• Afsendelse 1-3 hverdage
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 260 butikker
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Returret frem til d. 31/1-2023
Menu
Nyhed

Det gode, grønne valg: Veganske HelseStriber

Det lader til, at den veganske bølge er kommet for at blive, og sundheds- og skønhedsverdenen har i den grad også omfavnet tendensen. Vi har lyttet til jer kunder og udviklet 2 kosttilskud, der begge er helt uden animalske ingredienser. Du kan blive klogere på dem lige her.

Flere og flere begynder at leve helt eller delvist vegansk i deres hverdag, hvor det ikke kun handler om skære animalsk relaterede produkter fra i sin kost men også i sit tøjvalg, i sin hudpleje – og ja, i sine daglige kosttilskud.
For første gang i Matas historie har vi udviklet to produkter indenfor HelseStriberne, der begge er veganske og derfor helt uden animalske ingredienser.

Matas Multivitamin Vegansk

Matas Multivitamin Vegansk sikrer dig et tilskud af vitaminer og mineraler i dagligdagen. Tabletterne indeholder 12 vitaminer og 10 mineraler, der er udviklet med særlig omtanke for dig, som er vegetar eller veganer. Produktet indeholder et højt indhold af B12 og D-vitamin udvundet fra alger. Anbefalet daglig dosis er 2 tabletter.


Matas D-vitamin Vegansk

Matas D-vitamin uden animalske ingredienser til dig, som ønsker en vegansk variant. Tabletterne indeholder 10 µg D-vitamin pr. tablet, som er udvundet fra alger. Anbefalet daglig dosis er 1-2 tabletter.

Grønt hjerte og grønt indhold

Begge produkter er certificeret med Dansk Vegetarisk Forenings ’Det Grønne Hjerte’. Mærkningsordningen gør det lettere for forbrugeren at finde de vegetariske og veganske produkter på hylderne, der er helt uden animalske ingredienser. Det giver tryghed, når du nemt kan gennemskue indholdet, og gør ligeledes den bevidste forbruger opmærksom på et grønt alternativ.


Flere HelseStriber uden animalske ingredienser

Der er dog ikke kun ovenstående kosttilskud i Helsestribe-sortimentet, der er uden animalske ingredienser. Indenfor helsekost forholder det sig dog sådan, at man ikke må deklarere et produkt som vegansk før lignende produkter på markedet reelt indeholder animalske ingredienser. Er du interesseret i at vide, hvilke HelseStriber, der er uden animalske ingredienser, kan du altid får hjælp af en Helserådgiver i vores butikker eller online.


Fødevarestyrelsens anbefalinger
Hvis du er vegetar, og du spiser æg, mælkeprodukter og en varieret kost, får du som regel nok næringsstoffer, og du har generelt ikke behov for at tage kosttilskud. Hvis du derimod er veganer, eller hvis du som vegetar kun spiser lidt æg og mælkeprodukter, anbefaler Fødevarestyrelsen, at du supplerer med nødvendige kosttilskud for at få tilstrækkelig med næringsstoffer. Fødevarestyrelsen anbefalinger til veganere lyder på:

  • 10 µg D-vitmain pr. dag om vinteren (fra oktober til april)

  • 2 µg vitamin B12 pr. dag

  • Du kan også vælge at tage et tilskud af jod, selen, jern, calcium, vitamin A, riboflavin (også kaldet vitamin B2) og zink, hvis du er i tvivl, om du får dækket dit behov for disse vitaminer og mineraler. Det kan også være relevant at tage disse tilskud, hvis du som vegetar kun spiser lidt æg og mælkeprodukter.


Kilde: De officielle danske kostråd, Fødevarestyrelsen.


Relaterede artikler

Vi tester Mild-serien fra Matas Striberne

Bag om brandet

Vi tester Mild-serien fra Matas Striberne

Af May Silja Holm

Det kan være svært at vurdere, hvilken hudtype man har og hvilke hudpleje produkter man skal gå efter. May, som blogger under navnet Sydhavnsmor, har skrevet om Matas nye Mild serie, hvor to læsere har testet produkterne.

Læs Mere
Godt tilpas med Matas Striberne

Bag om brandet

Godt tilpas med Matas Striberne

Af Benedikte Lundberg

Stort set alle danskere har en Matas Stribe stående på badeværelseshylden eller liggende i skuffen. Matas Striberne er blevet et dansk ikon med associationer til velvære og hverdagsliv; en sand familieklassiker på tværs af generationer.

Læs Mere
Kvinde, kend dine kosttilskud

Vi guider

Kvinde, kend dine kosttilskud

Af Nya Vecht

Hvis du er en kvinde i din bedste alder, ved du sikkert også, at der er nogle tilskud, som er gode for dig over 40 år.

Læs Mere
Hvor stammer gelatinen i dine kosttilskud fra?

Vi guider

Hvor stammer gelatinen i dine kosttilskud fra?

Af Cecilia Demant

Læs Mere