• Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Byt i forretning
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret
  • Afsendelse 1-2 hverdage
Vi guider

Vegansk Hudplejerutine til Fedtet Hud

Har du en fedtet hud og foretrækker du, at din hudpleje er fri for animalske ingredienser, men synes, det er lidt besværligt at navigere i, hvilke produkter der opfylder de kriterier? Så læs med her, hvor vi giver dig bud på en fuld – vegansk - hudplejerutine særligt til din hudtype.

Flere og flere tager en helt - eller delvis - vegansk livsstil til sig. Ofte er det kosten som er fokuspunkt, men ønsker du at udvide til skønhedsprodukter er dette artiklen for dig. Nedenfor finder du en fuldendt, vegansk hudplejerutine særligt til en fedtet hud. Vi kommer med flere bud på produkter i hver kategori, så der er noget for enhver smag og ethvert budget!

Hvad er en fedtet hud?

Der eksisterer 5 forskellige hudtyper, hvoraf en er ”den fedtede hud”. Grunden til at huden bliver fedtet er, at den producerer for meget talg, som er et stof der er med til at holde huden sund og velfugtet. I for store mængder får det dog huden til at fremstå skinnende og føles fedtet. Talg bliver dannet i hudens talgkirtler og overproduktionen kan skyldes mange ting: hormoner, gener og den hudpleje du bruger, spiller bl.a. ind her. En fedtet hud kan også have tendens til forstørrede porer og en øget tendens til bumser, fordi talgen kan danne tilstopninger i huden. Derfor vil fedtet og uren hud ofte – men ikke altid – følges ad.


Selvom det kan være fristende, skal man endelig ikke forsøge at tørre den fedtede hud ud. Den behandles bedst ved at bruge milde – eventuelt matterende – produkter og blive renset to gange dagligt.Den optimale hudplejerutine til en fedtet hud

Herunder ser du vores bud på den optimale hudplejerutine til en fedtet hud. Produkterne skal bruges i den rækkefølge de er nævnt i. Husk at du selvfølgelig ikke behøver alle trin vi foreslår: de vigtigste er rens, serum og creme hvis man blot ønsker at holde det simpelt!

Ansigtsrens

Enhver god hudplejerutine starter med en ansigtsrens, og huden har behov for at blive renset jævnligt for at have de bedste betingelser for at forblive sund. Ligesom vi børster tænder for at holde en god mundhygiejne, har vi altså også brug for at rense huden fri for snavs, makeup og forurening så vi vedligeholder en intakt hudbarriere. Vi anbefaler, at du renser din hud morgen og aften for de bedste resultater. Rens er især et vigtigt trin hvis man døjer med fedtet hud.


Du kan vælge den type ansigtsrens du foretrækker, men vi ser ofte, at folk med din hudtype foretrækker lette ansigtsrens såsom skum eller geler. Der er dog intet i vejen for, at du bruger en rensemælk eller endda en olie! Det kan faktisk i mange tilfælde hjælpe med at balancere hudens olieproduktion ikke at rense den for skrapt.

Plaisir Refreshing Cleansing Gel 125 ml
64,95
DU OPTJENER 7 Point
Plaisir Clean Up Face Foam 150 ml
64,95
DU OPTJENER 7 Point
Evolve Daily Detox Facial Wash 100 ml
169,95
DU OPTJENER 17 Point
Balance Me Pure Skin Face Wash 125 ml
195,95
DU OPTJENER 20 Point

Skintonic

Skintonic er trin nr. 2 i en hudplejerutine og kan have mange funktioner. Til en fedtet hud anbefaler vi en skintonic der opfrisker huden og eventuelt virker matterende eller let eksfolierende, for at komme tilstopninger i huden til livs.

Matas Striber Skin Tonic 150 ml
44,95
Førpris 59,95
DU OPTJENER 5 Point
Balance Me Hyaluronic Plumping Mist 30 ml
149,95
DU OPTJENER 15 Point
Rudolph Care Acai Antioxidant Facial Mist 100 ml
299,95
DU OPTJENER 30 Point

Øjencreme

En øjencreme er et produkt som er særligt formuleret til de sarte øjenomgivelser. Den bidrager med fugt og afhængigt af hvilken en du vælger, kan de fås med egenskaber der modvirker mørke rande og hævelser.

e.l.f. Eye Refresh Clear
44,95
DU OPTJENER 5 Point
Rudolph Care Acai Eye Cream 15 ml
399,95
DU OPTJENER 40 Point
Evolve Hyaluronic Eye Complex 10 ml
169,95
DU OPTJENER 17 Point

Serum

Et serum er en koncentreret form for pleje som vælges, alt afhængigt af hvilke udfordringer din hud døjer med. Til en fedtet hud anbefaler vi at du vælger én som leverer en målrettet pleje af eventuelle tilstopninger i huden, samtidig med at den balancerer og fugter huden for på sigt at mindske olieproduktionen.


Døjer du med særlige hududfordringer såsom pigmentforandringer eller rynker, kan du også vælge serum efter det. Vi anbefaler, uanset hvilke hududfordringer du vælger at fokusere på, at du går efter et serum med en let konsistens. Et serum bruges efter rens og eventuel skintonic, men før din creme.

My Moments Sweet Treat AHA Serum 30 ml
199,95
DU OPTJENER 20 Point
Evolve Rainforest Rescue Blemish Serum 30 ml
239,95
DU OPTJENER 24 Point
Abonnér & spar 20%
Plaisir Fix It T-Zone Serum 50 ml
119,95
DU OPTJENER 12 Point
Balance Me Congested Skin Serum 15 ml
185,95
DU OPTJENER 19 Point

Creme

En god creme er sidste trin i din hudplejerutine. Den har til formål at gennemfugte huden og sørge for, at fugten bliver i huden til næste gang du påfører creme. Til en fedtet hud er det vigtigt at vælge den rigtige creme, og erfaring fortæller os, at en fedtet hud har bedst af en let creme med et lavt indhold af olie.  Måske du vil synes særlig godt om gel-cremer, der er helt lette på huden men stadig leverer fugt. Huden har nemlig brug for fugt selvom den er fedtet, fordi det kan hjælpe med at sende et signal om, at den ikke behøver at producere så meget selv. Smart!

Du kan vælge en dagcreme med SPF og en natcreme, eller blot én creme til morgen og aften.

Abonnér & spar 20%
Plaisir No Shine Oil Free Gel 50 ml
119,95
DU OPTJENER 12 Point
Nuxe AquaBella Matt. Emulsion 50 ml
224,95
DU OPTJENER 23 Point
Balance Me Balancing Face Moisturiser 50 ml
289,95
DU OPTJENER 29 Point
The Organic Pharmacy Antioxidant Face Gel 35 ml
595,00
DU OPTJENER 60 Point


Vi håber, at du med disse produktforslag har fået et overblik over nogle af de produkter på markedet som passer perfekt til din hudtype og som samtidig er veganske. Hvis du ender med at prøve nogle af dem, hører vi meget gerne fra dig i en anmeldelse på Matas.dk – der har du mulighed for at fortælle andre om de produkter du prøver, og på den måde være med til at hjælpe andre til at finde produkter der også virker for dem.

Relaterede artikler

Ny effektiv vegansk hår- og hudpleje fra Danmark

Nyhed

Ny effektiv vegansk hår- og hudpleje fra Danmark

HairBeliefs og SkinBeliefs er 100% veganske hår- og hudplejeprodukter og er udviklet med en vision om, at effektiv skønhedspleje skal være enkel og let. Multifunktionelle produkter giver dig muligheden for at se smukke resultater med enkle rutiner.

Læs Mere
Naturlige og rene dufte til dig

Vi guider

Naturlige og rene dufte til dig

Af Isabel Marschall Thostrup

Du går måske allerede efter de naturlige mærker, når du vælger hudpleje og makeup. Men vidste du, at også nogle parfumer er lavet specielt med naturligt indhold? Det er mærker som CLEAN, Zarkeoperfume samt de to lækre hudplejebrands, Rudolph Care og Tromborg, der også har dufte.

Læs Mere
Chia - Det lille frø alle taler om

Spot Trenden

Chia - Det lille frø alle taler om

Af Anne Mette Skovbo Rasmussen

Du har helt sikkert hørt om det supersunde lille vidunderfrø. Vi snakker selvfølgelig om de små chiafrø. Frøene er smagsneutrale, så de er meget lette at få ind i din daglige kost og få de mange gode egenskaber fra frøene ind i hverdagen.

Læs Mere
  • Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Byt i forretning
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret
  • Afsendelse 1-2 hverdage