• Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
 • Byt i forretning
 • Mere end 1000 brands
 • 30 dages returret
 • Afsendes inden 1-4 hverdage
Vi guider

Rosacea – vælg de rigtige produkter

Rosacea er en kronisk betændelsestilstand i huden, som kræver de rette hudpleje- og makeupprodukter. Det handler med andre ord om at tage de rette valg til din hud, når du har rosacea. Vi guider dig godt på vej her.

Rosacea kræver omtanke. Er du en af de 3-5 % kvinder, der lider af den kroniske betændelsestilstand i huden, som rosacea er, så ved du, at det ikke er ligegyldigt, hvilke produkter du putter på huden. De forkerte valg kan nemlig gøre det hele værre. Hvorimod de rette produkter kan hjælpe dig til at leve med rosacea, uden at det behøver at være tydeligt eller mærkbart i huden.

Når du tager de rigtige valg – både når det gælder hudpleje, makeup, den mad, du spiser og den måde, du opholder dig i solen på – mærker du meget mindre til din rosacea. Det kan altså godt betale sig at blive lidt klogere på, hvilke produkter du kan bruge, og hvilke du skal holde dig fra.

Hudpleje til rosacea

Er du ramt af rosacea, uanset om det er lidt eller meget, så er dine hudplejerutiner og produkter helt utroligt vigtige. Din rens skal være mild, uden sæbe og have en neutral pH-værdi, som er så tæt på din egen som muligt.

Har man rosacea, trænger huden desuden til masser af fugt. Ikke bare fordi rosacea rammer kvinder fra 30 til 50 år, hvor huden i forvejen indeholder mindre fugt, men i høj grad også fordi rosacea ofte giver en defekt fugtbarriere samt et større transepidermalt vandtab end normalt. Det kan føre til højere grad af irritation og udbrud i huden. Derfor er det enormt vigtigt at holde et højt fugtniveau i huden. Vælg sera og cremer, der hjælper dig i den rigtige retning og på samme tid er milde for huden, naturligvis uden parfume og konserveringsmidler.

Tip!
Vær forsigtig, når du påfører dine cremer. Dup stille og roligt huden med fingerspidserne.

Probiotika er det nye sort i hudpleje

Spot Trenden

Probiotika er det nye sort i hudpleje

Probiotika har opnået stjernestatus i skønhedsverdenen og med god grund. Mælkesyrebakterierne fungerer nemlig som en stærk barriere og hjælper huden med at genoprette sig selv.

Læs også

Hudplejerutine til dig med rosacea

Undgå at overpleje din hud. Er du typen, som bruger mange forskellige sera og cremer, så prøv at skære ned til det mest essentielle:

 • Rens huden to gange dagligt.
 • Hvis du bruger medicinsk creme, så påfør, og lad den tørre i minimum 30 minutter, før du fortsætter.
 • Serum
 • Dagcreme/natcreme.
 • Solcreme om dagen, hvis din dagcreme ikke indeholder SPF.

Undgå at bruge vaskesvampe og vaskeklude i ansigtet. Det er for hårdt for din sensitive hud.​​​​​​​


Gode hudplejeprodukter til rosacea:

SARDkopenhagen Micellar Cleansing Oil 100 ml
159,95
DU OPTJENER 16 Point
Ecooking Anti-Rødme Creme 50 ml
299,95
DU OPTJENER 30 Point
Weleda Almond Soothing Facial Lotion 30 ml
159,95
DU OPTJENER 16 Point

Gode fugtgivere til dig med rosacea

Fugt er vigtigt for huden, når hudbarrieren er svag, og når du blusser op. Huden har nemlig svært ved at holde på fugten, når den ikke fungerer optimalt.


Du giver din hud ekstra fugt ved at bruge et fugtgivende serum, som samtidig dulmer din rødme under din dagcreme.

Ecooking Fugt Serum 20 ml
349,95
DU OPTJENER 35 Point
Pudderdåserne.dk Niacinamid 10% Serum 50 ml
194,95
DU OPTJENER 20 Point
Sandt og falskt: Kokosolie i hårpleje og hudpleje

Vi guider

Sandt og falskt: Kokosolie i hårpleje og hudpleje

Kokosolie er blevet hyldet i skønhedsverdenen som et multiprodukt til både hudpleje, hårpleje og alt derimellem. Men hvad kan du egentlig bruge kokosolie til – og virker det? Her får du den store guide om kokosolie.

Læs også

Husk solcreme

Daglig solbeskyttelse er et must for alle hudtyper, men har du rosacea, er det ekstra vigtigt. Der er nemlig ikke noget som solen, der trigger din rosacea til at blusse op. UVA forårsager ældning af din hud, og UVB stråler er dem, der giver os brændt hud – og overraskende nok er det ikke alle solcremer, der indeholder beskyttelse mod begge. Husk derfor at være opmærksom på, at din solcreme beskytter dig både mod UVA og UVB!


Vælg som minimum solfaktor 15 og gerne højere, især i sommerhalvåret. Som i din hudpleje er det ekstremt vigtigt at vælge en mild, parfumefri solcreme, som ikke giver irritation på huden. Brug solcremen hver dag – også på overskyede dage.


Hvis du opholder dig i direkte sol, så brug en hat eller kasket til at skygge for ansigtet.

​​​​​​​

Gode solcremer til rosacea:

Pudderdåserne.dk Alt i en Beskyttelse SPF 40 50 ml
244,95
DU OPTJENER 25 Point
Matas Natur Ansigtssolcreme SPF 30 50 ml
99,95
DU OPTJENER 10 Point
Clinique SPF 30 Mineral Sunscreen For Face 30 ml
224,95
DU OPTJENER 23 Point
Rudolph Care Organic Sun Face Cream SPF 50 50 ml
269,95
DU OPTJENER 27 Point

Foundation med solbeskyttelse

Når din hud er følsom over for solen og nemt blusser op, hvis den bliver udsat for sollys, så er det en god idé at vælge en foundation, som indeholder SPF. På den måde kan du både dække pigmentforskelle og beskytte den mod uv-stråler.


Hvis du er inde i en periode, hvor huden blusser op med aknelignende knopper, kan det være en fordel at spotdække dem med en concealer i samme farve som din foundation.

Gode foundations med SPF

Flere varianter
e.l.f. Flawless Finish Foundation SPF 15 Sand
84,95
DU OPTJENER 9 Point

Makeup til rosacea

Når man har rosacea, er huden rød og sensitiv, og brugen af rene og milde makeupprodukter er derfor supervigtig, for at huden kan ånde, mens den er dækket med makeup. Makeuppen kan nemlig være svær at undvære, hvis man gerne vil dække og skjule rødmen.


Gå derfor efter produkter, som er specielt udviklet til sensitiv hud, og som er uden parfume og konserveringsmidler. Netop parfume og konserveringsmidler er dårligt for rosacea-ramt hud, da de kan irritere huden, som igen kan føre til tør hud, hvilket kan forværre talgkirtlernes produktion og dermed også selve rosaceaen.


Lad dig rådgive af eksperterne i din Matas, så du får valgt rene og milde produkter, som samtidig har en god nok dækkeevne, så rødme og knopper ikke generer dit udseende.


​​​​​​​

Gode makeupprodukter til rosacea:

Flere varianter
Tromborg Mineral Foundation Favorite
359,95
DU OPTJENER 36 Point
Nilens Jord Duo Concealer 586
194,95
DU OPTJENER 20 Point
IDUN Minerals Mascara Eir
199,95
DU OPTJENER 20 Point
MIILD Mineral Bronzing Pudder 01 Apricity
359,95
DU OPTJENER 36 Point
IDUN Minerals Mineral Concealer Idegran
225,95
DU OPTJENER 23 Point
Flere varianter
Elizabeth Arden Beautiful Color Moisturizing Lipstick 414 Pale Petal
239,95
DU OPTJENER 24 Point

Pas på de røde toner i makeup

Concealer, foundation og mineralpudder er svært at undvære, hvis du vil dække din rosacea, men pas på med blushen. Huden har jo en rødme i forvejen, og derfor skal du være påpasselig med at tilføre for meget rødligt pigment til kinderne. Det samme gælder faktisk dine læber. Hvis du ikke lykkes med at dække din rosacea helt til med makeup, så pas på med for rødlige farver på læberne, hold dem hellere i neutrale toner.

Selvom din rosacea måske ikke sidder tæt på øjnene, er det alligevel godt at vælge allergivenlige produkter til dit øjenområde. Der er ingen grund til at have parfume nogen som helst steder i ansigtet.

Sørg i øvrigt for at have god hygiejne i dine makeupprodukter. Vask dine makeupbørster et par gange om måneden.

​​​​​​​


Tip!
Mineralmakeup er et godt valg, når din hud er irriteret.

Colour corrector til din makeup

Du kan med fordel dække og nedtone din rødmen med colour corrector. Tanken er, at du bruger komplementærfarver til at dæmpe for de uønskede farvetoner. Det betyder, at du kan dække over kraftig rødmen med grøn farve, før du lægger din foundation eller lignende. Det virker og giver et naturligt look.​​​​​​​


Tip!
Mineralmakeup er et godt valg, når din hud er irriteret.

Sommermakeup: Nude Trend

Spot Trenden

Sommermakeup: Nude Trend

Gå sommeren i møde med de lækreste nude nyheder, der giver den perfekte glød og holder din hud naturlig og frisk i varmen.

Læs også

Hvad er rosacea?

Rosacea er en inflammatorisk og kronisk hudlidelse, som opstår i ansigtet og rammer 3-5 % af den danske befolkning. Selv om det er en ret udbredt og almindelig hudinfektion, ved eksperterne ikke ret meget om, hvorfor den præcis opstår, og hvem den rammer. Man ved dog, at flest kvinder får rosacea og flest i alderen 30-50 år.

Smitter rosacea?

Roscea er ikke en sygdom, som man kan blive smittet med. Så der er ingen former for smittefare. Dette gælder, selv om der er betændte blærer/knopper i huden, som kan væske, og mange tror derfor, at de også smitter, men det gør de altså ikke.

Hvorfor får man rosacea?

Det er endnu ikke bevist, hvorfor man får rosacea. Det kan være arveligt betinget, ligesom visse andre årsager kan spille en rolle. Symptomerne på rosacea kan forværres af flere forskellige ting, som kan trigge et udbrud.

Kendte triggere:

 • Sollys
 • Alkohol
 • Te/kaffe
 • Krydret mad
 • Sukker
 • Stress
5 superfoods, der hitter

Spot Trenden

5 superfoods, der hitter

Superfoods er en af de helt store trends, inden for kost og ernæring. Vi har listet de 5 superfoods, der er hottest lige nu.

Læs også

Hvordan konstaterer man rosacea?

Har du rød, varm hud, store porer og karsprængninger eventuelt med udslæt, som særligt kommer, når du opholder dig i solen, spiser krydret mad eller har drukket alkohol, så har du muligvis rosacea. Hudlidelsen kommer i forskellige stadier fra let rødmen i huden til udbrud med betændte knopper eller fortykket hud.

Har du bumselignende knopper på hagen, kinder, næsen og mellem øjenbrynene og ingen andre steder, så tyder det på rosacea. Men gå altid til en hudlæge, hvis du har hudproblemer.

Hvilken mad kan man ikke spise?

Krydret mad er næsten bandlyst, hvis du vil sikre dig, at du ikke gør noget, der kan forværre rosaceaen. Vin og alkohol generelt er også en af de ting, vi indtager, som kan puste liv i rosacea. Hvidløg, citrusfrugter og mejeriprodukter er andre fødevarer, som kan være gode at undgå.  Rosacea skal altså behandles med omhu både indefra og udefra.

Vigtigt til dig, der vælger cremer uden konserveringsmidler

Cremer uden konserveringsmidler bliver hurtigt inficeret med bakterier, specielt hvis produkterne kommer i åbne krukker, hvor du putter fingrene ned i cremen. Bakterievækst, mug og svamp i cremer er aldrig godt, men hvis din hudbarriere er ødelagt på grund af eksem, akne eller rosacea, er det meget alvorligt, fordi det kan trænge ind i kroppen.

 • Opbevar altid dine konserveringsfrie cremer på køl.

 • Vælg produkter på tube, med pumper eller i lufttætte beholdere.
 • Tag cremen op af krukken med en ren spatel.
 • Find en creme, som indeholder et konserveringsmiddel, som ikke irriterer din hud.
  ​​​​​​​

Relaterede produkter

Flere varianter
MIILD Mineralpudder 05 Medium Dark Cloudy
349,95
DU OPTJENER 35 Point
Clinique Redness Solutions Daily Relief Cream 50 ml
429,95
DU OPTJENER 43 Point

Relaterede artikler

Danske skønhedsmærker hos Matas Natur

Vi guider

Danske skønhedsmærker hos Matas Natur

Af Alberte Sejling

På trods af vores lille størrelse, kan vi i Danmark bryste os af et stort udvalg af danske brands, som laver skønhed i verdensklasse. De danske mærker tænker ofte i grønne baner, og det er mange lækre både pleje-og makeupprodukter til dig, der gerne vil gå den naturlige skønhedsvej.

Læs Mere
Start dagen med god energi – 4 lette opskrifter

Vi guider

Start dagen med god energi – 4 lette opskrifter

Af Trine Brøndsted

Er du ikke så god til at få spist morgenmad, eller er du bare træt af havregryn med mælk, så kan du prøve én af disse lækre opskrifter, som sætter gang i dagen med masser af god energi.

Læs Mere
Avivir Baobab: dansk, naturlig og luksuriøs serie

Nyhed

Avivir Baobab: dansk, naturlig og luksuriøs serie

Af Matas

Baobab er en af tidens trendsættende ingredienser i skønhedspleje. Allerede kort efter introduktionen i marts, blev AVIVIR Baobab Virgin Oil tildelt prisen ’Årets Skønhedsprodukt’ ved ’Danish Health and Science Award 2018’.

Læs Mere
Beauté Pacifique er dansk hudpleje i verdensklasse

Bag om brandet

Beauté Pacifique er dansk hudpleje i verdensklasse

Af Matas

Beauté Pacifique er et af Danmarks førende hudplejemærker, og det er et af de mærker, du bør kende, hvis du går efter hudpleje, der virker.

Læs Mere
 • Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
 • Byt i forretning
 • Mere end 1000 brands
 • 30 dages returret
 • Afsendes inden 1-4 hverdage