• Afsendelse 1-2 hverdage
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Byt i 260 butikker
  • 30 dages fuld returret
  • Mere end 1000 brands
Menu
Nyhed

Mød Stribernes nye ambassadør - Emily Salomon

Emily Salomon er ny ambassadør for Matas Striberne. Læs med, når hun deler ud af sine favoritter og fortæller, hvordan hun bruger den helt nye hårplejeserie til krøller fra Striberne.

Om jeg har glædet mig? Om jeg er stolt? Kæmpe ja til begge dele. Det har kriblet i mine små skønhedsfingre for at komme i gang med dette samarbejde, siden det kom på tegnebrættet sidste år. Et parløb hvor jeg som ambassadør for Striberne fra Matas (sammen med hende her) ser mere end frem til at dele gode, stribede tips, tricks og nyheder med jer i løbet af året.


Foruden klassikere i nye striber efterhånden som Matas relancerer sortimentet med nyt look og i nogle tilfælde også opdateringer og forbedringer på formuleringer. Jeg tyvstartede allerede lidt sidste år med en omgang milde striber. Matas var nemlig så gode at lancere en serie af gode, skånsomme og rene ansigstprodukter, der var perfekte under graviditeten og som jeg stadig bruger flittigt.Som jeg skrev dengang er det – for mig – selvklart endnu vigtigere at undgå hormonforstyrrende stoffer og bruge rene, gode produkter, når man er gravid eller ammer. Men jeg synes også det er vigtigt i det hele taget. Og alt det jeg smører mig med dagligt, det skal altså være i orden og føles trygt og sikkert. Og så skal det også virke og være effektivt. Store krav med andre ord, men det er vel også fair nok, når vi skriver 2020.


Og den skønhedsfilosofi passer Matas’ Striber perfekt ind i. Daglig, dansk velvære, der er til at stole på.Men min historie med striberne er ikke en ny ting. De har været med mig, næsten så længe jeg kan huske og jeg forestiller mig, at I har det lige sådan? Mon ikke I også har en flaske eller krukke med striber på derhjemme? Det er der altså noget lidt hyggeligt over.

Sådan plejer du dine krøller med Matas Striber

Vi guider

Sådan plejer du dine krøller med Matas Striber

Lige meget om du har små proptrækkerkrøller eller lange wavy slangekrøller, så kræver alle slags snoede lokker den helt rigtige pleje for at fremstå spændstige, sunde og glansfulde. Læs her hvordan.

Læs også

Min første stribekærlighed, foruden dem der var en comme il faut-del af min barndom både hjemme og hos min mormor, var Alt-i-en Ansigtsrensen vel nok en frontløber til den nu navnkundige Micellar Water. Den blev jeg introduceret til af Annika, der underviste i “Makeup og hudpleje” på Frederiksberg Ungdomsskole i 90’erne. Et hold som jeg og en række andre teenagepiger fra diverse frederiksbergske 7.-9. klasser deltog på med stor interesse.

Med Annika som mentor plukkede vi øjenbryn, lagde makeup og ansigtsmasker til den store guldmedalje og så rensede vi selvfølgelig også. Både inden, for “det er vigtigt at starte med et rent lærred” og efter, hvis det vi havde begået, så lidt for outreret ud til at traske hjem med ad Roskildevej efterfølgende. Og her var den stribede Alt-i-en en klar favorit og blev således også indkøbt til hjemmebrug. Tror den skal have æren for, at jeg rent faktisk fik renset mit ansigt hver aften og ikke endte med at sove i alle de mange makeupeksperimenter.

Det var også dengang i sluthalvfemserne, at jeg lærte en anden stribet darling at kende. Luksusshampooen. Den må I også være mange, der har brugt eller bruger. Min bonusmor brugte den og jeg sneg mig til at vaske hår med den, når jeg var hos hende og min far. Åh men altså, det tykke, rige skum. Duften. Det er ikke for sjov, at den hedder luksus, for det er den følelse, den giver. Og den efterlader også håret sådan, mindes jeg. Luksuriøst gennemfugtet og skinnende.


Sådan en shampoo, hvor balsam er unødvendigt. Hvilket egentlig gør mig lun på at prøve den igen, det lyder jo ret smart til morliv og manglende badetid ikke?Siden har striberne været fast inventar på min badeværelseshylde. Nogle er kommet og gået (og kommet igen, Granatæblebodylotion, jeg kigger på dig), andre har været en fast del af min skønhedsrutine i evigheder og så er der også et par nye stjerner på min stribede himmel.5 Stribede favoritter

Jeg har skrevet om det før og jeg er ikke parfumeforskrækket. Parfumekritisk måske og derfor er jeg også glad for at alle Matas’ Striber er uden de 26 deklarationspligtige parfumestoffer (der er stoffer, som mange har allergi overfor), men når det er sagt så er nærværende 5 favoritter altså helt uden parfume. Så har vi det på det rene. Og så er de alle Svanemærkede. To af dem har også Asthma-Allergi-mærket, Den blå krans. Især Svanemærket er jeg begejstret for. Så ved jeg at produktet både passer på mig og miljøet.En ny krøllefavorit

Faktisk har der ikke været hårpleje tilsigtet krøller blandt striberne hidtil. Men en shampoo og en balsam til krøllet hår har lige akkurat ramt hylderne og jeg er fan. Især af balsamen, der fugter godt og giver godt bounce og definerede krøller. Der kommer i øvrigt flere hårnyheder på hylderne i Matas i løbet af foråret, flere af hvilke jeg glæder mig til at teste og dele med jer. Inden vi tog billederne her, havde jeg vasket håret med førnævnte shampoo og balsam til krøller, krammet det op med et håndklæde (vend hovedet nedad og kram håret opad mod hovedbunden, ikke noget med at frottere) og ladet det lufttørre. Vil man have mere krøl, kan man tørre med en hårtørrer med diffuser. Det kræver selvfølgelig at man har krøl eller fald naturligt. Ellers må man i gang med krøllejern :) De er gode produkterne, men de kan trods alt ikke trylle.​​​​​​​

Sådan laver du de flotteste krøller

Vi guider

Sådan laver du de flotteste krøller

Drømmer du om smukke, krøllede lokker, kan du her blive klædt på med uundværlige tips og tricks til, hvordan du mestrer krøllejernet, hvilke stylingprodukter du kan bruge og hvilke typiske “krøllefejl”, du bør undgå.

Læs også

Min aftenredning

Til alle de aftener, hvor jeg ikke orker så meget andet end lynrens og fugtighedscreme er Mild Micellar Water min ven i nøden. Effektiv og mild og tager også let øjenmakeup’en.

Bløde stænger og poter

I gider næppe høre mere om mit tørre betræk, men denne her milde bodybutter er et hit, når jeg skal komme det til livs. Fed på den lækre måde og den både fugter, plejer, beroliger og reparerer. Og er nem at smøre ind. Kurt fik også en tur i den, da vi var i Alperne og han blev tør pga. den kolde, tørre luft. Og så bruger jeg den også flittigt som håndcreme, hvilket den også er glimrende til.


Den gamle traver

Min mormor brugte den trofast og jeg følger trop. Den stribede øjenmakeupfjerner. Dog må jeg tippe mine fellow kontaktlinsebrugere om at tage linserne ud inden brug, ellers bliver det noget rod. Jeg kommer produktet direkte på øjenområdet med en finger og forsigtige, cirklende bevægelser og fjerner med en fugtet vatrondel.


Effektiv lakfjerner

Det her er min go-to neglelakfjerner. Med acetone fordi livet er for kort til andet* og med vegetabilsk olie til at modvirke den udtørrende effekt fra acetonen.

*I min bog er acetone et hit, det er hurtigt og effektivt og personligt gider jeg ikke ‘skånsom’ neglelakfjerner, der tager en krig at anvende. Denne er Svanemærket og acetone i den forekommende koncentration er ikke slemt for dig, det lugter bare rigtigt grimt og det snyder altså mange. Men lad trods alt være med at sniffe eller drikke den ;)


Mød den nye hårpleje fra Striberne

Nyhed

Mød den nye hårpleje fra Striberne

Nu er det endelig blevet hårplejens tur til at komme over i det nye, moderne Stribe-design. I den forbindelse har vi udviklet nye serier og produkter, der ligesom alle vores andre Striber, tager stort hensyn til din sundhed og miljøet, så du trygt kan vælge din favorit til håret.

Læs også

Relaterede artikler

Curly girl metoden – trenden til alle med krøller

Spot Trenden

Curly girl metoden – trenden til alle med krøller

Af Matas

Måske har du allerede hørt om curly girl metoden, og er en af de mange tusinde krøltoppe, som har taget den og co-wash til sig, for at fremhæve det krøllede look. Hvis ikke, skal du læse med her. Vi har nemlig stillet skarpt på curly girl og co-wash.

Læs mere
Vi tester 7 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Vi guider

Vi tester 7 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Af Isabel Marschall Thostrup

Kokosolie er blevet hyldet i skønhedsverdenen som et multiprodukt til både hudpleje, hårpleje og alt derimellem. Men hvad kan du egentlig bruge kokosolie til – og virker det? Her får du den store guide om kokosolie.

Læs mere
Få 4 flotte looks til et kort hår

Vi guider

Få 4 flotte looks til et kort hår

Af Ida Hinchely Kyhn

Hvordan laver man det bedste look til kort hår? Det dykker vi ned i i denne artikel, hvor vi guider til fire flotte frisurer til et kort og stylet look, som du kan finde inspiration i. Og så svarer vi på de mest stillede spørgsmål til styling og pleje af kort hår.

Læs mere
Sådan laver du de flotteste krøller

Vi guider

Sådan laver du de flotteste krøller

Af Amalie Schiller

Drømmer du om smukke, krøllede lokker, kan du her blive klædt på med uundværlige tips og tricks til, hvordan du mestrer krøllejernet, hvilke stylingprodukter du kan bruge og hvilke typiske “krøllefejl”, du bør undgå.

Læs mere