Vi guider
Holistisk hudpleje: Plej din hud indefra og udenpå
En sund hud er ikke kun et spørgsmål og cremer og sera. Vi kigger på, hvordan du kan styrke og pleje din hud indefra og udenpå, så din hud bliver så stærk og sund som muligt.

Holistisk hudpleje, hvad vil det egentlig sige? Når vi taler om holistisk hudpleje, handler det om, hvordan du kan passe på dig selv og din hud på den bedst tænkelige måde. Man kan måske bedst beskrive holistisk hudpleje som et aktivt valg, man tager som person. Den tilgang, man har til sig selv, de produkter, man vælger, og ikke mindst den føde, man indtager

Skønhed starter indefra

Man siger, at hele 80 procent af hudens sundhed kommer indefra og dermed kun 20 procent via de skønhedsprodukter, vi bruger. Det betyder, at der er store forandringer og forbedringer at hente, hvis vi via fedtsyrer, mineraler, vitaminer og antioxidanter plejer huden – indefra.

Væske

Drik masser af vand. Som altid, fristes vi næsten til at sige, er vand en af de vigtigste anbefalinger, når det handler om kroppens velvære generelt, men især også i forhold til at holde huden hydreret. Drik vand, også når du ikke er tørstig. Føler du først tørst, er kroppen faktisk allerede dehydreret, så sørg for at holde væskebeholdningen intakt. Optimalt skal du drikke to liter vand om dagen. Hold dig fra sukkerholdige drikke, og tæl heller ikke din kaffe med – de to liter skal gerne være reel vand. Bliver du træt at drikke vand, kan du med fordel tilsætte lidt agurk, citron eller mynte.

Kost

Det siger næsten sig selv, at kosten er en vigtig spiller, når det gælder sundhed og hudpleje indefra. Det gamle ordsprog, du bliver, hvad du spiser, er virkelig rammende. Sukker og alkohol ses for eksempel hurtigt i huden, ligesom komælk og gluten for nogle skaber store udfordringer i huden. Eksem, bumser, tørhed, appelsinhud og rynker er bare nogle af de udfordringer, som man kan opleve i huden, hvis den ikke trives, og hvis man ikke får den sunde kost, som en smuk hud har brug for.

Shots – flydende kosttilskud

Spot Trenden

Shots – flydende kosttilskud

Shots lavet på frugt, urter og grøntsager er ikke en ny trend. De sidste par år har du sikkert set ingefærshots og hvedeshots på din lokale juicebar. Men nu er olieshots og kollagenshots som kosttilskud kommet på banen. Vi kigger på trenden.

Læs også

Spis varieret

Travlhed og en pakket hverdag kan gøre det svært at leve sundt og næringsrigt, det ved vi alle, men ikke desto mindre er det vigtigt at få 600 gram grøntsager og frugt om dagen, da huden optager vigtige vitaminer og antioxidanter herfra. Fisk er en vigtig kilde til sunde fedtsyrer, som kroppen og ikke mindst huden har brug for. Fiskeolie er blandt andet med til at dæmpe irritation i huden. I det hele taget skal vi ikke være så fedtforskrækket, hvis vi blot spiser de sunde fedtsyrer, såsom omega-3.

Det, vi sjældent taler om

Fordøjelsen er et følsomt og ikke mindst privat emne, men når vi taler om flot hud, er en god fordøjelse supervigtigt. 80 procent af vores immunforsvar sidder i tarmene, og hvis der sker ophobninger her, så fordøjelsen ikke fungerer optimalt, kommer det også til udtryk i huden. Dårlig kost, stress og medicin kan påvirke tarmfloraen negativt. En sund fordøjelse betyder afføring 1-3 gange dagligt. Så undgår du også oppustethed, forstoppelse, diarre og ubehag i maven – alle faktorer, som påvirker kroppes udrensningsproces negativt.

5 tips til sunde tarme

Vi guider

5 tips til sunde tarme

Vores tarmsystem og de cirka 50 billioner bakterier, der bor i tarmene, og det er vigtigt at give dem de bedste betingelser for at fungere så godt som muligt. Vi har samlet de bedste tips til at holde dine tarme i topform.

Læs også

Kosttilskud

Ud over sund, varieret og nærrigsrig kost kan gode kosttilskud hjælpe huden godt på vej til at være den bedste udgave af sig selv.

Smørelse er godt

Afhjælp irritation i huden ved at tage fiskeolie – bonus er, at der er mange andre fordele ved indtag af omega-3 for kroppen.


At smøre kroppen indefra virker godt på det ydre.

Mælkesyrebakterier til tarmene

Giv din mave et dagligt indtag af mælkesyrebakterier.


Du kan også tage det som en kur over tre måneder.

Skru ned for aldringen

Når huden ældes, sker der et skift i kollagen-niveauet.


Hjælp kroppen med at opretholde det niveau, og tilfør C-vitamin, som bidrager til normal dannelse af kollagen. På den måde mindsker du rynker og fine linjer i huden

Plej huden udefra

Din hud har brug for at blive beskyttet udefra, så den ikke udtørrer. Det er her, dine favorithudplejeprodukter kommer ind. Uanset hvilken type hud du har, om den er tør, fedtet eller sensitiv, så er nøgleordet fugt. En god creme holder din hud smidig og hjælper huden med at holde på fugten, så den ikke tørrer ud i løbet af dagen.

Gang i blodgennemstrømningen

Du kan styrke din hud ved at stimulere blodgennemstrømningen og cellevævet gennem massage med for eksempel ansigtsrulle eller Gua sha. Begge dele stammer fra Kina og har flere tusind år på bagen og giver din hud glød og fornyet energi uden at skade din hud.


Ifølge kinesisk tradition er det ikke ligegyldigt, hvilken type sten du vælger, da stenene har energier, som hjælper mod forskellige hudproblemer og hudtyper. 


Gør-det-selv guide til Gua Sha massage

Vi guider

Gør-det-selv guide til Gua Sha massage

Gua Sha massage er i dag en af de mest populære, naturlige ansigtsbehandlinger i Asien og er efterhånden blevet en rigtig rockstar i skønhedsbranchen over hele verden. Vi guider til den populære, virkningsfulde sten - i samarbejde med Maria Zabrodina, der er certificeret Gua Sha behandler og ekspert i facelifting.

Læs også

En sensorisk oplevelse

Den sensoriske oplevelse er vigtig, specielt for hudplejemærker, som arbejder holistisk med duft og tekstur af produkterne, så alle dine sanser bliver stimuleret.


Det betyder, at der er tænkt over duften af produkterne, som skal stimulere din hjerne, så du enten bliver afslappet eller opfrisket, afhængigt af hvad produktet skal kunne. I de holistiske hudplejeprodukter indgår ofte æteriske olier, som både skal stimulere din næse og din hud.

Tromborg Face Oil Detox 30 ml
479,95 kr.
SPAR 40,-
Ecooking Dagcreme 50 ml
299,95 kr.339,95 kr.Spar 40,-
SPAR 34,-
Weleda Lavendel Body Oil 100 Ml
135,95 kr.169,95 kr.Spar 34,-

Relaterede produkter

Relaterede artikler

Mere glød til huden? Prøv krystal face rollers

Vi guider

Mere glød til huden? Prøv krystal face rollers

Af Isabel Marschall Thostrup

Vil du også gerne kunne give dig selv en lækker ansigtsmassage? Med face rollers i krystal kan du let og sikkert øge blodcirkulationen i ansigtet og sikre dig en lækker og sund glød.

Læs Mere
15 hudplejebrands med økologiske ingredienser

Vi guider

15 hudplejebrands med økologiske ingredienser

Af Amalie Schiller

Hudplejeprodukter med fokus på bæredygtighed og økologiske ingredienser er i høj kurs i disse dage. Men det kan måske være lidt svært at hitte ud af, hvor du kan finde den bedste naturlige hudpleje? Bare rolig - vi har samlet 15 skønne brands til dig her, som enten indeholder økologiske og naturlige ingredienser eller er veganske eller bæredygtige, så du kan lade dig inspirere til dit næste køb. Lad os se på dem her!

Læs Mere
Sov godt: 7 måder du kan gøre din søvn skønnere

Spot Trenden

Sov godt: 7 måder du kan gøre din søvn skønnere

Af Isabel Marschall Thostrup

Lytter man til de internationale trendforskere, drømmer vi om mere ro, nærvær og tid. Vi dyrker yoga og mindfullness, mediterer og drikker urtete. Og så vil vi altså gerne sove mere og bedre. Her er 7 måder, du kan gøre skønhedssøvnen bedre.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.