. Kreatin er altså et stof, som du allerede har i kroppen. Et tilskud med kreatin kan alligevel være til gavn i træningssammenhæng, da det øger den fysiske præstation ved højintens, kortvarig træning ved et dagligt indtag på 3 g.  Er du over 55 år, kan et dagligt indtag på 3 g kreatin desuden øge virkningen af styrketræning på muskelstyrken. Det gør sig gældende for dig, der regelmæssigt styrketræner.

Hvem er kreatin til?

Det er vigtigt at påpege, at kreatin ikke er et mirakelmiddel, men at det er et værktøj, der skruer på marginalerne. Er du helt ny i styrketræning, kan du derfor overveje, om det giver mening at begynde med kreatin nu, eller om det er mere passende at vente med at optimere på decimalerne, indtil du er mere fortrolig med vægtstangen.

PurePower Kreatin

PurePowers kosttilskud med kreatin indeholder 100% kreatinmonohydrat af højeste kvalitet. Kosttilskuddet kommer i pulverform og anbefalet daglig dosis er 3,4 gram – svarende til 3 g. kreatin – som skal opblandes i 250 ml vand eller anden væske. Kreatinpulveret kan indtages på hvilket som helst tidspunkt på dagen, men gerne umiddelbart efter en træning, hvis det er muligt. Holder du af at drikke en proteinshake efter træning, kan du blande kreatinpulveret i den.  


Den anbefalede daglige dosis bør ikke overskrides, og kosttilskud bør ikke træde i stedet for varieret kost.

300 g
PurePowerKreatin
269,95 kr.

Protein

Du ved sikkert allerede godt, hvad proteiner er; men hvordan er det nu lige, at proteinpulver hænger sammen med træning?  

Protein er et næringsstof ligesom fedt og kulhydrat. Protein kaldes nogle gange for kroppens byggesten, og det er også et næringsstof, der har en lang række funktioner i kroppen. En af dem, som særligt er relevant i træningssammenhæng, er, at proteiner bidrager til øget muskelmasse og til at vedligeholde muskelmassen. Når vi træner, sker der en lille nedbrydning af muskelvæv, som i restitutionsfasen genopbygges ved hjælp af proteiner. Du kan sagtens spise dig til tilstrækkeligt med proteiner gennem kosten, men hvis du er meget seriøs omkring din træning og træner meget hårdt, kan du vælge at supplere din kost med et proteintilskud.

Hvem er proteinpulver til?

Langt de fleste danskere får dækket sit proteinbehov gennem kosten – også selvom man træner regelmæssigt. Men hvis du har lyst, kan du vælge at supplere din kost med et proteintilskud, eventuelt i form af en proteinshake efter en hård styrketræningssession eller en lang løbetur.  Proteiner har en høj mæthedsværdi, og derfor kan du også bruge proteinpulver som en mættende tilføjelse til havregrøden om morgenen, eller du kan forkæle dig selv med en lækker chokolade- eller jordbærshake som mellemmåltid.

PurePowers proteinpulver med chokoladesmag frisker op efter træningen, og så smager det af kakaomælk, når det shakes med mælk.

PurePower Protein

PurePowers proteinpulver er særligt formuleret til at kunne mikses jævnt, så du nemt kan lave en shake efter din træning. Proteinpulveret kan bruges til den klassiske proteinshake, men du kan også bruge det til at bage med, til hjemmelavede proteinbarer eller oven på din havregrød om morgenen.  


Den anbefalede dosis er 40 g. proteinpulver, som svarer til 28 g. rent protein. Du kan opblande proteinpulveret med 200-300 ml mælk, hvis du vil bruge dit proteinpulver i en shake. Her kan en shaker være god at have med, og PurePowers variant er smart, fordi den har en ekstra separat beholder til proteinpulver, som kan skrues på i bunden. Sådan kan du mikse din drik lige efter træningen.


Mange holder af at indtage proteinpulver i forbindelse med træning, men du kan også sagtens bruge pulveret til et mellemmåltid eller som en lidt mere mættende morgenmad. PurePowers proteinpulver kommer i fire forskellige smagsvarianter: neutral, jordbær, vanilje og kakao. Du kan eventuelt prøve dig frem og finde den variant, du synes bedst om.

149,95 kr.
500 ml
PurePowerShakerflaske
49,95 kr.
(1)
149,95 kr.
149,95 kr.
149,95 kr.

Elektrolytter

Elektrolytter er i virkeligheden et andet ord for de salte, der naturligt forekommer i kroppen; nærmere bestemt natrium, kalium, calcium og magnesium. Disse salte har forskellige funktioner i kroppen; blandt andet er de afgørende for at opretholde væske- og saltbalancen i kroppen.

Når vi sveder, udskiller kroppen disse salte. Et kosttilskud med elektrolytter tilfører de respektive salte til kroppen igen.

Hvem er elektrolytter til?

Du kan vælge at tage et kosttilskud med elektrolytter oven på en træning for at bidrage til elektrolytbalancen. Hvis du dyrker langvarig cardiotræning, hvor du sveder meget, kan en kulhydrat-elektrolyt-opløsning bidrage til at vedligeholde udholdenhedspræstationen, ligesom det øger optagelsen af væske under fysisk træning.  

Sådanne kulhydrat-elektrolyt-opløsninger skal indeholde 80-350 kalorier pr. liter fra kulhydrater, og af disse kulhydrater skal 75% have en høj glykæmisk respons. Desuden skal opblandingen indeholde 20-50 mmol/l natrium med en osmolalitet på mellem 200 og 330 mOsm/kg vand. Det er en lille smule teknisk læsning, men hvis du gerne vil prøve en kulhydrat-elektrolyt-opløsning til din træning, kan du trygt vælge den fra PurePower, som lever op til kravene.

PurePower elektrolytter

PurePower Hydro er en brusetablet, der indeholder vitaminer og mineraler. Magnesium bidrager til elektrolytbalancen, og magnesium, niacin og vitamin B6 bidrager til at mindske træthed og udmattelse. Brusetabletten skal blot opløses i 200 ml vand – og smager dejligt forfriskende. Brusetabletterne kommer i forskellige smagsvarianter: ananas, røde bær og tropical. PurePower Hydro findes også i en ’Plus’-udgave, der indeholder koffein. Denne kommer også i tre smagsvarianter: hindbær, ananas og citrus. Anbefalet dosis er maksimum 4 tabletter dagligt og bør ikke overskrides.


Carbo Race Electrolyte er PurePowers kulhydrat-elektrolyt-opløsning – også kendt som energipulver – som bidrager til at vedligeholde udholdenhedspræstationen og øger optagelsen af vand under langvarig fysisk træning. Opløsningen kommer i pulverform og doseres med 60 g. til 750 ml. vand. Indtag Carbo Race under din træning.


Energipulveret kommer i seks forskellige smagsvarianter: hindbær, citrus, appelsin, hyldeblomst og blåbær. Prøv dig gerne frem, og find din favorit.

PurePowerCarbo Race Electrolyte 1 kg.
189,95 kr.
PurePowerHydro Plus 20 tabs
69,95 kr.
(1)

Andre favoritter fra PurePower:

PurePowerCarbo Race Electrolyte 1 kg.
189,95 kr.
23,95 kr.
600 ml
PurePowerPower Bottle
44,95 kr.
(1)

Relaterede artikler

Osteopaten guider: Alt du skal vide om proteiner

Din sundhed

Osteopaten guider: Alt du skal vide om proteiner

Af Ívar Dagsson, osteopat

Når vi snakker om kost og ernæring er det næsten umuligt at komme udenom proteiner. Men hvad består det vigtigt næringsstof egentlig af, hvad bruger kroppen det til, og hvor mange skal du have af dem? I denne artikel gennemgår vi alt, du skal vide om proteiner, og så giver osteopat Ivar Dagsson sit bud på sunde (protein)vaner.

Læs Mere
Vi guider: Optimér din hjemmetræning

Din sundhed

Vi guider: Optimér din hjemmetræning

Af Ida Hinchely Kyhn

Jeg indrømmer det gerne – det er ikke altid, jeg får slæbt mig op i fitnesscenteret, selvom jeg egentlig gerne ville have rørt mig. Det kan være svært at nå i en travl hverdag, men det er der heldigvis råd for, til de dage hvor tiden er knap. For med det rette udstyr kan du få gang i hjemmetræningen, så det ikke behøver at være et kæmpe projekt at få motion ind i sin hverdag. Vi har samlet det bedste udstyr til dig her, så du nemt kan komme i gang!

Læs Mere
Quinoa: Derfor skal du spise denne proteinkilde

Din sundhed

Quinoa: Derfor skal du spise denne proteinkilde

Af Amalie Kaaris Lund

Det lille kornfrø, quinoa, er faktisk en gammel afgrøde, som er blevet meget populært at bruge både i salater, som alternativ til kød eller i snacks. Quinoa er meget næringsrigt, da quinoa blandt andet er en komplet proteinkilde. Lær' alt om quinoa her og så endda en opskrift på en lækker quinoabar.

Læs Mere
Osteopaten guider: 5 gode råd til fordøjelsen

Matas LIVE

Osteopaten guider: 5 gode råd til fordøjelsen

Af Matas

Det er måske ikke din fordøjelse og dine tarme, der fylder i dine tanker i det daglige, men faktisk spiller fordøjelse en stor rolle for kroppens funktion. Hvis den ikke fungerer optimalt, vil du sandsynligvis mærke det. I denne LIVE sætter vi fokus på netop tarmene og fordøjelsen i lærerigt selskab af Aarhus Osteopati. Her giver vi dig 5 gode råd, der gavner dine tarme - og lærer dig om, hvordan de faktisk påvirker din krop.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek