Vi guider

15 hudplejebrands med økologiske ingredienser

Hudplejeprodukter med fokus på bæredygtighed og økologiske ingredienser er i høj kurs i disse dage. Men det kan måske være lidt svært at hitte ud af, hvor du kan finde den bedste naturlige hudpleje? Bare rolig - vi har samlet 15 skønne brands til dig her, som enten indeholder økologiske og naturlige ingredienser eller er veganske eller bæredygtige, så du kan lade dig inspirere til dit næste køb. Lad os se på dem her!

Er naturlig hudpleje vigtig for dig, og har du ikke lyst til at gå på kompromis med effektivitet og synlige resultater? Så synes vi, du skal læse med her. For der findes nemlig mange skønne produkter med naturlige og økologiske ingredienser, men som også indeholder gode ingredienser som fx AHA, BHA, hyaluronsyre og A-Vitamin. Vi guider dig igennem 15 skønne brands her:

15 hudepleje darlings med naturlige og økologisk ingredienser:

1. NUXE - Naturlig fransk wellness

Du kender måske allerede det populære franske luksus hudplejemærke NUXE, som bl.a. har vundet en Danish Beauty Award for deres vidunderlige olie til ansigt, hår og krop? Fun fact, så er brandet faktisk kendt fra de franske apoteker. Er du ikke bekendt med NUXE, skal du vide, at de grundlæggende værdier for det ekstremt populære brand er natur og luksus. Selv er jeg så heldig at have deres Award vindende Huile Prodigieuse Dry Oil stående i skabet, og jeg kan skrive under på, at den bare er god!


For en perfekt hudplejerutine, så prøv deres Super Serum, som blandt andet indeholder hyaluronsyre og har dokumenteret anti-age effekt. Suppler med Glow Rich Moisturising Cream, som er en rig ansigtscreme, der fugter huden og giver masser af glød samt bidrager til, at huden bliver mere spændstig. Den indeholder blandt andet økologiske olier af argan og macadamianødder, som giver huden en strålende glød.2. Dr. Hauschka - Med naturlige ingredienser og udvalgte lægeplanter

Dr. Hauschka har været pionér inden for hudpleje med omtanke for bæredygtighed, siden verden for første gang blev introduceret til brandet tilbage i 1900 tallet. Med et produkt fra Dr. Hauschka kan du forvente et produkt, hvor der hovedsageligt er brugt økologiske ingredienser. Fællesnævner for produkterne er, at de ikke er fremstillet til en bestemt hudtype, men det behov og den tilstand, din hud er i.


En klassisker fra Dr. Hauschka er deres populære Rose Day Cream, som har været til at finde på mange badeværelseshylder i over 30 år. Den plejende creme beskytter den normale, tørre og sarte hud, og så er den særlig god til dig, der har tendens til rødmen og synlige blodkar.


Vidste du, at Dr. Hauschka har en Tinted Day Cream, som giver fugt og ekstra beskyttelse, samtidig med at den udjævner hudtonen? Den er god at bruge over Rose Day Cream for ekstra pleje og en mere strålende hud.

3. REN - Genbrugsvenlig og naturlig

Det britiske naturmærke, REN, bruger de naturlige ingrediensers egne dufte, som efterlader huden med en fornemmelse af velvære. Siden RENs lancering i 2000 har mærket fået kultstatus hos både forbrugere og skønhedseksperter, og jeg forstår godt, hvorfor. Deres værdier er i orden, og produkterne er skønne!

Deres populære Global Protection Cream er spækket med antioxidanter, som efterlader huden fugtig og beroligende. Hvis du ønsker en fornyet glød til dit ansigt, så kan du prøve deres Ready Steady Glow Daily Aha Tonic, som mildt eksfolierer huden og udjævner dens struktur. Brug den på en nyrenset hud, og suppler efterfølgende med et godt serum og en ansigtscreme for optimal fugt og pleje.4. Jurlique - En kombination af urtemedicin og homøopati

Sød historie kort, så skabte biokemikeren Dr. Jürgen Klien og hans kone, Ulrikke, skønhedsbrandet Jurlique sammen. Deres drøm var at genskabe forbindelsen imellem mennesket og naturen, hvorfor deres produkter er en kombination af bl.a. urtemedicin og homøopati (en alternativ behandlingsform, hvor små doser af udvalgte ekstrakter kan bidrage til at skabe balance i huden).


En af de populære hudpleje helte fra det australske brand er deres Moisture Replenishing Day Cream, der er en kombination af blødgørende ingredienser som avocado, saflorolier, sheasmør og bivoks. Derudover beskytter ansigtscremen mod påvirkninger fra miljøet, og så indeholder den naturligvis også økologiske ingredienser. Win-win!

5. Embryollisse – Kultproduktet, alle vil have fingrene i

Franske Embryolisse er især kendt for deres Lait-Crème Concentré, som er blevet lidt af et kultprodukt verden over – og det med god grund. Det er en supernærende fugtighedscreme, som er brugt af makeupartiser og dermatologer verden over. Den indeholder en unik kombination af vitaminer, fedtsyre og essentielle næringsstoffer, som både genopbygger huden samtidig med at den beskytter fugtbarrieren.

Suppler med Radiant Eye Stick, som er en kølende øjencreme i stick-form, der kan bruges til at lysne øjenomgivelserne og udjævne hudtonen, så huden fremstår mere jævn og lækker. Den hjælper med at reducere mørke rande og poser under øjnene.

Kosmetikeren guider: Den komplette hudplejerutine

Vi guider

Kosmetikeren guider: Den komplette hudplejerutine

Har du styr på din hudplejerutine? Det kan være en jungle at finde rundt i. Derfor har jeg allieret mig med Matas’ egen kosmetiker, Zita, der har sammensat den perfekte hudplejerutine til dig. Følg med i step-by-step guiden her og bliv inspireret til en komplet hverdagsrutine.

Læs også

6. The Organic Pharmacy – Skræddersyet hudpleje til alle hudtyper

The Organic Pharmacy er – som navnet antyder – økologisk hudpleje, som i den grad er testet igennem for at sikre, at alle produkter er af høj kvalitet. Så hvis du ønsker bæredygtige ingredienser af høj kvalitet, som virkelig giver resultater, så er det her, du skal investere!

Vi har her linket til to skønne hudplejehelte, som er et rigtig godt sted at starte, hvis man ønsker en god, naturlig hudplejerutine. Deres Antioxiodant Face Serum indeholder en kombination af hyben, vindruekerner og alfalipoinsyre, som er en stærk kombi, der i den grad giver resultater. Den hjælper med at reducere fine linjer og rynker og beskytter samtidig mod frie radikaler.


Suppler efterfølgende med Antioxidant Face Gel, som er en ansigtscreme i en let gel-form, som er rig på urteekstrakter. Den opstrammer, giver øget elasticitet og reducerer i øvrigt synligheden af porer i huden. Et rigtig godt makkerpar til din badeværelseshylde!

7. Matas Natur - Skånsom for dig og miljøet

Matas Natur er hudpleje med økologisk indhold og naturlige, skånsomme ingredienser med en lækker konsistens og veldokumenteret effekt.


Tre af de fire hudplejeserier er med mild duft og én er helt uden parfume. Den lyse hudplejeserie uden parfume er deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark.


Alle fire serier er Svanemærket og udviklet med ingredienser, der tager særligt hensyn til dig og miljøet. Det betyder, at de bl.a. er uden farvestoffer, MI og phthalater.

8. My Moments - Naturlig spaoplevelse

Produkterne fra My Moments er primært baseret på plejende ingredienser fra naturen. Serien, der er produceret i Danmark, indeholder bl.a. ekstrakter fra havtang, alger, hyben, gulerødder, honning, en hel buket blomster samt olier fra raps og hvedekim – flere af dem er økologiske.


My Moments er made by Matas, og det betyder, at produkterne er produceret uden mærkningspligtige parfumestoffer og 100% fri for farvestoffer.

9. Aurelia - 100% ren botanik

Aurelia Probiotic Skincare er pionér inden for probiotika. Probiotika hjælper huden med at beskytte, genoprette og balancere sig selv. Resultatet er en mere klar og strålende hud - fri for rødme og inflammation.


En af Aurelias absolut bestsellers er deres deodorant med naturlige ingredienser, som har en creme-til-pudder-konsistens.

10. Tromborg - Økologisk hudpleje med æteriske olier

Tromborg bruger økologiske æteriske olier samt økologisk planteekstrakter fra bl.a. calendula, passionsblomst og granatæble, som alle tilfører huden fugt og energi på en nem, hurtig og effektiv måde.


Indholdet af økologiske og æteriske olier giver en fantastisk terapeutisk effekt på huden.

Redaktionens musthaves fra Tromborg

Vi guider

Redaktionens musthaves fra Tromborg

Indrømmet: der er et helt særligt dansk brand, der får mit beauty-hjerte til at banke ekstra hurtigt. Et brand, der med sine virksomme produkter med naturlige og økologiske ingredienser er ren velvære pakket i de smukkeste flakoner, som pynter så fint på badeværelset. Jeg refererer naturligvis til Tromborg, og i indslaget her viser jeg mine absolut favoritter fra selv samme brand.

Læs også

11. SARDkopenhagen

SARDkopenhagen er, som man måske kan tyde ud fra navnet, både udviklet og produceret i Danmark. Basen i produkterne består af argan-, mandel- og abrikoskerneolie.


Det er en innovativ multifunktionel serie af produkter, der er baseret på naturlige olier og ingredienser. SARDkopenhagen er tilpasset alle hudtyper – også den sensitive. ​​​​​​​

12. Rudolph Care - Bæredygtig luksus

Rudolph Care er hudpleje med ingredienser, der både er økologiske og bæredygtige. Produkterne fra Rudolph Care er ren luksus kombineret med aktive ingredienser, der søger for, at huden får den pleje, den har behov for – uanset om det er på kroppen eller i ansigtet.


Alle produkter er fri for uønsket kemi, æteriske olier og de 26 allergene parfumestoffer, som er på EUs liste.

13. Melissa - Plantebaseret pleje

Mellisa er naturbaserede produkter, som tror på, at naturen er det bedste for huden.


Emballagen er delvist genbrugsmateriale, ingredienserne er så vidt muligt økologiske, og en del af produktsortimentet er mærket med det nordiske miljømærke: Svanen. Produktionen foregår lokalt i Hørsholm i Nordsjælland.

8 danske beauty brands du skal kende

Vi guider

8 danske beauty brands du skal kende

Du behøver ikke se særlig langt for at finde effektiv hudpleje og lækker makeup. Her i Danmark har vi nemlig masser af fantastiske danske hudpleje- og makeup mærker, som også har fået resten af verden til at spærre øjnene op. Læs med her, så guider vi til 8 skønne danske brands, som vi selv her på redaktionen sværger til.

Læs også

14. Mádara - Nordisk økologi

Mádara er et økologisk hudplejemærke fra Letland, og er pioner inden for videnskabelige undersøgelser af vilde, nordiske, økologiske planter.​​​​​​​


Mærket handler med omtanke for vores velbefindende og for de miljømæssige fodspor, vi efterlader. Derfor bruges der kun effektive, naturlige ingredienser, som er høstet på deres egen økologiske landbrugsjord. Derudover er emballagen miljøvenlig og 100% genanvendelig.

15. Evolve - Håndlavet og vegansk

Evolve blev grundlagt for at gøre det lettere for dig at være grøn i hverdagen. Evolve består af håndlavede hudpleje- og hårprodukter med økologiske og naturlige ingredienser.


Alt er lavet ved hjælp af naturlige og økologiske olier og udtræk fra hele verden. Produkterne laves i små serier for at sikre det højeste niveau af friskhed.

Relaterede produkter

Relaterede artikler

8 danske beauty brands du skal kende

Vi guider

8 danske beauty brands du skal kende

Af Ida Hinchely Kyhn

Du behøver ikke se særlig langt for at finde effektiv hudpleje og lækker makeup. Her i Danmark har vi nemlig masser af fantastiske danske hudpleje- og makeup mærker, som også har fået resten af verden til at spærre øjnene op. Læs med her, så guider vi til 8 skønne danske brands, som vi selv her på redaktionen sværger til.

Læs Mere
7 danske hudplejebrands med én fællesnævner

Vi guider

7 danske hudplejebrands med én fællesnævner

Af Michelle Weis

Her på Stories redaktionen er vi vilde med danske hudplejebrands, og det er der mange gode grunde til. Én af grundene er, at danskhed, som oftest, er lig med høj kvalitet samt naturlige ingredienser, og netop disse er nøgleord for de syv danske brands, som vi giver spotlight til i dagens indlæg: Raunsborg, NatureCell, Matas Natur, Tromborg, Rudolph Care, RAZspa og MIILD.

Læs Mere
Kosmetikeren guider: Den komplette hudplejerutine

Vi guider

Kosmetikeren guider: Den komplette hudplejerutine

Af Amalie Kaaris Lund

Har du styr på din hudplejerutine? Det kan være en jungle at finde rundt i. Derfor har jeg allieret mig med Matas’ egen kosmetiker, Zita, der har sammensat den perfekte hudplejerutine til dig. Følg med i step-by-step guiden her og bliv inspireret til en komplet hverdagsrutine.

Læs Mere
Hudpleje til moden hud

Vi guider

Hudpleje til moden hud

Af Trine Brøndsted

Der er ikke noget at gøre ved det, alderen kan ses på vores hud - og det starter allerede ved 25 års alderen. Heldigvis findes der målrettet ansigtspleje til dig, der ønsker den bedste version af din hud – uanset alder.

Læs Mere