• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-3 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage
Vi guider

Vegansk Hudplejerutine til Tør Hud

Har du en tør hud og foretrækker du, at din hudpleje er fri for animalske ingredienser, men synes, det er lidt besværligt at navigere i, hvilke produkter der opfylder de kriterier? Så læs med her, hvor vi giver dig bud på en fuld – vegansk - hudplejerutine særligt til din hudtype.

Flere og flere tager en helt - eller delvis - vegansk livsstil til sig. Ofte er det kosten som er fokuspunkt, men ønsker du at udvide til skønhedsprodukter er dette artiklen for dig. Nedenfor finder du en fuldendt, vegansk hudplejerutine særligt til en tør hud. Vi kommer med forskellige bud på produkter i hver kategori, så der er noget for enhver smag og ethvert budget!

Hvad er en tør hud?

Der eksisterer 5 forskellige hudtyper, hvoraf én er ”den tørre hud”. En tør hud er kendetegnet ved at være – og føles – tør i overfladen. Den har desuden øget tendens til at være ru og måske endda klø, hvis tørheden er særlig udtalt. Huden er tør fordi den ikke producerer nok talg, som er et stof der naturligt fugter vores hud. Du kan kende en tør hud på dens matte overflade og ofte næsten helt usynlige porer.

Tørheden kan variere rigtig meget efter årstid, temperatur, luftfugtighed og hvilke produkter du bruger, så det er ekstra vigtigt at lytte til sin hud hvis den er til den tørre side. Vi anbefaler, at en tør hud får tilført fugt i mange lag og at et olieholdigt produkt er en fast del af din hudplejerutine.


Den optimale hudplejerutine til en tør hud

Herunder ser du vores bud på den optimale hudplejerutine til en tør hud. Produkterne skal bruges i den rækkefølge de er nævnt i. Husk at du selvfølgelig ikke behøver alle trin vi foreslår: de vigtigste er rens, serum og creme hvis man blot ønsker at holde det simpelt!

Ansigtsrens

Enhver god hudplejerutine starter med en ansigtsrens, og huden har behov for at blive renset jævnligt for at have de bedste betingelser for at forblive sund. Ligesom vi børster tænder for at holde en god mundhygiejne, har vi altså også brug for at rense huden fri for snavs, makeup og forurening så vi vedligeholder en intakt hudbarriere. Generelt anbefales det, at man renser sin hud morgen og aften men en tør hud kan nogle gange være bedst tjent med kun at blive renset om aftenen, hvis du oplever, at den bliver uhensigtsmæssigt tør ved rens to gange dagligt. Prøv dig frem for at finde ud af, hvad der virker bedst for dig.


Vi anbefaler at en tør hud holder sig til mild og cremet ansigtsrens. Det kan være i form af en rensemælk, en renseolie eller en rensebalsam. Disse typer rens har som regel gode olier i sig som bliver siddende og nærer huden selv efter rensen er skyllet af igen.

(33)
Rudolph Care Hydrating Cleansing Milk 100 ml
294,95
Optjen 30 point
(11)
Evolve Gentle Cleansing Melt 120 ml
219,95
Optjen 22 point
(7)
Nuxe Very Rose Cleansing Milk 200 ml
139,95
Optjen 14 point
Veganske Skønhedsprodukter - Alt Du Skal Vide

Vi guider

Veganske Skønhedsprodukter - Alt Du Skal Vide

Det kan være en jungle at navigere i, om det skønhedsprodukt du står med i hånden er vegansk eller ej. For hvad er reglerne på området? Hvilke ingredienser skal du undgå? Og hvordan afgør man, om et produkt er vegansk? Alt det - og mere til - får du svaret på i denne artikel.

Læs også

Skintonic

Skintonic er trin nr. 2 i en hudplejerutine og kan have mange funktioner. Til en tør hud anbefaler vi at du bruger dette trin på at opbygge din fugtpleje, og derfor går efter en dejligt nærende skintonic som starter hele fugtprocessen.

Øjencreme

En øjencreme er et produkt som er særligt formuleret til de sarte øjenomgivelser. Den bidrager med fugt og afhængigt af hvilken en du vælger, kan de fås med egenskaber der modvirker mørke rande og hævelser.

Serum

Et serum er en koncentreret form for pleje som vælges, alt afhængigt af hvilke udfordringer din hud døjer med. En tør hud kan med fordel vælge en nærende serum med en lidt tykkere konsistens eller endda en ansigtsolie, der virkelig tilføjer huden den fugt den har behov for.


Døjer du med særlige hududfordringer såsom pigmentforandringer eller rynker, kan du også vælge serum efter det – mange serummer løser nemt flere opgaver på én gang.

(104)
Plaisir Intensive Serum 30 ml
159,95
Optjen 16 point
SKYN Iceland Arctic Face Oil 30 ml
279,95
Optjen 28 point
IDUN Minerals Oil Serum 30 ml
319,95
Optjen 32 point

Creme

En god creme er sidste trin i din hudplejerutine. Den har til formål at gennemfugte huden og sørge for, at fugten bliver i huden til næste gang du påfører creme. En tør hud har godt af cremer med federe konsistenser. Ofte vil disse indeholde en større mængde olie, hvilket din hud vil elske. Du kan også vælge at bruge en ansigtsolie som erstatning for din creme, hvis du synes bedre om det.


Vi håber, at du med disse produktforslag har fået et overblik over nogle af de produkter på markedet som passer perfekt til din hudtype og som samtidig er veganske. Hvis du ender med at prøve nogle af dem, hører vi meget gerne fra dig i en anmeldelse på Matas.dk – der har du mulighed for at fortælle andre om de produkter du prøver, og på den måde være med til at hjælpe andre til at finde produkter der også virker for dem.

Relaterede artikler

Veganske Skønhedsprodukter - Alt Du Skal Vide

Vi guider

Veganske Skønhedsprodukter - Alt Du Skal Vide

Af Cecilia Demant

Det kan være en jungle at navigere i, om det skønhedsprodukt du står med i hånden er vegansk eller ej. For hvad er reglerne på området? Hvilke ingredienser skal du undgå? Og hvordan afgør man, om et produkt er vegansk? Alt det - og mere til - får du svaret på i denne artikel.

Læs Mere
Vegansk Hudplejerutine til Normal Hud

Vi guider

Vegansk Hudplejerutine til Normal Hud

Af Cecilia Elisabeth Demant

Har du en normal hud og foretrækker du at din hudpleje er fri for animalske ingredienser, men synes, det er lidt besværligt at navigere i, hvilke produkter der opfylder de kriterier? Så læs med her, hvor vi giver dig bud på en fuld – vegansk - hudplejerutine særligt til din hudtype.

Læs Mere
Video - Vegansk Hverdagsmakeup

Vi guider

Video - Vegansk Hverdagsmakeup

Af Cecilia Demant

Er du til veganske skønhedsprodukter, men ved du ikke helt hvor du skal starte? Så se med i denne video, hvor vi viser en fin og nem hverdagsmakeup - bestående af 100% veganske produkter!

Læs Mere
Vegansk Hudplejerutine til Følsom Hud

Vi guider

Vegansk Hudplejerutine til Følsom Hud

Af Cecilia Elisabeth Demant

Har du en følsom hud og foretrækker du, at din hudpleje er fri for animalske ingredienser, men synes, det er lidt besværligt at navigere i, hvilke produkter der opfylder de kriterier? Så læs med her, hvor vi giver dig bud på en fuld – vegansk - hudplejerutine særligt til din hudtype.

Læs Mere