Mere indhold
Hudproblemer
Andre læste
Bliv klogere på sensitiv hud

Din sundhed

Bliv klogere på sensitiv hud

Sensitiv hud er en hud, der kræver meget fokus og opmærksomhed. Sensitiv hud er en hud, der kan være ekstra disponeret for en række hudproblemer, grundet dens hudtype. Det afgørende for sensitiv hud er at afdække hvorfor huden er sensitiv og især hvilke interne og eksterne faktorer, som forårsager yderligere sensitivitet. Først når man ved dette kan man sætte ind med forebyggende pleje af sensitiv hud.

Læs også
Sådan finder du din hudtype

Din sundhed

Sådan finder du din hudtype

Vidste du, at vi skal forholde os til to begreber, når vi skal beskrive vores hud? Hudtype og hudtilstand er to forskellige ting, men de er præcis lige vigtige at kende, når vi skal vælge de produkter, som kan hjælpe os mest. I dag guider vi dig til at kortlægge din egen hud og derigennem få de bedste resultater med dine hudplejeprodukter.

Læs også
Din sundhed

Find den hudtilstand, der passer dig

Kender du din hudtilstand og eventuelle udfordringer, kan du bedst finde den målrettede pleje, der er særligt tilpasset din huds behov. Hvis du er i tvivl om din hud, kan du her blive klogere på forskellige hudttilstande og hudindikationer, så du kan finde den målrettede pleje, der passer bedst til din hud.

Måske du har undret dig over, hvilken hudtilstand du har? Så er du kommet til det rette sted. I denne artikel dykker vi ned i de forskellige hudtilstande, der findes, så du kan blive klogere på, hvordan du plejer din hud bedst.

Hvad betyder hudtilstand?

Man kan godt blive lidt forvirret over, hvad forskellen på hudtype og hudtilstand er. Men hudtilstand er en tilstand, din hud kan have i perioder af dit liv, og som kan være påvirket af fx vejrskifte, mad, makeup eller andre faktorer, som kan ændre på, hvordan din hud har det.

Din hudtype er du derimod født med, og den kan du ikke lave om på - men du kan bruge produkter, som giver den de bedste betingelser. Læs meget mere om din hudtype, og hvordan du passer på den, på linket her.

I det følgende gennemgår vi de hudtilstande, din hud kan have:

Uren hud

Ved uren hud sker en overproduktion af talg i huden. Huden skinner og er blank, og den virker fedtet, især på næsen og over panden. Huden er tykkere, og porerne har udvidet sig og bliver tydeligere. Håret og hovedbunden føles også fedtet og klistret. Det er svært at lægge makeup, så den lægger sig pænt på huden. Huden skaller måske og medfører skæleksem i ansigtet. Huden er rød og sensitiv og bliver let irriteret. Derudover opstår små bumser, talgknopper og hudorme. Det kan være bumserne er mere eller mindre udbredt og tydelige og måske også hævede og røde.  Hvis du kan nikke genkendende til mange af disse ting, kan det være at du uren hud.

Læs meget mere om uren hud lige her.

Produkter til en uren hud:

400 ml
AvèneCleanance Cleansing Gel
234,95 kr.
(2)
Australian BodycareSampak Ansigtspleje
399,95 kr.
(34)
10 ml
DucrayKeracnyl Spot Care Drying Gel
101,95 kr.
(2)

Eksem & tør hud

Man kan både have sæsonbetonet tør hud, akut tør hud som følge af uegnede renseprodukter, generisk tør hud, tør hud som følge af atopisk eksem og andre grunde til tør hud. Huden føles varm, sviende, stram og kløende. Tør hud opstår ofte i ansigtet, på arme og ben og især hænderne. Den yderste del af huden bliver tør, idet den mister en del af vandindholdet. Dette gør at hudcellerne lettere slipper hinanden, og det kan forårsage en lettere afskalning af huden. Hvis du kan nikke genkendende til mange af disse symptomer, kan det være at du lider af eksem eller tør hud.

Læs meget mere om tør hud på linket her.

Produkter til en tør hud:

30 ml
ACOHydrating Vitamin B Booster Serum
209,95 kr.
(14)
FÅ EN GAVEKØB 1
50 ml
VichyMinéral 89 72T Fugtboostende Creme uden Parfume
206,95 kr.
(8)
473 ml
CeraVeMoisturising Lotion
135,95 kr.
(219)
400 ml
La Roche-PosayLipikar Balm AP+M
279,95 kr.
(55)
Hvad er forskellen på hudtype og hudtilstand?

Din sundhed

Hvad er forskellen på hudtype og hudtilstand?

Har du undret dig over, hvad forskellen på hudtype og hudtilstand egentlig er? Så er du langt fra alene. Det kan nemlig være lidt svært at hitte ud af, hvad forskellen er, og hvad det betyder for din hudpleje. Men i denne artikel har vi din ryg, og skærer forskellen helt ud i pap, så ingen længere er i tvivl. Læs med!

Læs også

Skadet hud

Ved skadet hud er hudens barriere negativt påvirket. Huden har måske revner, rifter, udslæt, tørre pletter og kløe. Rødme og stramhed i huden kan være tegn på, at huden er beskadiget.


Huden er mere eller mindre påvirket, og den virker måske ekstra reaktiv ved påvirkning af selv de mindste eksterne faktorer. Den er skadet i overfladen og føles derfor mere sårbar og sensitiv. Hvis du kan nikke genkendende til en eller flere af disse symptomer, kan din hud være skadet, og den har brug for hurtig og effektiv pleje, for ikke at blive skadet yderligere.

Læs meget mere om skadet hud her.

Produkter til en skadet hud:

40 ml
La Roche-PosayCicaplast Balm B5+
105,95 kr.
(60)
40 ml
AvèneCicalfate+ Cream
110,95 kr.
(15)
40 ml
BiodermaCicabio Cream
119,95 kr.
(5)
50 ml
A-DERMARepairing CICA-Cream
113,95 kr.
(3)

Rødme

Din hud er ekstra sensitiv, og du oplever at den reagerer voldsomt, eventuelt ved at blusse op, når den udsættes for påvirkninger som vand og bestemte ingredienser i hudpleje og kosmetik. Den kan også reagere med rødme til følge, hvis du gnubber huden ren med et ru håndklæde, eller andet stof, eller hvis du udsætter den for store temperatursvingninger, fra den kolde blæst udenfor til de varme radiatorer inden døre.


Derudover kan du opleve reaktioner, rødme og eventuelt opblusning ved indtagelse af stærk krydret mad eller alkohol. Hvis du kan nikke genkendende til mange af disse ting, kan det være at din hud lider af rødme.

Læs mere om rødme i huden lige her.

Produkter til en hud med rødme:

195 ml
La Roche-PosayRosaliac 3-i-1 Rensegelé
170,95 kr.
(16)
40 ml
BiodermaSensibio AR Anti-Redness Care
209,95 kr.
(12)
40 ml
A-DERMABiology Anti-Redness Care
184,95 kr.
(1)
Sådan finder du din hudtype

Din sundhed

Sådan finder du din hudtype

Vidste du, at vi skal forholde os til to begreber, når vi skal beskrive vores hud? Hudtype og hudtilstand er to forskellige ting, men de er præcis lige vigtige at kende, når vi skal vælge de produkter, som kan hjælpe os mest. I dag guider vi dig til at kortlægge din egen hud og derigennem få de bedste resultater med dine hudplejeprodukter.

Læs også

Dehydreret hud

Dehydreret og udtørret hud føles stram og tør. Huden har mistet sin glød, den virker grå, trist og træt, og det føles som om, at huden er tynd og hænger mere, end den plejer. De fine linjer og rynker er mere fremtrædende. Huden føles ekstra tør efter badet, og det kan være svært at påføre make-up, da det lægger sig som små folder i de fine og fremtrædende linjer.  Hvis du kan nikke genkendende til en eller flere af disse symptomer, kan det være at din hud er dehydreret.

Læs mere om dehydreret hud lige her.

Produkter til en dehydreret hud:

236 ml
CeraVeHydrating Cleanser
88,95 kr.
(86)
473 ml
CetaphilGentle Skin Cleanser
149,95 kr.
(6)
40 ml
BiodermaHydrabio Serum
269,95 kr.
(4)
50 ml
DermaknowlogyFace 11 Moisturising Cream
214,95 kr.
(36)

Anti-age

Hvis du naturligt er oppe i årene, vil din hud have gavn af anti-age pleje, der er fokuseret på at pleje din hud ved at tilføre fugt og stimulerer hudens cellefornyelse, som giver huden glød og spændstighed. Ønsker du at mindske alderstegn som fine linjer, rynker, dybe furer og pigmentforandringer kan anti-age hudpleje med aktive ingredienser hjælpe dig.

Du kan læse meget mere om anti-age lige her.

Produkter til anti-age:

FÅ EN GAVEKØB 1
30 ml
VichyLiftactiv Specialist B3 Serum
468,95 kr.
(34)
15 ml
La Roche-PosayHyalu B5 Eyes
275,95 kr.
(7)
FÅ EN GAVEKØB 1
50 ml
VichyLiftactiv Collagen Specialist Natcreme
463,95 kr.
(6)
Ved du hvordan du plejer din hudtype bedst?

Vi guider

Ved du hvordan du plejer din hudtype bedst?

Der er stor forskel på vores hud og på hvad der virker bedst for den enkelte hudtype. Får man brugt de forkerte produkter til sin hud, kan det i bedste fald være ineffektivt – og i værste fald forvirre huden fuldstændig. Læs med for at lære de vigtigste do’s and dont’s til netop din hud.

Læs også

Sensitiv hud

Din hud er lys, tynd, ofte tør og har nemt ved at blusse op. Den reagerer på eksterne faktorer som vind og vejr, kulde og varme, særlige kosmetiske produkter og især skrappe renseprodukter og peeling behandlinger. Din hud kan ofte føles stram, tør og rød, og det kan også snurre og klø i huden.

Huden opfører sig enormt reaktivt ved udsættelse af helt specifikke tilstande og faktorer såsom stress, specifikke fødevarer, forurening og medicinske behandlinger. Hvis du kan nikke genkendende til flere af disse symptomer, kan det være at du har sensitiv hud.

Læs mere om sensitiv hud lige her.

Produkter til en sensitiv hud:

300 ml
AvèneThermal Spring Water
139,95 kr.
(11)
FAST LAV PRIS
BiodermaSensibio H2O Make-up Removing Micellar Water
Fra 89,95 kr.
(76)
30 ml
A-DERMABIOLOGY Serum
269,95 kr.
(8)
40 ml
La Roche-PosayToleriane Sensitive
178,95 kr.
(30)

Solsensitiv hud

Alle, uanset hudtype, bør bruge tilstrækkelig solbeskyttelse og tillægge sig konsekvente og effektive solvaner for at beskytte huden imod de skader, intensiv soleksponering kan forårsage.

Solbeskyttelse er vigtig for at undgå de skader og konsekvenser, solens stråler kan forårsage, både på kort sigt og på den lange bane. Solbeskyttelse er nødvendigt dagligt i sommerhalvåret, men alle hudtyper kan drage fordel af solbeskyttelse året rundt – især hvis din hud er sensitiv eller i en tilstand, der kræver specifik og målrettet pleje.

Du kan læse meget mere om solsensitiv hud her.

Produkter til en solsensitiv hud:

150 ml
AvèneIntense Protect SPF 50+
259,95 kr.
(6)
SPAR 3,-
250 ml
La Roche-PosayAnthelios Sollotion til Ansigt og Krop SPF 30
247,95 kr.250,95 kr.
(14)
200 ml
BiodermaPhotoderm Lait Ultra SPF 50+
299,95 kr.

Relaterede produkter:

236 ml
CeraVeSA Smoothing Cleanser
110,95 kr.
(115)
KUN ONLINE
8 g
ACOSun Stick SPF 50+
124,95 kr.
(3)
9 ml
Australian BodycareSpot Stick
79,95 kr.
(554)
KUN ONLINE
Australian BodycareSampak Kropspleje
349,95 kr.
(3)
10 ml
CeraVeEye Repair Cream
92,95 kr.
(73)
200 ml
NeutrogenaClear & Defend Facial Wash
79,95 kr.
(15)
200 ml
ACOSpotless Daily Face Wash
94,95 kr.
(11)

Relaterede artikler

Ved du hvordan du plejer din hudtype bedst?

Vi guider

Ved du hvordan du plejer din hudtype bedst?

Af Cecilia Demant

Der er stor forskel på vores hud og på hvad der virker bedst for den enkelte hudtype. Får man brugt de forkerte produkter til sin hud, kan det i bedste fald være ineffektivt – og i værste fald forvirre huden fuldstændig. Læs med for at lære de vigtigste do’s and dont’s til netop din hud.

Læs Mere
Den optimale hudplejerutine til følsom hud

Vi guider

Den optimale hudplejerutine til følsom hud

Af Cecilia Demant

Følsom hud kræver helt særlig pleje. I dag gennemgår vi trin for trin, hvordan en optimal hudplejerutine kunne se ud, hvis du har tendens til sensitiv hud, samt deler ud af vores bedste tips til at tage dig af følsom og reaktiv hud generelt.

Læs Mere
Parfumefri: Minimer Risikoen For Allergi

Vi guider

Parfumefri: Minimer Risikoen For Allergi

Af Cecilia Demant

Selvom parfume på mange måder er et sandt pust af skønhed i hverdagen, kan det også give os problemer. Rigtig mange døjer nemlig med parfumeallergi. Hvad gør du, hvis du er allergisk over for parfume men stadig gerne vil bruge dejlige skønhedsprodukter? Og hvad kan du gøre for at minimere din risiko for at udvikle parfumeallergi i første omgang? Læs med her for alle svarene.

Læs Mere
Bliv klogere på eksem og tør hud

Din sundhed

Bliv klogere på eksem og tør hud

Af Matas

Tør hud kan være en tendens din hud altid har haft eller det kan opstå som reaktion på flere forskellige faktorer. Overordnet skyldes tør hud en ændring i hudbarrieren. Det er afgørende at forstå disse ændringer, for at kunne målrette din pleje efter den. At forstå hvorfor tør hud opstår, og hvilke konsekvenser det kan have for din hud, hvis den ikke bliver behandlet, er afgørende for at kunne vælge den rigtige pleje.

Læs Mere