• Afsendelse 1-3 hverdage
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 260 butikker
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Returret frem til d. 31/1-2023
Menu
Vi guider

Sådan passer du på din hud i en presset tid

Dr. Nathalie Broussard er Scientific Communication Director hos Shiseido, og hun fortæller her, hvordan du bedst plejer din hud, når det meste er lukket ned udenfor og vi opholder os mere inde. Den særlige situation vi er i lige nu, kan nemlig både stresse dig og din hud.

Den tørre luft fra radiatorerne, der ofte stadig er nødvendige i de første forårsmåneder, og indendørsforurening fra mados kan påvirke huden negativt. Men mest af alt kan din hud være påvirket af den stress, som kommer af de særlige forholdsregler, vi alle lever under lige nu, forklarer Dr. Broussard.

Stress kan måles i huden

I 2018 lavede et japansk luftfartsbureau en analyse ved siden af Shiseidos analyse af 23 mennesker, der var i karantæne i 15 dage. Under eksperimentet var deltagerne mere stressede end sædvanligt, og det kunne faktisk tydeligt ses i deres hud. Deres barrierefunktion blev nedsat, de fik mere fedtet og dehydreret hud, og der kom også lettere inflammation i huden.

Sov godt: 7 måder du kan gøre din søvn skønnere

Spot Trenden

Sov godt: 7 måder du kan gøre din søvn skønnere

Lytter man til de internationale trendforskere, drømmer vi om mere ro, nærvær og tid. Vi dyrker yoga og mindfullness, mediterer og drikker urtete. Og så vil vi altså gerne sove mere og bedre. Her er 7 måder, du kan gøre skønhedssøvnen bedre.

Læs også

Plej din hud – hvis du har tid

For dem af os, der ikke ved, hvad vi skal lave derhjemme hele tiden, kan hudpleje være en fin måde at få tiden til at gå. For andre, der kæmper med at få arbejde og familieliv til at hænge sammen, er det nok en større udfordring at få tid til. Uanset hvad, så kan hudpleje give en afslappende wellness-følelse i en svær tid, som den vi er i nu, siger Dr. Broussard.


Hvis du har lyst og overskud til en skøn hudplejerutine, der er særligt tilpasset tiderne lige nu, så får du her Dr. Broussards 3 bedste råd.

1. Rens din hud grundigt

Udendørs er huden udsat for forurening, men også indendørs kan mados faktisk være en kilde til forurening. Måske bruger du mere tid i køkkenet end du plejer, og partikler fra madlavning kan faktisk øge inflammationen og rynker i huden. Derfor er det vigtigt at rense huden grundigt, både morgen og aften.


Hvis du stadig bruger makeup nu, er det en god idé både at bruge en makeupfjerner og en rens om aftenen.


Tip!
Har du lidt ekstra tid? Tilføj en blid eksfoliering for at fjerne døde hudceller og booste cellefornyelsen - den er nemlig også påvirket af stress.

2. Bekæmp stress i huden

Det er ingen hemmelighed at pres og stress har stor betydning for vores hud. Shiseidos forskere har faktisk vist, at hudens barrierefunktion bliver nedsat af stressede situationer, hvilket gør huden mere sensitiv, ligesom den også fornyer sig langsommere.


Derfor kan det være en god idé at forsøge at berolige huden. Brug en serum, der styrker huden som Shiseidos Ultimune version, som både styrker og booster. Derefter kan du bruge en fugtgivende creme for at beskytte hudbarrieren. Det kan også være rart at pleje huden med en natmaske, som bruges i stedet for natcreme.


Tip!
Har du lidt mere tid? Prøv et sæt eye patches, som er små masker, du lægger under øjnene. De giver en frisk følelse og modvirker poser.

3. Giv dig selv en ansigtsmassage og afspænd

Tag dig god tid til at massere produkterne ind i huden, så du stimulerer cirkulationen. Et godt tip er at skylle hænderne i koldt vand, før du tager serum og creme på for at stimulere blodcirkulationen endnu mere.


Inden du går i gang med din hudplejerutine, kan du også forkæle din hud lidt ekstra, ved at massere med en faceroller, der ligeledes går ind og øger blodcirkulationen og beroliger nervesystemet.
​​​​​​​

Du kan også prøve et andet tip, der kommer fra ”The Face Yoga Soul”. Tippet hjælper med at afspænde kæben og mindske fine linjer:

  • Dæk tænderne med dine læber og form et ”O” med din mund.

  • Uden at bevæge læberne forsøger du at smile så bredt, som du kan. Det gør ”O” til et ”A”.

  • Gentag 10 gange, 3 gange dagligt.

  • Afslut afspændingen med et afslappende pres på stedet mellem din næse og overlæbe. Hold det i 45 sekunder og gentag 3 gange.

Relaterede artikler

Nye skønhedsgadgets: Tag din skønhed i egne hænder

Vi guider

Nye skønhedsgadgets: Tag din skønhed i egne hænder

Af Tekst Cathrine Park

Er du en ægte beautyjunkie som aldrig går ned på udstyr, så har vi spottet et par smarte gadgets, der får din hud sund og strålende ind i foråret.

Læs Mere
Holistisk hudpleje: Plej din hud indefra og udenpå

Vi guider

Holistisk hudpleje: Plej din hud indefra og udenpå

En sund hud er ikke kun et spørgsmål og cremer og sera. Vi kigger på, hvordan du kan styrke og pleje din hud indefra og udenpå, så din hud bliver så stærk og sund som muligt.

Læs Mere
10 tips fra materialisten

Vi guider

10 tips fra materialisten

Af Sofie Rasmussen

Foråret er så småt på vej, og her ved Sofie Rasmussen fra Matas i Rødovre hvilke produkter, der kan gøre dig klar til de skønne forårsdage. Find hendes 10 beautyfavoritter her.

Læs Mere
Niacinamid – multitaskeren, der fikser alt

Vi guider

Niacinamid – multitaskeren, der fikser alt

Af Cathrine Park

Urenheder, ujævn hudtone og manglende glød? Fortvivl ej, for der findes en hudplejeingrediens, der kan løse alle dine bekymringer. Niacinamid er svaret, så i denne artikel dykker vi ned i, hvad denne superingrediens kan gøre for dig og din hud.

Læs Mere