Nyhed

Nye skønne og bæredygtige net

Med de nye net fra Matas forener du bæredygtighed, genbrug og socialt ansvar på fineste vis. Nettet er limited edition og kan købes i din lokale Matas-butik.

skønnere sammen om en skønnere klode. Det er det, vi gerne vil være med vores nye Matas-net, der forener bæredygtighed, genbrug og socialt ansvar på fineste vis. Det er lavet af kasserede arbejdsuniformer, og vi har fået det designet og syet af S.E.P Nord, som hjælper socialt udsatte tilbage på arbejdsmarkedet. Nettet er fremstillet i 5000 helt unikke eksemplarer og kan købes i din lokale Matas-butik.

En helt særlig historie

Historien om nettene starter i Nordjylland hos den sociale entreprenør SEP Nord. En meget speciel virksomhed. En virksomhed, hvor rummelighed er i højsædet. En virksomhed, hvor de ansatte har det til fælles, at de er blevet kørt ud på et sidespor på det normale arbejdsmarked.

Her arbejder mennesker med svære problemer – og rigtig mange har en diagnose som fx stress og i andre tilfælde autisme eller depression.

Støtte i hverdagen

De fleste, der arbejder her, skal have hjælp til at blive sluset ind på arbejdsmarkedet igen. Og de får masser af støtte i hverdagen. På systuen, hvor idéen om Matas-nettet er blevet født, har chefskrædderen også en terapeutisk uddannelse. De ansatte kan derfor få hjælp og støtte til deres helt særlige behov  – noget, der ikke altid er plads til andre steder.

Målet er, at de ansatte langsomt får hjælp til at blive sluset ud i praktik på det normale arbejdsmarked. Og mange kommer videre og får dermed også hjælp til at få en hverdag, hvor man bedre kan klare sig selv.

Fremstillet af kasserede arbejdsuniformer

Udover at være designet og syet af socialt udsatte personer, så er nettet desuden fremstillet af kasserede arbejdsuniformer fra VRAA dampvaskeri, der er et landsdækkende bæredygtigt vaskeri.

Limited edition

På den måde forener nettet bæredygtighed, genbrug og socialt ansvar på fineste vis. Det er med andre ord et helt igennem unikt og bæredygtigt net, der kan spare kloden for en masse plastikposer og gøre verden lidt skønnere for dem, der har mest brug for det.

Nettet er fremstillet i 5000 eksemplarer og er derfor limited edition. Vil du være med til at være skønnere sammen om en skønnere klode, kan du købe nettet i din lokale Matas-butik for bare 39,95 kr. i en begrænset periode.

Relaterede artikler

Svanemærket – for din og miljøets skyld

Bag om brandet

Svanemærket – for din og miljøets skyld

Svanemærket er et godt miljøcertifikat at kigge efter, hvis du ønsker produkter, der tager stort hensyn til miljøet. Matas har siden mærkets etablering været frontløber på svanemærkede produkter. Vi gør dig meget klogere på mærkningen her.

Læs Mere
Bløde nyheder fra Matas i 100% økologisk vat

Nyhed

Bløde nyheder fra Matas i 100% økologisk vat

Af Benedikte Lundberg

Vi udvikler og optimerer hele tiden vores egenvarer med din sundhed og miljøet for øje. Vi har derfor valgt at bruge 100% økologisk bomuld i alle Matas’ vatrondeller og vatpinde, ligesom vi har udfaset plastikken i vatpindene og udskiftet det med træ og papir.

Læs Mere
Nye krukker i Matas sikrer 30% mindre plastikbrug

Nyhed

Nye krukker i Matas sikrer 30% mindre plastikbrug

Matas udvikler hele tiden nye bæredygtige tiltag indenfor indhold og produktion af egenvarerne i takt med ny viden indenfor sundhed og miljø. Nyeste initiativ er Stribernes nye krukker, der reducerer plastikforbruget med næsten en tredjedel.

Læs Mere
Derfor skal du vælge produkter med Den Blå Krans

Bag om brandet

Derfor skal du vælge produkter med Den Blå Krans

Hver femte dansker er ramt af hudallergi overfor parfume og konserveringsmidler, og tallet er desværre stigende. Du kan selv gøre en hel del for at undgå unødig dette i dine skønhedsprodukter. Astma-Allergi Danmarks Blå Krans er et godt og trygt sted at starte.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.