• Afsendelse 1-2 hverdage
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Byt i 260 butikker
  • 30 dages fuld returret
  • Mere end 1000 brands
Menu
Favoritter
Vi guider

Vegansk Hudplejerutine til Fedtet Hud

Har du en fedtet hud og foretrækker du, at din hudpleje er fri for animalske ingredienser, men synes, det er lidt besværligt at navigere i, hvilke produkter der opfylder de kriterier? Så læs med her, hvor vi giver dig bud på en fuld – vegansk - hudplejerutine særligt til din hudtype.

Flere og flere tager en helt - eller delvis - vegansk livsstil til sig. Ofte er det kosten som er fokuspunkt, men ønsker du at udvide til skønhedsprodukter er dette artiklen for dig. Nedenfor finder du en fuldendt, vegansk hudplejerutine særligt til en fedtet hud. Vi kommer med flere bud på produkter i hver kategori, så der er noget for enhver smag og ethvert budget!

Hvad er en fedtet hud?

Der eksisterer 5 forskellige hudtyper, hvoraf en er ”den fedtede hud”. Grunden til at huden bliver fedtet er, at den producerer for meget talg, som er et stof der er med til at holde huden sund og velfugtet. I for store mængder får det dog huden til at fremstå skinnende og føles fedtet. Talg bliver dannet i hudens talgkirtler og overproduktionen kan skyldes mange ting: hormoner, gener og den hudpleje du bruger, spiller bl.a. ind her. En fedtet hud kan også have tendens til forstørrede porer og en øget tendens til bumser, fordi talgen kan danne tilstopninger i huden. Derfor vil fedtet og uren hud ofte – men ikke altid – følges ad.


Selvom det kan være fristende, skal man endelig ikke forsøge at tørre den fedtede hud ud. Den behandles bedst ved at bruge milde – eventuelt matterende – produkter og blive renset to gange dagligt.Den optimale hudplejerutine til en fedtet hud

Herunder ser du vores bud på den optimale hudplejerutine til en fedtet hud. Produkterne skal bruges i den rækkefølge de er nævnt i. Husk at du selvfølgelig ikke behøver alle trin vi foreslår: de vigtigste er rens, serum og creme hvis man blot ønsker at holde det simpelt!

Ansigtsrens

Enhver god hudplejerutine starter med en ansigtsrens, og huden har behov for at blive renset jævnligt for at have de bedste betingelser for at forblive sund. Ligesom vi børster tænder for at holde en god mundhygiejne, har vi altså også brug for at rense huden fri for snavs, makeup og forurening så vi vedligeholder en intakt hudbarriere. Vi anbefaler, at du renser din hud morgen og aften for de bedste resultater. Rens er især et vigtigt trin hvis man døjer med fedtet hud.


Du kan vælge den type ansigtsrens du foretrækker, men vi ser ofte, at folk med din hudtype foretrækker lette ansigtsrens såsom skum eller geler. Der er dog intet i vejen for, at du bruger en rensemælk eller endda en olie! Det kan faktisk i mange tilfælde hjælpe med at balancere hudens olieproduktion ikke at rense den for skrapt.

Veganske Skønhedsprodukter - Alt Du Skal Vide

Vi guider

Veganske Skønhedsprodukter - Alt Du Skal Vide

Det kan være en jungle at navigere i, om det skønhedsprodukt du står med i hånden er vegansk eller ej. For hvad er reglerne på området? Hvilke ingredienser skal du undgå? Og hvordan afgør man, om et produkt er vegansk? Alt det - og mere til - får du svaret på i denne artikel.

Læs også

Skintonic

Skintonic er trin nr. 2 i en hudplejerutine og kan have mange funktioner. Til en fedtet hud anbefaler vi en skintonic der opfrisker huden og eventuelt virker matterende eller let eksfolierende, for at komme tilstopninger i huden til livs.

Øjencreme

En øjencreme er et produkt som er særligt formuleret til de sarte øjenomgivelser. Den bidrager med fugt og afhængigt af hvilken en du vælger, kan de fås med egenskaber der modvirker mørke rande og hævelser.

Serum

Et serum er en koncentreret form for pleje som vælges, alt afhængigt af hvilke udfordringer din hud døjer med. Til en fedtet hud anbefaler vi at du vælger én som leverer en målrettet pleje af eventuelle tilstopninger i huden, samtidig med at den balancerer og fugter huden for på sigt at mindske olieproduktionen.


Døjer du med særlige hududfordringer såsom pigmentforandringer eller rynker, kan du også vælge serum efter det. Vi anbefaler, uanset hvilke hududfordringer du vælger at fokusere på, at du går efter et serum med en let konsistens. Et serum bruges efter rens og eventuel skintonic, men før din creme.

Creme

En god creme er sidste trin i din hudplejerutine. Den har til formål at gennemfugte huden og sørge for, at fugten bliver i huden til næste gang du påfører creme. Til en fedtet hud er det vigtigt at vælge den rigtige creme, og erfaring fortæller os, at en fedtet hud har bedst af en let creme med et lavt indhold af olie.  Måske du vil synes særlig godt om gel-cremer, der er helt lette på huden men stadig leverer fugt. Huden har nemlig brug for fugt selvom den er fedtet, fordi det kan hjælpe med at sende et signal om, at den ikke behøver at producere så meget selv. Smart!

Du kan vælge en dagcreme med SPF og en natcreme, eller blot én creme til morgen og aften.


Vi håber, at du med disse produktforslag har fået et overblik over nogle af de produkter på markedet som passer perfekt til din hudtype og som samtidig er veganske. Hvis du ender med at prøve nogle af dem, hører vi meget gerne fra dig i en anmeldelse på Matas.dk – der har du mulighed for at fortælle andre om de produkter du prøver, og på den måde være med til at hjælpe andre til at finde produkter der også virker for dem.

Relaterede artikler

Vegansk Hudplejerutine til Kombineret Hud

Vi guider

Vegansk Hudplejerutine til Kombineret Hud

Af Cecilia Elisabeth Demant

Har du en kombineret hud og foretrækker du, at din hudpleje er fri for animalske ingredienser, men synes, det er lidt besværligt at navigere i, hvilke produkter der opfylder de kriterier? Så læs med her, hvor vi giver dig bud på en fuld – vegansk - hudplejerutine særligt til din hudtype.

Læs Mere
Vegansk Hudplejerutine til Følsom Hud

Vi guider

Vegansk Hudplejerutine til Følsom Hud

Af Cecilia Elisabeth Demant

Har du en følsom hud og foretrækker du, at din hudpleje er fri for animalske ingredienser, men synes, det er lidt besværligt at navigere i, hvilke produkter der opfylder de kriterier? Så læs med her, hvor vi giver dig bud på en fuld – vegansk - hudplejerutine særligt til din hudtype.

Læs Mere
Video - Vegansk Hverdagsmakeup

Vi guider

Video - Vegansk Hverdagsmakeup

Af Cecilia Demant

Er du til veganske skønhedsprodukter, men ved du ikke helt hvor du skal starte? Så se med i denne video, hvor vi viser en fin og nem hverdagsmakeup - bestående af 100% veganske produkter!

Læs Mere
Vegansk Hudplejerutine til Normal Hud

Vi guider

Vegansk Hudplejerutine til Normal Hud

Af Cecilia Elisabeth Demant

Har du en normal hud og foretrækker du at din hudpleje er fri for animalske ingredienser, men synes, det er lidt besværligt at navigere i, hvilke produkter der opfylder de kriterier? Så læs med her, hvor vi giver dig bud på en fuld – vegansk - hudplejerutine særligt til din hudtype.

Læs Mere