Spot Trenden
Sommerens makeuptrends 2021
Endelig er det sommer, og det er tid til at justere din makeup en lille smule. Makeup til sommeren skal nemlig ofte være både let og ekstra holdbar, så dit look holder til varmt og solrigt vejr. Med den nye sæson følger også nye trendy farver og looks, så savner du inspiration til din sommermakeup, så læs med her.

Når det er varmt og solrigt, og de lune sommerdage og lyse sommernætter kalder på masser af skønne og festlige stunder, så skal din makeup gerne kunne lidt ekstra. Den optimale sommermakeup skal for det første være af den virkelig holdbar slags, så du ikke sveder den af efter ti minutter. Let makeup er også et hit, for når temperaturerne stiger, og varmen ligger som en tung dyne over landet (we hope!), må din hud og hele dit look hellere end gerne fremstå så frisk, strålende og naturlig som muligt. Derudover kan det være en rigtig god idé at gå efter makeup med UV-filter, så din hud bliver ekstra beskyttet i sommersolen. Men lad os starte med et par tendenser, som Amalie fra redaktionen har testet. Måske du kan blive inspireret til dit sommer look:

Bølgede sommerlokker

First thing first: Inden vi dykker ned i sommerens hotteste makeup trends, vil vi lige komme omkring et hårlook, der passer perfekt ind i sommermånederne.  


Amalie fra redaktionen har med hjælp fra hendes favorit Remington glattejern skabt nogle store, smukke bølger i håret, som du kan se på billederne nedenfor. Inden hun benytter glattejernet, giver hun håret en omgang med Revlon Uniq One Coconut Hair Treatment - en plejende heat protection spray, der giver shine til håret.


For at skabe bølgerne, snor hun håret omkring glattejernet og kører det langsomt ned. Når bølgerne er på plads, for de et par sprøjt med en saltvandsspray, lidt hårlak og så bruger hun en hårbørste til at fordele bølgerne. Voilá! Så let er det at skabe smukke sommerlokker på nul-komma-fem.

4 populære farver til din sommermakeup

1. Det monokrome peachy look

En af de største makeuptrends lige nu er peachy makeup – dvs., hvor du bruger friske og feminine nuancer af fersken og koral.


Gå gerne all in på det monokrome look og brug den samme peachy nuance på både læber, kinder og øjne.     ​​​​​​​

2. Bærfarver

Den her sommer kan du også gå den lidt mere romantiske vej med de smukke dybe bærfarver.


Lad fx kinder og læber matche hinanden med sæsonens kirsebærrøde læbestift og blush og hold derudover resten af dit look rent og lækkert med blot lidt mascara på vipperne og letmarkerede øjenbryn.   

3. Bronze

En sikker sommerklassiker på makeupfronten er naturligvis de gyldne og glitrende bronzefarver. De står supergodt til en solkysset hud, uanset om vi snakker øjenskygger eller den uundværlige bronzer.


Bronzefarverne er gode dag og aften, og vil du lave et flot aftenlook, så kombiner eventuelt med sommerens peachy eller bærrøde læbestifter. Sværger du til den klassiske røde læbestift, ser den også altid smuk ud til bronzefarver – til dine funklende øjne og hud med solglød.

4. Lysgul

Elsker du neglelakker, og bruger du gerne dine lakker som prikken over i’et på dit look, så kalder sommeren særligt på gul neglelak. Vi ser både de helt sarte lysegule nuancer og den mere klare solgule.


Begge har noget sporty og lækker sommerfriskhed over sig, og ser virkelig fine ud til alt fra sommerens denim, den hvide blondeskjorte, den sandfarvede hørkjole og det solblegede joggingsæt.


Men husk, at dine negle altid skal være velplejede som udgangspunkt, for ellers kan det være lige meget, hvilken neglelak du klæder dem på i.


Tip! Den gule neglelak ser ret skøn ud sammen med sæsonens bærfarvede makeup. Gule negle giver fx en flot og cool kontrast til kirsebærrøde læber. 

5. Børstet øjenbryn 

Du har måske bemærket trenden, der florerer på de sociale medier med børstet øjenbryn, som giver et naturligt og velplejet look. Hvis ikke, så får du den her!


Først skal du bruge en øjenbrynsblyant eller/og en øjenbrynsskygge til at gøre dine øjenbryn mere markante. Når dine bryn er på plads, er det tid til at børste dem. Her børster du dem opad med en brow gel. Du kan både bruge en transparent brow gel eller en med farve, der passer til dine bryn.

Holdbar makeup i sommervarmen

Vandfast makeup

Selv om du ikke nødvendigvis har tænkt dig at hoppe i bølgen blå med makeup på, kan det alligevel være ret praktisk at kigge efter vandfaste makeupprodukter, når du skal finde god sommermakeup.


På den måde sikrer du nemlig, at din makeup også bliver siddende, når og hvis du får det varmt og svedigt.  

Makeup med UV-beskyttelse

Når din sommermakeup skal spille maks. i sommersolen, kan makeup med indbygget SPF være en god ting at gå efter.


Du kan fx få forskellige foundations og læbestifter med solfaktor, som dermed giver din hud og dine læber den nødvendige beskyttelse mod solens UV-stråler. 

Let makeup

Makeup til sommeren må meget gerne være let og naturlig, for når huden har fået en fin sommerkulør, er det synd at dække den under for meget makeup.


Lune dage og nætter indbyder desuden altid til en lettere makeup, for den føles gerne mere behagelig på den varme og til tider letfugtige hud.


De vigtigste produkter til en let og naturlig sommermakeup må derfor være:

1. Bronzer

Brug den til at fremhæve din fine sommerglød. Påfør den, hvor solen normalt rammer dit ansigt.


Glem heller ikke hals, kraveben og decolleté. De steder skal naturligvis ikke snydes for lidt sommerglød! 

2. Let concealer

Med en let concealer kan du dække små ujævnheder i huden og eventuelle mørke rande.


Hvis din concealer skal give dig et mere vågent og friskt look, er det en god idé at gå efter en concealer, der er en tone lysere end din egen hudtone.

3. BB-cream eller let foundation

En let og behagelig form for makeup til at ensarte din hudtone uden at virke for dækkende, er en BB-cream eller let foundation.


En BB-cream er en dagcreme med farveskiftende pigmenter, der tilpasser sig efter ens egen hudtone.

4. Vandfast mascara

Vil du definere dine vipper, er vandfast mascara det sikre valg om sommeren.


Den holdbare formel minimerer risikoen for, at mascaraen smitter af på huden og giver de famøse ”pandaøjne”, når huden omkring dine øjne bliver fugtig i sommervarmen.

5. Bryngel

En naturlig sommermakeup kalder ikke på de superoptegnede og skarpe øjenbryn, men du må meget gerne style dem med en bryngel og børste dem opad, så de bliver mere fyldige at se på og får tidens populære laminerede look.


Vælg en klar gel, men ønsker du en smule mere definition, så vælg en farvet bryngel, der matcher din hårfarve.

6. Langtidsholdbar læbestift

Vil du gøre lidt ekstra ud af din sommermakeup, er læbestift altid et hit. Vælg gerne en langtidsholdbar men samtidig fugtgivende læbestift, så dine læber ikke tørrer ud i det varme sommervejr.


For et nemt, naturligt og mere tilfældigt sommerlook, kan du nøjes med at duppe læbestiften på med fingrene. For strålende læber i sommersolen, vil en plejende lipgloss eller glansfuld læbestift også være smukt.   

7. Gylden øjenskygge

Du kan virkelig få dine øjne til at funkle ved at bruge øjenskygger med perlemorseffekt. Gå gerne efter de gyldne sandfarver og nuancer af nude og rosa, som er superfeminine og passer til både dag og aften.


Suppler eventuelt med en primer som base under øjenskyggen, så du undgår, at øjenskyggen sætter sig i striber på øjenlåget efter fem minutter.   ​​​​​​​

Relaterede produkter

Relaterede artikler

Redaktionen tester: sommerens festlige neglelakker

Vi guider

Redaktionen tester: sommerens festlige neglelakker

Af Amalie Schiller

Neglelakker er et helt univers for sig selv. Der findes både de lyse, mørke, hurtigtørrende, ekstra holdbare, for ikke at glemme de mange neglelak farver, nuancer og finish, man også kan vælge mellem. Derfor har jeg taget en beslutning om at teste de bedste neglelakker i de smukkeste farver, der passer perfekt til sommerens festligheder.

Læs Mere
Sådan får du makeuppen til at holde i sommervarmen

Matas LIVE

Sådan får du makeuppen til at holde i sommervarmen

Af Matas

Varme sommerdage og makeup er ikke altid den bedste kombination: nogle gange kan man blive udfordret på makeuppens holdbarhed. I dag guider makeupekspert Maria dig til at "låse" makeuppen fast - selv i fuld sol og sommervarme.

Læs Mere
Makeupartisten guider til solkysset hud

Matas LIVE

Makeupartisten guider til solkysset hud

Af Matas

Varmt vejr og smuk, solkysset hud går hånd i hånd. I dag deler makeupartisten Katrine Regnbue ud af alle sine tips og teknikker til at skabe en fin, solbrun hud med makeup – med et ganske naturligt resultat til følge. Hun gennemgår både makeup som passer til den lyse, skandinaviske hud samt produkter, som kan varme dybere hudtoner op.

Læs Mere
Amalies makeup favoritter: fra simpelt til glitter

Vi guider

Amalies makeup favoritter: fra simpelt til glitter

Af Amalie Schiller

Jeg tror, at de fleste af os har nogle særlige favoritter, når det kommer til makeup. Måske har du brugt den samme mascara i flere år, fordi du ikke har kunnet slippe jerngrebet om den, siden du første gang prøvede den i din lokale Matas? Personligt har jeg selv nogle favoritter, der efter måneder og år stadig dominerer i min makeuptaske. Når jeg går på jagt i beauty-junglen, går jeg for det meste på udkig efter simple produkter, der får mit makeuplook til at se naturligt og simpelt ud. Og dog..

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.