Tilbage
Se alt i
Vi guider

Klar til sommerhus-sæson

Sådan gør du dit sommerhus klar til en ny sæson

Klar til sommerhus-sæson

Foråret er endelig over os, og de første forårsbebudere viser sig allerede. Det betyder både højere temperaturer, og at sommerhuset snart skal indvies for en ny sæson. Matas hjælper dig selvfølgelig med at gøre sommerhuset klar – læs her hvordan.

Klar til sommerhus-sæson?

1

Indendørs

Inden I flytter ind i sommerhuset for sommerhalvåret, skal det friskes op, så det er klar til mange timers hygge, sjov og samvær. I Matas finder du masser af hjælpemidler, så sommerhuset er helt  klar til dig og familien.

Start indendørs med at gøre alle rum klar til en ny sæson. Køkkenet skal have en tur, måske er der blevet fugtigt i løbet af vinteren, og badeværelset kunne nok også trænge til en mindre omgang rengøring.

Begynd med at gøre hele huset grundigt rent, så det er klar til at komme i brug.

Stil eventuelt en fugtfjerner i nogle af husets rum, hvis der er blevet lidt fugtigt henover vinteren.

Når du kommer til  køkkenet, anbefaler vi, at både køleskab og fryser også får en rengøring, så man er sikker på, at alt er rent og står flot til en forhåbentlig lang sommerhussæson. Giv håndvask en omgang afkalkning, så den også er skinnende. Rens også afløbet igennem så der ikke sidder noget fast der.

Når du har klaret alt det, kan du fortsætte i samme spor på bådeværelset. Rengøring, afkalkning og afløbsrens. Og så er det indvendige ved at være klar til, at du og familien rykker ind.


2

Udendørs

Forhåbentlig arter vejret sig, så vi kan bruge masser af timer udendørs i solskin og varmegrader i løbet af sommermånederne. Men så skal udearealerne selvfølgelig også være i tip-top stand.

​​​​​​​Rengør havemøblerne, så de er klar til, at I kan sidde i dem i løbet af hele sommeren. Giv dem en omgang træolie, så bliver de hurtigt friske at se på igen, efter en vinter, hvor de har været lukket inde i mørke.

Rens drivhuset inde og ude med drivhusrens, så det først og fremmest bliver smukt at se på. Men ikke mindst fordi drivhusrens forebygger skadedyr og svampesygdomme.

Tag til sidst rengøringen videre til haven, hvor ukrudtet kan få sig en tur, så du i stedet kan nyde resten af sommeren med afslapning i sommerhuset uden at bekymre dig for ubudne planter i haven.


Udendørs rengøring

Relaterede produkter

Optjen 9 Point
Optjen 14 Point
Optjen 4 Point
Optjen 4 Point

Relaterede artikler

Sådan lægger du makeup på moden hud

Vi guider

Sådan lægger du makeup på moden hud

Af Matas

Lær de simple tricks og se skøn ud – ligesom den smukke stjernefrisør, Gun-Britt Zeller!

Læs Mere
Historien om hele Danmarks Striber

Bag om brandet

Historien om hele Danmarks Striber

Af Anne Mette Skovbo Rasmussen

En cylinder med røde og hvide striber. Dem, der hænger uden for frisører og barberer. Sådan en kan vi alle se for os. Og det er netop den, der er grunden til, at Matas’ populære Striber fik sine karakteristiske striber for 50 år siden.

Læs Mere
Aktiv sommer

Vi guider

Aktiv sommer

Af Trine Brøndsted

Dit overlevelseskit til en aktiv sommer

Læs Mere
Hvorfor havtorn er verdens bedste bær!

Bag om brandet

Hvorfor havtorn er verdens bedste bær!

Af ChriChri

Man har efterhånden hørt det mange gange og i mange forskellige sammenhænge, men hvad er havtorn egentligt, og hvorfor er det lille orange bær pludselig så stort et hit både som spise og som skønhedsprodukt?

Læs Mere
Gi' dit hår et lækkert strand-look

Grib stilen

Gi' dit hår et lækkert strand-look

Af Matas

Strandsæsonen er over os, og det betyder også, at der findes et hav af stylingprodukter, du kan bruge til at puste sommer i lokkerne. Her får du syv skønne produkter til at lave et super fedt strandlook, uanset om du skal bruge en dag på stranden, eller bare vil ligne en, der kommer lige derfra.

Læs Mere
Solbeskyttelse til dit hår

Vi guider

Solbeskyttelse til dit hår

Af Trine Brøndsted

Det er ikke kun kroppen, du skal beskytte, når du er i solen - håret er også udsat

Læs Mere