• Afsendelse 1-2 hverdage
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Byt i 260 butikker
  • 30 dages fuld returret
  • Mere end 1000 brands
Menu
Forsinkelser på levering grundet Tour de France i KBH
Mulige forsinkelser på levering som følge af Tour de France (Københavnsområdet)
Vi guider

Din guide til solcreme

Det kan være svært at finde rundt i junglen af solcremer. Men her er din guide til solcreme, så du både ved, hvordan du vælger den rigtige solcreme og bruger den korrekt. For husk at ud over skygge og solhat, er solcreme en effektiv solbeskyttelsesform, så du kan undgå solskoldninger.

Kræftens Bekæmpelse giver her gode råd til valg og brug af solcreme – så du bliver klædt på til en solsikker sommer. 

Hvilken faktor skal du vælge, og hvor meget solcreme skal du bruge?

Når du vælger en solcreme, skal du tage stilling, hvilken solfaktor, du skal bruge. Her skal du kigge efter ’SPF’ på solcremen, som er en forkortelse af ”Sun Protection Factor”. SPF siger noget om, hvor stor en del af solens uv-stråling, solcremen blokerer for. Kræftens Bekæmpelse anbefaler, at du bruger mindst faktor 15 i den danske sommer og mindst faktor 30, når du rejser sydpå. Du skal derudover gå efter en solcreme, der både beskytter mod UVA- og UVB-stråler.


For at opnå mest mulig beskyttelse skal du bruge rigeligt med solcreme – nok mere end du tror. En god huskeregel er: Én håndfuld til én krop. Smør solcremen på cirka 20 minutter, før du går ud i solen. Et godt tip er derudover, at du smører dig ind to gange med lidt tid imellem - inden du går ud i solen. Så får du dækket de steder, du måske glemte første gang. Du skal altid huske at genindsmøre dig, når du har badet, svedt meget eller har tørret dig med et håndklæde.


Du kan se vores video med tre solråd her:


Hvilken solcreme skal du vælge til børn?

Når du skal købe solcreme til dine børn, er Kræftens Bekæmpelses anbefaling, at du vælger en solcreme, der er parfumefri, skånsom for miljøet og allergimærket. Her kan du med fordel gå efter en solcreme med Svanemærket og Astma-Allergimærkets blå krans på tuben. Så er solcremen ekstra skånsom og parfumefri, og den kan bruges af hele familien.


I denne video fortæller vi mere om solcreme – herunder solcreme til børn:


Kan du bruge solcremen fra sidste år?

Inden du bruger solcremen fra sidste år, er det en god idé at tjekke, om den lugter mærkeligt, har skiftet farve – eller om konsistensen har ændret sig, så den fx skiller. På de fleste skønhedsprodukter finder du et lille symbol, som er en krukke med et løftet låg. Inde i krukken står et tal efterfulgt af et M – f.eks. 12 M eller 24 M. Det viser, hvor mange måneder produktet kan holde sig efter åbning. Derfor kan det være en god ide at notere, hvornår man har åbnet solcremen på selve tuben eller flasken. Hvis du er i tvivl, om din solcreme stadig er god, anbefaler Kræftens Bekæmpelse, at du køber en ny.


Og husk altid at du opnår den bedste solbeskyttelse ved at kombinere solrådene: Skygge, solhat og solcreme. Og faktisk kan ni ud af ti tilfælde af hud- og modermærkekræft forebygges, hvis blot vi tænker os om i solen.


Se vores video om uv-stråling og solskoldninger her:


Relaterede artikler

Uv-app guider dig til solbeskyttelse

Vi guider

Uv-app guider dig til solbeskyttelse

Ved uv-indeks på 3 og derover er solbeskyttelse nødvendig. Med appen ’UV-INDEKS’ ved du altid, om du bør beskytte dig. Appen virker både i Danmark og i udlandet, så du altid har uv-indekset lige ved hånden.

Læs mere
Solcremens historie: Den kom, solede, og sejrede

Vi guider

Solcremens historie: Den kom, solede, og sejrede

Af Maria Præst

Inden solcremen blev opfundet, havde det blege look været in i flere hundrede år, så folk holdt sig automatisk ude af solen. Det var først, da Coco Chanel i 1920’erne opfordrede alle til at lade solen kysse deres krop, at det solbrune look blev det nye ideal – og behovet for solcreme opstod.

Læs mere
Fem måder at få fuldkorn i madpakken

Vi guider

Fem måder at få fuldkorn i madpakken

Af Gitte Hansen, chefkonsulent i Kræftens Bekæmpelse

Forskning fra Kræftens Bekæmpelse viser, at fuldkorn vigtige for vores sundhed. De officielle kostråd er, at vi bør spise 75 g fuldkorn om dagen som voksne og lidt mindre som børn. Madpakken er et godt sted at få fuldkorn – og der er flere måder at gøre det på. Det kan du læse om her.

Læs mere
RockPaperDresses guider til solcreme og selvbruner

Vi guider

RockPaperDresses guider til solcreme og selvbruner

Af Cathrine Widunok Wichmand

Matas' ambassadør, Cathrine Widunok Wichmand, gør dig klogere på certificeringer som Svanemærket og Den Blå Krans og gør op med nogle af de mange solmyter, vi bliver mødt med i dagligdagen. Hun hjælper dig på vej til både solcremer og selvbruner.

Læs mere