• Afsendelse 1-3 hverdage
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 260 butikker
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Returret frem til d. 31/1-2023
Menu
Nyhed

40 % besparelse af plastik på de nye HelseStriber

HelseStriberne har fået en gedigen makeover og er endelig kommet over i det nye, moderne Stribe-design. Det er ikke kun designet, der er nyt. Emballagen er også i den grad blevet optimeret især med henblik på at spare mere plastik.

Vi har taget en snak med udvikleren bag HelseStriberne om valget af den nye emballage.

Ved første øjekast på de nye HelseStribers emballage, ser man, at farven er gået fra hvid til lysegrå. Det valg har man taget, for at serien hænger æstetisk sammen med de andre relancerede kategorier i Striberne, der inkluderer ansigt, krop og hår. Her er alt emballage også blevet lysegrå, mens de nordiske stribe-farver viser sig på etiketten.​​​​​​​

Pernille Tørnes, udvikler i Matas og kvinden bag udviklingen af de nye HelseStriber har fra start af i relanceringen haft det som en af de største prioriteter at optimere emballagen på HelseStriberne.


”Vi har før relanceringens start lavet en rundspørge hos vores kunder, hvor det har været helt tydeligt, at størstedelen går ind for en større besparelse af plastik på emballagerne. Det hænger godt sammen med ét af Matas’ overordnede mål om at tænke bæredygtighed ind i alle led, og var derfor også en helt naturlig del i udviklingen af de nye HelseStriber,” forklarer Pernille. 
40% besparelse af plastik


For at få skitseret, hvor der var mest at spare i forhold til at nedsætte plastikmængden, har Pernille Tørnes været hele sortimentet igennem fra ende til anden.


”Vi har gennemgået hvert eneste produkt og talt tabletterne op i dåserne for at vurdere, om emballagen og indholdet passer sammen. Nogle af de gamle dåser havde unødvendig meget luft i forhold til indholdet af tabletter, og her var der flere lavt hængende frugter i forhold til at mindske emballagen,” fortæller Pernille.
Enkle produkter har det ikke kunne lade sig gøre på grundet krav om pligttekster og skriftstørrelse på etiketten, men det er fåtallet. 
Vigtigt har det også været at få stablet et samarbejde op med progressive leverandører, der har stor forståelse for bæredygtighed i forhold til produktion og emballage.

​​​​​​​
”Vi har arbejdet med en leverandør, der virkelig er med på beatet i forhold til bæredygtighed. De har udviklet et light låg, der indeholder 40% mindre plastik end et konventionelt låg. Selvsamme leverandør har også udviklet et par af dåsestørrelserne med mindre plastik, der er dog på nuværende tidspunkt en række generelle krav til emballagerne, da disse også anvendes til lægemidler, som forhindrer at dåserne med mindre plast kan udrulles til alle størrelser” fortæller Pernille.

​​​​​​​
Dette er dog bestemt en vision at spare endnu mere plastik på fremtidens emballage, som der arbejdes intenst på.Funktionalitet i højsædet

Ligesom på de gamle HelseStriber har udvikler Pernille Tørnes fortsat med de såkaldte ’easy grip’- låg, der gør det nemmere at åbne kosttilskuddene. Det henvender sig især til den lidt ældre målgruppe eller folk besværet af gigt, der kan have nedsat kræfter i hænderne.​​​​​​​​​​​​​​

På multivitaminerne til børn, er der også udviklet et nyt låg, fortæller Pernille.

”Tidligere har emballagerne til Børnevitaminer stukket en smule ud fra resten af sortimentet. Nu har vores leverandør udviklet et låg, der både er børnesikret men som også syner mere ens med de resterende HelseStriber.”


Sidst har Pernille i overensstemmelse med den øvrige strategi på Matas egenvarer gået over til FSC-pap på de produkter i HelseStriberne, der er i æske. FSC er international non-profit mærkningsordning til træ og papir. I en FSC-skov bliver der ikke fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er er det en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er uddannede og får ordentlig løn og sikkerhedsudstyr.

​​​​​​​
Det gælder bl.a. Matas Loppefrøskaller og Matas Torskelevertran.
”Helt generelt vil vi gerne undgå spildemballage, som vi prøver at komme til livs med disse nye tiltag på HelseStriberne,” afslutter udvikler Pernille Tørnes.
​​​​​​​
​​​​

​​​​​


Relaterede artikler

Matas Striberne passer godt på miljøet

Bag om brandet

Matas Striberne passer godt på miljøet

I takt med ny viden indenfor sundhed og miljø udvikler vi i Matas hele tiden nye bæredygtige tiltag indenfor indhold og produktion af vores egenvarer, herunder Striberne. Det er alt lige fra at reducere plastik på vores emballager til at sikre kort transporttid fra produktion til butik.

Læs Mere
Vinterens kosttilskud: Kom gennem den mørke tid

Matas LIVE

Vinterens kosttilskud: Kom gennem den mørke tid

Af Matas

Vinteren står for døren, og med den kommer kulde og mindre dagslys. Dette kan have en stor indvirkning på vores hverdag, humør og sundhed. I dag har vi derfor allieret os med Randi Kinnerup, som er sundheds- og helserådgiver, der vil dele sin viden og guide dig til, hvor du med fordel kan sætte ind og supplere din daglige kost, for at komme bedst muligt gennem vinteren.

Læs Mere
Kvinde, kend dine kosttilskud

Vi guider

Kvinde, kend dine kosttilskud

Af Nya Vecht

Hvis du er en kvinde i din bedste alder, ved du sikkert også, at der er nogle tilskud, som er gode for dig over 40 år.

Læs Mere