• Hjemmelevering
 • Afsendelse 1-2 hverdage
 • Byt i 270 butikker
 • Mere end 1000 brands
 • 30 dages returret
Vi guider

Rosacea – vælg de rigtige produkter

Rosacea er en kronisk betændelsestilstand i huden, som kræver de rette hudpleje- og makeupprodukter. Det handler med andre ord om at tage de rette valg til din hud, når du har rosacea og skal vælge, hvilken creme og hvilke makeupprodukter du skal anvende til din rosacea. Vi guider dig godt på vej her.

Rosacea kræver omtanke. Er du en af de 3-5 % kvinder, der lider af den kroniske betændelsestilstand i huden, som rosacea er, så ved du, at det ikke er ligegyldigt, hvilke produkter du putter på huden. De forkerte valg kan nemlig gøre det hele værre. Hvorimod de rette produkter kan hjælpe dig til at leve med rosacea, uden at det behøver at være tydeligt eller mærkbart i huden.


Når du tager de rigtige valg – både når det gælder hudpleje, makeup, den mad, du spiser og den måde, du opholder dig i solen på – mærker du meget mindre til din rosacea. Det kan altså godt betale sig at blive lidt klogere på, hvilke produkter du kan bruge, og hvilke du skal holde dig fra.

Hudpleje til rosacea

Er du ramt af rosacea, uanset om det er lidt eller meget, så er dine hudplejerutiner og produkter helt utroligt vigtige. Både når du skal vælge hvilke renseprodukter du skal anvende, men også hvilken rosacea creme du skal bruge morgen og aften. Din rens skal være mild, uden sæbe og have en neutral pH-værdi, som er så tæt på din egen som muligt, og din rosacea creme skal give masser af fugt.


Har man rosacea, trænger huden nemlig til masser af fugt. Ikke bare fordi rosacea rammer kvinder fra 30 til 50 år, hvor huden i forvejen indeholder mindre fugt, men i høj grad også fordi rosacea ofte giver en defekt fugtbarriere samt et større transepidermalt vandtab end normalt. Det kan føre til højere grad af irritation og udbrud i huden. Derfor er det enormt vigtigt at holde et højt fugtniveau i huden. Vælg en serum og en rosacea creme, der hjælper dig i den rigtige retning og på samme tid er mild for huden, og naturligvis uden parfume og konserveringsmidler.


Tip!
Vær forsigtig, når du påfører din rosacea creme. Dup stille og roligt huden med fingerspidserne.

Alt du skal vide om probiotika i hudpleje

Spot Trenden

Alt du skal vide om probiotika i hudpleje

Probiotika har opnået stjernestatus i skønhedsverdenen og med god grund, for mælkesyrebakterierne fungerer som en stærk barriere og hjælper huden med at genoprette sig selv. Her er alt du skal vide om probiotika i hudpleje.

Læs også

Hudplejerutine til dig med rosacea

Undgå at overpleje din hud. Er du typen, som bruger mange forskellige sera og cremer, så prøv at skære ned til det mest essentielle:


 • Rens huden to gange dagligt.
 • Brug eventuelt en medicinsk rosacea creme, hvis du har fået ordineret en af lægen
 • Brug en serum og creme, der passer til din hud
 • Husk solcreme om dagen, hvis din creme ikke indeholder SPF


Det er vigtigt at du taler med din læge om den korrekte rækkefølge af hudplejen, hvis du bruger en medicinsk rosacea creme.


Undgå at bruge vaskesvampe og vaskeklude i ansigtet. Det er for hårdt for din sensitive hud.​​​​​​​

Gode hudplejeprodukter til rosacea:

(2)
SARDkopenhagen Micellar Cleansing Oil 100 ml
164,95
DU OPTJENER 17 Point
(82)
Ecooking Anti-Rødme Creme 50 ml
299,95
DU OPTJENER 30 Point
(1)
Weleda Almond Soothing Facial Lotion 30 ml
159,95
DU OPTJENER 16 Point

Gode fugtgivere til dig med rosacea

Fugt er vigtigt for huden, når hudbarrieren er svag, og når du blusser op. Huden har nemlig svært ved at holde på fugten, når den ikke fungerer optimalt.


Du giver din hud ekstra fugt ved at bruge en fugtgivende serum, som samtidig dulmer din rødme under din rosacea creme.

​​​​​​​

(4)
REN Clean Skincare EVERCALM™ Anti-Redness Serum 30 ml
359,95
DU OPTJENER 36 Point
(16)
Ecooking Fugt Serum 20 ml
349,95
DU OPTJENER 35 Point
(120)
Pudderdåserne.dk Niacinamid 10% Serum 50 ml
169,95
Førpris 199,95
DU OPTJENER 17 Point
Vi tester 8 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Vi guider

Vi tester 8 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Kokosolie er blevet hyldet i skønhedsverdenen som et multiprodukt til både hudpleje, hårpleje og alt derimellem. Men hvad kan du egentlig bruge kokosolie til – og virker det? Her får du den store guide om kokosolie.

Læs også

Husk solcreme

Daglig solbeskyttelse er et must for alle hudtyper, men har du rosacea, er det ekstra vigtigt. Der er nemlig ikke noget som solen, der trigger din rosacea til at blusse op. UVA forårsager ældning af din hud, og UVB stråler er dem, der giver os brændt hud – og overraskende nok er det ikke alle solcremer, der indeholder beskyttelse mod begge. Husk derfor at være opmærksom på, at din solcreme beskytter dig både mod UVA og UVB!


Vælg som minimum solfaktor 15 og gerne højere, især i sommerhalvåret. Som i din hudpleje er det ekstremt vigtigt at vælge en mild, parfumefri solcreme, som ikke giver irritation på huden. Brug solcremen hver dag – også på overskyede dage.


Hvis du opholder dig i direkte sol, så brug en hat eller kasket til at skygge for ansigtet.

​​​​​​​

Gode solcremer til rosacea:

(52)
Pudderdåserne.dk Alt i en Beskyttelse SPF 40 50 ml
214,95
Førpris 244,95
DU OPTJENER 22 Point
(71)
Matas Natur Ansigtssolcreme SPF 30 50 ml
99,95
DU OPTJENER 10 Point
(25)
Clinique SPF 30 Mineral Sunscreen For Face 30 ml
224,95
DU OPTJENER 23 Point
(60)
Rudolph Care Organic Sun Face Cream SPF 50 50 ml
269,95
DU OPTJENER 27 Point

Foundation med solbeskyttelse

Når din hud er følsom over for solen og nemt blusser op, hvis den bliver udsat for sollys, så er det en god idé at vælge en foundation, som indeholder SPF. På den måde kan du både dække pigmentforskelle og beskytte den mod uv-stråler.


Hvis du er inde i en periode, hvor huden blusser op med aknelignende knopper, kan det være en fordel at spotdække dem med en concealer i samme farve som din foundation. Husk altid at påføre din rosacea creme under din foundation og concealer.

Gode foundations med SPF

Makeup til rosacea

Når man har rosacea, er huden rød og sensitiv, og brugen af rene og milde makeupprodukter er derfor supervigtig, for at huden kan ånde, mens den er dækket med makeup. Makeuppen kan nemlig være svær at undvære, hvis man gerne vil dække og skjule rødmen.


Gå derfor efter produkter, som er specielt udviklet til sensitiv hud, og som er uden parfume og konserveringsmidler. Netop parfume og konserveringsmidler er dårligt for rosacea-ramt hud, da de kan irritere huden, som igen kan føre til tør hud, hvilket kan forværre talgkirtlernes produktion og dermed også selve rosaceaen.


Lad dig rådgive af eksperterne i din Matas, så du får valgt rene og milde produkter, som samtidig har en god nok dækkeevne, så rødme og knopper ikke generer dit udseende.


​​​​​​​

Gode makeupprodukter til rosacea:

(55)
Tromborg Mineral Foundation Favorite
379,95
DU OPTJENER 38 Point
(41)
MIILD Mineral Bronzing Pudder 01 Apricity
369,95
DU OPTJENER 37 Point
(4)
IDUN Minerals Mineral Concealer Idegran
225,95
DU OPTJENER 23 Point

Pas på de røde toner i makeup

Concealer, foundation og mineralpudder er svært at undvære, hvis du vil dække din rosacea, men pas på med blushen. Huden har jo en rødme i forvejen, og derfor skal du være påpasselig med at tilføre for meget rødligt pigment til kinderne. Det samme gælder faktisk dine læber. Hvis du ikke lykkes med at dække din rosacea helt til med makeup, så pas på med for rødlige farver på læberne, hold dem hellere i neutrale toner.

Selvom din rosacea måske ikke sidder tæt på øjnene, er det alligevel godt at vælge allergivenlige produkter til dit øjenområde. Der er ingen grund til at have parfume nogen som helst steder i ansigtet.

Sørg i øvrigt for at have god hygiejne i dine makeupprodukter. Vask dine makeupbørster et par gange om måneden.

​​​​​​​


Tip!
Mineralmakeup er et godt valg, når din hud er irriteret.

Colour corrector til din makeup

Du kan med fordel dække og nedtone din rødmen med colour corrector. Tanken er, at du bruger komplementærfarver til at dæmpe for de uønskede farvetoner. Det betyder, at du kan dække over kraftig rødmen med grøn farve, før du lægger din foundation eller lignende. Det virker og giver et naturligt look.​​​​​​​

(19)
NYX PROFESSIONAL MAKEUP Palette Color Correcting Concealer
109,95
DU OPTJENER 11 Point
Sommermakeup: Nude Trend

Spot Trenden

Sommermakeup: Nude Trend

Gå sommeren i møde med de lækreste nude produkter, der giver den perfekte glød og holder din hud naturlig og frisk i varmen.

Læs også

Hvad er rosacea?

Rosacea er en inflammatorisk og kronisk hudlidelse, som opstår i ansigtet og rammer 3-5 % af den danske befolkning. Selv om det er en ret udbredt og almindelig hudinfektion, ved eksperterne ikke ret meget om, hvorfor den præcis opstår, og hvem den rammer. Man ved dog, at flest kvinder får rosacea og flest i alderen 30-50 år. Ved brug af en god rosacea creme og de rigtige hudpleje- og makeupprodukter, kan man nedtone og dække rødmen i ansigtet.


Smitter rosacea?

Roscea er ikke en sygdom, som man kan blive smittet med. Så der er ingen former for smittefare. Dette gælder, selv om der er betændte blærer/knopper i huden, som kan væske, og mange tror derfor, at de også smitter, men det gør de altså ikke.


Hvorfor får man rosacea?

Det er endnu ikke bevist, hvorfor man får rosacea. Det kan være arveligt betinget, ligesom visse andre årsager kan spille en rolle. Symptomerne på rosacea kan forværres af flere forskellige ting, som kan trigge et udbrud.


Kendte triggere:

 • Sollys
 • Alkohol
 • Te/kaffe
 • Krydret mad
 • Sukker
 • Stress
5 superfoods, der hitter

Spot Trenden

5 superfoods, der hitter

Superfoods er en af de helt store trends, inden for kost og ernæring. Vi har listet de 5 superfoods, der er hottest lige nu.

Læs også

Hvordan konstaterer man rosacea?

Har du rød, varm hud, store porer og karsprængninger eventuelt med udslæt, som særligt kommer, når du opholder dig i solen, spiser krydret mad eller har drukket alkohol, så har du muligvis rosacea. Hudlidelsen kommer i forskellige stadier fra let rødmen i huden til udbrud med betændte knopper eller fortykket hud.

Har du bumselignende knopper på hagen, kinder, næsen og mellem øjenbrynene og ingen andre steder, så tyder det på rosacea. Men gå altid til en hudlæge, hvis du har hudproblemer.


Hvilken mad kan man ikke spise?

Krydret mad er næsten bandlyst, hvis du vil sikre dig, at du ikke gør noget, der kan forværre rosaceaen. Vin og alkohol generelt er også en af de ting, vi indtager, som kan puste liv i rosacea. Hvidløg, citrusfrugter og mejeriprodukter er andre fødevarer, som kan være gode at undgå.  Rosacea skal altså behandles med omhu både indefra og udefra.


Vigtigt til dig, der vælger cremer uden konserveringsmidler

Når du vælger en rosacea creme er der faktorer som du specielt skal være opmærksom på. Cremer uden konserveringsmidler bliver hurtigt inficeret med bakterier, specielt hvis produkterne kommer i åbne krukker, hvor du putter fingrene ned i cremen. Bakterievækst, mug og svamp i cremer er aldrig godt, men hvis din hudbarriere er ødelagt på grund af eksem, akne eller rosacea, er det meget alvorligt, fordi det kan trænge ind i kroppen.


 • Opbevar altid din konserveringsfrie rosacea creme på køl.
 • Vælg en rosacea creme på tube, med pumper eller i lufttætte beholdere.
 • Tag cremen op af krukken med en ren spatel.
 • Find en rosacea creme, som indeholder et konserveringsmiddel, som ikke irriterer din hud.​​​​​​​​​​​​​​

Relaterede produkter

(12)
MIILD Mineralpudder 05 Medium Dark Cloudy
359,95
DU OPTJENER 36 Point
(70)
Clinique Redness Solutions Daily Relief Cream 50 ml
424,95
DU OPTJENER 43 Point

Relaterede artikler

Danske skønhedsmærker hos Matas

Vi guider

Danske skønhedsmærker hos Matas

Af Alberte Sejling

På trods af vores lille størrelse, kan vi i Danmark bryste os af et stort udvalg af danske brands, som laver skønhed i verdensklasse. De danske mærker tænker ofte i grønne baner, og det er mange lækre både pleje-og makeupprodukter til dig, der gerne vil gå den naturlige skønhedsvej.

Læs Mere
Avivir Baobab: dansk, naturlig og luksuriøs serie

Nyhed

Avivir Baobab: dansk, naturlig og luksuriøs serie

Af Matas

Baobab er en af tidens trendsættende ingredienser i skønhedspleje. Allerede kort efter introduktionen i marts, blev AVIVIR Baobab Virgin Oil tildelt prisen ’Årets Skønhedsprodukt’ ved ’Danish Health and Science Award 2018’.

Læs Mere
Beauté Pacifique er dansk hudpleje i verdensklasse

Bag om brandet

Beauté Pacifique er dansk hudpleje i verdensklasse

Af Trine Brøndsted

Beauté Pacifique er et af Danmarks førende hudplejemærker, og det er et af de mærker, du bør kende, hvis du går efter hudpleje, der virker.

Læs Mere
 • Hjemmelevering
 • Afsendelse 1-2 hverdage
 • Byt i 270 butikker
 • Mere end 1000 brands
 • 30 dages returret