• Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Gaver byttes t.o.m 31. jan. 2020
  • Byt i butik
  • Mere end 1000 brands
Grib stilen

How to: 80'er funky og farverig makeup

Vi guider dig sammen med makeupartist Sine Ginsborg til 80’ernes funky og farverige makeuplook.

Der er sket meget, siden vi åbnede den første Matas for 70 år siden. I anledningen af vores jubilæum bad vi makeupartist Sine Ginsborg lave 6 forskellige looks, der kan tage os med en tur gennem makeupminderne fra de årtier, Matas har eksisteret. Alle looks har hentet inspiration i et bestemt årti, men er lavet i en nutidig 2019 version, så de er lige til at tage og kopiere. Her får du en guide til at lave 80’ernes funky og farverige makeuplook, som er skabt med produkter fra Nyx Professional Makeup. Se også makeupartist Sine Ginsborg vise, hvordan du gør det selv.

Makeupartist Sine Ginsborg om looket:

”I 80’erne var man ikke bange for at bruge stærke farver. Pink, gul, lille og blå blev brugt flittigt på øjne, læber, kinder og vipper og gerne flere farver samtidig. Så selvfølgelig skal der farve på. Men man skal også være forsigtig, for man risikerer hurtigt at over-do it. Så for at gøre 80’er looket lidt mere nutidigt, har jeg valgt at holde farverne i nogenlunde samme toner (men altså med 80’er briller på, selvfølgelig…).”

Her er produkterne, Sine har brugt til 80'er looket:

Styr på basen og blush i C-form

Sine har brugt den fuldt dækkende Can't Stop Won't Stop foundation, der har en mat og vandfast finish.


Det er faktisk øjenskyggepalettens røde og pink farver, der er brugt som blush her og formet som et karakteristisk 80'er C opad kinden og tindingen. Dog behøver du ikke gå all 80'er med fartstribe-blush, hvis du bare sørger for at bruge en bred pensel til at markere kinderne med.

Falske øjenvipper – den ultimative guide

Vi guider

Falske øjenvipper – den ultimative guide

Vi kan alle sammen have brug for at give øjnene lidt ekstra, og falske øjenvipper er den perfekte måde at sætte fokus på øjnene. Vi guider dig til kunstige vipper til hverdag og fest.

Læs også

Farvet mascara og blå eyeliner

Det vilde øjenlook er holdt i ensartede toner, selvom der er masser af farve på. På den måde bliver det lidt mere nutidigt. 'Ultimate Shadow Palette' hedder øjenskyggepaletten, der giver uanede 80'er muligheder.

​​​​​​​

Du kan lave looket selv ved at have fokus på en farvet eyeliner og mascara. Sine har valgt en blå, som giver et anderledes - men stadig cool - look.

Pink læber

Glem alt om, at man ikke må have både gang i øjne og læber på samme tid.

​​​​​​​

Sine har lavet vilde pink læber til looket her med både lip liner og en pink læbestift. Dog har hun sørget for, at farven tonemæssigt passer til de andre farver i det funky firserlook her.


Relaterede artikler

Er du også fan af gul? Gul makeup er en mega-trend

Spot Trenden

Er du også fan af gul? Gul makeup er en mega-trend

Af Isabel Marschall Thostrup

Gul er overalt; gule velourpuder, vamsede plaider, sennepsfarvede lune sweatre og nu også i makeuppen. Den varme solfarve har vundet alles hjerter i år. Og gul er faktisk ret let at bruge i makeup – hvem skulle have troet det?

Læs Mere
Ultimativ guide: 5 steps til velplejede bryn

Vi guider

Ultimativ guide: 5 steps til velplejede bryn

Af Trine Kristensen

Perfekt formede og farvede øjenbryn er en af de få ting, der på en naturlig måde, kan løfte hele dit ansigt, åbne dine øjne og give din udstråling et positivt skub.

Læs Mere
  • Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Gaver byttes t.o.m 31. jan. 2020
  • Byt i butik
  • Mere end 1000 brands