Menu
Vi guider

Lav dine egne ansigtsmasker

Lav en hjemmelavet ansigtsmaske med kun få, skønne ingredienser. Måske har du endda allerede ingredienserne derhjemme. Se her hvilke hjemmelavet ansigtsmasker du kan lave – der er en til ethvert formål og enhver hudtype.

Smuk hud er velplejet hud. Og smuk og velplejet hud kræver kærlighed og pleje. Men det behøver hverken koste mange penge eller være svært at få fat i. Du kan nemlig lave din egen hjemmelavet ansigtsmaske med meget få ingredienser – og endda ingredienser du måske allerede har hjemme i køkkenet.

Sådan laver du din egen hjemmelavet ansigtsmaske:

1

Dampbad til ansigtet

Før du starter på din ansigtsbehandling af en hjemmelavet ansigtsmaske, er det en rigtig god ide at give ansigtet et dampbad. Dampbadet er i sig selv rigtig godt for huden, fordi det virker udrensende på huden.


Men det er især effektivt for huden, hvis du damper ansigtet, inden du bruger din hjemmelavet ansigtsmaske - og ansigtsmaske generelt. Hvis du kommer lidt kamillete i vandet, blødgører du huden, og porrerne åbner sig, så huden er helt klar til en ansigtsmaske.


Det skal du bruge til et dampbad:

 • Vand
 • Kamillete


Kog vandet og kom det i en balje eller stor skål sammen med kamillete – det kan enten være i brev eller løs te.


Læn dig indover baljen eller skålen med et håndklæde over hovedet, så du lukker dampen fra vandet inde. Det skal være, så du har det varmt og sveder, men vandet må selvfølgelig ikke være så varmt, at du brænder dig. Hvis du gør det, skal vandet køle lidt af.


Bliv siddende i dampen i ca. 10 minutter, og så er huden klar til din hjemmelavet ansigtsmaske, du har valgt at kaste dig over.


2

Reducerer misfarvninger og rynker

En hjemmelavet ansigtsmaske baseret på yoghurt, kan hjælpe med at reducere misfarvninger i huden. Det kan den, fordi yoghurt indeholder meget mælkesyre, som hjælper huden til at blive mere ensartet at se på. Samtidig kan det også være med til at reducere rynker. Og så har du højst sandsynligt allerede ingredienserne stående i køkkenet derhjemme til at lave en hjemmelavet ansigtsmaske baseret på yoghurt.


Det skal du bruge til din hjemmelavet ansigtsmaske:


 • 1 dl. yoghurt
 • 3-4 dråber mandelolie eller olivenolie
 • 1 spsk. honning


Bland alle ingredienserne sammen til en ensartet masse. Fordel din hjemmelavet ansigtsmaske i hele ansigtet og lad den sidde i 15-20 minutter. Skyl til sidst huden med masser af lunkent vand.


Den perfekte guide til GlamGlows ansigtsmasker

Vi guider

Den perfekte guide til GlamGlows ansigtsmasker

Ansigtsmasker er udviklet for at du kan styrke din hudplejerutine med et produkt, der målrettet hjælper dig med dine største bekymringer. Vi guider til dig GlamGlows bedst sælgende masker.

Læs også
3

Mod tør og irriteret hud

Hvis din hud er meget tør, og du har tendens til irriteret hud, skal du prøve denne simple hjemmelavet ansitgsmaske. Denne maske laver du ved at blande en ganske almindelig creme med mandelmel. Når du er færdig og har anvendt din hjemmelavet ansigtsmaske vil du både se og føle, at din hud er mere frisk og klar.


Det skal du bruge til din hjemmelavet ansigtsmaske:


 • 1,5 - 2 spsk. creme efter eget valg
 • 1 tsk. mandelmel


Bland creme og mandelmel og smør det ud i ansigtet. Du kan enten smøre masken i hele ansigtet, eller du kan nøjes med enkelte steder, hvor du har meget tør hud – men undgå huden omkring øjnene.


Massér din hjemmelavet ansigtsmaske på huden med fingerspidserne og lad den sidde i 10 minutter. Efter 10 minutter kan du igen massere masken rundt i ansigtet og derefter skylle af med lunkent vand.


Tip: Hvis du ikke har mandelmel, kan du lave dit eget ved at blende mandlerne til de har konsistens som mel.  


4

Fugt til tør/kombineret hud

Det er altid godt med masser af fugt til huden. Og denne hjemmelavet ansigtsmaske er perfekt til at give fugt i massevis. Der er både fugtgivende ingredienser som olie og avokado samtidig med, at den også indeholder honning, som har en rensende effekt på huden.


Det skal du bruge til din hjemmelavet ansigtsmaske:


 • 1 avokado
 • 1 æggehvide
 • 2 spsk. olivenolie
 • 1 spsk. honning


Pisk æggehviden med en gaffel, så den bliver skummet. Mos din avokado og bland den med olivenolie og honning. Tilsæt til sidst æggehviden til blandingen.


Massér din hjemmelavet ansigtsmaske ind i huden og lad masken sidde på huden. Efter 15 minutter renser du masken af med lunkent vand.


5

Mod uren hud

Både honning og papaya har en rensende effekt, og derfor er de to ingredienser gode at bruge, hvis du har problemer med uren hud. Og som altid er en maske god at pleje huden med, så hvorfor ikke prøve at lave en hjemmelavet ansigtsmaske med de to vidunderlige ingredienser?


Og selvom ingredienserne til denne hjemmelavet ansigtsmaske mest af alt lyder som noget til en lækker dessert, fungerer den virkelig godt til at pleje huden.


Det skal du bruge til din hjemmelavet ansigtsmaske:


 • ¼ moden papaya (uden skin og frø)
 • 1 spsk. brun sukker/farin
 • 1 spsk. honning
 • 2-3 spsk. pisket flødeskum
 • ½ spsk. citronsaft


Når du laver din egen ansigtsmaske, skal du starte med at blende papayaen til den har en ensartet konsistens. Tilsæt derefter resten af ingredienserne og bland det hele sammen.


Kom din hjemmelavet ansigtsmaske på huden i ansigtet og på halsen og lad den sidde i 10 minutter. Rens derefter ansigtsmasken af med lunkent vand.


6

Eksfoliering til alle hudtyper

Vil du gerne have ekstra glød og en friskere hud? Så skal du lave en hjemmelavet ansigtsmaske, der er eksfolierende, som skal anvendes et par gange om ugen.


Du kan selvfølgelig købe en eksfolierende ansigtmaske i Matas, og du finder et utal af varianter på hylderne. Men du kan også lave din egen ansigtsmaske, der fjerner de døde hudceller og frisker huden op.


Det skal du bruge til din hjemmelavet ansigtsmaske:

​​​​​​​

 • 2 spsk. havsalt
 • 1 spsk. olie efter eget valg


Bland olie og salt og smør det på huden med forsigtige, masserende cirkelbevægelser. Lad din hjemmelavet ansigtsmaske sidde på huden i 10 minutter og skyl af med masser af lunkent vand.


Og vupti – frisk og sund hud!


Tid til hjemmespa

Vi guider

Tid til hjemmespa

Lige nu er der tid til masser af indendørs hygge, hvor du med fordel kan tage dig tid til selvforkælelse og lave din egen hjemmespa. Vi har samlet nogle af vores favorit welnessprodukter, som vil gøre din spaoplevelse endnu mere luksuriøs.

Læs også
7

Giver glat og fast hud

Som vi tidligere har beskrevet, er honning et ægte vidundermiddel til huden. Honningen kan nemlig også hjælpe huden med at bevare fugten. Samtidig har honning også en udglattende effekt, så du får en mere fast hud.


Og denne maske er supernem – den består nemlig kun af den skønne honning.


Det skal du bruge til din hjemmelavet ansigtsmaske:


 • 3-4 spsk. honning


Varm honningen op i en gryde. Når den er varm, og du synes temperaturen er behagelig at have på huden, smører du den i ansigtet.


Lad honningmasken sidde i 15 minutter og skyl derefter ansigtet grundigt med først varmt og derefter koldt vand.


8

Dybderensende maske til fedtet hud

Hvis du har problemer med fedtet hud, kan det være godt at bruge en dybderensende maske og blive renset helt igennem.


Denne maske indeholder ingredienser, der både er udrensende, fugtgivende og plejende. Den er altså ideel til at rense i dybden.


Det skal du bruge til din hjemmelavet ansigtsmaske:


 • 1 banan
 • 2 spsk. varm kamillete
 • 15 g. gær
 • 1 æggeblomme
 • 1 spsk. honning


Opløs gæren i kamilleteen og tilsæt honning. Tilsæt herefter en most banan og æggeblomme og pisk det hele til en ensartet masse.


Påfør masken i hele ansigtet med masserende cirkulære bevægelser. Lad masken sidde i 6 minutter og skyl derefter ansigtet med lunkent vand.  


Relaterede produkter

Relaterede artikler

Den gode renserutine

Vi guider

Den gode renserutine

Af Mariann

For at bevare en sund og smuk hud er en god hudplejerutine altafgørende. Nogle elsker at bruge lang tid på hudpleje, andre har travlt og skal have det overstået i en fart.

Læs Mere
Hudpleje til moden hud

Vi guider

Hudpleje til moden hud

Af Trine Brøndsted

Der er ikke noget at gøre ved det, alderen kan ses på vores hud - og det starter allerede ved 25 års alderen. Heldigvis findes der målrettet ansigtspleje til dig, der ønsker den bedste version af din hud – uanset alder.

Læs Mere
En maske efter dit hoved

Vi guider

En maske efter dit hoved

Af Anne Mette Skovbo Rasmussen

Trænger din hud til et boost af wellness og forkælelse? Så er det på med en skøn maske, der passer lige til dit behov.

Læs Mere
Det bør du gøre for din hud om vinteren

Vi guider

Det bør du gøre for din hud om vinteren

Af Trine Brøndsted

Tør næse, røde plamager i ansigtet og manglende glød er noget, de fleste kan nikke genkendende til i den kolde vintertid. Fortvivl ej, vi har fundet de produkter, du ikke kan undvære i de kolde måneder – i tre prisklasser.

Læs Mere