Vi guider
Find den perfekte håndsprit
Det øgede fokus på hygiejne inden for de seneste måneder har ændret vores vaner. Håndspritten er nu blevet en del af vores personlige pleje, og vi kan vist lige så godt vænne os til det, for håndsprit er kommet for at blive. Men håndsprit behøver hverken at være industrielt eller medicinsk i sit udtryk og look. Vi giver her en guide til håndsprit inden for seks forskellige kategorier.

Langt de fleste af os har nok et billede af håndsprit som noget, der har et meget industrielt eller medicinsk udtryk, men faktisk er der kommet en del rigtig fine varianter på markedet, som du sagtens kan have stående fremme i hjemmet og pynte. 

Til badeværelset

Badeværelset er et oplagt sted at have håndsprit stående, så du altid har det ved hånden og kan spritte af efter håndvasken.


Der findes efterhånden flere håndsprit fra brands, der har håndsæbe og håndcreme i samme stil, så du kan samle det fineste sæt ved håndvasken.

Til skrivebordet

Med alle de mange overflader og kontaktpunkter på kontorpladsen, kan det være en fordel at have spritten lige ved hånden, så du i løbet af dagen kan afspritte din hænder, når der er behov.


Her kan det være en fordel af vælge en håndsprit med pumpe, så du nemt og hurtigt har adgang til spritten. Alternativt kan du altid købe en pumpe separat og indføre i spritflasken.  

Til tasken

Når du er på farten, kan det være trygt og rart at have en lille håndsprit med i tasken. Tænk bare på, hvor mange overflader du deler med andre, når du fx tager offentlig transport eller handler.


De små rejsestørrelser er perfekte at have med i håndtasken eller rygsækken, fordi de ikke fylder alverden, og ellers findes der også desinfektionsservietter, som ikke optager særligt meget plads, men stadig sikrer god hygiejne, når du er på farten.

Kom børnenes tørre hænder til livs

Matas LIVE

Kom børnenes tørre hænder til livs

Håndvask og afspritning er hårdt mod små barnehænder. Se med når Marianne, der både er helse- og hudplejeekspert, guider dig til at vælge de mildeste og mest effektive produkter mod tørhed, sprukken hud, kløe og svie. Du kan stille spørgsmål undervejs når Marianne deler sine bedste tips til at få mest muligt ud af produkterne.

Læs også

Til refill

Et smart trick, hvis du gerne vil undgå at have de større og mere industrielle emballager stående fremme, er at bruge dem som refill i stedet.


På den måde kan du genopfylde de mindre flasker på eksempelvis badeværelset og bevare en mere eksklusiv æstetik på din håndsprit.

Til værtindegaven

Håndsprit er som nævnt blevet en del af vores personlige pleje, så hvorfor ikke tænke det ind i nogle lækre værtindegaver med selvforkælelse? Der findes nemlig håndsprit i nogle virkelig fine emballager, som vil gøre sig så fint som værtindegave.


Kombiner den evt. med en håndcreme i samme mærke, og du har et superfint sæt.

Husk håndcreme!

Håndsprit og hyppig håndvask er en del af vores hverdag, og det er desværre med til at udtørre vores hænder, fordi det fjerner de naturlige olier på huden, der er med til at blødgøre og fugte.


Derfor er det vigtigt at bruge en god, fugtgivende håndcreme for at give dine hænder godt med fugt og pleje, så du kan forebygge rødme, kløe og sprækkende hænder.

Relaterede produkter

Relaterede artikler

Førstehjælp til tørre hænder

Vi guider

Førstehjælp til tørre hænder

Af Natalie Khayat

Tørre hænder? Nej tak! Vi kan (måske) alle nikke genkendende til, at hyppig håndvask er hårdt for hænderne og resultatet af, at de virker ru og tørre. Derfor har vi lavet en simpel og let guide, til hvordan du undgår tørre hænder, der sprækker, med hjælp fra gode håndcremer og håndsæber.

Læs Mere
Allergivenlige håndcremer til børn og voksne

Vi guider

Allergivenlige håndcremer til børn og voksne

Af Rikke Højris Bæk

Er du i tvivl om, hvordan du plejer tørre børnehænder, der har været udsat for hyppig og grundig håndvask? Så læs med her, hvor vi guider dig i plejende håndcremer med en høj fedtprocent, som er særligt gode til at pleje tør og irriteret hud.

Læs Mere
Forkæl dine hænder – smukke velplejede hænder

Vi guider

Forkæl dine hænder – smukke velplejede hænder

Af Trine Brøndsted

Smukke, bløde og velplejede hænder og negle drømmer de fleste af os om. Men efter mange kolde og våde måneder pakket væk i handsker har dine hænder brug for lidt ekstra kærlighed.

Læs Mere
Matas Glycerin Håndcreme er ’Bedst i test’

Nyhed

Matas Glycerin Håndcreme er ’Bedst i test’

Af Benedikte Lundberg

Matas Glycerin Håndcreme er netop blevet kåret til ’Bedst i test’ af Forbrugerrådet Tænk. I kunder er også vilde med den – ja faktisk er Matas Glycerin Håndcreme 200 ml Danmarks bedst sælgende håndcreme*. Læs med, når vi dykker ned i håndcremens gode egenskaber og den aktive ingrediens - glycerin.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.