• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage
Menu

Spirulina

Helse & Sundhed Kosttilskud Ingredienser
Mest populære
Vælg filtre

Mærker

Pris

Indhold

Aktuelt

5 produkter
5 produkter
Sortér efter: Mest populære
Urtekram Spirulina pulver Ø 50 g
44,95
Optjen 5 point
The power of plants Spirulina pulver Ø 160 g
189,95
Optjen 19 point
Pureviva Pureviva Spirulina 400 mg 270 tabl.
104,95
Førpris 149,95
Optjen 11 point

Hvad er spirulina og chlorella?

Spirulina og chlorella er vandplanter, som begge er naturlige kilder til gode næringsstoffer – især i kombination med hinanden. Spirulina er rig på blandt andet protein, jern, calcium, magnesium og klorofyl og er kendt for sin blå-grønne farve. Spirulina er for mange vegetarer/veganer en fast del af den daglige kost, da det er en rig kilde til protein. Faktisk har det et dobbelt så højt proteinindhold end forskellige former for kød.

Chlorella går under navnet ’den grønne perle’ og er en tørret ferskvandsalge, der indeholder masser af protein og næringsstoffer. Spirulina og chlorella er altså begge stærke kilder til næringsstoffer, protein og en lang række antioxidanter og vitaminer, som kan være med til at give dig et boost på daglig basis.

Hvilke fordele har superfood-algerne på kroppen?

Begge planter er supersunde og har stor effekt på din sundhed. Din krop har brug for næring, vitaminer og mineraler hver dag, for at din krops funktioner fungerer optimalt.

Chlorella og spirulina er gode til vegetarer, veganere, til ældre, svækkede, sportsfolk og ikke mindst i forbindelse med vægttab, da de er gode kilder til protein. Begge planter har også et højt indhold af B12, og for veganere og vegetarer er dette helt ideelt, da det kan være svært at få nok B12 gennem kosten.

Både spirulina og chlorella indeholder klorofyl og meget kraftige antioxidanter, der bl.a. har en anti-inflammatorisk virkning. Chlorella og spirulina med fordel anvendes for at understøtte din fordøjelse på en lille udrensningskur, mens de ligeledes kan bruges til bekæmpelse af dårlig ånde. Bare tag den anbefalede mængde af chlorella/spirulinapulver og bland det i et glas vand, som skal drikkes langsomt.

Tilføj spirulina til din smoothie nogle dage, og brug chlorellatabletter på farten de øvrige.

Et grønt boost

Det er rigtig fint med de flotte farver og sunde fordele, men hvad pokker gør man egentlig med det grønne pulver? Og kan det indtages på andre måder end i pulverform? Ja, spirulina og chlorella kommer begge i pulverform, men kan også købes som tabletter. Du kan eventuelt tage tre til fire piller tre gange om dagen i forbindelse med et måltid.

Er du glad for en morgensmoothie eller shake eller friskpresset juice, kan du med fordel tilføre den tørrede pulverudgave heri. Det giver dig et ekstrahurtigt skud af protein, vitaminer og mineraler. I stedet for at putte en ordentlig håndfuld spinat i din morgensmoothie, kan du tilføje lidt spirulina. Den blå-grønne alge indeholder både mere jern end spinat og mere betakaroten end gulerødder.

Hvad er forskellen på spirulina og chlorella?

Lighederne Begge indeholder meget klorofyl og protein. Spirulina indeholder 57 g protein pr. 100 gram, hvor chlorella indeholder 60,7 g protein pr. 100 gram. Begge dele er veganske.

ForskelleChlorella indeholder mere klorofyl end spirulina. Chlorella er dog også sværere at fordøje end spirulina, og derfor skal det gennem en længere behandlingsprocedure hos producenten, før dit fordøjelsessystem får bugt med det. Denne proces koster lidt, og det gør, at chlorella er lidt dyrere  end spirulina.

Hvilken alge er bedst? Det er svært at sige, at den ene skulle være bedre end den anden. Selvom spirulina er nemmere at fordøje, er chlorella stadig lige så god, når du køber den, fordi den er forbehandlet. Dette har ikke nogen betydning for indholdet af næringsstoffer i produktet.

Hvor meget?

Det anbefales, at du tager én spsk. spirulinapulver om dagen. Prøv evt. at blande en tsk. op i et glas vand, din smoothie eller noget bagværk. Det farver maden/smoothien i en flot blå-grøn farve – helt naturligt.

Bruger du chlorella eller spirulina tabletter er doseringen typisk på 6-9 kapsler/tabletter om dagen. Det varierer, alt efter den variant, du køber.

Læs mere og se vores udvalg af kosttilskud med chlorella og spirulina lige her på Matas.dk. Du kan også besøge din lokale Matas-butik og få råd og vejledning af vores materialister.

Mette Line S.
Materialist
"Jeg ønsker at hjælpe dig til at blive den bedste version af dig selv. Gode rutiner i hverdagen kan gøre vidundere, og de behøver ikke engang at være besværlige! Derudover skader en flot makeup heller ikke".
Mette Line blev i 2012 uddannet Materialist og Helserådgiver, og har efter sine 10 år i Matas masser af erfaring og viden inden for skønhedsverdenen. Hun elsker at holde sig opdateret på nye trends og produkter - både inden for helse, hudpleje og makeup, så hun altid kan give kunderne den bedste rådgivning. Ifølge Mett...