Vi guider
Inner Beauty: Vi guider til de bedste produkter
En række produkter brander sig på at styrke skønheden indefra ved at give lidt ekstra kærlighed til hud, hår og negle. Vi har taget et kig på en række inner beauty-produkter her, så du kan lade dig inspirere.

Inner beauty betyder, at man passer godt på både sit mentale velvære, men også sin krop indefra og ud. I denne artikel har vi samlet en håndfuld kosttilskud, som kan være gode for både hår, hud og negle. Læs med!

3 tilskud til din hud

Flere af ’inner-beauty’-produkterne til huden indeholder kollagen, som er et protein, der findes naturligt i kroppen. Vores niveau af kollagen i huden falder i takt med, at vi bliver ældre, hvilket betyder, at huden bliver mindre fast og elastisk. Man kan styrke kroppens produktion af kollagen gennem kosten, fx ved at spise kød, fisk og røde grøntsager som rødbede og røde æbler, eller ved at tage et tilskud med kollagen.

Kollagen kan staves både md c og med k - så hvis du ser det stavet som collagen nogle steder, så er det altså det samme, der er tale om.
​​​

1. Vild Nord Collagen Gold

Collagen GOLD er en af det danske brand Vild Nords smagsneutrale varianter. Blandingen kan mixes i en kop morgenkaffe eller en forfriskende smoothie. Det er altså en smart måde at få inkorporeret sin kollagen nemt i hverdagen.


Dette kollagenpulver er baseret på vildtfanget torsk, og indeholder pulveriserede acerolabær, som er en kilde til C-vitamin. C-vitamin understøtter normal dannelse af kollagen, der har betydning for normalt fungerende hud og knogler. Også vildthøset tang er på ingredienslisten, som indeholder jod, der ligeledes bidrager til at vedligeholde en normal hud.

To måleskeer (10 gram) af kollagenpulveret indtages i 200-300 ml valgfri væske 1 gange dagligt. Den anbefalede daglige dosis bør ikke overskrides.  

2. Kollagen i tablet-form

Er du ikke så meget til at indtage dit kollagen som pulver, så findes der et smart alternativ til dig.  Matas Helsestriber har nemlig deres Kollagen + C-vitamin, som er kollagen i tabletform, ligesom du kender det fra din multivitamin.


Her er der tilsat C-vitamin, som bidrager til normal dannelse af kollagen, der har betydning for normalt fungerende hud. Den anbefalede dosis er 3 tabletter dagligt, og det bør ikke overskrides.

Den ultimative guide til kollagen

Vi guider

Den ultimative guide til kollagen

Kollagen er på alles læber som en rigtig god hjælper, når huden skal holde sig spændstig, glat og fast. I denne artikel dykker vi ned i en håndfuld populære kollagenpulver, samt svarer på de mest stillede spørgsmål om kollagen.

Læs også

3. Tilskud med fiskekollagen

Bidro Hud, Hår og Negle er, som navnet indikerer, målrettet flere dele af kroppen, og så indeholder det også kollagen.


Kapslerne er et mix af blandt andet fiskecollagen, fløjlsblomst, økologisk Gele Royal og hvid pil. Det indeholder zink, som bidrager til at vedligeholde et normalt hår, normale negle samt en normal hud.

Den anbefalede daglige dosis er to kapsler om dagen i forbindelse med et måltid.  

3 tilskud til dit hår

Hårplejeprodukter er noget, der fylder på mange badeværelseshylder, men en mulighed er også at give håret et boost af vitaminer indefra. Vi har samlet en håndfuld kosttilskud målrettet dit hår her:

1. Smuuk Skin Hairbooster

Smuuk Skin er et dansk brand, som har skabt en række kosttilskud, der har til formål at pleje og nære både hud og hår. Og Smuuk Skin HairBooster er ingen undtagelse.


Zink og biotin bidrager til at vedligeholde et normalt hår, og så indeholder det også hirse- og padderokkeekstrakt. Den indeholder 180 tabletter, så du har til 90 dages forbrug. Den anbefalede daglige dosis er 2 tabletter dagligt.

2. Matas Striber Biotin

Matas Striber Biotin har et meget højt indhold af biotin. Det indeholder nemlig 5000 µg biotin pr. tablet, og det er derfor kun nødvendigt med 1 tablet dagligt.


Du finder biotin i rigitg mange kosttilskud til håret, og det er der en helt særlig grundt til. Biotin bidrager nemlig til at vedligeholde et normalt hår og normal hud.  

Den anbefalede daglige dosis bør ikke overskrides.

3. New Nordic Hair Volume Gummies

Er du ikke så meget til at sluge tabletter, når du skal tage dine kosttilskud, så kan du prøve med en gummie. New Nordic er kendt for deres Hair Volume-produkter, og nu har de altså skabt det populære kosttilskud i vingummiform og med smag af æble.

Disse gummier indeholder blandt andet biotin og zink, som bidrager til at vedligeholde normalt hår.

Tag to gummies i forbindelse med et måltid. Den anbefalede daglige dosis bør ikke overskrides.

Alt du bør vide om hair gummies

Vi guider

Alt du bør vide om hair gummies

Gør plads til din nye superhelt til håret blandt hårkuren, varmebeskyttelsen og hårolien. Hair gummies har nemlig taget verden med storm og er kosttilskud specielt udviklet til dig, der ønsker at forkæle dine lokker og vedligeholde et normalt hår. Bliv klogere på de populære hår vingummier her.

Læs også

3 tilskud til din tan

Når du skal ud og mærke solens stråler i sommeren eller på din ferie, er det vigtigt at have solskinsrådene i klar hukommelse: Skygge, solhat og solcreme i en passende faktor.

Og så kan du supplere med et vitamintilskud. Vi har fundet tre. Husk, at ingen af disse kosttilskud hverken fungerer som selvbruner eller beskytter mod solens stråler.

3 gode kosttilskud til din sommer

Smuuk Skin SunPrepare indeholder blandt andet gurkemejeekstrakt, kobber og A-vitamin. A-vitamin bidrager til at vedligeholde en normal hud.

Imedeen Tan Optimizer anbefales at tage en måned op til, at huden skal udsættes for sol. Indeholder også A-vitamin, som bidrager til normal hud. C- og E-vitamin bidrager til at beskytte cellerne mod oxidativ stress.


Skin Care Perfect Tan fra New Nordic består blandt andet af ekstrakter fra mandarin, pomelo og kapers. Derudover indeholder tabletterne C-vitamin, der støtter dannelsen af kollagen og hjælper med at beskytte hudens celler mod oxidativ stress.

Tre til dine negle

Hvis du ønsker at give dine negle lidt ekstra opmærksomhed, så har vi samlet en håndfuld kosttilskud til fingerspidserne her. 

1. New Nordic Nail Strong

Nail Strong fra New Nordic er tabletter, som er baseret på vindruekerneekstrakt og indeholder blandt andet propolis, peber og oreganoolie.


Tabletterne er også tilsat silica i den form, der findes i havvand, samt vitaminer og mikronæringsstoffer. Indholdet af zink og selen bidrager til opretholdelsen af normale negle.

Farvel til problemer med neglene!

Bag om brandet

Farvel til problemer med neglene!

Få et overblik over, hvad du kan gøre ved dine negleproblemer. Det behøver slet ikke være så svært.

Læs også

2. Matas Striber Silica Plus

Striberne har også et rigtig godt bud til et tilskud, der kan give lidt ektra kærlighed til dine negle. Med Silica Plus får du en blanding af blandt andet agerpadderok-ekstrakt, hjulkrone og tang.


Tabletterne indeholder biotin og zink, som bidrager til at vedligeholde normalt hår og hud. Zink bidrager også til at vedligeholde normale negle.

Den anbefalede daglige dosis er tre tabletter dagligt.  

3. Zinktilskud til negle og hår

Nani Zink består af tørrede og pulveriserede boghvedespire, som indeholder zink, samt fibre og vitaminer.  Zink bidrager til at vedligeholde normale negle, hud og hår, og understøtter også et normalt immunforsvar.

Den anbefalede daglige dosis er 1-2 kapsler dagligt i forbindelse med et måltid, så du har til 30-60 dages forbrug.

3 FOR 2
Nani Zink 60 kaps.
189,95 kr.

Styrk din indre skønhed

Indre skønhed kan styrkes på mange måder, og det kan være forskelligt, hvad der giver os glød, velvære og overskud. Måske har du brug for at danse helt vildt og uhæmmet til høj musik en gang imellem? Eller det kan være, at du finder energi i at synke ned i en god bog med en kop varm te ved din side og en plaid over fødderne.


Andre aktiviteter som at gå en rask tur i den grønne natur, få sin nattesøvn eller være social er godt understøttet af forskningen og er mere generelle tips, der styrker vores indre skønhed og sundhed. Og så er det jo altid vigtigt at huske at spise sundt og varieret.

To produkter, der giver strålende hud

Vi guider

To produkter, der giver strålende hud

Kender du det, når din yndlings dag- og natcreme pludselig ikke er nok for din hud? Din hud mangler noget ekstra for at få den udstråling, du drømmer om. Derudover begynder de fine linjer så småt at vise sig på overfladen, og du er nu på jagt efter et produkt, der kan sætte en stopklods for rynkerne, der (måske) snart bevæger sig op og joiner de fine linjer. I stedet for at erstatte din favorit creme kan du optimere din hudpleje med supplerende produkter, der går dybere ned i huden.

Læs også

Skønhedsekspertens 5 bedste tips til indre skønhed

Vi har fået de fem bedste råd til indre skønhed fra skønhedsekspert Charlotte Torpegaard, som du kan lade dig inspirere af her:   

1. Søg ud i naturen
Sørg for at komme ud i naturen og få masser af frisk luft. Mange af os har under corona-pandemien fået øjnene op for, at det beroliger nervesystemet at være i naturen. Så tag ud i skoven og kram et træ, gå en tur ved vandet eller vinterbad i det iskolde vand. Det kan lyde lidt langhåret, men det virker.


2. Nyd et lækkert bad
Uanset om du tager et karbad eller brusebad, så giv dig selv ro til at nyde det imens. Tag hele hovedet under vand, så du kan lukke verden lidt ude og ikke høre andet end dine egne tanker.


3. Rens din hud hver dag
Tag fem minutter for dig selv hver dag, hvor du lukker døren til badeværelset og plejer din hud. Det er vigtigt at rense huden grundigt både morgen og aften, så brug tid på at massere et godt renseprodukt ind i huden og rens dagen eller natten væk.


4. Rul dig til mere ro
Brug en ansigtsrulle, mens du sidder i sofaen om aftenen. Det giver ro på nervesystemet, hvis du er lidt stresset eller bekymret. Rul på en afrenset hud, eventuelt med en god olie.


5. Gør noget godt for dig selv
Indre skønhed handler om omsorg. At gøre noget godt for os selv. Gør det til en lille treat til sig selv at smøre dig ind i en god bodyolie efter badet, brug en lækker ansigtsmaske eller hvad, du synes, er rart.

Andre gode 'inner beauty'-produkter:

Relaterede artikler

Gør-det-selv guide til Gua Sha massage

Vi guider

Gør-det-selv guide til Gua Sha massage

Af Amalie Schiller

Gua Sha massage er i dag en af de mest populære, naturlige ansigtsbehandlinger i Asien og er efterhånden blevet en rigtig rockstar i skønhedsbranchen over hele verden. Vi guider til den populære, virkningsfulde sten - i samarbejde med Maria Zabrodina, der er certificeret Gua Sha behandler og ekspert i facelifting.

Læs Mere
New Nordic: Den bedste vej til et smukt hår

Vi guider

New Nordic: Den bedste vej til et smukt hår

Af Ida Hinchely Kyhn

Døjer du med et hår, der er tyndt, mangler volumen eller bare generelt godt kunne bruge lidt ekstra kærlighed? Så synes vi, du skal læse med her. New Nordic har nemlig udviklet en række produkter, som er specifikt til dig, der ønsker mere volumen og styrke til håret. Læs med og bliv klogere på, hvad du kan gøre for at få dit hår tilbage i balance.

Læs Mere
Den ultimative guide til kollagen

Vi guider

Den ultimative guide til kollagen

Af Mai Hvass

Kollagen er på alles læber som en rigtig god hjælper, når huden skal holde sig spændstig, glat og fast. I denne artikel dykker vi ned i en håndfuld populære kollagenpulver, samt svarer på de mest stillede spørgsmål om kollagen.

Læs Mere
3 nemme sommeropskrifter med Vild Nord kollagen

Din sundhed

3 nemme sommeropskrifter med Vild Nord kollagen

Af Benedikte Lundberg

Der er intet bedre end den danske sommer, men de skadelige UV-stråler fra solen, går desværre også ind og nedsætter vores naturlige produktion af kollagen i huden. Heldigvis kan du, udover god omtanke i solen, tage et dagligt tilskud Vild Nord kollagenpulver som supplement til din kost. Vi har fundet tre lækre opskrifter til dig med kollagenpulver, som med garanti bliver et hit på en varm sommerdag*.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.