• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage
Menu
Vi guider

Closed Loop: Nyt miljøvenligt initiativ i Matas

Kalder alle Stribe-elskere: We need you! Her i Matas har vi nemlig igangsat et nyt projekt, der har til formål at minimere brugen af ny plastik og optimere brugen af den tomme, brugte Stribe-emballage. Projektet kalder vi for “Closed Loop”.

Matas Micellar Water, Matas Skintonic og HelseStriberne har alle én ting til fælles: De er nemlig hovedpersonerne i vores Closed Loop projekt. Er du trofast bruger af disse Stribe-produkter, så er der god grund til at læse med her og blive klogere på, hvordan du kan hjælpe os med at minimere vores plastikbrug.  

Matas’ Retursystem 

Måske har du allerede lagt mærke til vores Retursystem, der står ved kassen i vores butikker, hvor du har kunne aflevere dine brugte emballager til genanvendelse i Matas.  


Faktisk blev der i 2019/2020 indsamlet hele 19 tons plastemballage fra vores kunder – det er da rimelig sejt!  


Matas’ Retursystem er bare ét af de initiativer, vi har taget for at være med til at minimere plastikforbruget, og nu er tiden kommet til at søsætte endnu et spændende projekt, der skal sikre endnu bedre genanvendelse af de brugte emballager, som vi får indleveret i butikkerne.   

Hvad betyder Closed Loop?  

Projektet har vi døbt “Closed Loop”, og det har følgende formål: At undersøge, hvordan vi i Matas kan nedbringe vores brug af ny plastik, samt hvordan vi kan optimere brugen af den emballage fra Matas Striberne, som vi har indsamlet i vores retursystem.


Closed Loop siges at være det ypperste inden for genanvendelse af plastik, hvor en cirkulær genanvendelse sikrer en reduktion i anvendelse af nyt materiale:

  1. Indsamling af brugte emballage
  2. Producere nye produkter med det genanvendt materiale fra de indsamlede emballager  
  3. Forbrugerne køber de nye produkter med genanvendt materiale  


I Matas er vi allerede et langt stykke af vejen, når vi indsamler plastik via retursystemet, men næste skridt er at sikre, at dette plastik bliver genanvendt til nye emballager - til gavn for klimaet.  

10 beautyvaner, der emmer af bæredygtighed

Vi guider

10 beautyvaner, der emmer af bæredygtighed

Dine vaner gør en forskel i det store klimaregnskab, og det gælder bestemt også dine beautyvaner. Faktisk er det ofte små vaner og ændringer, der gør en forskel på den lange bane, og i dagens indlæg får du et par skønne, bæredygtige råd med på vejen, der både gavner dig og miljøet.

Læs også

Hvordan fungerer det?  

Gennem Matas Retursystem indsamler vi plastik fra tre nøje udvalgte emballager: Matas Micellar Water, Matas Skintonic og alle vores HelseStriber.  


Grunden til, at det netop er disse emballager, er, at de er relativt rene, hvilket giver os muligheden for at anvende dem i det cirkulære genanvendelsessystem, som er med til at reducere mængden af plastikaffald, nedsætte brugen af ny plastik og spare vigtige ressourcer i produktionsprocessen på én og samme tid.


Når disse brugte emballager bruges til at producere nye Striber, vil den nye emballage dog ikke bestå af 100% genanvendt plastik – men en stor procentdel af emballagen vil.  


En anden vigtig pointe er, at plastikkvaliteten ikke nedjusteres i vores Closed Loop, fordi den type plastik, som vi indsamler i retursystemet, gør, at det kan genbruges i den samme kvalitet.  

Hvad kan jeg gøre?  

Det er faktisk ret simpelt: Når du har opbrugt det sidste Micellar Water eller Skintonic fra Striberne, eller du har taget den sidste tablet i din HelseStribe, skal du bare tage den tomme emballage under armen og aflevere den i din lokale Matas butik.


Ved kassen står retursystemet, som er delt op i to kasser:

  1. Til de tomme emballager på Matas Micellar Water, Matas Skintonic og HelseStriberne
  2. Til alle andre plastikemballager – dvs. intet glas eller emballager med faremærkning som eksempelvis spraydåser


Det betyder altså, at du fortsat kan aflevere din brugte plastikemballage i vores retursystem i butikkerne, dog har vi nu lavet denne opdeling, der sikrer, at vi kan gennemføre dette Closed Loop.


Vi håber, at du har lyst til at hjælpe os med at hjælpe kloden.     

Relaterede artikler

Nye krukker i Matas sikrer 30% mindre plastikbrug

Nyhed

Nye krukker i Matas sikrer 30% mindre plastikbrug

Matas udvikler hele tiden nye bæredygtige tiltag indenfor indhold og produktion af egenvarerne i takt med ny viden indenfor sundhed og miljø. Nyeste initiativ er Stribernes nye krukker, der reducerer plastikforbruget med næsten en tredjedel.

Læs Mere
Svanemærket – for din og miljøets skyld

Bag om brandet

Svanemærket – for din og miljøets skyld

Svanemærket er et godt miljøcertifikat at kigge efter, hvis du ønsker produkter, der tager stort hensyn til miljøet. Matas har siden mærkets etablering været frontløber på svanemærkede produkter. Vi gør dig meget klogere på mærkningen her.

Læs Mere
Mød de nye HelseStriber

Nyhed

Mød de nye HelseStriber

Nu er det endelig blevet Matas HelseStribernes tur til at komme over i det nye, nordiske stribe-design. I den forbindelse har vi i Matas udviklet nye spændende produkter og ellers bevaret den høje kvalitet, som kosttilskuddene er kendt for. Vi har snakket med udvikleren bag HelseStriberne, der gør dig meget klogere på relanceringen.

Læs Mere
Godt tilpas med Matas Striberne

Bag om brandet

Godt tilpas med Matas Striberne

Af Benedikte Lundberg

Stort set alle danskere har en Matas Stribe stående på badeværelseshylden eller liggende i skuffen. Matas Striberne er blevet et dansk ikon med associationer til velvære og hverdagsliv; en sand familieklassiker på tværs af generationer.

Læs Mere