Din sundhed
Multivitaminer: Her er alt, du bør vide
Hvordan fungerer multivitaminer? Hvornår på dagen bør man tage dem? Og er det overhovedet nødvendigt? Spørgsmålene er mange, når det kommer til multivitamin. Så i denne artikel stiller vi skarpt på den lille tablet og svarer på alt det, I gerne vil vide.

I denne artikel dykker vi ned i fire unikke multivitaminer fra Drogens Vital, som er skræddersyet til forskellige behov og stadier i livet. Og så svarer vi på de mest stillede spørgsmål om multivitamin, så du forhåbentlig kan blive lidt klogere på dit daglige kosttilskud. 

Hvad er multivitamin?

Rigtig mange af os tager multivitamin, og det gør vi, fordi det er en nem og effektiv måde at få flere forskellige vitaminer og mineraler på samme tid. For som navnet antyder, så indeholder en multivitamin netop forskellige vitaminer og mineraler. Multivitaminer er ofte udviklet og doseret, så de er tilpasset forskellige aldersgrupper – det vil sige voksne over 50, børn, gravide osv.

Multivitaminer indeholder som regel disse tre elementer:

- Fedopløselige vitaminer (A-, D-, E- og K-vitamin)
- Vandopløselige vitaminer (De forskellige B-vitaminer og C-vitamin)
- Mineraler (Eksempelvis kalk, magnesium, zink og jern)

Multivitamin til voksne og 50+

Drogens Vital ha et bredt udvalg af multivitaminer til dig, uanset hvor du er i livet. Multivitamin med urter er en sammensætning af forskellige urter, vitaminer og mineraler, som er en god multivitamin til dig, der har brug for et supplement i hverdagen.

Er du over 50, har Drogens Vital udviklet en multivitamin skræddersyet til din alder. Den indeholder blandt andet vitamin C, magnesium og jern, som alle tre bidrager til at mindske træthed og udmattelse. Det indeholder også vitamin D og calcium, som begge er nødvendige for at vedligeholde normale knogler.


Så uanset hvilken alder og hvilket behov du har, findes der en multivitamin fra Drogns Vital skræddersyet til dig!

5 gode tips til mere velvære indefra

Din sundhed

5 gode tips til mere velvære indefra

Skønhed og velvære kan være mange ting alt afhængig af, hvor du befinder dig i livet, og hvad dine behov er. For nogle kan det være en smuk hud, for andre en sund krop eller stærke negle. I denne artikel dykker vi ned i fem gode råd til, hvordan du kan understøtte din indre skønhed og velvære i det daglige.

Læs også

Multivitamin til dig, der har brug for mere energi

Hvis du har brug for en multivitamin, der har ekstra fokus på dit energiniveau, så har Drogens Vital et kosttilskud skræddersyet til dig.

Multivitamin Energi har en unik sammensætning af urter og vitaminer, som eksempelvis C-vitamin, niacin og pantothensyre, som alle tre bidrager til at mindske træthed og udmattelse. Derudover indeholder det også ginseng samt en række forskellige urter som rosmarinblad, pebermynteblad og røllikeblomst. Vitamin A, B6, C og D bidrager til et normalt fungerende immunsystem.

Den anbefalede daglige dosis er tre tabletter dagligt i forbindelse med et måltid.

Multivitamin til gravide (og dem, der planlægger at blive det)

Er du gravid, eller planlægger du at blive det? Så er Drogens Vital Gravid til dig.

En dagsdosis indeholder blandt andet 400 µg folsyre, som er anbefalet af Sundhedsstyrelsen, at man tager fra man planlægger at blive gravid og frem til uge 12 i graviditeten. Folsyre bidrager til vævsvæksten hos den gravide.
Det har også et højere indhold af jern end almindelige multivitaminer. Det anbefales nemlig også at supplere med ekstra jerntilskud fra uge 10 i graviditeten.

Denne multivitamin indeholder også calcium. Er du gravid, og drikker du ikke mælk eller spiser mælkeprodukter, så anbefales det, at du tager et dagligt tilskud på 500 mg calcium.

Hvornår bør man overveje at tage multivitaminer?

Multivitaminer er ikke noget man nødvendigvis bør tage – men det kan være et godt supplement til din kost, hvis du fx ikke får spist varieret hver dag. I en travl hverdag kan det nogle gange glippe med den sunde og alsidige kost, og her kan en multivitamin være en fin mulighed.

Først og fremmest er en multivitamin altså god til at forebygge mangler. Er du i decideret underskud af fx jern eller kalk, så er det bedre med et særskilt kosttilskud i en periode for at få rettet op på det. Her er det altid en god idé at konsultere din læge, hvis du er i tvivl.

Hvornår skal man spise sin multivitamin?

Din multivitamin skal helst tages i forbindelse med et måltid. Tager du dit tilskud på tom mave, vil vitaminerne bare ryge ud med urinen igen. Tag det gerne i forbindelse med dagens mest fedtholdige måltid, da det hjælper de fedtopløselige vitaminer bedst. Det er altså ikke en god idé at spise sit kosttilskud i forbindelse med morgenmaden, da den ofte er mager – og så optages de fedtopløselige vitaminer ikke nær så godt i kroppen.

Kan man tage sin multivitamin sammen med andre kosttilskud?

Det hurtige svar er ja, det kan du godt. Men det afhænger af din livsstil og dit helbred, samt hvad din daglige kost indeholder.

Du kan se på etiketten på dine vitaminer, hvor stor en procentdel af den gennemsnitlige daglige indtagelse, du får i produktet. På den måde kan du regne dig frem til, om du kan risikere en overdosering. Husk dog, at du også får en del vitaminer fra det, du spiser.


De vitaminer, man skal være særligt opmærksom på, er de fedtopløselige vitaminer. En god tommelfingerregel er at holde sig under 100% af referenceindtaget (RI), når det kommer til A-, K-, og E-vitamin. Når det gælder de øvrige vitaminer, så hold dig under 200% af RI. Undtagelsen her er D-vitamin, som det kan være en god idé at indtage lidt mere af i vinterhalvåret (oktober-april). Personer, der spiser vegansk, anbefales desuden at tage 2 µg vitamin B12 dagligt og 10 mikrogram vitamin D i vinteralvåret.

Hvordan opbevarer jeg bedst mine vitaminpiller?

Mørkt, tørt og ved stuetemperatur – og altid med låget skruet godt på. Tænk også gerne over at stille udenfor børn og kæledyrs rækkevidde. Et godt sted kunne være et køkkenskab, som er væk fra komfur og krydderier.

Andre gode produkter fra Drogens Vital:

4 artikler vi anbefaler, du også læser:

Det skal du vide om kosttilskud til immunsystemet

Vi guider

Det skal du vide om kosttilskud til immunsystemet

Af Ida Hinchely Kyhn

Vi ved alle, at en sund kost, god motion og nok søvn styrker immunsystemet. Men i nogle perioder kan det glippe, og her kan det være en fin idé at supplere med et kosttilskud. I denne artikel stiller vi skarpt på fire favoritter fra Drogens Vital, som er udviklet til immunforsvaret.

Læs Mere
Bliv klogere på D-vitamin

Vi guider

Bliv klogere på D-vitamin

Af Pernille Witt Kirkegaard

D vitamin, D3 eller solvitaminet, som mange kalder det, er et vitamin med mange navne og endnu flere funktioner i kroppen. Der er i dag meget viden omkring dette vitamins vigtighed for, at kroppen kan fungere optimalt. Læs med her, og bliv klogere på D vitamin.

Læs Mere
5 gode tips til mere velvære indefra

Din sundhed

5 gode tips til mere velvære indefra

Af Ida Hinchely Kyhn

Skønhed og velvære kan være mange ting alt afhængig af, hvor du befinder dig i livet, og hvad dine behov er. For nogle kan det være en smuk hud, for andre en sund krop eller stærke negle. I denne artikel dykker vi ned i fem gode råd til, hvordan du kan understøtte din indre skønhed og velvære i det daglige.

Læs Mere
Redaktionen fortæller: De kosttilskud spiser vi

Vi guider

Redaktionen fortæller: De kosttilskud spiser vi

Af Amalie Schiller

Det kan være svært at finde rundt i junglen af kosttilskud. I dagens skriv har jeg bedt mine skønne kollegaer om at dele ud af deres erfaringer med de kosttilskud, de dagligt tager som et supplement til en sund og varieret kost. Måske kan du finde inspiration?

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.