Nyhed

Følelsen af en søndag i sengen med Maison Margiela

En hel søndag i sengen? Nu kan du drømme dig tilbage til sengen en søndag morgen, med duften Lazy Sunday Morning fra Maison Margiela. Lazy Sunday Morning fremkalder minder om krøllede lagner, den beroligende duft af rent vasketøj, og silkeblød hud, samt efterlader en renhed og friskhed.

Forkæl dig selv og drøm dig tilbage til søndag morgen i sengen, med Maison Margielas duft, Lazy Sunday Morning, som netop er inspireret af et hotelværelse i Firenze med udsigt over Boboli-haverne. Duften fremkalder minder om krøllede lagner, silkeblød hud og den beroligende duft af rent vasketøj, samt en friskhed og renhed.

Historien bag duften

På en tur til Firenze i 2003 oplevede parfume-designer Louise Truner en overvældende klar- og renhed fra sit hotel i Firenze der havde udsigt ud over Boboli-haverne. Hun fik derfra ideen til Lazy Sunday Morning, hvor hun ønskede at duften skulle vække minder frem om rene farver og de bløde lagner, der omfavnede huden. Duften skulle give en følelse af lysende friskhed og hvide blomsters omfavnelse, samt følelsen af velvære og sindsro.

Noter

Lazy Sunday Morning er betegnet som en blomstret muskos-lignende duft.


Med noter som liljer og aldehyder i top noterne, iris i de miderste noter og sensuelle ambrette-frø i basen, giver denne duft en frisk og blød oplevelse. Aldehyder i duften fremkalder en rundhed og friskhed, og forbedrer de rene, bløde noter fra hvide muskos.


Tre ord kan beskrive denne Lazy Sunday Morning: ren, frisk og beroligende.

Replica-serien

I 2012 udviklede Maison Margiela REPLICA; et unikt koncept med en samling dufte, som genskaber minder, indtryk eller følelser. Selvom etikketen på flaconen nævner placering og en bestemt dato, fremkalder alle REPLICAs dufte universelle minder, der taler til alle, uanset hvor man skulle befinde sig. På samme tid er de også meget personlige, hvilket udløser en autentisk og følelsesmissing reaktion, som er forskellig fra person til person.


Flaconen afspejler forestillingen om tidsløshed, som er essentielt for denne kollektion, og er inspireret af apotekflasker. Der bruges endda en gammel teknik il at forsejle parfumerne med hvid tråd.  

Relaterede artikler

10 nye forårsdufte til kvinder

Vi guider

10 nye forårsdufte til kvinder

Af Amalie Schiller

Igen i år bliver vores forår beriget med nogle helt nye parfumer - ja tak! I artiklen her afslører jeg 10 af de store duftnyheder, som jeg er overbevist om, bliver et hit.

Læs Mere
Lær at beskrive parfume - og vælge den rigtige

Matas LIVE

Lær at beskrive parfume - og vælge den rigtige

Af Matas

Parfume er et svært emne at navigere i: hvordan sætter man ord på, hvad man godt kan lide? Og hvordan skal man beskrive en duft, hvis man gerne vil købe en gave til en man har kær? Se med, når vi guider dig til at tale flydende parfume, og finde frem til de helt rigtige dufte til dig selv - eller en, du holder af.

Læs Mere
Nyhed fra ZARKOPERFUME: The Muse

Nyhed

Nyhed fra ZARKOPERFUME: The Muse

Af Matas

Danmarks eneste parfumeur og manden bag ZARKOPERFUME, Zarko Ahlmann Pavlov, har siden 2012 inviteret os ind i en fortryllende og banebrydende verden af rene molekyledufte med inspiration fra den Nordiske natur – med stor succes i både Danmark og resten af verden.

Læs Mere
10 nye dufte til mænd

Vi guider

10 nye dufte til mænd

Af Amalie Schiller

I 2019 blev en række nye parfumer lanceret fra mærker som, Valentino, Hugo Boss, Dior og Giorgio Armani. Vi har samlet 10 nye dufte, der hver i sær er beriget med velduftende noter.

Læs Mere