Vi guider

Parfumefri Hudplejerutine Til Følsom Hud

Har du en følsom hud og vil du gerne undgå parfume i dine hudplejeprodukter, men ikke gå på kompromis med effektiviteten? Så læs med her, hvor vi har sammensat en hel parfumefri hudplejerutine særligt til dig med en følsom hud.

Parfume i skønhedsprodukter kan være en rigtig lækker, ekstra luksus men har desværre også den egenskab, at det kan virke hudirriterende. Vil du gerne undgå parfume i dine hudplejeprodukter - enten på grund af allergi, eller blot præference - har vi her sammensat en hel hudplejerutine særligt til dig med en følsom hud. Den er både effektiv og mild mod huden; du behøver ikke gå på kompromis!

Hvad er en følsom hud?

Der eksisterer 5 forskellige hudtyper, hvoraf én er ”den følsomme hud” - kaldes også ofte for "sensitiv hud". En sensitiv hud er kendetegnet ved at være meget reaktiv. Det vil sige, at den nemt påvirkes af faktorer som temperatur, luftfugtighed, sollys og hvilke produkter du bruger. Følsomheden kan komme til udtryk som rødme, kløen, varme i huden eller generel irritation.


Den følsomme hud har bedst af en mild og simpel hudplejerutine, hvor man ikke skifter for meget ud i sine produkter og dermed forvirrer huden unødvendigt.


Den optimale hudplejerutine til en følsom hud

Herunder ser du vores bud på den optimale hudplejerutine til en sensitiv hud. Produkterne skal bruges i den rækkefølge de er nævnt. Husk at du selvfølgelig ikke behøver alle trin vi foreslår: de vigtigste er rens, serum og creme hvis man blot ønsker at holde det simpelt!

Ansigtsrens

Enhver god hudplejerutine starter med en ansigtsrens, og huden har behov for at blive renset jævnligt for at have de bedste betingelser for at forblive sund. Ligesom vi børster tænder for at holde en god mundhygiejne, har vi altså også brug for at rense huden fri for snavs, makeup og forurening, så vi vedligeholder en intakt hudbarriere. Generelt anbefales det, at man renser sin hud morgen og aften men en følsom hud kan nogle gange være bedst tjent med kun at blive renset om aftenen, hvis du oplever, at den bliver uhensigtsmæssigt tør eller irriteret ved rens to gange dagligt. Prøv dig frem for at finde ud af, hvad der virker bedst for dig.

Video - 100% Parfumefri Hverdagsmakeup

Vi guider

Video - 100% Parfumefri Hverdagsmakeup

Vil du gerne undgå parfume i dine skønhedsprodukter men ikke gå på kompromis med smuk makeup? Så se med i denne video, hvor vi giver et bud på en nem og pæn hverdagsmakeup - udelukkende lagt med parfumefri produkter!

Læs også

Skintonic

Skintonic er trin nr. 2 i en hudplejerutine og kan have mange funktioner. Til en følsom hud anbefaler vi at du bruger dette trin på at opbygge din fugtpleje og berolige huden, og derfor at gå efter en dejligt nærende skintonic som starter hele fugtprocessen.

Øjencreme

En øjencreme er et produkt som er særligt formuleret til de sarte øjenomgivelser. Den bidrager med fugt og afhængigt af hvilken en du vælger, kan de fås med egenskaber der modvirker mørke rande og hævelser.

Serum

Et serum er en koncentreret form for pleje som vælges alt afhængigt af hvilke udfordringer din hud døjer med. Til en sensitiv hud er det en god idé at vælge et nærende og beroligende serum, der tilføjer din hud den fugt den har behov for samtidig med, at det aktivt bekæmper hudirritation.

Døjer du med særlige hududfordringer såsom pigmentforandringer eller rynker, kan du også vælge serum efter det – mange serummer løser nemt flere opgaver på én gang.

Creme

En god creme er sidste trin i din hudplejerutine. Den har til formål at gennemfugte huden og sørge for, at fugten bliver i huden til næste gang du påfører creme. En følsom hud har godt af en simpel, beroligende creme gerne med en lidt federe konsistens der kan danne et beskyttende lag på huden. Du kan også vælge at bruge en ansigtsolie som erstatning for din creme, hvis du synes bedre om det. 


Vi håber, at du med disse produktforslag har fået et overblik over nogle af de produkter på markedet som passer perfekt til din hudtype og som samtidig er veganske. Hvis du ender med at prøve nogle af dem, hører vi meget gerne fra dig i en anmeldelse på Matas.dk – der har du mulighed for at fortælle andre om de produkter du prøver, og på den måde være med til at hjælpe andre til at finde produkter der også virker for dem.

Relaterede artikler

Parfumefri: Minimer Risikoen For Allergi

Vi guider

Parfumefri: Minimer Risikoen For Allergi

Af Cecilia Demant

Selvom parfume på mange måder er et sandt pust af skønhed i hverdagen, kan det også give os problemer. Rigtig mange døjer nemlig med parfumeallergi. Hvad gør du, hvis du er allergisk over for parfume men stadig gerne vil bruge dejlige skønhedsprodukter? Og hvad kan du gøre for at minimere din risiko for at udvikle parfumeallergi i første omgang? Læs med her for alle svarene.

Læs Mere
Vegansk Hudplejerutine til Følsom Hud

Vi guider

Vegansk Hudplejerutine til Følsom Hud

Af Cecilia Elisabeth Demant

Har du en følsom hud og foretrækker du, at din hudpleje er fri for animalske ingredienser, men synes, det er lidt besværligt at navigere i, hvilke produkter der opfylder de kriterier? Så læs med her, hvor vi giver dig bud på en fuld – vegansk - hudplejerutine særligt til din hudtype.

Læs Mere
Vegansk Hudplejerutine til Tør Hud

Vi guider

Vegansk Hudplejerutine til Tør Hud

Af Cecilia Elisabeth Demant

Har du en tør hud og foretrækker du, at din hudpleje er fri for animalske ingredienser, men synes, det er lidt besværligt at navigere i, hvilke produkter der opfylder de kriterier? Så læs med her, hvor vi giver dig bud på en fuld – vegansk - hudplejerutine særligt til din hudtype.

Læs Mere
Din komplette guide til Stribernes ansigtsmasker

Nyhed

Din komplette guide til Stribernes ansigtsmasker

Hvis ansigtsmasker endnu ikke er en del af din skønhedsrutine, kan du ikke komme for hurtigt i gang. En ansigtsmaske er nemlig en af hemmelighederne bag en smuk og velplejet hud. Dyk ned i Stribernes store sortiment af masker og find den helt rette til din hudtype og dit behov.

Læs Mere