• Afsendelse 1-2 hverdage
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Byt i 260 butikker
  • 30 dages fuld returret
  • Mere end 1000 brands
Menu
Forsinkelser på levering grundet Tour de France i KBH
Mulige forsinkelser på levering som følge af Tour de France (Københavnsområdet)
Vi guider

4 nemme tips til en sundere hverdag

Ekstra sundhed i hverdagen behøver ikke at være tidskrævende, besværligt eller ubehageligt; vi giver dig 4 nemme måder at få mere af det på.

Ien travl hverdag med en tilsyneladende uendelig liste af gøremål, kan det være svært at få tid til at prioritere sundhed. Vi har alle de gode intentioner, men det er som om, at de dér 10.000 skridt, 30 dages ab-challengen og nultolerancepolitikken over for hvidt brød ikke rigtig gennemfører sig selv. Hvis du også savner et par quick fixes til at booste din daglige sundhed, er du faldet over den rette artikel; det er nemlig lige præcis, hvad vi har på programmet i dag.

Track dit vandindtag

Vi medgiver gerne, at denne pointe ikke er den mest originale i en sundhedssammenhæng, men det skal nævnes: sørg for at få vand nok i løbet af dagen! Vand er vitalt for at kroppens processer fungerer som de skal. Vi mister dagligt væske på helt naturlig vis, eksempelvis gennem respiration og når vi sveder - derfor skal vi huske at tilføre ny. Et raskt, voksent menneske har i gennemsnit brug for at få tilført halvanden til to liter vand dagligt – og lidt mere, hvis man dyrker motion, er syg eller har det varmt på en hed sommerdag.


For at vandindtaget ikke bare skal blive endnu en ting man skal holde styr på, anbefaler vi at investere i en god drikkedunk som hjælper dig på vej; mærket BRIX har lavet en vanvittigt smart én, som har en klikindikator der holder styr på præcis hvor meget vand du har drukket i løbet af en dag. De fås i et hav af farver og er desuden fri for Bisphenol-A, PVC og ftalater og tåler temperaturer helt op til vands kogepunkt – så fyld den roligt op med en god the, hvis du har lyst.


Vælg de rigtige kosttilskud

Kosttilskud og vitaminer kan være et rigtig godt supplement til din generelle sundhed, og der er noget på markedet til ethvert tænkeligt behov. Selvom kosttilskud kan være gavnlige, er de måske ikke det mest interessante at shoppe.


Det problem har Matas løst med introduktionen af abonnementer, hvor du nu kan få leveret dine vigtigste kosttilskud direkte til din dør med en fast frekvens – og altid gratis fragt.


Sæt eksempelvis fiskeolie, kalktabletterne eller børnenes multivitaminer på abonnement, så du slipper for at skulle huske på genopfyldning og risikere at løbe tør. Du sparer både tid og penge, for Matas giver dig desuden en fast rabat på 20% når du bestiller dine varer på abonnement. What’s not to like?

Giv plads til det mentale

Din mentale sundhed er ligeså vigtig som din fysiske – og i øvrigt tæt forbundet hermed. Vi har en tendens til at negligere øverste etage når snakken falder på sundhed, men psykisk velvære vinder heldigvis frem disse år.


En hurtig, effektiv og ikke mindst behagelig måde at styrke din mentale sundhed på er gennem meditation og mindfulness. Meditation er en fantastisk måde at skabe ro og overblik på i hverdagen, og medvirker aktivt til at reducere stress og endda søvnproblemer. I modsætning til hvad mange tror, behøver du ikke rejse til Fjernøsten og fordybe dig flere uger på et munkekloster for at opnå de positive effekter. Du kan fint dyrke meditationen hjemme og blot 10 minutter dagligt vil gøre en forskel.


Meditation kan foregå på mange måder, men hvis man er ny i det, kan det være godt med en guidet meditation, hvilket der findes rigtig mange apps til. Flere af dem er gratis og nogle kræver betaling, men fælles for dem er, at de er nemme at gå til og ikke tager meget tid at bruge. Headspace, Calm og Insight Timer er alle populære apps med meditationer på engelsk. Foretrækker du en dansk instruktør, kan du med fordel prøve apps som Åben og Rolig eller Nærvær.

Tag en pause

I vores iver efter at være effektive og produktive glemmer vi ofte at holde pauser. Det er ikke kun børn der har brug for frikvarter til at genoplade batterierne, og forskning viser, at det faktisk øger vores produktivitet – og naturligvis velvære – at prioritere små pauser i løbet af dagen.

​​​​​​​

Det bedste man kan gøre i sin pause er at komme udendørs og strække benene lidt, gerne sammen med en anden person. Pauserne behøver ikke være lange, og blot 5-10 minutter gør en stor forskel. Hvis du tager en pause med en kollega eller studiekammerat, så prøv at tale om noget der ikke er relateret til hvad I hver især arbejder på. Er du alene i din pause, så forsøg at tænke på noget andet end arbejde. Du vil opleve, at du er mere klar i hovedet og i stand til at koncentrere dig meget bedre efterfølgende. Det er både sundt og givtigt.


Vi håber du kunne bruge vores 4 nemme tips til en sundere hverdag. Du behøver selvfølgelig ikke benytte dem alle sammen, men de er små nok til nemt at kunne sættes i spil på én gang, så vi vil anbefale dig at give det et skud. Mange bække små!

Relaterede artikler

6 tips til lysterapi i vintermørket

Vi guider

6 tips til lysterapi i vintermørket

Af Michelle Weis

Når vintermørket sænker sig, kan du opleve, at dagene bliver mere triste, og energien daler. Her er lysterapi din ven – både det naturlige lys fra solens stråler (hvis de ellers kunne trænge gennem det insisterende skydække) og det lys, du kan få ved at slappe af foran en lysterapilampe. I dagens indlæg giver vi tips til lysterapi i mørket, og vi fremhæver nogle af vores bestsellere inden for kategorien lysterapilamper.

Læs mere
Motion gør dig glad

Vi guider

Motion gør dig glad

Af Matas

Din krop er ikke skabt til at sidde stille, og det kan gå hårdt ud over ryg, nakke og skuldre. Heldigvis kan du forebygge smerter med motion – og så er det samtidig godt for dit humør og din sundhed.

Læs mere
Hjemmetræning med Matas & Peter Bendtsen

Vi guider

Hjemmetræning med Matas & Peter Bendtsen

Af Peter Bendtsen

I dag giver vi ordet til personlig træner og Cand. Scient. i Idræt & Sundhed, Peter Bendtsen, der tager os gennem 5 nemme, men effektive, træningsøvelser, der kan laves inden for hjemmets fire vægge. Hjemmetræning er nemlig et fænomen, der er kommet for at blive, og her på Stories redaktionen er vi begejstrede for, at vi nu har et benhårdt, men overskueligt, træningsprogram, der kan laves efter arbejde eller i frokostpausen.

Læs mere
Spænding – når hovedet og kroppen brokker sig

Vi guider

Spænding – når hovedet og kroppen brokker sig

Vores krop er ikke skabt til den livsstil, mange af os fører i dag. Vi bevæger os for lidt og mange gange også for ensformigt. Heldigvis er der flere effektive knapper, vi kan skrue på for at lindre og forebygge de spændinger, der kan give stivhed eller ømhed i kroppen og ondt på øverste etage.

Læs mere