• Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 279 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret
Vi guider

Afterparty - 7 beauty tips til dagen derpå

Har du festet hele aftenen og natten med, kan du ikke undgå, at det sætter sine spor på din hud og krop. Heldigvis er der nogle gode vaner og brugbare råd, du kan følge for nemt at føle dig frisk og veloplagt dagen derpå.

Det kan være svært at skjule, at man har været på dansegulvet det mest af aftenen, fordi ens hud ofte afslører det. Bliv klogere på, hvordan du kan friske din hud op efter festlighederne ved at læse vores guide med 7 unikke tips og tricks.

1

Rens festen af!


Den eneste ting, du sikkert har lyst til, når du kommer hjem efter en festlig aften (og nat!), er at smide skoene og hoppe direkte på hovedet i seng. Men uanset din promille og dit trætheds-niveau bør du alligevel stavre ud på badeværelset og fjerne alle rester fra festen, såsom makeup, sved, snavs og eventuel røg, som absolut ingen gavn gør for din hud, mens du sover.


Det er her, at hurtige og effektive rensemetoder er som sendt fra himlen, så investér gerne i en micellevand eller renseservietter, hvis du er typen, som ikke orker det helt store renseritual ud på de sene nattetimer. ​​​​​​​TIP! Påfør micellevand på en vatrondel, og tør festen af ansigtet. Gentag, indtil din vatrondel ikke længere viser tegn på makeuprester og snavs. Medmindre du er gået all in på festmakeuppen, skal du regne med at bruge cirka 2-3 vatrondeller.

2

Klæd huden på til natten


Efter din hud er blevet rengjort, er du næsten klar til at se dyner. Du skal bare lige drikke et stort glas vand og bruge 15 sekunder på at påføre et gavmildt lag natcreme eller plejende natmaske.


Din hud har nemlig ekstra meget brug for pleje og fugt, hvis du har indtaget rigelige mængder af alkohol, salte snacks og sukkersøde drikke, som alt sammen har en dehydrerende virkning på din hud og krop.


(12)
Plaisir Anti Wrinkle Night Cream 50 ml
139,95
DU OPTJENER 14 Point
(0)
Aurelia Overnight Recovery Mask 50 g
549,95
DU OPTJENER 55 Point
3

Få nu rigeligt at drikke


Når du har festet igennem, er det vigtigt, at du atter får din væskebalance i orden. En festdiæt med alkohol og for meget sukker og salt efterlader dig dehydreret og din hud mere mat og livløs, så i dagene derpå må du sørge for at få tanket ekstra op med vand, grøn te og urtete.


En god hydrering er altid udgangspunktet for en flottere og friskere hud.


Natur Drogeriet Marcussens Universalthe 300 gr
74,95
DU OPTJENER 8 Point
Makeup til julefrokosten

Grib stilen

Makeup til julefrokosten

Det er snart tid til endnu en sæson med julefrokoster, hvor du har mulighed for at gøre lidt ekstra ud af din makeup.

Læs også
4

Frisk huden op med fugt


Hvor din hud sikkert strålede til festen, er det højst sandsynligt et helt andet billede, der møder dig i spejlet næste dag. Din hud tørster nemlig efter fugt og kan være hævet, så ud over at få fugt indefra via vand i lange baner skal du også have fugt udefra med en god fugtighedscreme.


Er du noget blegnæbet dagen derpå, kan du oplagt bruge en fugtighedscreme med en lille smule selvbruner, så du både får fugtgivende ingredienser og en sund glød tilbage i kinderne.

5

Rust dig med antioxidanter


Har festen været af den tilrøgede slags, har du muligvis fået dig nogle super hyggelige snakke, men du er desværre også blevet udsat for en god portion frie radikaler fra tobaksrøgen. Frie radikaler skaber oxidering i kroppen, og når kroppen så at sige ‘ruster’, bliver ældningsprocesserne speedet op, og du kan hurtigere sige hej til rynker, pigmentpletter og gusten hud.


Vil du ikke stå model til det, er det bare om at ruste dig med frie radikalers fjende nummer et: antioxidanter! Dem finder du i adskillige hudplejeprodukter, men de er også rigtig gode at få via kosten. Frugt og grønt i farverige nuancer er de bedste kilder til antioxidanter, så en smoothie og en frisk salat er klart at anbefale frem for cola og junkfood dagen derpå.TIP! Har du en dunst af tobak hængende i dine lange lokker, og har du overskuddet, når du kommer hjem, så hop en tur under bruseren, og vask håret. Det giver dig en meget bedre søvn bagefter.

6

Indhent din Zzzøvn


I den her festlige tid kommer du måske i søvnunderskud. Det kan din krop sagtens klare, så længe der ikke går for mange dage i streg, uden at du får en god og lang nok søvn. Sørg desuden for at få slappet krop og sind godt af, hvis du har været ude at slå til søren, for så kan du fysisk og mentalt bedre finde tilbage til en sund og naturlig rytme.


Hudens træthedstegn, poserne under øjnene og den mere rødmende hud kan du heldigvis sagtens minimere dagen derpå med lidt hjælp fra en fugtgivende øjencreme og en kølende og beroligende ansigtsmaske. Makeup kan også gøre underværker, hvis du igen har planer og gerne vil snyde dig friskere at se på.


(9)
Matas Striber Frisk Op Maske 1 stk.
29,95
DU OPTJENER 3 Point
(5)
Plaisir 3 in 1 eye cream 15 ml
159,95
DU OPTJENER 16 Point
(26)
Nilens Jord Liquid Concealer 437 Coco
154,95
DU OPTJENER 16 Point


TIP! Vil du sikre dig en bedre søvn eller hjælpe eftermiddagsluren godt på vej, kan en sovemaske og ørepropper give dig mørke og ro.

7

Lær at ‘multi-maske’


Hvis lidt for mange julefrokoster og fester har efterladt din hud med flere urenheder, end du plejer at have, og med en mere træt og trist hudtone, kan du passende bruge en eftermiddag på langs på sofaen med at multi-maske.


Giv huden en hjælpende hånd efter behov med flere ansigtsmasker på én gang: Læg for eksempel en rensende lermaske i T-zonen og en maske, der booster gløden i resten af ansigtet. Er du en smule tømmermandsramt, kan du jo lige så godt udnytte tiden med at gøre noget godt for dig selv og din hud.


(4)
Nilens Jord Cleansing Mask 30 ml
144,95
DU OPTJENER 15 Point


Vidste du, at ...
alkohol og spiritus kan skabe hormonel ubalance og aktivere kirtlerne til at producere mere talg og forårsage tilstoppede porer?

Relaterede produkter

(20)
Nygaard Sovemasker sort
49,95
DU OPTJENER 5 Point
(81)
Origins Drink Up Intensive Overnight Mask 75 ml
179,95
DU OPTJENER 18 Point
(52)
Nilens Jord Tinted Day Cream 431 Dawn
154,95
DU OPTJENER 16 Point
(0)
Transformulas Eight Hour Sleep Mask
99,95
DU OPTJENER 10 Point
(20)
Ole Henriksen Pore-Balance Facial Sauna Scrub 89 ml
259,95
DU OPTJENER 26 Point

Relaterede artikler

5 ultimative party essentials

Vi guider

5 ultimative party essentials

Af Nanna Skousbøll

Mangler du nye idéer til, hvordan du kan pynte og gøre lidt ekstra ud af dig selv? Fortvivl ej, vi har nemlig spottet fem ting på matas.dk, som sikrer dig det perfekte look til årets fester.

Læs Mere
Makeup til julefrokosten

Grib stilen

Makeup til julefrokosten

Af Trine Brøndsted

Det er snart tid til endnu en sæson med julefrokoster, hvor du har mulighed for at gøre lidt ekstra ud af din makeup.

Læs Mere
Find de GlamGlow produkter, der passer til dig

Vi guider

Find de GlamGlow produkter, der passer til dig

Når du skal finde de GlamGlow produkter, der passer til dig, skal du tage udgangspunkt i din hudtype. Har du f.eks. uren hud, tør hud, sensitiv hud, eller vil du mindske fine linjer? Din hudplejerutine og de produkter, du vil bruge, skal baseres på din hudtype og tilstand – huden i ansigtet kan nemlig ændre sig løbende pga. f.eks. omskiftende vejr, fordi du er stresset eller har hormonelle forandringer.

Læs Mere
10 tips fra materialisten

Vi guider

10 tips fra materialisten

Af Nanna Skousbøll

Når de kolde måneder sætter sine spor på kroppen, ved Stine Larsen fra Matas Spinderiet i Valby, hvordan du plejer og får huden i topform igen. Find hendes ti beautyfavoritter her.

Læs Mere
  • Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 279 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret