• Afsendelse 1-2 hverdage
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Byt i 260 butikker
  • 30 dages fuld returret
  • Mere end 1000 brands
Menu
Vi guider

Vivag: Kvinde kend din kop!

Vi har nok alle været der. Stået der på et offentligt toilet og opdaget, at vi ikke har flere tamponer eller bind i tasken. Men med menstruationskoppen fra Vivag ender du aldrig i den situation igen. Det er en lille beholder, der opsamler blodet, og som du kan rense og bruge igen og igen. Er det helt nyt for dig med dette alternativ? Så læs med her og bliv klogere på, hvordan du bruger din menstruationskop.

Du har måske allerede hørt om menstruationskoppen. Den er et smart alternativ til bind og tamponer, som både skåner din pengepung og miljøet. Men selvom det lyder supersmart, så er du måske usikker på, hvordan man helt præcis bruger sådan en kop? Hvis det er de tanker, du har haft, så er du kommet til det rette sted!

Vivag har udviklet en menstruationskop, som er lavet af 100% medicinsk silikone og er klinisk testet. Den holder i op til tre år inden den skal udskiftes. Las os dykke lidt mere ned i, hvad den her kop kan.

Menstruationskoppen

Vivags menstruationskop er udviklet for at gøre dine menstruationsperioder lettere, billigere og reducerer samtidig forbruget af engangsprodukter. Den fungerer som en lille beholder, der opsamler blodet.


Efter tømning og rengøring kan den bruges igen og igen i modsætning til bind eller tamponer, som kun kan bruges én gang. Den findes i to størrelser - har du kraftige blødninger, skal du vælge Size 2. Bløder du lidt eller normalt, så gå med Size 1.


Med menstruationskoppen følger også et praktisk etui, som kan bruges i forskellige sammenhænge. Du kan bruge det til opbevaring af koppen, når du ikke bruger den. Du kan bruge det til at transportere koppen i dagene op til menstruation, eller hvis du skal på ferie. Og så kan den faktisk også bruges til at desinficere koppen. Smart og praktisk - det dykker vi ned i i næste afsnit.

Husk: Det frarådes at bruge menstruationskop, hvis du har spiral.

Sådan bruger du din menstruationskop


Det kan lyde lidt uoverskueligt at skulle kaste sig ud i en ny vane. Men med lidt øvelse er det faktisk ikke særlig svært! Følg denne guide, så går du ikke galt i byen.

1. Desincifér din kop hver måned før brug. Det kan du nemt gøre ved at bruge det medfølgende etui. Fyld den med vand og kom koppen i etuiet. Herefter skal den i mikroovnen i 5 minutter på 750W. Din kop er nu ren og klar til brug.

2. Nu skal koppen sættes op. Start med at vaske dine hænder.

3. Slap helt af, når du skal sætte koppen op, så dine muskler ikke spænder. Gå ned i en squat eller sid på toilettet, alt efter hvilken stilling der er bedst for dig.

4. Fold din kop som et C eller en trekantet fold, så den nemmere kan komme op i skeden. Sæt den op i skeden og giv slip.
​​​​​​​
5. Tjek at koppen er foldet ud, og at der er dannet vakuum, ved at mærke om koppen slutter tæt i skeden. Hiv lidt i stilken på koppen for at tjekke, at den sidder fast.Tre gode råd til din menstruation


1. Det kan være rigtig rart at starte dagen med et varmt bad, når man har sin menstruation. Vandet kan lindre smerten, og du kan få frisket dig op til dagens strabadser. Det er dog vigtigt, at du sørger for ikke at bruge skrappe sæber i den intime zone. Brug Vivag Intimsæbe, som er tilpasset det intime område, og skånsomt renser uden at ændre på pH-balancen. Den fås i to forskellige versioner: én med og én uden tranebærekstrakt.

2. Hav en pakke Vivag Intimservietter med i tasken, når du har din menstruation. Så kan du altid friske op on the go.

3. Husk at passe godt på dig selv! Humøret kan svinge og smerterne kan gør rigtig ondt – så det er altså okay at melde pas på verden, når man har sin menstruation og istedet hygge en masse på sofaen med en god serie. You deserve it!


TIP: Du kan også bruge Vivags Intimservietter til at rense din kop i løbet af dagen. De har en pH-værdi, som matcher den, du har i dit underliv.

Stadig lidt forvirret? Så se denne step-by-step guide til, hvordan du bruger din menstruationskop:


Relaterede artikler

4 produkter til intim pleje

Vi guider

4 produkter til intim pleje

Vidste du, at pH-værdien i kvinders intimområde er lavere end på resten af kroppen? Du tænker måske, hvorfor det er relevant for dig at vide – men faktisk er det vigtigt, at du tager særlig hensyn til netop dét, når du vasker og rengør dig her. I denne artikel dykker vi ned i noget det, du skal vide i forbindelse med intimpleje, og fremhæver fire produkter til formålet fra Vivag.

Læs mere
Her er fordelene ved menstruationskoppen

Nyhed

Her er fordelene ved menstruationskoppen

Af Matas

Menstruationskoppen er kommet for at blive. Vi ser den overalt, og vi er vilde med den! Men det kan være skræmmende at kaste sig ud i, og måske har du stadig brug for en lille smule overbevisning?

Læs mere
Det skal du vide om din menstruation

Matas LIVE

Det skal du vide om din menstruation

Af Matas

Menstruation er hverdag for halvdelen af klodens befolkning, men alligevel er det omgærdet af tabuer og forvirring. I dag ser vi nærmere på menstruation - hvorfor man får det, hvordan man vælger de bedste produkter til ens behov, hvordan man kan pleje huden samt afliver nogle sejlivede myter på området. Er du usikker på din egen menstruation kan vi klart anbefale dig at se med - du kan nemlig stille vores ekspert spørgsmål undervejs i et accepterende og kærligt forum.

Læs mere
Spænding – når hovedet og kroppen brokker sig

Vi guider

Spænding – når hovedet og kroppen brokker sig

Vores krop er ikke skabt til den livsstil, mange af os fører i dag. Vi bevæger os for lidt og mange gange også for ensformigt. Heldigvis er der flere effektive knapper, vi kan skrue på for at lindre og forebygge de spændinger, der kan give stivhed eller ømhed i kroppen og ondt på øverste etage.

Læs mere