• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byttes t.o.m. 31. januar 2021
Vi guider

Min hudplejerutine, når jeg bruger mundbind

Pung, telefon, nøgler… og mundbind! Det er min rutine, når jeg skal ud ad døren hver morgen. Faktum er nemlig, at mundbindet er blevet en uundgåelig del af hverdagen for os alle, og vi kan vel lige så godt vænne os til det.

Men vi behøver til gengæld ikke at vænne os til irriteret og uren hud som følge af mundbindet. Der findes nemlig kur for dette – og heldigvis for det!  

En ny rutine i hverdagen

Mundbindet er blevet min tro følgesvend – og sikkert også din – og med det blå ”stofstykke” følger en række gener. Jeg tror hurtigt, vi kan blive enige om, at det ikke er det rareste at bære mundbind i den kollektive trafik. Især ikke, hvis man – ligesom mig – bruger 2 timer om dagen i et temmelig varmt S-tog.


Min hud er heller ikke glad for det famøse mundbind, og det er tydeligt at se. Små urenheder pibler frem i min T-zone, og min hud virker irriteret, og derfor er jeg begyndt at fokusere (endnu) mere på min daglige hudplejerutine. Mundbindet skal nemlig være en del af vores hverdag i hvem ved hvor lang tid, og derfor kan vi lige så godt slutte fred med kirurg-looket nu.


I artiklen her har jeg samlet mine bedste råd til, hvordan man bedst muligt plejer sin hud før og efter brug af mundbind. Jeg håber, at du vil læse med! 

Mærk efter, hvad din hud har behov for

Det er individuelt, hvordan et mundbind påvirker huden. Sart hud kan blive mere irriteret, fedtet hud kan have tendens til at få flere urenheder, mens andre ikke oplever de store gener udover ubehag. Lucky you, hvis du tilhører sidstnævnte!

Det handler i høj grad om at mærke efter, hvad huden har behov for, og derudover handler det om at få huden i balance med den rette hudplejerutine. Jeg har tendens til at få sarte, tørre kinder og en uren T-zone, og mundbindet har bestemt ikke hjulpet på disse tendenser, så min hudplejerutine afspejler netop mine behov. Og din hudplejerutine skal naturligvis afspejle dine.  

Mundbind-sikker makeup

Matas LIVE

Mundbind-sikker makeup

Kan man lægge en makeup, der stadig ser pæn ud selvom man tager et mundbind af og på? Det har Rimmel sat sig for at sikre! I dagens Matas LIVE deler vi derfor de bedste tips, tricks og produkter til en makeup, der holder selvom vi er i en periode, hvor mundbind desværre bliver en nødvendighed i flere og flere sammenhænge. Vi krydser alle fingre for, at det snart er overstået, men indtil da, håber vi at kunne dele nogle brugbare tips.

Læs også

En god renserutine morgen og aften

Det er vigtigt at få renset sin hud grundigt. Det fugtige miljø, som et mundbind skaber omkring næse og mund, er nemlig et dejligt sted for bakterier at samle sig. Derfor er det vigtigt, at man husker at rense sin hud hver morgen og aften og måske endda også i løbet af dagen, hvis man oplever store gener.

Jeg kan selv være doven engang i mellem og bare lige kaste lidt vand i ansigtet og vupti – så er huden renset. Men hvis man gerne vil komme urenheder og irriteret hud til livs, er det altså bedst, hvis man har en mere grundig renserutine. Her får du et indblik i min!


Mine go-to renseprodukter

For at gøre det enkelt og nemt for mig selv bruger jeg den samme ansigtssæbe og tonic morgen og aften. Kiehl’s Ultra Facial Cleanser er en mild rens, som ikke udtørrer min hud, men fjerner overskydende makeup og snavs i ansigtet. Den indeholder fugtgivende olier, som plejer huden.

Bagefter bruger jeg Origins Dr. Weil Mega-Mushroom Lotion, som er en mild tonic. Den er god til at berolige min sarte hud og er med til at reducere irritation og rødme. Origins Dr. Weil-serien var en af mine favoritter for nogle år siden, da min hud var meget sart og rød, og den skuffer mig stadig ikke.

Efter rens kommer pleje!

I min morgenrutine bruger jeg et serum og en let dagcreme. Jeg vil helst ikke tilføje for mange lag på huden, da det nemlig kan skabe en lidt fedtet og fugtig fornemmelse bag mundbindet. Brug hellere færre produkter, der indeholder nogle af de plejende ingredienser, som netop din hud har behov for.


Jeg bruger The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%, da jeg har tendens til at få urenheder i T-zonen. Den er god til at skabe balance i huden, hvis man netop har tendens til at få urenheder og ujævnheder.

Bagefter bruger jeg Origins GinZing Gel, som er en let olie-fri dagcreme, der giver min hud masser af energi og glød. Den dufter fantastisk og vækker min hud om morgenen, når jeg egentlig godt kunne bruge en time mere under dynen…

Opfrisk huden på farten

Når jeg er kommet ind på Matas kontoret efter – hvad der føles som – hundrede år i et S-tog, synes jeg, det er rart at opfriske min hud med en ansigtsmist.

Her bruger jeg Clarins Beautifying Mist. Den har en lækker, frugtagtig duft, og den giver min hud et boost af energi. Hvis jeg har en makeup-fri dag, synes jeg også, det er rart at få renset næse og mund med en ansigtsvådserviet. Her bruger jeg Ecooking Wet Wipes. De er super lette at have med i tasken og føles opfriskende på huden. Jeg kan godt få en klæbrig fornemmelse på huden efter at have brugt mundbind, så der er ansigtsvådservietter min lifesaver!

(11)
Clarins Ns Beautifying Mist 100 ml
Medlemspris 127,96
Ikke medlem 159,95
DU OPTJENER 13 Point
(26)
Ecooking Wet Wipes 30 stk.
34,95
DU OPTJENER 4 Point

Min aften hudplejerutine

Når jeg er kommet hjem fra arbejde, og jeg har fået renset min hud om aftenen, bruger jeg igen serummet The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%.


Herefter bruger jeg Beauté Pacifique Superfruit Night Creme, som giver masser af fugt til huden. Den er med til at forstærke min huds naturlige barriere og bekæmper tidlige tegn på linjer samt urenheder.

(26)
Beauté Pacifique Superfruit Night Creme 50 ml
399,95
DU OPTJENER 40 Point
(59)
The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% 30 ml
59,95
DU OPTJENER 6 Point

Når huden trænger til lidt ekstra forkælelse..

Hvis jeg vil forkæle min hud lidt ekstra, er jeg vild med at bruge ansigtsmasker. Min veninde introducerede mig for nylig for Ecookings Lermaske. Den er effektiv, minimerer porer og renser i dybden. Den er super god til min T-zone, som kan blive mere fedtet og få urenheder.

Mine kinder er dog ret sarte, så der er jeg gladere for at bruge Kiehl´s Avocado Nourishing Hydration Mask. Masken ligner og føles som avokado, og den er dejlig blød og nærende på huden. Den er god til mine sarte, røde kinder.

(75)
Ecooking Lermaske 100 ml
199,95
DU OPTJENER 20 Point

Alt i alt er min hudplejerutine med til at gøre, at jeg ikke er så generet af det kære mundbind. Jeg har hvert fald lært, at man bliver nødt til at tage kærlig hånd om huden i disse tider, så det forsøger jeg at gøre hver eneste dag! Jeg håber, at du kan finde lidt inspiration i min plejerutine. Måske har du allerede fundet den perfekte rutine?  

Andre Ecooking favoritter

(2)
Kiehl’s Ultra Facial Cream SPF 30 50 ml
209,95
DU OPTJENER 21 Point
(31)
Plaisir Stay Fresh Facial Mist 100 ml
79,95
DU OPTJENER 8 Point
(1)
Ecooking Håndlotion 75 ml
129,95
DU OPTJENER 13 Point
(32)
Ole Henriksen Truth Banana Bright Vitamin C Serum 30 ml
599,95
DU OPTJENER 60 Point

Relaterede artikler

Sådan mestrer du hygiejnen, når du bruger mundbind

Vi guider

Sådan mestrer du hygiejnen, når du bruger mundbind

Af Michelle Weis

Det danske gadebillede er præget af mundbind i alle mulige farver, og i den kollektive trafik skal man anstrenge sig for at aflæse, om ham, der sidder overfor, har haft en god eller dårlig morgen. Ikke desto mindre er den nye virkelighed kommet for at blive – hvert fald for en stund, og derfor er det en god idé, at man holder sig opdateret på, hvordan man kan sikre optimal hygiejne, når man begiver sig uden for hjemmets trygge rammer.

Læs Mere
Mundbind-sikker makeup

Matas LIVE

Mundbind-sikker makeup

Af Matas

Kan man lægge en makeup, der stadig ser pæn ud selvom man tager et mundbind af og på? Det har Rimmel sat sig for at sikre! I dagens Matas LIVE deler vi derfor de bedste tips, tricks og produkter til en makeup, der holder selvom vi er i en periode, hvor mundbind desværre bliver en nødvendighed i flere og flere sammenhænge. Vi krydser alle fingre for, at det snart er overstået, men indtil da, håber vi at kunne dele nogle brugbare tips.

Læs Mere
Niacinamid – multitaskeren, der fikser alt

Vi guider

Niacinamid – multitaskeren, der fikser alt

Af Cathrine Park

Urenheder, ujævn hudtone og manglende glød? Fortvivl ej, for der findes en hudplejeingrediens, der kan løse alle dine bekymringer. Niacinamid er svaret, så det skal du kende!

Læs Mere
En face mist efter dit behov - se de 6 udvalgte

Vi guider

En face mist efter dit behov - se de 6 udvalgte

Af Amalie Schiller

En face mist er et sandt multiprodukt. Det er den ultimative makker til kontorpladsen, når du er på farten, og når dit ansigt trænger til et fugtboost i løbet af dagen. En face mist kan fås med forskellige plejende ingredienser og vitaminer med forskellige formål til den enkelte hudtype. Vi har samlet 6 forskellige face mists, der har hver deres unikke effekt på huden her.

Læs Mere
  • Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byttes t.o.m. 31. januar 2021